• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אטטיזם ו Nanny State

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אלא מפעילים אפשרות חסימת תכנים בחינם לכל מי שלא ביקש לבטל אותה באופן ברירת מחדל.

זהו שורש הבעיה.
מחקרים בפסיכולוגיה הראו שברירת מחדל משפיעה מאוד על הבחירה.
מדינות סקנדינביה הצליחו לדוגמה להעלות משמעותית את שיעור תרומות האיברים במדינותיהן מכיוון שפשוט הגדירו את התרומה בתור ברירת מחדל.

וכפי שאמרו לפניי, יש כאן מדרון חלקלק מסוכן מאוד.

הבעיה היא לא מהרמת שיחת טלפון, אלא מדרון חלקלק.
הרי מי שקובע מה ראוי ומה יחסם הם הפוליטיקאים. כרגע יש הסכמה לגבי פורנו וזה מה שיהיה חסום. מה הלאה? מספיק שיהיה רוב בכנסת שיחליט ששוברים שתיקה זה אתר לא ראוי והוא יהיה חסום כברירת מחדל, ובהמשך גם עיתון ארץ וכו'. ואפשר לחשוב על עוד המון דוגמאות.
אז אני מתנגד לא כי אנשים יצטרכו להרים שיחת טלפון כדי לצפות בפורנו (שגם זה כמובן לא בסדר וגם לדעתי לא יעזור בכלום) אלא כי אני לא רוצה שפוליטיקאים יתחילו לסנן כל תוכן שהם לא רוצים שהציבור יחשף אליו בקלות.

אלא מפעילים אפשרות חסימת תכנים בחינם לכל מי שלא ביקש לבטל אותה באופן ברירת מחדל.

זהו שורש הבעיה.
מדינות סקנדינביה הצליחו לדוגמה להעלות משמעותית את שיעור תרומות האיברים במדינותיהן מכיוון שפשוט הגדירו את התרומה בתור ברירת מחדל.

לשמחתי לא אני ולא הילד שלי יודעים איך זה קרה לאותם ילדים, ואנחנו גם לא כל-כך רוצים להכיר את הדינאמיקה שם לעומק
מפחיד, הבן שלי בן 7, נראה מתי זה יגיע אליו...

ובכן, קודם העלתי סרטון שלא ראו בו אפילו פופיק, אבל "המח משלים אוטומטית" ונמחק.
קורה.
סליחה.
מוזמנים לחפש פרסומות של בר רפאלי.

הבעיות העיקריות הן :
מדרון חלקלק- כל פעם יוסיפו עוד וזה גם מאפשר בסיס לחסימה מוחלטת ללא אפשרות לשינוי.
דליפה של המאגר- הרבה אנשים יפגעו במידה והמאגר ידלוף. בחברה החרדית זה עלול לגרום לנידוי מוחלט.

לבקש להסיר את החסימה עשויה לקחת ימים ושבועות כי יש 'עומס בחברות' וכי הן לא עובדות בסופי שבוע וכי המנהל עם ההרשאה לא בא היום.

יום אחד אולי תגיע לחקירה במשטרה, וכדי לדפוק אותך ולהשאיר אותך במעצר למרות שאין להם חשדות, הם יפנו לרשימת צורכי פורנו ויראו 'קשר' בין האלימות שלך (או מה שהם לא יאשימו אותך בו) לבין היותך ברשימת הפורנו.

ארגון זירה שנלחם בכל האתרים הישראליים שמחזיקים לינקים לסרטים וסדרות (אפילו שהאתרים לא מחזיקים פיזית את הסרטונים אלא רק את הלינק, דבר שממה שאני יודע כן חוקי), יחגוג ומהר מאוד נראה פה מציאות שונה.
יש פה פתח לכפייה בהרבה תחומים.

אולי בעתיד ייצא פסק הלכה ש gmail זה טמא ותידרש לשלוח מכתב בדואר רשום לרבנות כדי להחריג אותך. בתורם הם יצטרכו לתקשר עם חברת הסלולר ולאשר שהם אישרו להחריג אותך.

