• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך פונים שמאלה בכיכר דו־נתיבית?

המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב. אולי אני באמת מכוון קרוב מדי.
טעות נפוצה של מורי נהיגה שלא מבינים הרבה.
אין סיבה שתראה בכלל את הרכב שלך, אתה צריך לכוון עוד קצת כשהרכב שלך בדיוק מחוץ למראה.

טעות נפוצה של מורי נהיגה שלא מבינים הרבה.
הוא דווקא 30 שנה מורה חחחחח.
אין סיבה שתראה בכלל את הרכב שלך, אתה צריך לכוון עוד קצת כשהרכב שלך בדיוק מחוץ למראה.
מוזר. אשאל שוב. תודה. :)

גם פה אומרים שצריך לראות את קצה הרכב בקצה השמאלי של המראה.

גם פה אומרים שצריך לראות את קצה הרכב בקצה השמאלי של המראה.
סרטון נחמד שמוכיח את מה שאני חושב על מורי נהיגה.
שליש מהמראה מבחינתו זה לראות את הרכב עצמו, בזבוז מיותר שהופך שטח גדול לשטח מת.

סרטון נחמד שמוכיח את מה שאני חושב על מורי נהיגה.
שליש מהמראה מבחינתו זה לראות את הרכב עצמו, בזבוז מיותר שהופך שטח גדול לשטח מת.
בסרטון אחר אומרים לכוון שאראה ממש קצת את הרכב ומשם לסובב החוצה.
זה נראה לי יותר הגיוני האמת. אני אגיד לו שכל הרכבים נראים לי קרובים מדי.

הרלב"ד ממליץ כך:
כיוון נכון של מראות הצד מתבסס על העיקרון המקצועי של חלוקת 10-90, שיטה המבטיחה כיסוי מרבי של השטח המת. לפי שיטה זו, יש לכוון את מראות הצד כך שרק 10 אחוזים מהמראה יציגו את צד הרכב (אזור ידיות הדלתות), בעוד 90 אחוזים הנותרים יכסו את הנתיבים הסמוכים והכביש. כיוון זה מאפשר מעקב רציף אחר כלי רכב המתקרבים מהצדדים ומעניק שדה ראייה אופטימלי.

הרלב"ד ממליץ כך:
כיוון נכון של מראות הצד מתבסס על העיקרון המקצועי של חלוקת 10-90, שיטה המבטיחה כיסוי מרבי של השטח המת. לפי שיטה זו, יש לכוון את מראות הצד כך שרק 10 אחוזים מהמראה יציגו את צד הרכב (אזור ידיות הדלתות), בעוד 90 אחוזים הנותרים יכסו את הנתיבים הסמוכים והכביש. כיוון זה מאפשר מעקב רציף אחר כלי רכב המתקרבים מהצדדים ומעניק שדה ראייה אופטימלי.
זה כבר הגיוני לנהג חדש או נהג שעוד לא מכיר את הרכב שלו.

אני מעדיף אצלי להוציא עוד טיפה ולדעת שהרכב שלי נמצא בדיוק מעבר לקצה המראה.

זה כבר הגיוני לנהג חדש או נהג שעוד לא מכיר את הרכב שלו.

אני מעדיף אצלי להוציא עוד טיפה ולדעת שהרכב שלי נמצא בדיוק מעבר לקצה המראה.
כן, גם לי זה נשמע הגיוני.
אז למה מורי נהיגה ממליצים שכן תראה את הרכב שלך? לא זוכר כמה בדיוק הוא אמר, נראה לי מעט. ״מעט״ זו לא ממש הגדרה מדויקת חחחח.

המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב. אולי אני באמת מכוון קרוב מדי.
בעלי עשה קורס נהיגה מקצועי על מכוניות מירוץ והמורה שלהם (מדריכת נהיגה של BMW עם איזה 30 שנות ניסיון) הסבירה להם שרוב הנהגים מכוונים את המראות לא נכון ככה שהם רואים את הרכב שלהם אבל מאבדים המון משדה הראייה המרחבית, וצריכים להתביית עם הראש כל פעם שעוברים נתיבים. בעיקרון אמור להיות חפיפה של פחות מס"מ בין המראה הקדמית לבין מראות הצד כדיי לכסות מקסימום שטח ראייה.

