• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אטטיזם ו Nanny State

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מדינת ישראל החליטה לצנזר את האינטרנט!
אולי קראנו כתבות שונות אבל לפי מה שרשום בכתבה שאני קראתי הם לא מצנזרים כלום אלא מפעילים אפשרות חסימת תכנים בחינם לכל מי שלא ביקש לבטל אותה באופן ברירת מחדל.

אין לי בעיה ש-"יצנזרו" את כל האיטרנט אם אני יכול לפתוח הכל בשיחת טלפון...

@משקיע מתחיל תחשוב על זה כאילו שהייתי צריך לבצע שתי פעולות בשביל להתחבר לאינטרנט:
1. להירשם לשירות אינטרנט.
2. לבטל חסימת תכנים.

האם זו צנזורה?

כל עוד מאפשרים למי שמעוניין בתכנים כלשהם לקבל את אותם התכנים אז אין כאן צנזורה.

@Benjamin Willard איבדת פרופורציות בתגובה שלך.

@daat99 , בוא נניח שאני נהנה לצפות בבעילת עזים. האם אני אמור להתקשר לספקית האינטרנט שלי, ולבקש מנציגת השרות שתאפשר לי לצפות בעזים שלי, היא תעביר אותי לאחראי המשמרת שגם לו אצטרך להסביר ולנמק, אולי לשלוח פניה בכתב... לא תודה ! אל תתערבו בהרגלי הצפיה שלי ובמה שאני עושה בביתי.

ובלי קשר, @Benjamin Willard התנסח באופן לא ראוי גם לדעתי.

בעיני יש בעיה גדולה בכך שילדים ונוער מגיעים לסרטים פורנגרפים כל-כך בקלות וכל המיניות שלהם מתעצבת על פי זה, כך שזה מורכב לדעתי ולא בהכרח נגד הפתרון הזה.
נראה לי ש-benjamin פשוט התכוון להעלות אופציה עתידית שאם נכנסים לרשימה של צופי פורנו עלול להיות לזה השלכות, אז לא רואה כאן איבוד פרופרציה אבל זה סתם מה שאני הבנתי.

@חתול לילה @adamshalev @daat99

חברים יקרים זאת הייתה בדיחה, ומטרתה הייתה להמחיש את אי הנעימות שתיווצר כשתתקשר לספק....

-
ו... אני לא מבין את ההתייחסות הדרמטית למילה שהשתמשתי בה...

@חתול לילה @adamshalev @daat99

חברים יקרים זאת הייתה בדיחה, ומטרתה הייתה להמחיש את אי הנעימות שתיווצר כשתתקשר לספק....

-
ו... אני לא מבין את ההתייחסות הדרמטית למילה שהשתמשתי בה...
אנשי לא קלטו את הנימה הצינית, בשביל זה צריך להיות או ליברטריאן או מישהו שממש אוהב להתווכח איתם.

בעיני יש בעיה גדולה בכך שילדים ונוער מגיעים לסרטים פורנגרפים כל-כך בקלות וכל המיניות שלהם מתעצבת על פי זה, כך שזה מורכב לדעתי ולא בהכרח נגד הפתרון הזה.
נראה לי ש-benjamin פשוט התכוון להעלות אופציה עתידית שאם נכנסים לרשימה של צופי פורנו עלול להיות לזה השלכות, אז לא רואה כאן איבוד פרופרציה אבל זה סתם מה שאני הבנתי.
גם לפני 13 שנה ילדים הגיעו לאותם סרטים בדיוק, והקלות היא לא פקטור. יש גם מדינות היום שילדים נרצחים סתם כי הם יצאו מהבית, מה לעשות זה עולם אכזרי. אנשים שוכחים את זה.

בוא נניח שאני נהנה לצפות בבעילת עזים. האם אני אמור להתקשר לספקית האינטרנט שלי, ולבקש מנציגת השרות שתאפשר לי לצפות בעזים שלי, היא תעביר אותי לאחראי המשמרת שגם לו אצטרך להסביר ולנמק, אולי לשלוח פניה בכתב... לא תודה !
יותר פשוט:
אתה: אני רוצה לבטל את שירות חסימת התכנים.
הנציג: בסדר...

אני לא ראיתי שום מקום דרישה שתבטל כל חסימה מתוך השירות הזו לחוד ותספק מכתב רשמי בשלושה צבעים שמסביר (עם דוגמאות!) למה ובמה אתה כן רוצה לצפות...

תגיד להם שאתה אוהב לבקר באתרים של האקרים בשביל ללמוד על אבטחה - כל האתרים הללו חסומים ע"י אותה מערכת כברירת מחדל...

חברים יקרים זאת הייתה בדיחה
קיבלתי.

מטרתה הייתה להמחיש את אי הנעימות שתיווצר כשתתקשר לספק....
זה לא בהכרח צריך להיות מלווה באי נעימות כלשהי (ראה לעיל תירוץ של אדם שמעוניין ללמוד על אבטחת מידע באינטרנט וגולש באתרי האקרים).