זה לא פותר שום דבר. בדיוק כמו עם תוכן פיראטי שצריך עוד "כמה קליקים" בשביל להשיג אותו ביחס לתוכן חוקי. מספיק שיהיה ילד אחד בכיתה שידע מה זה פרוקסי או VPN וכל החסימה הזו לא שווה כלום. והיום כאשר כל השירותים הולכים לכיוון של "just works" לא צריך להיות "גיק מחשבים", קליק אחד והאינטרנט פתוח.

מה שמפחיד שזה זה יוצר תקדים שאנשים מתרגלים אליו ושמאפשר לבנות עליו בהמשך.
זה כרסום נוסף בחופש הפרט, עוד תזוזה לכיוון של מדינה ש"יודעת טוב יותר" (עוד משילות), עוד תחום ש"צריך" להסדיר לטובת האזרחים שלא "מסוגלים" לקבל החלטות ו"צריכים הגנה" מהמדינה הכל יודעת.

בעידן המודרני אנשים התרגלו למסור עוד ועוד מידע על עצמם "share" לכן לאף אחד לא תהיה בעיה להיכנס למאגר של "לקוחות שרוצים לצפות בתוכן מפוקח" בדיוק כמו שלמעלה ממליון ישראלים לא הייתה בעיה להיכנס למאגר הביומטרי שבינו לבין "תעודת זהות חכמה" אין שום קשר.

צריך לזכור שזה שהיום גופים שאוספים עלינו מידע לא עושים שימוש לרעה במידע הזה לא אומר שלא יבוא יום בו זה ישתנה. תמיד קיימת האפשרות שאותם מאגרים יגיעו לידיים עויינות כמו שקרה עם מרשמי האוכלוסין ארופיים (בזמן מלחמת העולם השניה) שהכילו סעיף דת שהקל מאוד על העבודה של ההגרמנים.

נערך לאחרונה ב:
בדיחה שקראתי היום -
אלוהים - אין לך צורך בגוגל, בני. כל התשובות לשאלותייך נמצאות בספר התורה.
אדם - אני לא הולך לחפש פורנו גמדים בתורה.

נ.ב.
האם בבית הספר יסננו את כל מקרי האלימות, אונס, וכו' מלימוד התנך?

נ.נ.ב
שיר הפתיחה של "אלה החיים" בגרסה החדשה -
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1359750490732368&id=171914509515978

נערך לאחרונה ב:
זהו שורש הבעיה.

אם המדרון החלקלק הזה יוביל רק לכך שאנשים יפחיתו את הצפייה בפורנו כברירת מחדל זה רעיון מעולה מבחינתי. יש תכנים שלדעתי אמורים להיות חסומים באינטרנט בכלל (סרטי סנאף למיניהם או אתרים לפדופילים) מכיוון שהם בניגוד לחוק שלא לומר למוסר.
אם הייתה דרך להבטיח ששם זה ייעצר זה בהחלט היה רעיון טוב. הבעיה שבמדינה שלנו יש נטייה לקחת משהו טוב ולהרוס אותו. הבא בתור כנראה יהיה אתרים להתנצרות או התאסלמות שאין שום סיבה לגשת אליהם במדינת היהודים או אתרים של ידע פיננסי שלא חס וחלילה תבינו שאפשר לצאת ממירוץ העכברים. בעבודה שלי כבר מזמן האתר של הסולידית חסום, חושבים שזה מה שיעצור אותי מלהגיע לחופש כלכלי =)

אם המדרון החלקלק הזה יוביל רק לכך שאנשים יפחיתו את הצפייה בפורנו כברירת מחדל זה רעיון מעולה מבחינתי. יש תכנים שלדעתי אמורים להיות חסומים באינטרנט בכלל (סרטי סנאף למיניהם או אתרים לפדופילים) מכיוון שהם בניגוד לחוק שלא לומר למוסר.
אם הייתה דרך להבטיח ששם זה ייעצר זה בהחלט היה רעיון טוב. הבעיה שבמדינה שלנו יש נטייה לקחת משהו טוב ולהרוס אותו. הבא בתור כנראה יהיה אתרים להתנצרות או התאסלמות שאין שום סיבה לגשת אליהם במדינת היהודים או אתרים של ידע פיננסי שלא חס וחלילה תבינו שאפשר לצאת ממירוץ העכברים. בעבודה שלי כבר מזמן האתר של הסולידית חסום, חושבים שזה מה שיעצור אותי מלהגיע לחופש כלכלי =)
פורנו זה חוקי כן?
ומה ש consenting adults מייצרים, ואנשים צורכים מבחירה, אני לא רואה בזה שום בעיה מוסרית. להפך, זה שהממשלה תמנע דבר כזה זה בפני עצמו לא מוסרי, בעיני לפחות.

