• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופת גמל בחברה קטנה [אינטרגמל]

• פותח הנושא פותח הנושא wa11a
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז אם ככה אין הבדל בין האם קופת הגמל קונה תעודות סל (אינטרגמל) או קונה חוזים עתידיים (IBI)? כל עוד בסופו של דבר העקיבה היא אחרי אותו מדד.
לא.
אם היא קונה ת"ס אז העלות שלך תהיה ד"נ של התעודה + ד"נ של אינטרגמל + טעויות עקיבה כתוצאה מניהול הון, עיתוי רכישה וכו'
אם היא קונה חוזים העלות שלך תהיה מחיר החוזה + ד"נ של IBI + טעויות עקיבה כתוצאה מניהול הון, עיתוי רכישה וכו'
נדמה לי באפשרות האחרונה העלות יותר נמוכה. למרות הפער בד"נ

@מתכנת קודם כל תודה רבה על המענה.
אשמח אם תוכל להסביר לי או לקשר אותי למקורות מדוע בחוזה עתידי העלות תהיה נמוכה יותר? או מה זה בעצם חוזה עתידי?
ממה שאני קראתי כאן בפורום חוזים עתידיים הם יותר בעיתיים מאשר אחזקה פיזית, אבל אני מניח שגם בתעודות הסל אין אחזקה פיזית של המדד אז פשוט בתעודות סל יש דמי ניהול נוספים.

חוזים עתידיים הם יותר בעיתיים מאשר אחזקה פיזית
זה נכון אבל לא סותר את העובדה שת"ס בעייתית עוד יותר.
ת"ס חשופה הרבה יותר לסיכון מנפיק (פשיטת רגל) וגובה ד"נ יקרים יותר, כל סכום ההשקעה מועבר למנפיק (אאל"ט).
בחוזים, הכסף נשאר אצל IBI, משאירים אצל הברוקר רק בטחונות (5%-20% לא זוכר) כל היתר מושקע באג"ח ממשלתי.
מדוע בחוזה עתידי העלות תהיה נמוכה יותר?
כי אין דמי ניהול, IBI קונים את החוזה בעצמם. (אגב, נראה לי בת"ס יש גם עלויות ק/מ בנוסף לד"נ)
או מה זה בעצם חוזה עתידי?
כמעט כל השרשור הזה עוסק בחוזים:
הסתובב כאן מחקר (ממומן) שהסביר וכימת את יתרונות הסינתיזה. אתה יכול לבקש אותו מחר @Yevgeny שמחזיק אותו בפתקון דביק.
כמדומני זה המאמר (זו גרסא מעודכנת שלו): The Big Picture: A Cost Comparison of Futures and ETFs

עדכון:
יצרתי קשר עם אינטרגמל לגבי העלויות, כיוון שאם דמי הניהול מהפקדה 0.35% ויש עוד דמי ניהול של תעודות הסל 0.32% במקרה הזה כבר קופת גמל של IBI היא משתלמת יותר בדמי ניהול של 0.5%.
התשובה שקיבלתי: "אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול בכל תעודות הסל שהיא קונה בכל המסלולים. הוצאות ניהול השקעות כוללות עמלות קניה ומכירה. לגבי עלויות ניהול השקעות אנחנו משלמים רק עמלות ניע לבנק לאומי. לתשומת ליבך נוסחת החישוב שהאוצר מחייב קובעת שיש לחלק את העמלות ששולמו בנכסים בתחילת התקופה, כך שקופה צומחת מציגה עלויות גבוהות".

כלומר לפי מה שאני מבין כרגע דמי הניהול בפועל הינם 0.35% ובנוסף עלויות ניהול השקעה כמו בשאר החברות.

כלומר לפי מה שאני מבין כרגע דמי הניהול בפועל הינם 0.35% ובנוסף עלויות ניהול
תעודות סל אינן שקופות ועשויות לגבות חלק מהדיבידנד כדמי ניהול, כך שהן צפויות להשיא פחות מNTR, בעוד הקרנות שמחזיקות חוזים צפויות להשיא יותר מNTR. ההבדל בהחלט עשוי להיות גדול מ0.15%.
אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול בכל תעודות הסל שהיא קונה בכל המסלולים.
עדיין חסרה אינפורמציה שתלויה במין התעודה.

"אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול בכל תעודות הסל שהיא קונה בכל המסלולים.
ייתכן שדמי הניהול נגרעים ישירות מהתשואה גם אם אינטרגמל לא משלמת אותם בפועל.

אז איך ניתן להשוות בעצם בין שני הקופות מבחינת עלויות ההשקעה? האם דמי ניהול של תעודת הסל נכללת בעלויות השקעה?

זה לב הענין (בעיני), כל שכבה שמפרידה בינך להשקעה בקצה מוסיפה עוד רובד של חוסר שקיפות, שכבה אחת אני מוכן לסבול (גלגול חוזים) לא מעבר לכך.

ייתכן שדמי הניהול נגרעים ישירות מהתשואה גם אם אינטרגמל לא משלמת אותם בפועל.
  • דמי ניהול ישירים ועקיפים של הניירות שכרגע אינטרגמל מחזיקה (ביחס לתשואה כוללת): 1.01%.
  • דמי ניהול עקיפים בלבד: 0.92%.
  • לאחר הוספת דמי הניהול של אינטרגמל: 1.27%.
ולכן:
במקרה הזה כבר קופת גמל של IBI היא משתלמת יותר בדמי ניהול של 0.5%.
אפילו לאחר התחשבות בשגיאת העקיבה של החוזים.

• דמי ניהול ישירים ועקיפים של הניירות שכרגע אינטרגמל מחזיקה (ביחס לתשואה כוללת): 1.01%.
  • דמי ניהול עקיפים בלבד: 0.92%.
  • לאחר הוספת דמי הניהול של אינטרגמל: 1.27%.
ולכן:

אפילו לאחר התחשבות בשגיאת העקיבה של החוזים.
הזהרו מיוונים הנושאים בידיהם מתנות :-)

חישוב שלי, אבל אתה מוזמן לבדוק אותי.
הקרן מחזיקה ארבע ת"ס במשקל של כ22% כל אחת. שלוש מהן גובות 35% מהדיבידנד, ואחת גובה 100%. שתיים מהן גובות דמי נאמן (!) של 0.02%, ואחת גובה ד"נ של 0.25%.
ביתרה (12%), הקרן מחזיקה קרן נאמנות עוקבת NTR, שבפועל מתפקדת יותר קרוב לTR, עם ד"נ של 0.25% ודמי נאמנות של 0.03%.

שלום לכולם.
אני כרגע מברר לגבי קופת גמל, ומצאתי את אינטרגמל שמציעים שירות ידידותי ודמי ניהול נמוכים.
לפי מה שקראתי בחיפושים בפורום, בקופות קטנות (הכוונה לחברות קטנות שאין להם מספר רב של לקוחות) התשואה המחושבת מעוותת כיוון שהיא מייחסת משקל לגודל הקופה.
השאלה שלי האם אני בתור לקוח בודד מושפע מהיותי בחברה קטנה? הרי המדד אותו מדד, ודמי הניהול קבועים. האם יש הבדל בין חברה גדולה לקטנה? נניח אינטרגמל מול איביאי.

תודה מראש.
התשואה ברוטו לעמית לא מושפעת. חשוב לשים לב שכיום חברות לניהול קופות גמל לא משלמות דמי ניהול למרבית תעודות הסל. זאת אומרת הוצאות ניהול ההשקעות כוללות באינטרגמל רק עמלות קניה מכירה לחבר הבורסה, במקרה של אינטרגמל לבנק לאומי. עמלות עבור רכישה 0.03-0.05%. אין הוצאות ניהול השקעות נוספות. אין הוצאות עבור השקעה בנכסים לא סחירים. אין הוצאות בגין מתן הלוואות לעמיתים. אין מסחר תוך יומי. רק עמלות קנה מכירה לבנקץ

חישוב שלי, אבל אתה מוזמן לבדוק אותי.
הקרן מחזיקה ארבע ת"ס במשקל של כ22% כל אחת. שלוש מהן גובות 35% מהדיבידנד, ואחת גובה 100%. שתיים מהן גובות דמי נאמן (!) של 0.02%, ואחת גובה ד"נ של 0.25%.
ביתרה (12%), הקרן מחזיקה קרן נאמנות עוקבת NTR, שבפועל מתפקדת יותר קרוב לTR, עם ד"נ של 0.25% ודמי נאמנות של 0.03%.
מספר עובדות. אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול עבור תעודות הסל שהיא רוכשת. דמי ניהול בקרנות מוחזרות לקופות. והעיקר הוא המעקב אחר המדד הרלוונטי.