אם מחייבים את ספקי האינטרנט לחסום תכנים מסויימים כברירת מחדל, יצטרכו לקבוע אילו תכנים נכללים בחסימה ואילו לא, ו/או למנות גוף שיקבע זאת. כלומר, הולכים ליצור תקן חדש: "חסימה סטנדרטית/מאושרת". בשנים הבאות יהיו כמובן ויכוחים פוליטיים מה להוסיף לתקן ומה לא, כשכל פוליטיקאי מנסה להיות מקורי יותר מהשני ולדחוף משהו משלו לתקן, כדי לקבל כותרת ולהשאיר חותם. סל האתרים והתכנים החסומים ילך ויגדל בהדרגה.

דעתי האישית: עדיף לעצור את זה בעודו באיבו.

נערך לאחרונה ב:
וחכו ליום שמאגר ה"הגולשים שביקשו לבטל חסימת גלישה לאתרים לא נאותים" ידלוף החוצה.
ומה יעשה יוסי זוכמייאר כשיתגלה שהוא שופך זרע לבטלה?
גם היום אפשר לסנן תכנים, מי שדואג לילדים שלו...
יעלה לו כמה שקלים לחודש על השרות דרך הספק/גלישה דרך רימון, מה שנקרא opt-in.
אז עכשיו נהפוך ל- opt-out.
הח"כית יודעת שרק 2% עושים שינוי פעיל.
מה גם שבבית, הספק הוא לכל הבית, בניגוד לסלולרי ששייך לאדם ספציפי.

זה לא אני, הילד בטח זייף את החתימה... חכה שאגיע הביתה.
מעבר לכך השיר האלמותי...

נערך לאחרונה ב:
גם לפני 13 שנה ילדים הגיעו לאותם סרטים בדיוק, והקלות היא לא פקטור.
בוודאי שהקלות היא פקטור. כשמשהו קשה להשגה הוא פחות נגיש ומעטים יותר משיגים אותו. למשל נשק בארצות הברית, סמים קלים במדינות מסויימות וכיו”ב. אני מניח שיהיה הבדל בהתייחסות בין מי שהוא הורה לילדים קטנים (או סב)לבין אחרים. מצד שני, ילדים שירצו ימצאו דרכים להגיע לפורנו, אבל אולי זה לא יקרה יותר באופן מקרי לגמרי לילדים שההורים שלהם לא חשבו לשלוט בתכני האינטרנט בבית באופן יזום. עדיין האופציה העדיפה צריכה להיות שהכל פתוח ורק מי שירצה ויבקש יוכל לקבל חסימה ולא ההפך.

לפני 13 שנה?
אני בן 38... הקלטת הראשונה שהתגלגלה לידי הייתה בכיתה ד'...
תעשו חשבון לבד.
קלות זה פקטור וחסימה זה תמריץ.

נערך לאחרונה ב:
גם אסור למכור משקאות אלכוהולים לילדים, אבל מותר להם לשתות.
עדיין איכשהו הם מצליחים לקנות/לפלח מההורים/חברים...
ואז הם מגניבים וקולים, כי הצליחו, אז זה הופך לסמל סטטוס...
חברים יבואו אלי, כי אצלי אפשר לשבת ולראות מה שאסור אצלהם...

,בתור אבא לילד היסודי שילדים בכיתתו צופים ביחד בפורנו, ו "הברכה' המקובלת ביניהם זה "מוצץ בננות"
ותבינו לבד למה הכוונה,
אני חושב שיש ביצירת קושי יתרון, אבל במקום שהגבלה אוטומטית לאפשר להורים מודעים להגדיר הגבלת תוכן

אני רק רוצה לציין
שכבר היום יש חוק סינון רק שהוא opt-in.

כלומר כל אחד יכול להתקשר לספק ולבקש סינון תכנים בחינם.

אני רק רוצה לציין
שכבר היום יש חוק סינון רק שהוא opt-in.

כלומר כל אחד יכול להתקשר לספק ולבקש סינון תכנים בחינם.
נקודה שלא מודגשת מספיק לטעמי בשיח על החוק הזה.
האופציה כבר קיימת, זמינה, וע"פ חוק בלי הבדל בתשלום - השינוי הוא בברירת המחדל.
אין סיבה שאינטרנט יהיה חסום ע"פ ברירת מחדל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
o_oo_oo_o באמת ? איך זה קרה כל כך מהר?
אני רק בגיל 13 אולי, אם אני זוכר נכון, גיליתי את נפלאות העולם!!!
לשמחתי לא אני ולא הילד שלי יודעים איך זה קרה לאותם ילדים, ואנחנו גם לא כל-כך רוצים להכיר את הדינאמיקה שם לעומק

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8

נושאים דומים

Back
למעלה