בעלי עשה קורס נהיגה מקצועי על מכוניות מירוץ והמורה שלהם (מדריכת נהיגה של BMW עם איזה 30 שנות ניסיון) הסבירה להם שרוב הנהגים מכוונים את המראות לא נכון ככה שהם רואים את הרכב שלהם אבל מאבדים המון משדה הראייה המרחבית, וצריכים להתביית עם הראש כל פעם שעוברים נתיבים. בעיקרון אמור להיות חפיפה של פחות מס"מ בין המראה הקדמית לבין מראות הצד כדיי לכסות מקסימום שטח ראייה.
אז מה אני עושה בשיעור? מכוון בניגוד להוראות שהוא נתן לי?
ועד כמה למעלה או למטה הן צריכות להיות?
״חפיפה זה סנטימטר״, איך מודדים את זה? כאילו אני אמור לראות את הרכב אך ורק בקצה המראה? ממש טיפ־טיפונת?

אגב קראתי שכוונון לא נכון, לא אמור להשפיע על המרחק שממנו אני רואה את המכוניות. אולי אני זהיר מדי, לא יודע.

המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב
כשאתה רואה את הסוף של הרכב אתה יודע בדיוק לאן המראה מכוונת, ברגע שסוף הרכב נעלם אתה מאבד את נקודת העוגן. אני משתדל לכוון מעט מעבר לשפת הרכב אבל בהזזת המבט סוף הרכב ישתקף.
בכל מקרה, אתה חייב להרגיל את עצמך תמיד לסובב את הראש ובאופן פיזי לשלוח מבט שמאלה לאחורה כשאתה עובר לנתיב השמאלי וימינה כשאתה עובר לנתיב הימני. איך שלא תכוון את המראה, תמיד יהיה איזשהו שטח מת שרכב או דו גלגלי נמצא ואתה לא תשים לב. זה ממש הציל אותי מתאונה כמה פעמים שהמראות לא שיקפו שום רכב וחלקיק שניה לפני הפניה העפתי מבט מהיר וראיתי רכב.

לגבי הדרך הנכונה להכנס ולצאת מכיכר דו נתיבית, זה לא משנה מה החוק היבש אומר, אם רוב הנהגים לא מודעים לחוק והוא (כנראה) לעולם לא נאכף אז כדאי להיות חכמים וזהירים במקום להיות צודקים.
תמיד יהיו הנהגים שיחתכו אותך מימין או משמאל בזמן הכניסה והיציאה מהכיכר, אחת היתרונות של הכיכר זה שאם יש תאונה, היא תהיה פחות קשה מתאונה חזיתית, אתה תדאג לאפשר לרכב החותך להשתלב גם אם זו זכות הקדימה שלך ותחסוך עוגמת נפש.

אז מה אני עושה בשיעור? מכוון בניגוד להוראות שהוא נתן לי?
כמו ש @יובל ממודיעין אמר בהקשר אחר - כדאי להיות חכמים וזהירים מאשר צודקים. קרי, בזמן שיעורי הנהיגה והטסטים תעשה בדיוק מה שהמורה אומר לך, ואח"כ תלמד לנהוג כמו במציאות ולא לפי החוק היבש בהכרח.

ועד כמה למעלה או למטה הן צריכות להיות?
זה ספציפית תלוי בגובה שלך, ואמור להיות כך שהשדה יהיה בגובה העיניים בזווית ישרה. יענו לראות את הרצפה או רק מכוניות גבוהות זה אומר שצריך לכוונן שוב.

״חפיפה זה סנטימטר״, איך מודדים את זה? כאילו אני אמור לראות את הרכב אך ורק בקצה המראה? ממש טיפ־טיפונת?
בעלי חמוד מאוד וצייר לך שרטוט אבל אני לא חושבת שיש לי הרשאות לצרף תמונה, אבדוק במחשב בעוד כמה שעות. על כל פנים, המורה לימדה אותם שיטה מאוד פשוטה לכוונון - להצמיד את לחי שמאל בפרופיל לחלון שמאלי (קרי להביט קדימה תוך הזזת הצוואר שמאלה עד שהלחי נוגעת בחלון) ולהזיז את המראה שמאלה טיפין טיפין עד השנייה שאתה לא רואה את הרכב שלך, ואז להזיז אחד חזרה. אח"כ אותו דבר לצד ימין עד שהראש ממוקם בערך באמצע הרכב (בדר"כ מעל האמברקס) ולחזור על אותו תהליך עם המראה הימנית.

