קרקרים (כמות לתבנית אחת של התנור)
בחודשים האחרונים אני בניסוי וטעיה לגבי זה, מזהירה מראש שכל אחד יצטרך לעשות את הניסויים שלו על התנור הפרטי שלו והטעם האישי.
בתור עצלנית מדופלמת ששונאת להתעסק עם רידוד בצק אבל רוצה להכין משהו מהיר,פריך ומלוח כשמגיע הקרייב - הבצק הזה נוזלי!
לחמם תנור ל170 מעלות
קמח כוסמין (אפשר גם מלא רגיל או שיפון או מעורבב) - בערך 60 ג', 1/2 כוס
קוואקר - אותה כמות בערך
זרעי חמניות - בין 50-70 גרם
שומשום - 25 ג'
מלח - לפי הטעם (אני שמה 1 כפית מלח שולחן ועוד קמצוץ מלח גס)
שמן זית - כף
מים פושרים - כוס נס קפה (240-250 מ"ל)
תבנית אפיה גדולה עם נייר אפיה משומן קלות עליה
מערבבים הכל, שופכים לתבנית משטחים עם כף/מרית שיהיה דק ואחיד, מכניסים לתנור.
אחרי 10 דקות מוציאים ועושים חריצים לאורך ולרוחב בעדינות (שיהיה קל אחר-כך לשבור אותם).
מחזירים לתנור, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עד שמוכן (תציצו מדי פעם) בערך 40-60 דקות.
מוציאים את התבנית, מצננים קצת ואז שוברים ומכניסים לקופסא עם מכסה ננעל.
הערות
1. אפשר להשתמש בכל מיני זרעונים , כולל פשתן וקצח.
2. ברגע שמצאתם את המליחות הנכונה, תרשמו את זה להבא.
3. ברגע שמצאתם את הטמפרטורה הנכונה והזמן הנכון, תרשמו גם את זה. אני עוד מחפשת את המינון המדוייק בשבילי.
בחודשים האחרונים אני בניסוי וטעיה לגבי זה, מזהירה מראש שכל אחד יצטרך לעשות את הניסויים שלו על התנור הפרטי שלו והטעם האישי.
בתור עצלנית מדופלמת ששונאת להתעסק עם רידוד בצק אבל רוצה להכין משהו מהיר,פריך ומלוח כשמגיע הקרייב - הבצק הזה נוזלי!
לחמם תנור ל170 מעלות
קמח כוסמין (אפשר גם מלא רגיל או שיפון או מעורבב) - בערך 60 ג', 1/2 כוס
קוואקר - אותה כמות בערך
זרעי חמניות - בין 50-70 גרם
שומשום - 25 ג'
מלח - לפי הטעם (אני שמה 1 כפית מלח שולחן ועוד קמצוץ מלח גס)
שמן זית - כף
מים פושרים - כוס נס קפה (240-250 מ"ל)
תבנית אפיה גדולה עם נייר אפיה משומן קלות עליה
מערבבים הכל, שופכים לתבנית משטחים עם כף/מרית שיהיה דק ואחיד, מכניסים לתנור.
אחרי 10 דקות מוציאים ועושים חריצים לאורך ולרוחב בעדינות (שיהיה קל אחר-כך לשבור אותם).
מחזירים לתנור, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עד שמוכן (תציצו מדי פעם) בערך 40-60 דקות.
מוציאים את התבנית, מצננים קצת ואז שוברים ומכניסים לקופסא עם מכסה ננעל.
הערות
1. אפשר להשתמש בכל מיני זרעונים , כולל פשתן וקצח.
2. ברגע שמצאתם את המליחות הנכונה, תרשמו את זה להבא.
3. ברגע שמצאתם את הטמפרטורה הנכונה והזמן הנכון, תרשמו גם את זה. אני עוד מחפשת את המינון המדוייק בשבילי.