• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכונים בריאים, פשוטים וזולים

בת העמק

משתמש בכיר
הצטרף ב
22/12/15
הודעות
10,328
דירוג
17,568
קרקרים (כמות לתבנית אחת של התנור)
בחודשים האחרונים אני בניסוי וטעיה לגבי זה, מזהירה מראש שכל אחד יצטרך לעשות את הניסויים שלו על התנור הפרטי שלו והטעם האישי.
בתור עצלנית מדופלמת ששונאת להתעסק עם רידוד בצק אבל רוצה להכין משהו מהיר,פריך ומלוח כשמגיע הקרייב - הבצק הזה נוזלי!
לחמם תנור ל170 מעלות
קמח כוסמין (אפשר גם מלא רגיל או שיפון או מעורבב) - בערך 60 ג', 1/2 כוס
קוואקר - אותה כמות בערך
זרעי חמניות - בין 50-70 גרם
שומשום - 25 ג'
מלח - לפי הטעם (אני שמה 1 כפית מלח שולחן ועוד קמצוץ מלח גס)
שמן זית - כף
מים פושרים - כוס נס קפה (240-250 מ"ל)
תבנית אפיה גדולה עם נייר אפיה משומן קלות עליה

מערבבים הכל, שופכים לתבנית משטחים עם כף/מרית שיהיה דק ואחיד, מכניסים לתנור.
אחרי 10 דקות מוציאים ועושים חריצים לאורך ולרוחב בעדינות (שיהיה קל אחר-כך לשבור אותם).
מחזירים לתנור, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עד שמוכן (תציצו מדי פעם) בערך 40-60 דקות.
מוציאים את התבנית, מצננים קצת ואז שוברים ומכניסים לקופסא עם מכסה ננעל.

הערות
1. אפשר להשתמש בכל מיני זרעונים , כולל פשתן וקצח.
2. ברגע שמצאתם את המליחות הנכונה, תרשמו את זה להבא.
3. ברגע שמצאתם את הטמפרטורה הנכונה והזמן הנכון, תרשמו גם את זה. אני עוד מחפשת את המינון המדוייק בשבילי.
 

c881

משתמש בכיר
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
8,584
דירוג
12,073
חלקים פנימיים.
צריבה על המחבת.
 

yossik

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
13,766
דירוג
15,824
חלקים פנימיים.
צריבה על המחבת.
היום קניתי כבד עגל בקשת טעמים - 9.90 לקילו.
מחר יעלה על הפלנצ'ה עם המון בצל מקורמל.
חלבון בשפע, ויטמינים A,D,E,K, כל ויטמיני ה B (עם כמויות יפות של B12 ו Folate - הצורה הטבעית של חומצה פולית), ברזל, סלניום, אבץ, כרומיום, זרחן, נחושת, חומצות שומן חיוניות ועוד.
כן, יש כולסטרול אבל עדיין לא הוכח שצריכת כולסטרול מעיפה את כמות הכולסטרול בגוף כי זה תוצר שברובו הגוף מייצר ולא מצריכה חיצונית.
 

איש ירח

משתמש בכיר
הצטרף ב
21/5/17
הודעות
1,891
דירוג
2,744
מלפפונים כבושים במלח
הגיעה העונה הקצרצרה של מלפפוני הבלאדי. מלפפונים קטנים ומוצקים שלא גדלים בחממות (לא להתבלבל עם מלפפוני "בייבי" שנמכרים בקלקר).
המחיר בשוק כרגע בסביבות 10 ש"ח ויכול לרדת עד 7 ש"ח בהמשך. אם תשוו למחיר של קופסאת שימורים אז בערך שליש מחיר.
מבחינת בריאות, החמצה ביתית מייצרת פרוביוטיקה. החמצה תעשייתית היא מעוקרת.