כשאתה רואה את הסוף של הרכב אתה יודע בדיוק לאן המראה מכוונת, ברגע שסוף הרכב נעלם אתה מאבד את נקודת העוגן. אני משתדל לכוון מעט מעבר לשפת הרכב אבל בהזזת המבט סוף הרכב ישתקף.
זה עניין של הרגל, ורוב האנשים (כולל אני אגב) מאבדים את עצמם אם אין להם עוגן בשדה הראייה המרחבית. אפשר פשוט להתרגל אחרת אחריי כמה נסיעות (לבעלי לקח דקה כי יש לו ראיה מרחבית מצוינת ועוגן פנימי ¬_¬ ). כוונון המראות המשוגע הזה נותן ראייה של 360 כי ברגע שרכב נעלם במראה הקדמית הוא צץ במראות הצד וברגע שהוא נעלם ממראות הצד הוא מופיע בשדה הראייה שלי.

נערך לאחרונה ב:
בכל מקרה, אתה חייב להרגיל את עצמך תמיד לסובב את הראש ובאופן פיזי לשלוח מבט שמאלה לאחורה כשאתה עובר לנתיב השמאלי וימינה כשאתה עובר לנתיב הימני. איך שלא תכוון את המראה, תמיד יהיה איזשהו שטח מת שרכב או דו גלגלי נמצא ואתה לא תשים לב. זה ממש הציל אותי מתאונה כמה פעמים שהמראות לא שיקפו שום רכב וחלקיק שניה לפני הפניה העפתי מבט מהיר וראיתי רכב.
קפצו לי מלא סרטונים בדיוק על זה. בכל יום אני משתכנע יותר ויותר שאנחנו בסימולציה. בכל מקרה זה חומר למתקדמים; אני רק סיימתי את השיעור החמישי שלי. בכל מקרה תודה!
לגבי הדרך הנכונה להכנס ולצאת מכיכר דו נתיבית, זה לא משנה מה החוק היבש אומר, אם רוב הנהגים לא מודעים לחוק והוא (כנראה) לעולם לא נאכף אז כדאי להיות חכמים וזהירים במקום להיות צודקים.
זה משנה בשביל תביעות וביטוח. נסיעה כחוק היא גם חסכונית.
תמיד יהיו הנהגים שיחתכו אותך מימין או משמאל בזמן הכניסה והיציאה מהכיכר, אחת היתרונות של הכיכר זה שאם יש תאונה, היא תהיה פחות קשה מתאונה חזיתית, אתה תדאג לאפשר לרכב החותך להשתלב גם אם זו זכות הקדימה שלך ותחסוך עוגמת נפש.
פה אני מסכים איתך. זכויות לא לוקחים אלא מקבלים.
כמו ש @יובל ממודיעין אמר בהקשר אחר - כדאי להיות חכמים וזהירים מאשר צודקים. קרי, בזמן שיעורי הנהיגה והטסטים תעשה בדיוק מה שהמורה אומר לך, ואח"כ תלמד לנהוג כמו במציאות ולא לפי החוק היבש בהכרח.
יש לך דוגמה לכך? אני חושב שאני אקפיד על החוק. אני רואה מלא נהגים שאינם מקפידים על המהירות המותרת, אבל זה מפגר. גם דוחות וגם אתה מבזבז יותר דלק. יש גם העניין של הביטוח כמובן; ככל שתתבע אותו יותר, הפרמיה שלך תעלה. אבל אשמח לדוגמאות.
זה ספציפית תלוי בגובה שלך, ואמור להיות כך שהשדה יהיה בגובה העיניים בזווית ישרה. יענו לראות את הרצפה או רק מכוניות גבוהות זה אומר שצריך לכוונן שוב.
הבנתי. בינתיים לא נתקלתי בבעיה הזאת.
בעלי חמוד מאוד וצייר לך שרטוט אבל אני לא חושבת שיש לי הרשאות לצרף תמונה, אבדוק במחשב בעוד כמה שעות.
יש אתר בשם imgbb. את מעלה לשם את התמונה וזה יוצר לך קישור.
על כל פנים, המורה לימדה אותם שיטה מאוד פשוטה לכוונון - להצמיד את לחי שמאל בפרופיל לחלון שמאלי (קרי להביט קדימה תוך הזזת הצוואר שמאלה עד שהלחי נוגעת בחלון) ולהזיז את המראה שמאלה טיפין טיפין עד השנייה שאתה לא רואה את הרכב שלך, ואז להזיז אחד חזרה. אח"כ אותו דבר לצד ימין עד שהראש ממוקם בערך באמצע הרכב (בדר"כ מעל האמברקס) ולחזור על אותו תהליך עם המראה הימנית.
אני מודה שלא הבנתי חחחחח. להצמיד את הראש לחלון?
זה עניין של הרגל, ורוב האנשים (כולל אני אגב) מאבדים את עצמם אם אין להם עוגן בשדה הראייה המרחבית. אפשר פשוט להתרגל אחרת אחריי כמה נסיעות (לבעלי לקח דקה כי יש לו ראיה מרחבית מצוינת ועוגן פנימי ¬_¬ ). כוונון המראות המשוגע הזה נותן ראייה של 360 כי ברגע שרכב נעלם במראה הקדמית הוא צץ במראות הצד וברגע שהוא נעלם ממראות הצד הוא מופיע בשדה הראייה שלי.
מגניב. בכל מקרה חומר למתקדמים מדי. שיעור חמישי כאמור חח.

