• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך פונים שמאלה בכיכר דו־נתיבית?

אני כן מצפה מנהגים שיסעו בהתאם לתנאי הדרך, גם אם משפטית הם צודקים.
אם אתה מוכן לקחת על עצמך את תשלום הקנס שהם יקבלו אז אני יכול להבין את הציפייה. אם אינך מוכן לשאת בתשלום הקנס שלהם אז הציפיה שלך חסרת משמעות. שלא לדבר על כך שזה עלול לייצר למישהו גם צבירת נקודות או רקורד לא נקי מול הרשויות, מעבר לעלות הכספית הישירה.

נשמע לי תומך בזה שמגבלת מהירות היא לא הדבר היחיד, וצריך להתייחס גם ל-51, שכולל "נסיבות" ו"תנאי הדרך והתנועה בה".
הכוונה היא כמובן לא לנסוע מעט מדי. נראה לך סביר שהמחוקק אמר לעצמו: ״טוב, נקבע מגבלת מהירות, אבל אם כולם ישימו קצוץ [רציתי להשתמש במילה בוטה קצת יותר], אז זה בסדר״?
יש עוד כוונה, והיא לא להיות מניאק. אם מישהו חותך אותך, אל תאיץ ותגרום לתאונה אלא תן לו לחתוך אותך כדי למנוע תאונה.
מהירות מותרת היא אחד החוקים הברורים ביותר שישנם. יש מספר – אל תעבור אותו. הדבר הכי קל בעולם.

בכביש בין עירוני שבו המהירות המותרת 90 אני מרשה לעצמי לסוע ב120.
לפעמים יותר, כל מקרה לגופו.
עזוב כבישים בין־עירוניים. בכביש עירוני; לדעתי שם מסוכן יותר לעבור את המהירות המותרת בגלל הצפיפות.

אם אתה מוכן לקחת על עצמך את תשלום הקנס שהם יקבלו אז אני יכול להבין את הציפייה. אם אינך מוכן לשאת בתשלום הקנס שלהם אז הציפיה שלך חסרת משמעות. שלא לדבר על כך שזה עלול לייצר למישהו גם צבירת נקודות או רקורד לא נקי מול הרשויות, מעבר לעלות הכספית הישירה.
הציפייה שלי לא רק שלא חסרת משמעות, אלא מתגשמת בפועל. כולם בפועל נוסעים במהירות של כביש מהיר גם כשיש שלטים של 60-70 שפשוט מנותקים מהמציאות.
אפשר להמשיך להטיף בפורום שכולם עבריינים, אבל אם תגיע למקום כזה ותבחר בכל זאת לנסוע בהתאם לתמרור מחשש לקנס, לדעתי זה לא יהיה מעשה חכם, בלשון המעטה.

גם במעלית אסור להשתמש מתחת לגיל 14 ללא ליווי מבוגר. מישהו מקפיד על זה? מישהו חושב שצריך יותר אכיפה? או שכאן הטענה שזה בסדר כי אין סנקציה על הפרה?

הציפייה שלי לא רק שלא חסרת משמעות, אלא מתגשמת בפועל. כולם בפועל נוסעים במהירות של כביש מהיר גם כשיש שלטים של 60-70 שפשוט מנותקים מהמציאות.
אפשר להמשיך להטיף בפורום שכולם עבריינים, אבל אם תגיע למקום כזה ותבחר בכל זאת לנסוע בהתאם לתמרור מחשש לקנס, לדעתי זה לא יהיה מעשה חכם, בלשון המעטה.
לא נכון להגיד ש״כולם״ לא מקפידים. ובכל מקרה חוסר ההקפדה נובעת בגלל חוסר באכיפה, לא כי אחרים חושבים על האחר.
גם במעלית אסור להשתמש מתחת לגיל 14 ללא ליווי מבוגר. מישהו מקפיד על זה? מישהו חושב שצריך יותר אכיפה? או שכאן הטענה שזה בסדר כי אין סנקציה על הפרה?
סיכום חיים לעומת שטות חחחחח.

אף פעם לא 100% מכלי הרכב נוסעים במהירות מסויימת, תמיד יהיו כאלו שנוסעים לאט יותר וכן מכבדים את תקנות התעבורה - גם אם אין להן שום היגיון.

כנהג נקודת המוצא שלי היא שתמיד צפויות חי הפתעות, ואני לעולם לא יכול להניח שמישהו אחר יבחר לסוע מעל המהירות החוקית, גם אם 99% מכלי הרכב עושים זאת. לדעתי זאת גישה הרבה יותר נכונה מאשר לצפות מה אחרים יעשו ולסכן אותי ואותם.