שוטפים את המלפפונים וקוטמים חלק זעיר מאחד הצדדים (אפשר גם בלי לקטום). בצנצנת גדולה מפזרים על הקרקעית גבעולי שמיר, שיני שום ופלפל חריף יבש.
מעמידים את המלפפונים בתוך הצנצנת ואם יש מקום לגובה, מעמידים שכבה נוספת. דוחסים אותם שלא יזוזו. צריך להישאר מרווח של כמה ס"מ מהקצה.
מי הכבישה: מרתיחים מים בקומקום. שמים בכוס כפית גדושה במקצת של מלח, מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומערבבים עד להמסה. ממלאים את הכוס במי ברז ועוד חצי כפית של חומץ רגיל. שופכים לצנצנת כוס אחרי כוס עד שהמים עוברים את המלפפונים בכמה ס"מ. בסוף שמים עוד כמה גבעולי שמיר.
סוגרים סגירה חלשה את הצנצנת ומעמידים אותה על השיש/אדן החלון. כל יום הופכים פעם אחת על הראש ובחזרה. בדרך כלל אחרי 3-5 ימים המלפפונים מוכנים ואז צריך להעביר למקרר לעצירת הכבישה. אם לא בטוחים שזה מוכן- פותחים וטועמים מלפפון אחד.
אני מכינה גם עם מלפפונים חתוכים ובתוספת של הרבה ירקות אחרים כמו גזר, כרובית צנונית, לפת. אני מוסיפה גם שיני שום ומעט פלפל חריף. בירקות קשים אפשר להחמיץ יותר זמן.
 

may

משתמש רגיל
הצטרף ב
8/4/15
הודעות
217
דירוג
208
האם יש תחליף ראוי לסוכר?
נניח קצת סילאן או דבש מול שילוב של סוכר חום אמיתי
והאם זה משנה איכשהו את הריבה מולקולרית? (עצם הקירמול)
סילאן או דבש לא יותר בריא מסוכר לבן זה בעצמם סוכר, יש ריבות בלי סוכר רק מהפרי (כמובן שגם הפרי עצמו ככה מרוכז זה סוכר) אבל כל דבר במידה זה בסדר
 

may

משתמש רגיל
הצטרף ב
8/4/15
הודעות
217
דירוג
208
לחם טחינה -
6 כפות טחינה גולמית.
4 ביצים.
כפית אבקת אפיה.
לערבב טוב בקערה.
20 דקות על 160~180 מעלות.
אפשר להוסיף זיתים/עגבניות מיובשות/שקדים וכו' ל"שדרוג התערובת" - או כל דבר שמתאים לכם.
נסו חמאת בוטנים במקום הטחינה
 

may

משתמש רגיל
הצטרף ב
8/4/15
הודעות
217
דירוג
208
מרק עצמות
לפני כמה חודשים התחלתי להכין את זה בניסיון לשפר את כאבי הפרקים ששנינו סובלים מהם לעת זקנה :)
מי שרוצה, יכול לגגל וללמוד על הסיבות שזה יכול לשפר ולהקל. בנוסף, יש שפע של מינרלים שמשתחררים מהעצם לנוזל. נדמה לי שחובבי הפליאו גם משתמשים בזה. אנחנו שותים פעם ביום או משתמשים כבסיס למרק שעועית וכו' כך שגם מקבלים עושר טעמים לעומת מים ואבקת מרק. מכינים סיר ענק ומקפיאים בקופסאות של רבע-שליש ליטר. כל בישול מספיק לנו לשבועיים לשני אנשים.

קונים עצמות בקצביה. אפשר של עוף (הגבות המפורקים והעצמות של ה"פרגיות") או של בקר (בטיב טעם מוכרים באריזות של מזרע). קילו אחד מספיק.
לוקחים את הסיר הגדול ביותר שיש לכם ושמים את העצמות. מטפטפים עליהן חומץ תפוחים ומניחים לחצי שעה. זה מתחיל את פירוק העצם והמינרלים.
ממלאים מים עד הסוף כמעט, מרתיחים ומורידים לחום הכי נמוך שיבעבע ממש מעט. משאירים את זה על האש לאורך שעות ארוכות מאד. המקפידים במצווה מבשלים עצמות עוף כ-12 שעות ובקר בין 24 ש' ל-48 ש'.
בשעות האחרונות מוסיפים ירקות ותבלינים לטעם. בצל, שום, גזר, סלרי, פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, מלח, פלפל, פלפל אנגלי, כמון, כורכום...מה שרוצים וטעים לכם.