כן, אבל אם הם לא ישתמשו בחלק ההוא של הנתיב, לשמאלי יהיה קל יותר לצאת אחר כך. אבל שוב, זה פשוט נוהג ש״צריך״ להטמיע. מי שבנתיב הימני חייב לצאת ביציאה הראשונה או השנייה וזהו. אם כולם ינהגו כך, לא תהיינה תאונות.
מסכים איתך אבל המצב כמות שהוא זה הדרך היחידה שלי לדעת מה עושים בכיכר ו"ללכת על בטוח", בלי זה, הייתי פשוט עובר על החוק שלא מרצוני, וכמוני עוד רבים.
היה לי שיעור היום ושאלתי את המורה שלי על זה. הוא השווה אותם לשודדי בנקים. ״למה אנשים שודדים בנק? כי הם עבריינים.״
בסדר, בוא... המורה נהיגה אמר. לא מדובר באריסטו. לפי התשובה ניכר שהוא לא הבין בכלל את האירוע (או שלא הסברת לו טוב).
לא צריך לזחול ב־30 קמ״ש, אבל אם כתוב 70, למה לנסוע 80 או 90? כתוב 70 אז 70.
הרעיון הוא כמין אלגוריתם למזעור כאוס. אפשר להגיד, "למה לא כולם נמצאים בכל מקום שהם צריכים וזהו", אבל העולם כאוטי, אנשים נעים ממקום למקום, לא תמיד לפי החוקים.
השאלה מה עושים במצב נתון, לא במצב אוטופי.
בדיוק.

בסדר, בוא... המורה נהיגה אמר. לא מדובר באריסטו. לפי התשובה ניכר שהוא לא הבין בכלל את האירוע (או שלא הסברת לו טוב).
שאלתי: ״למה הם נוהגים מעל המהירות המותרת?״ אני מניח שזו הגזמה, אבל עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה. על הדרך גם לא ישנתי כמו שצריך… נו, מחר יום חדש.
הרעיון הוא כמין אלגוריתם למזעור כאוס. אפשר להגיד, "למה לא כולם נמצאים בכל מקום שהם צריכים וזהו", אבל העולם כאוטי, אנשים נעים ממקום למקום, לא תמיד לפי החוקים.
השאלה מה עושים במצב נתון, לא במצב אוטופי.
ומה אתה עושה?

עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה.
"גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה". התיאוריה לא תמיד מחוברת למציאות.
למשל, נניח כביש בינעירוני שיש בו עבודות כבר כמה חודשים. אבל כבר סללו מחדש, רוב הזמן כבר אין שם עבודות, הכביש חלק, פנוי, יש ראות טובה. נשאר שלט של הגבלת מהירות ל-60 או 70.
אנשים יסעו שם ב-90, 100, 120...