עזוב כבישים בין־עירוניים. בכביש עירוני; לדעתי שם מסוכן יותר לעבור את המהירות המותרת בגלל הצפיפות.
גם בכביש עירוני יש ויש - ברחובות צרים ופתלתלים כמו בשכונה שלי אני נוהג במהירות מתחת למהירות החוקית כי כל רגע יכול להפתיע אותי ילד שרץ לכביש, מכונית שיוצאת מחניה, חתול שבורח וכו'. בצירים עירוניים יותר ראשיים אני לפעמים עובר את המהירות החוקית, אך משתדל כל העת לבחון את המרחב ולזהות סכנות אפשריות מבעוד מועד.

אף פעם לא 100% מכלי הרכב נוסעים במהירות מסויימת, תמיד יהיו כאלו שנוסעים לאט יותר וכן מכבדים את תקנות התעבורה - גם אם אין להן שום היגיון.
יש גם כאלו שנוסעים לאט יותר בקטע הזוי גם כשאין שילוט...
כנהג נקודת המוצא שלי היא שתמיד צפויות חי הפתעות, ואני לעולם לא יכול להניח שמישהו אחר יבחר לסוע מעל המהירות החוקית, גם אם 99% מכלי הרכב עושים זאת. לדעתי זאת גישה הרבה יותר נכונה מאשר לצפות מה אחרים יעשו ולסכן אותי ואותם.
אני תמיד מצפה שיהיו נהגים גרועים על הכביש, נראה לי שהשאלה בפועל היא האם נהיגה בניגוד לאופי בנהיגה המקומי נחשב לנהיגה גרועה או לא. לדעתי כן. כשאתה נוהג בהודו צריך להשתמש בצופר כי זו הציפייה של הנהגים המקומיים גם אם לפי החוק שם לא אמורים להשתמש בו.

יש גם כאלו שנוסעים לאט יותר בקטע הזוי גם כשאין שילוט...

אני תמיד מצפה שיהיו נהגים גרועים על הכביש, נראה לי שהשאלה בפועל היא האם נהיגה בניגוד לאופי בנהיגה המקומי נחשב לנהיגה גרועה או לא. לדעתי כן. כשאתה נוהג בהודו צריך להשתמש בצופר כי זו הציפייה של הנהגים המקומיים גם אם לפי החוק שם לא אמורים להשתמש בו.
לדעתי זה הזוי להחשיב מישהו שנוסע כחוק כנוהג גרוע, אבל כנראה שלא נגיע להסכמה בעניין.

אבל כשאתה נוסע בכביש שמוגדרת בו מהירות מרבית של 100 קמ"ש, אז גם אם יהיו מכוניות פורמולה 1 שיסעו ב־250 קמ״ש, הם אלה שמסכנים אותך ולא אתה אותם.
אם כולם נוסעים ב-250 ואתה נוסע ב-30, אתה החריג, אתה זה שלא מבין איפה אתה נמצא בפועל, ואתה זה שמסכן אותם, נקודה.
בכלל לא משנה מה החוק אומר לעניין הסכנה הממשית לחיים שלך ושלהם שיש פה, נוהגים אך ורק לפי תנאי הדרך.
אני זוכר לפני שנים כשאחותי קיבלה רישיון, למחרת אמרתי לה, "עכשיו תשכחי את כל מה שהוא לימד אותך, ובואי נצא לסיבוב אראה לך איך באמת צריך לנהוג"

לא מענה לכל דבר, אבל הוא כן נתן לך מענה למהירות המרבית.
המחוקק אומר מה המהירות שאם תסע מעליה, תוענש על ידיו, ומה המהירות שמהנדס הכביש קבע שמעליה אתה מסתכן.
הוא לא נתן מענה למצב בפועל שבו כולם מצפצפים על החוק - והוא גם לא אמור. כן מוגדר שנוהגים לפי תנאי הדרך.

שמע, אני לא מסכים איתך… גם שאלתי אותו מה לעשות במקרה כזה, והוא אמר שחייב לשמור על החוק.
המורה שלך טועה ומסכן את חייך. אם אתה מעכב את כל התנועה אתה מסתכן בהתנגשות מאחור ובאובדן חיים.
אתה מסכן את עצמך בקנס.
והמורה שלך נתן לך עצה שתסכן את חייך.
אני לא אומר לנהוג מהר כי כולם נוהגים מהר - אני אומר להתאים את עצמך למצב הנתון, ואם כולם טסים, אל תזחל, כי יתנגשו בך. או שתעבור לימין או שתעבור כביש. זה ככה פשוט.
נכון, אבל אתה יכול להיות התיקון עצמו.
לא, אתה לא. פשוט לא נכון. אתה אחד והם רבים. כשתגיע הביתה הם עדיין ישארו הם.
זה גם לא תמיד נכון שכולם עוברים את המהירות המותרת.
ברור שלא, זה גם לא נאמר.
בכל מקרה אם תהיה תאונה, אתה לעולם לא תהיה אדם אם נהגת כחוק.
חוקית, כן. גופנית? למי זה עוזר אם נותרת משותק אבל החוק בעדך? פיצוי תקבל, את הגוף לא.