*גילוי נאות- טרם הרגשנו בהקלה בפרקים אבל הטענה היא שצריך לשתות קבוע לאורך חודשים ושנים. בכל אופן הרווחנו ציר מרק נהדר.
מה זה עצמות של פרגיות? זה מה שצריך לבקש מהקצב פשוט ככה לומר את זה? מה מחיר של זה? ואגב את מסננת את השומן במרק או לא? (אני פשוט הכנתי רק פעם אחת עם עצמות בקר אבל גם בלי חומץ)
 

may

משתמש רגיל
הצטרף ב
8/4/15
הודעות
217
דירוג
208
תודה, אני אנסה להכין מראש בכמויות שקיות של תערובת אגוזים ושקדים לקחת איתי ולנשנש במהלך היום, רק הרעיון כבר גורם לי להרגיש בריאה :).

אבקת חלבון יחסית זולה, כ320 שח ל74 מנות של 24 ג', ומאוד קל לצרוך את זה בשגרה, מצד שני לא אוהבת כמה שזה מעובד.

אגב הכנתי אתמול את מרק העדשים הכתומות מהשרשור שיצא מצויין! גם אנחנו וגם החברים שארחנו נהנו, וזה היה כל כך קל לבשל שהרגשתי רמאית... שוקלת להביא את זה בתור המנה לארוחת החג.
אגב אם את בעניין של אגוזים וזול אז אומנם זה לא אגוזים אבל בכיוון וזה גם בריא וזול בוטנים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, ושומשום מלא אפשר למצוא במחיר של עד 4 שקל ל100 גרם . כשאני מחשבת את המחיר אני מחשבת גם כמה קלוריות זה נותן לי וגם כמה ערכים תזונתיים יש לזה ומכיוון שיש לזה המון קלוריות וגם ערך תזונתי טוב זה נחשב לזול : גרעיני חמנייה עשירים באבץ וחומצה פולית ואשלגן
גרעיני דלעת אפילו עשירים יותר באשלגן ואבץ
בוטנים עשירים בחומצה פולית אשלגן וויטמין e ורזברטרול
שומשום עשיר בסידן ברזל ומגנזיום ואבץ
 

OnTheVerge

משתמש בכיר
הצטרף ב
1/3/16
הודעות
1,535
דירוג
2,658
  • אהבתי
Reactions: may

בת העמק

משתמש בכיר
הצטרף ב
22/12/15
הודעות
10,328
דירוג
17,568
מה זה עצמות של פרגיות?
פרגיות במרכאות - בימינו קוראים כך לכרעיים אחרי שהוציאו מהן את העצמות, שירות מבוקש בכל קצבייה ורשת. תשאלי אם את יכולה לקבל את העצמות האלה לאחר הפירוק.
מה מחיר של זה?
אין לי מושג. לפעמים בחינם ולפעמים תמורת כמה שקלים. כבר מזמן אני לא מכינה מרק עצמות כי זה לא טוב לבן זוג. אולי אחזור לזה בשביל עצמי, אם כי הבישול הארוך (והריח שמתפזר בבית) קצת גדול עלי בחום הזה.
ואגב את מסננת את השומן במרק או לא?
אני חובבת שומן :)
 
  • אהבתי
Reactions: may

ניצן המצוין

משתמש בכיר
הצטרף ב
4/12/18
הודעות
2,318
דירוג
2,437
מתכון מהמזרח הרחוק שהתאמתי לארץ

פודינג טופו:
רכיבים
חלב סויה אורגני 1 ליטר
1 כוס מים \ 2 כפות מיץ לימון\חומץ או מלח אנגלי\גבס 1 כף ב 10
תוספות: שעועית אזוקי\שחורה\מש מבושלת (לא מלוחה)
תוספות: בוטנים או קשיו, סירופ ג‘ינג’ר\סילאן\דבש
לחמם ליטר טופו אורגני (או כזה ללא מווסתי חומציות) עד לטמפטורה קרובה לרתיחה
להוסיף מיץ לימון\חומץ או מלח לאט לאט תוך כדי ערבוב ולראות שמתגבש מוצק
להמשיך לערבב עד שמפסיק להתגבש מוצק, לכבות חימום ולתת לתערובות להתקרר כמה דקות.
לסנן דרך בד צפוף 2~ שעות כך שרוב הנוזלים יוצאים ונשאר מרקם של פודינג חצי נוזלי.
להגיש קר.
להוסיף שעועית\קשיו או סירופ לפי הטעם.
 