לא קשור, אבל זה הזכיר לי את ה"אלגוריתם" המבוזר של גחליליות לסינכרון הבהובים.
לכאורה זה רק כלל לוקאלי אחד פשוט:

נערך לאחרונה ב:
שאלתי: ״למה הם נוהגים מעל המהירות המותרת?״ אני מניח שזו הגזמה, אבל עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה. על הדרך גם לא ישנתי כמו שצריך… נו, מחר יום חדש.
הבנתי. זאת שאלה אחרת. מה שצריך לשאול הוא - בעיר בה כולם גנבים, מה נכון להיות?
לגבי הכביש, באופן קונקרטי השאלה היא במקרה שכולם נוסעים מאתיים, אתה תסע חמישים?
ומה אתה עושה?
בדרך כלל נצמדים לימין שם זה "נתיב האיטיים", אבל אם זה לא אפשרי מובן שאתה נוהג כפי תנאי הדרך, אתה לא תסכן נהגים אחרים רק בגלל שלט.
למשל, נניח כביש בינעירוני שיש בו עבודות כבר כמה חודשים. אבל כבר סללו מחדש, רוב הזמן כבר אין שם עבודות, הכביש חלק, פנוי, יש ראות טובה. נשאר שלט של הגבלת מהירות ל-60 או 70.
אנשים יסעו שם ב-90, 100, 120...
כן, דוגמא טובה.
לא קשור, אבל זה הזכיר לי את ה"אלגוריתם" המבוזר של גחליליות לסינכרון הבהובים.
לכאורה זה רק כלל לוקאלי אחד פשוט:
יפה. בעולם של מכוניות אוטונומיות וAI, אולי זה יראה ככה.

הבנתי. זאת שאלה אחרת. מה שצריך לשאול הוא - בעיר בה כולם גנבים, מה נכון להיות?
לגבי הכביש, באופן קונקרטי השאלה היא במקרה שכולם נוסעים מאתיים, אתה תסע חמישים?

בדרך כלל נצמדים לימין שם זה "נתיב האיטיים", אבל אם זה לא אפשרי מובן שאתה נוהג כפי תנאי הדרך, אתה לא תסכן נהגים אחרים רק בגלל שלט.
אתה מסכן אותם או שהם מסכנים את כולם? מופיעים לי מלא סרטונים של נהיגה פרועה, וברור שלמהירות יש השפעה. אנשים מתקשים לעצור בגלל המהירות.
שמע, התנ״ך מדבר על זה הרבה פעמים, ודווקא שם מוסר ההשכל הוא שצריך לנהוג בדרך הישר גם כשכל האחרים אינם פועלים כך (סדום ועמורה, תיבת נֹחַ), ואני אומר זאת כאתאיסט גמור.
אם אתה נוסע במהירות המותרת, אף אחד לא באמת יכול להגיד לך כלום וּודאי שאי אפשר להעניש אותך על זה. על מהירות מופרזת לעומת זאת… באמת דילמה.
אני חושב שאנשים ״זורמים״ עם התנועה לפני שהם קיבלו דו״ח. אחרי הדו״ח הם יותר לא יעשו את זה לתקופה ארוכה.
נראה לי שאני חושב יותר מדי על האחר פשוט. תתרכז איך לא לעשות תאונה וזהו. כל השאר על הז׳.

אגב המנהל של אחד העמודים שמפרסמים נהגים פגועים סיפר שהוא בשת״פ עם הרלב״ד ושאנשים נענשים בגין הסרטונים הללו! טוב שנזכרו להיעזר באינטרנט באמת.

אתה מסכן אותם
אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -
בגרמניה תחצה רק במעבר חציה באור ירוק.
בישראל תשתדל לחצות במעבר חציה באור ירוק, או כשפנוי.
במצרים, פשוט תעבור ולאט לאט תעצור את המכוניות עד שתגיע לצד השני.