ואם במקרה שוטר ייתן לו קנס כי התאים את עצמו לסביבה, אתה תשלם לו אותו? כנראה שלא. אז אתה גם לא יכול לצפות ממנו לעבור על החוק כדי שהסביבה תיסע במהירות הרצויה.
אלה שטויות חסרות משמעות. החיים הם כאוטיים, מוטב לדעת להתאים את עצמך, יותר חשוב מלשלם 500 שקל, להשאר בחיים.
אני יכול להגיד מה נכון לנהוג בכל מקרה, זה לא אומר שאני מוכן לספוג את ההשלכות של אדם אחר. זו טענה מנותקת מהמציאות.
אני חושב שאתה מגזים. מי שיגרום לתאונה זו יותר מדי מהירות, לא פחות מדי ממנה.
לרוב זה נכון, לא תמיד. כשכולם מהירים מאוד, אתה לא יכול להיות איטי - כי אז גם לא נסעת לפי תנאי הדרך בפועל, וגם התנהגת בטיפשות רשלנית.
אנחנו נתקלים במקרים כאלה יום יום, מי שנוהג באמת, ולא בתיאוריה. לרוב זה בצמתים ובעירוני, ואז זה פחות קריטי.
לגבי "תנאי הדרך", ראו את סעיף 51 לתקנות, שצוטט קודם:
לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה
לדעתי זה הזוי להחשיב מישהו שנוסע כחוק כנוהג גרוע, אבל כנראה שלא נגיע להסכמה בעניין.
זאת המציאות. יש הרבה נהגים שנוסעים לאט מדי, או שומרים יותר מדי רווח, והם פשוט גורמים לכאוס גדול יותר בכביש, ולפעמים לתאונות.

אלה שטויות חסרות משמעות. החיים הם כאוטיים, מוטב לדעת להתאים את עצמך, יותר חשוב מלשלם 500 שקל, להשאר בחיים.
זה שאנשים נירמלו שנוסעים מעבר למהירות החוקית זה דבר אחד. אבל אני אישית עדיין בדעה שאני לא יכול לצפות מאחר לסוע בניגוד לחוק, גם אם 90% עוברים עליו.
אני יכול להגיד מה נכון לנהוג בכל מקרה, זה לא אומר שאני מוכן לספוג את ההשלכות של אדם אחר. זו טענה מנותקת מהמציאות.
אתה יכול להגיד מה נכון *בעינייך*, וצישהו אחר יגיד מה נכון בעיניו.
זאת המציאות. יש הרבה נהגים שנוסעים לאט מדי, או שומרים יותר מדי רווח, והם פשוט גורמים לכאוס גדול יותר בכביש, ולפעמים לתאונות.
יש גם טווח של לאט מדי. אני לא מדבר על מישהו שנוסע 70 בכביש שהמהירות בו 100 קמ"ש, אלא על מישהו שנוסע על 87 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 90. כל עוד הוא בנתיב הימני ולא עושה סטיות מיותרות לנתיבים אחרים, שיבושם לו, וגם אם 99% מכלי הרכב נוסעים שם ב110-130 קמ"ש, אני לא יכול לבוא כלפיו בשום טענה - גם אם זה מאט אותי. מי שמתרגז מכך, שיילך לסדנת שליטה בעצבים.

זה שאנשים נירמלו שנוסעים מעבר למהירות החוקית זה דבר אחד. אבל אני אישית עדיין בדעה שאני לא יכול לצפות מאחר לסוע בניגוד לחוק, גם אם 90% עוברים עליו.
בכל מקום שאתה מגיע, אתה חייב להתאים את עצמך, אחרת אתה תסבול מאוד.
זה לא אומר לוותר על העקרונות שלך - זה אומר להבין שאתה במיעוט, ומה ההשלכות של המעשים החריגים שלך.

באמונות ודעות - לרוב זה לא מאוד קריטי. למרות שהרבה מערביות שמות כיסוי ראש כשהן מבקרות במדינות ערב, גם כשאין חוק המחייב אותן. זה פשוט להמנע מבעיות.
כשמדובר בכביש, זה לשחק בחיי אדם.