פורנו זה חוקי כן?
ומה ש consenting adults מייצרים, ואנשים צורכים מבחירה, אני לא רואה בזה שום בעיה מוסרית. להפך, זה שהממשלה תמנע דבר כזה זה בפני עצמו לא מוסרי, בעיני לפחות.
פורנו זה חוקי ואבוי לנו לחופש הפרט ביום שזה לא יהיה דיברתי עם סרטי סנאף ותוכן פדופילי שאינם חוקיים.
אבל התעשייה עצמה של פורנו זאת לא תעשייה מוסרית. הבעיה העיקרית היא שפורנו הפך לתחליף איום לחינוך מיני שלא לדבר על ההשפעות הנוראיות על מעמד האישה.

בכל מקרה, כמו שאמרתי אם זה ייעצר בזה אני חושבת שזה רעיון מבורך כברירת מחדל. הבעיה תהיה כשירצו להמשיך את החסימה הלאה לתכנים נוספים.

אם המדרון החלקלק הזה יוביל רק לכך שאנשים יפחיתו את הצפייה בפורנו כברירת מחדל זה רעיון מעולה מבחינתי.
למה את חושבת שה"מעולה" שלך באופן כפוי על אנשים אחרים הוא לגיטימי? היית רוצה שמישהו יכפה עלייך את מה ש"מעולה בעיניו?

שפורנו הפך לתחליף איום לחינוך מיני שלא לדבר על ההשפעות הנוראיות על מעמד האישה.
לפי ויקי תעשיית הפורנו התחילה לצמוח (כמה מפתיע) ישר עם המצאת הקולנוע בסוף המאה ה-19. את באמת רוצה לנהל דיון על מעמד האישה אז והיום?

פורנו זה חוקי ואבוי לנו לחופש הפרט ביום שזה לא יהיה דיברתי עם סרטי סנאף ותוכן פדופילי שאינם חוקיים.
אבל התעשייה עצמה של פורנו זאת לא תעשייה מוסרית. הבעיה העיקרית היא שפורנו הפך לתחליף איום לחינוך מיני שלא לדבר על ההשפעות הנוראיות על מעמד האישה.

בכל מקרה, כמו שאמרתי אם זה ייעצר בזה אני חושבת שזה רעיון מבורך כברירת מחדל. הבעיה תהיה כשירצו להמשיך את החסימה הלאה לתכנים נוספים.
1. סנאף ופדופיליה זה אכן לא חוקי, ורוב מוחלט של המדינות מכניסות לכלא מי שמפיק, או מפיץ, וחלק גם מחזיק תוכן כזה. אין לזה שום רלוונטיות לחוק המדובר.

2. מה לא מוסרי בתעשיית הפורנו? מבוגרים עושים דברים בהסכמה - יופי להם. לכפות עליהם אתיקה שלא מעניינת אותם זה הרבה יותר בלתי מוסרי.

3. לא מבין איך יש לזה השפעה כלשהי על מעמד האשה. אגב, גם נשים צורכות פורנו, ואירוטיקה...

4. גם אם נוותר על טיעון המדרון החלקלק, למה שהמדינה תחזיק רשימת חרמנים? מה עם ההשלכות החברתיות של הופעה ברשימה כזאת? מה עם פגיעה בחרות הבסיסית? מה עם החדירה של המדינה לחיים של כולנו? לא קצת פאשיסטי?

תמיד כשפמיניסטיות, מוסלמים קיצוניים, ודתיים, מתחילים לשתף פעולה זה סימן רע לבאות...

למה את חושבת שה"מעולה" שלך באופן כפוי על אנשים אחרים הוא לגיטימי? היית רוצה שמישהו יכפה עלייך את מה ש"מעולה בעיניו?
זה לא כפייה אם לכל מבוגר מעל גיל 18 יש את האפשרות להחליט שזה לא מתאים לו ולשנות זאת ללא שום תוצאות.