@אינטרגמל
על פניו הת"ס הינם גמ"ח למשקיעי אינטרגמל
כלומר מספקים שרות השקעות ללא תמורה
אני כמובן מפקפק בכך
כנראה שלא כל הדיבידנדים מושקעים בחזרה
ואיפה שהוא ת"ס מקבלת עמלה מהשרות
אז במקרה הטוב אתה טועה ובמקרה הפחות טוב עונה תשובה חלקית שיוצרת רושם מטעה אצל הקורא התמים

מספר עובדות. אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול עבור תעודות הסל שהיא רוכשת. דמי ניהול בקרנות מוחזרות לקופות. והעיקר הוא המעקב אחר המדד הרלוונטי.
שלום מר אינטרגמל,
לפני שאתה "מתקיף" עם עובדות, קרא את כל הדיון. הפוסט שציטטת, מסביר את החישוב שמראה שהתרומה של הפחתת דמי הניהול המדוברת, זניחה לעומת דמי הניהול הנסתרים של תעודות הסל שהקרן מחזיקה, שגובות בין שליש לכל הדיבידנדים בחשבון פטור.
מכיוון שהדיבידנדים של מדד הS&P 500 הם כשני אחוזים משוויו, הקרן שלכם על מדד זה גובה בעקיפין דמי ניהול כפולים מהמתחרה.
לפני שתחזור ותטען את ששיננו לך במחלקת הדוברות / יחסי ציבור, קרא את התשקיפים של כל אחזקות הקרן, וראה בצדקתי.

@אינטרגמל
דמי ניהול של תעודות סל נגרעים ישירות מהתשואה גם אם לא משלמים אותם ישירות, לפי טענתכם אתם מקבלים מתעודת הסל את הפרש המדד המדויק בניגוד למשקיע אחר שירכוש את אותה התעודה? נשמע קצת מוזר.
בכל אופן השקעה בתעודות סל חושפת אתכם לסיכון מנפיק, איבוד דיבידנד סינטטי, (?ומרווח במחיר התעודה?)

אינטרגמל לא משלמת דמי ניהול עבור תעודות הסל שהיא רוכשת. דמי ניהול בקרנות מוחזרות לקופות.
תודה על ההבהרה, אני מנסה כבר כמה זמן להבין את הרגולציה בעניין הזה, שנוגעת לרוב הגופים הפנסיוניים שמשקיעים בתעודות סל.
למיטב הבנתי התקנות מתירות 0.1% דמי ניהול בתעודות סל על מדדי חו"ל. האם אתה מתכוון שגם את זה אינטרגמל לא משלמת?
אתה יודע למה בעצם אינטרגמל מעדיפה להשקיע בתעודות סל ולא בקרנות נאמנות?

שאלה בסיסית לגבי תעודות סל וחלוקת דיבידנדים שלא מצאתי תשובה לגביה -
האם חלוקת דיבידנדים חוזרת כתשואה בתעודות הסל וקרנות הנאמנות שקופות הגמל המחקות המדוברות מחזיקות?

מקווה שהצלחתי לנסח את השאלה בבהירות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שאלה בסיסית לגבי תעודות סל וחלוקת דיבידנדים שלא מצאתי תשובה לגביה -
האם חלוקת דיבידנדים חוזרת כתשואה בתעודות הסל וקרנות הנאמנות שקופות הגמל המחקות המדוברות מחזיקות?

מקווה שהצלחתי לנסח את השאלה בבהירות.
תשאל את @daat99 - מר דבידנד :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N מרגישה בLOOP - העברת קופת גמל קיצבתי לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N קופת גמל במעמד שכיר שאני כבר לא מפקידה אליה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קרן פנסייה או קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קופת גמל תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ע ירושת קופת גמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7

נושאים דומים

Back