זה שהם משחקים בחיי אדם כשהם נוסעים מהר מדי, לא מתיר לך לשחק בחיי אדם כשאתה נוסע לאט מדי, ממש לא. הראש בקיר הזה מוביל לתהום.
אתה יכול להגיד מה נכון *בעינייך*, וצישהו אחר יגיד מה נכון בעיניו.
תקרא שוב, זו טענה כללית לגבי מה אפשרי ומה לא. לטעון שמשהו נכון, בעיניי או לא, לא גורר שאני צריך לשאת בהשלכות של הטענה על מישהו אחר. לא בכל מקום, לא בכל מקרה.
יש גם טווח של לאט מדי. אני לא מדבר על מישהו שנוסע 70 בכביש שהמהירות בו 100 קמ"ש, אלא על מישהו שנוסע על 87 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 90.
אם כך אנחנו מסכימים, זאת כל הטענה - להיות מותאם למצב.
אני לא יכול לבוא כלפיו בשום טענה - גם אם זה מאט אותי. מי שמתרגז מכך, שיילך לסדנת שליטה בעצבים.
שים לב שזה לא הטענה - מעולם לא טענתי נגד מישהו שהוא "מעכב אחרים", הכביש לא של אף אחד. כן טענתי שמי שנוסע לאט מאוד ביחס לאחרים - מסכן את כולם.

שים לב שזה לא הטענה - מעולם לא טענתי נגד מישהו שהוא "מעכב אחרים", הכביש לא של אף אחד. כן טענתי שמי שנוסע לאט מאוד ביחס לאחרים - מסכן את כולם.
הוא לא מסכן את כולם, הוא מסכן רק את מי שחושב בטעות שכולם ייסעו מעל המהירות החוקית.

הוא לא מסכן את כולם, הוא מסכן רק את מי שחושב בטעות שכולם ייסעו מעל המהירות החוקית.
לא, הוא מסכן בראש ובראשונה את עצמו, בכך שיתנגשו בו מאחור, ואחר כך את כל השאר, המתנגשים, ואלה שיתנגשו במתנגשים בתאונת שרשרת.
אין פה איזה משחק מוסרי שמיימי ועילאי - יש פה עובדות בשטח.

המורה שלך טועה ומסכן את חייך. אם אתה מעכב את כל התנועה אתה מסתכן בהתנגשות מאחור ובאובדן חיים.

והמורה שלך נתן לך עצה שתסכן את חייך.
אני לא אומר לנהוג מהר כי כולם נוהגים מהר - אני אומר להתאים את עצמך למצב הנתון, ואם כולם טסים, אל תזחל, כי יתנגשו בך. או שתעבור לימין או שתעבור כביש. זה ככה פשוט.

לא, אתה לא. פשוט לא נכון. אתה אחד והם רבים. כשתגיע הביתה הם עדיין ישארו הם.

ברור שלא, זה גם לא נאמר.

חוקית, כן. גופנית? למי זה עוזר אם נותרת משותק אבל החוק בעדך? פיצוי תקבל, את הגוף לא.
הוא רואה שאתה מאט. למה שהוא יבחר להתנגש בך מאחור?

שוב, הכוונה בחוק היא לא להתאים את עצמך לתנאי הדרך ולנהוג מעל המהירות המותרת כי כולם עושים את זה. הכוונה היא לאפשר למישהו אחר לעשות X גם אם זה לא חוקי כדי למנוע סכנה.
לרוב מה שקורה כשאתה נוסע במהירות המותרת ואחרים לא, זה שאתה פשוט מעכב אותם. אין פה סכנת חיים ממשית כלשהי.

יש גם טווח של לאט מדי. אני לא מדבר על מישהו שנוסע 70 בכביש שהמהירות בו 100 קמ"ש, אלא על מישהו שנוסע על 87 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 90. כל עוד הוא בנתיב הימני ולא עושה סטיות מיותרות לנתיבים אחרים, שיבושם לו, וגם אם 99% מכלי הרכב נוסעים שם ב110-130 קמ"ש, אני לא יכול לבוא כלפיו בשום טענה - גם אם זה מאט אותי. מי שמתרגז מכך, שיילך לסדנת שליטה בעצבים.
זה גם הטווח שאני התכוונתי אליו.
השאלה מה קורה כשהמהירות המותרת היא 70 והשאר נוסעים 100… נו, אחרים ייאלצו לחכות קצת או מקסימום יעקפו.

יש לי עוד שאלה אליכם, חברים. איך משתלבים כשיש פקק? המורה אמר שאתה מראש צריך לעבור נתיב אם אתה יודע שתצטרך לפנות לאנשהו, אבל בפועל זה לא תמיד ככה.
מה עושים כשהגעת למעבר החציה ואתה רוצה לפנות שמאלה, אבל את בנתיב האמצעי?
או לחלופין כשאתה בפקק. מתפללים שמישהו ייתן לך להשתלב?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשביל להחליף נתיב בתנועה ערב, אתה צריך לנסוע במהירות של התנועה. אם לפתע אתה מוצא לפניך את הנהג האיטי - אתה צריך לבלום בפתאומיות וכך גם הרכבים מאחוריך. גם אם כולם מצפים שיהיה מתישהו נהג איטי, עדיין נוצרת סיטואציה מסוכנת באשמת אותו נהג.

נושאים דומים

Back
למעלה