1. סנאף ופדופיליה זה אכן לא חוקי, ורוב מוחלט של המדינות מכניסות לכלא מי שמפיק, או מפיץ, וחלק גם מחזיק תוכן כזה. אין לזה שום רלוונטיות לחוק המדובר.

2. מה לא מוסרי בתעשיית הפורנו? מבוגרים עושים דברים בהסכמה - יופי להם. לכפות עליהם אתיקה שלא מעניינת אותם זה הרבה יותר בלתי מוסרי.

3. לא מבין איך יש לזה השפעה כלשהי על מעמד האשה. אגב, גם נשים צורכות פורנו, ואירוטיקה...

4. גם אם נוותר על טיעון המדרון החלקלק, למה שהמדינה תחזיק רשימת חרמנים? מה עם ההשלכות החברתיות של הופעה ברשימה כזאת? מה עם פגיעה בחרות הבסיסית? מה עם החדירה של המדינה לחיים של כולנו? לא קצת פאשיסטי?

תמיד כשפמיניסטיות, מוסלמים קיצוניים, ודתיים, מתחילים לשתף פעולה זה סימן רע לבאות...

אני לא אכנס לדיון בנושא מעמד האישה בפורום הזה כי מפעמים עברו ראיתי שזה מגיע למלחמת מינים מיותרת וזה ממש לא הכוונה שלי.

מה שכן, קראתי את נוסח החוק, ושיניתי את דעתי בנוגע לחוק הזה. לא כתוב שתהיה חסימה על חומר פורנוגרפי, רשום חסימה של חומר פוגעני. מי קובע מה חומר פוגעני? שר התקשורת, או במקרה שלנו ראש הממשלה שלא מוכן לוותר על התיק הזה. חומר פוגעני לראש הממשלה זה גם יכול להיות כל דעה שהיא שונה משלו או שמאלנים או מישהו שמעביר ביקורת על שרה וזה פוגעני בעיניו או חלילה עיתון הארץ. מעבר לכך הספקיות ינהלו רשימות שחורות של מי שמבקש להסיר את החסימה וגם זה לא נכון בעיניי.

אם החוק היה מקשה על קטינים לצרוך פורנו (כי אי אפשר לחסום לחלוטין) ואף מפחית צריכה של מבוגרים לדעתי זה מבורך כל עוד כל מי שבוחר לצרוך את התוכן הזה יכול לעשות זאת בלי בעיה וללא שום השלכות אישיות. אבל זה לא המצב, ונראה שהחוק הזה במתכונתו הנוכחית יעשה הרבה יותר נזק ותועלת מועטה אם בכלל.

מה שכן, קראתי את נוסח החוק, ושיניתי את דעתי בנוגע לחוק הזה. לא כתוב שתהיה חסימה על חומר פורנוגרפי, רשום חסימה של חומר פוגעני. מי קובע מה חומר פוגעני? שר התקשורת, או במקרה שלנו ראש הממשלה שלא מוכן לוותר על התיק הזה. חומר פוגעני לראש הממשלה זה גם יכול להיות כל דעה שהיא שונה משלו או שמאלנים או מישהו שמעביר ביקורת על שרה וזה פוגעני בעיניו או חלילה עיתון הארץ. מעבר לכך הספקיות ינהלו רשימות שחורות של מי שמבקש להסיר את החסימה וגם זה לא נכון בעיניי.
דיינו ;)

לגבי
זה לא כפייה אם לכל מבוגר מעל גיל 18 יש את האפשרות להחליט שזה לא מתאים לו ולשנות זאת ללא שום תוצאות.
תחשבי מה יקרה לחרדי שיתגלה שהתקשר וביקש שיפתחו לו את האינטרנט.

והחוק מדבר על תוכן פוגעני באופן גללי כולל ""הסתה לאומנית"" לדוגמה.

ובכל מקרה מדובר בסיבוב תקשורתי:

http://www.haaretz.co.il/news/politi/.premium-1.3108573

כל הכבוד למשרד התקשורת

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8

נושאים דומים

Back
למעלה