כל התנהגות שלא תואמת מקום - מסכנת אותך ואחרים. תאר לך שאתה במצרים או בהודו ופשוט חוצה לך באיטיות בכביש ריק.
כשהנורמה היא שהרכב נוסע ואתה מבקש לחצות - רכב יכול להגיע פתאום ולדרוס אותך כי לא היית ערני, וסיכנת גם אותך וגם אותו.
שמע, התנ״ך מדבר על זה הרבה פעמים, ודווקא שם מוסר ההשכל הוא שצריך לנהוג בדרך הישר גם כשכל האחרים אינם פועלים כך (סדום ועמורה, תיבת נֹחַ), ואני אומר זאת כאתאיסט גמור.
מצחיק שאתה נותן את התנ"ך, שבדרך כלל במקרים כאלה אומר לוותר מראש. סדום הוחרבה, העולם הוחרב. במילים אחרות - איפה שיש נורמות רעות שקועות מדי - לך משם.
איפה שאפשר לתקן, גם בסיפור סדום, גם בסיפור נוח - מתקנים, הרי נוח ולוט שרדו. אבל מה שחסר סיכוי - לא.
והתרבות נהיגה פה, חייבים לדעת להסתדר איתה, או שפשוט לא נוהגים כאן. אתה לא תתקן את כולם.

לגבי שאר המקרים ברור שיש רצון ועידוד שתהיה מוסרי, אבל לרוב היהדות פרגמטית, לא אוטופיסטית. אתה מתמודד עם המצב הנתון. לפעמים הפרגמטיקה נהיית דיסטופית.
אם אתה נוסע במהירות המותרת, אף אחד לא באמת יכול להגיד לך כלום וּודאי שאי אפשר להעניש אותך על זה. על מהירות מופרזת לעומת זאת… באמת דילמה.
להגיד לא, אבל...
תתרכז איך לא לעשות תאונה

אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -
לא אתה לא.
מי שעובר על החוק ונוסע במהירות מופרזת הוא זה שמסכן, וזה לא משנה אם אחד עושה את זה או מאה.

לא אתה לא.
מי שעובר על החוק ונוסע במהירות מופרזת הוא זה שמסכן, וזה לא משנה אם אחד עושה את זה או מאה.
בוודאי שאני מסכן אותם. ואותי.
100 נהגים נוסעים במירוץ פורמולה 1 במסלול.
נכנסת באמצע פתאום סוסיתא ונוסעת על 30.

מי מסכן את מי? מי שמתאים את עצמו לנורמות בשטח וכך כולם יודעים להסתדר אחד עם השני?
או מי שנכנס באמצע וכופה את הנורמות שלו שמתנגשות חזיתית עם הרוב? מה שכתוב בספר פחות משנה.

כשמדובר בערכים אמורפיים, מילא, כשמדובר בכביש שבו כולם טסים, ואתה משחק אותה ילד טוב ירושלים ואי אפשר להערך אליך מספיק מהר - אתה משחק בחיי אדם.
אתה מעדיף לשחק בסמנטיקה, אבל בכביש זה משחק מסוכן.

יש תמרור שמאפשר כניסה לכביש רק ממהירות מסויימת, נניח 50? אתה צריך לדמיין שקיים תמרור משתנה כזה ליד כל מקרה פרטני בו כולם מאיצים ואתה מאט את כולם.
המחוקק לא יכול ולא אמור לתת לך מענה לכל דבר, הוא מגדיר טווח בטוח לנסיעה לפי סיטואציה ממוצעת, הוא לא אומר לך מתי להאט או להאיץ, למשל בכניסה לתאונה.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
100 נהגים נוסעים במירוץ פורמולה 1 במסלול.
נכנסת באמצע פתאום סוסיתא ונוסעת על 30.
אם אתה נוסע במסלול יעודי לפורמולה 1, אז אתה צודק.

אבל כשאתה נוסע בכביש שמוגדרת בו מהירות מרבית של 100 קמ"ש, אז גם אם יהיו מכוניות פורמולה 1 שיסעו ב־250 קמ״ש, הם אלה שמסכנים אותך ולא אתה אותם.

המחוקק לא יכול ולא אמור לתת לך מענה לכל דבר, הוא מגדיר טווח בטוח לנסיעה לפי סיטואציה ממוצעת, הוא לא אומר לך מתי להאט או להאיץ, למשל בכניסה לתאונה.
לא מענה לכל דבר, אבל הוא כן נתן לך מענה למהירות המרבית.

עוד משהו שאנחנו צריכים להידמות לאירופה, זה בכמות מצלמות המהירות, חודש שעבר הייתי בצ'כיה, כל מספר קילומטרים יש מצלמת מהירות או מצלמות מהירות ממוצעת. מקווה שיכניסו את הכמויות האלה גם לארץ.

נושאים דומים

Back
למעלה