ניצן המצוין

משתמש בכיר
הצטרף ב
4/12/18
הודעות
2,318
דירוג
2,437
ביבימבאפ -מאכל פשוט ופופולרי בדרום קוריאה
מומלץ בתור מנה לארוחה משפחתית.
עיבוד שלי למתכון

1: כוס אורז מלא
2: 3-4 סוגי ירקות: עלי תרד\חסה, גזר, פטריות, נבטים, פלפל אדום בצל ירוק.
3: בשר טחון 350 גרם
4 ביצים :4
5:רטבים: גוצ’וג’אנג Gochujang , רוטב סויה ושמן שומשום
חותכים את הירקות לחתיכות קטנות ומקפיצים אותם בשמן שומשום או חולטים אותם
במים רו תחים. מוסיפים קצת רוטב סויה לירקות ומשאירים בצד
מבשלים את האורז ומטגנים את הביצים בצורת ביצת עין.
מטגנים את הבשר הטחון תוך כדי ערבוב.
מערבבים את כל המרכיבים טוב טוב ומוסיפים 1-2 כפות של גוצ’וג’אנג תלוי ברמת
החריפות, מגישים חם.
 

may

משתמש רגיל
הצטרף ב
8/4/15
הודעות
217
דירוג
208
מתכון מהמזרח הרחוק שהתאמתי לארץ

פודינג טופו:
רכיבים
חלב סויה אורגני 1 ליטר
1 כוס מים \ 2 כפות מיץ לימון\חומץ או מלח אנגלי\גבס 1 כף ב 10
תוספות: שעועית אזוקי\שחורה\מש מבושלת (לא מלוחה)
תוספות: בוטנים או קשיו, סירופ ג‘ינג’ר\סילאן\דבש
לחמם ליטר טופו אורגני (או כזה ללא מווסתי חומציות) עד לטמפטורה קרובה לרתיחה
להוסיף מיץ לימון\חומץ או מלח לאט לאט תוך כדי ערבוב ולראות שמתגבש מוצק
להמשיך לערבב עד שמפסיק להתגבש מוצק, לכבות חימום ולתת לתערובות להתקרר כמה דקות.
לסנן דרך בד צפוף 2~ שעות כך שרוב הנוזלים יוצאים ונשאר מרקם של פודינג חצי נוזלי.
להגיש קר.
להוסיף שעועית\קשיו או סירופ לפי הטעם.
זה נראה שאתה מתאר כאן מתכון להכנת טופו איך זה הופך לפודינג?
 

bimw

משתמש רגיל
הצטרף ב
18/2/21
הודעות
270
דירוג
223
מידע על מזון מותסס:
התססה היא דרך לשמר מזון בסביבה אנאירובית באמצעות תמיסת מלח בריכוז גבוה. במהלך תהליך ההתססה, החיידקים מפרקים חלק מן המזון ומייצרים חומצה לקטית שמשמרת את המזון ומעניקה לו את הטעם החמוץ המאפיין אותו.

איזה מזון אפשר להתסיס?
אפשר להתסיס כל מזון - ירקות, פירות, קטניות, בשר, חלב, דגים, ועוד (אבל במתכון הזה אני מדבר על ירקות בלבד).

מדוע להתסיס מזון?
1. התססה מאריכה את תוקף תפוגת המזון ומונעת זריקתו לפח.
2. התססה משפרת את הטעם והמרקם (לדעתי).
2. התססה משמרת את כל הערכים התזונתיים והויטמינים.
3. מזון מותסס מכיל חיידקים פרוביוטיים שמשפרים את בריאות הפה ומערכת העיכול.
4. ירקות מותססים מעלים פחות את הסוכר בדם ולכן מתאימים גם לקטוגנים ולחולי סוכרת.

מה צריך כדי להתסיס מזון?
צריך לרכוש צנצנת זכוכית פשוטה בעלת מכסה אטום ולאלתר משקולת או לרכוש כד כבישה מיוחד. היתרון בכד כבישה זה שהוא מגיע עם משקולת בגודל המתאים, הוא מאפשר לגזים הנוצרים בתהליך להיפלט אוטומטית החוצה, הוא חשוך, ואטום לחלוטין לאוויר. אם משתמשים בצנצנת זכוכית, צריך לאלתר משקולת על מנת שהמזון יישאר מתחת למים ולא יצוף ולפתוח מדי פעם את המכסה על מנת לשחרר את הגזים. אני אישית משתמש בשני כדי כבישה שרכשתי באתר "פשוט" וגם בצנצנות זכוכית ובסופו של דבר אין הבדל בתוצאה הסופית.

איך מכינים מזון מותסס?
אם מדובר במזון שלם כמו: מלפפונים או עגבניות שלמות או אפילו פירות יער, מכניסים את המזון לתוך צנצנת זכוכית או לתוך כד כבישה, שמים משקולת על המזון בכדי שלא יצוף, מכסים במי מלח וסוגרים את המכסה. אם מדובר בירקות קצוצים: אז צריך קודם לערבב אותם עם המלח ולדחוס אותם באמצעות מקל דחיסה על מנת להוציא מהם את הנוזלים. מומלץ לכסות את המזון בשכבה של 3 ס"מ מים ולשים עלה כרוב מתחת למשקולת על מנת להיות בטוחים שהמזון לא יצוף.

כמות המלח המומלצת היא 2.5%. זאת אומרת: 25 גרם מלח על כל ק"ג מזון + מים.

סרטון הדרכה:
 

בת העמק

משתמש בכיר
הצטרף ב
22/12/15
הודעות
10,328
דירוג
17,568
איך מכינים מזון מותסס?
אין לך איזה מתכון שאתה משתמש בו ויודע בוודאות שהוא מוצלח?
הסתכלתי על הסרטון, התחברתי יותר לכרוב מאשר לירקות עם הסלק המגורר. אני לא משתמשת בקדרת כבישה אלא סתם בצנצנות זכוכית פשוטות.
אגב, נזכרתי שיש עוד שרשור רלוונטי (שבו כתבתי את המתכון שלי לכרוב כבוש) - "הכנת שימורים ביתיים".
 

yossik

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
13,766
דירוג
15,824
אין לך איזה מתכון שאתה משתמש בו ויודע בוודאות שהוא מוצלח?
הסתכלתי על הסרטון, התחברתי יותר לכרוב מאשר לירקות עם הסלק המגורר. אני לא משתמשת בקדרת כבישה אלא סתם בצנצנות זכוכית פשוטות.
אגב, נזכרתי שיש עוד שרשור רלוונטי (שבו כתבתי את המתכון שלי לכרוב כבוש) - "הכנת שימורים ביתיים".
כל החמוצים בספר הזה:
 

איש ירח

משתמש בכיר
הצטרף ב
21/5/17
הודעות
1,891
דירוג
2,744
אין לך איזה מתכון שאתה משתמש בו ויודע בוודאות שהוא מוצלח?
אני אימצתי מתכון של חגי לפלר (הספורטאי הטבעני) ואהבתי מאד. גם כמויות שפויות של מלח. אם תרצי, אפרט את המתכון.
 

bimw

משתמש רגיל
הצטרף ב
18/2/21
הודעות
270
דירוג
223
אין לך איזה מתכון שאתה משתמש בו ויודע בוודאות שהוא מוצלח?
אני קוצץ גזר, קולורבי וכרוב לבן, מערבב אותם עם מלח ומועך עם מקל דחיסה. לאחר מכן מכניס לתוך הכד, מעליהם שם עלה כרוב ואת המשקולת, שופך מים בגובה 3 ס"מ מעל המשקולת ולבסוף מכסה. לאחר 4 שבועות פותח, מעביר לצנצנות ולמקרר.
כמויות שפויות של מלח
גם במתכונים של חגי לפלר הוא משתמש בכ-2.5% מלח. 2 כפות מלח לליטר = 24 גרם מלח.
זה לא יוצא מלוח מדי, אני מבטיח, אבל בכל מקרה אפשר להפחית את הכמות ל-20 גרם מלח לליטר וזה גם ייצא בסדר. פחות מזה לא ייצא טוב.
 
למעלה