• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

זקוקה להמלצותיכם- מעבד מזון

Yellow

משתמש רגיל
הצטרף ב
30/3/15
הודעות
436
דירוג
613
היי אנשים,
אני רוצה לקנות מעבד מזון השבוע.
הייתי שמחה אם היה בו בלנדר אבל זה לא מאסט.
המליצו לי על קנווד FP 920 אבל ראיתי שהוא ככה ככה. עולה באיזור ה-750 ש"ח.
מבחינת שימוש אני בנאדם יחיד, מתכוונת להכין בו קטניות, ממרחים, עיבוד טופו, טמפה וכד'.
מצאתי מתכון בן זונה [אני מתארת לעצמי פה "עריכה: אצלנו לא מנבלים את הפה. רישמי כאן שמצאת מתכון מצוין. דורין"] לממרח שוקולד ביתי וקציצות עדשים וסלרי לימוני וקציצות חריימה של אבי ביטון ל"אדורה", ואני הולכת להסתער על המעבד.

אז יאללה תמליצו, Sharing is caring.
 
היי @Yellow,
לפני הכל,
מצאתי מתכון בן זונה
מתכון בבקשה :)
וכעת לשאלתך, בעוונותי הרבים יש לי מעבד מג'ימיקס תיפלצתי שאני כמעט לא עושה בו שימוש.
בבלנדר שלי אני משתמשת הרבה לשייקים ולממרחים. קניתי בזמנו בלנדר Oster, ומה שנהדר בבלנדר הזה הוא שאפשר להחליף את הכד הענק שלו בצנצנת וכך אפשר לבלנדר, להגיש ולאכסן באותו כלי, שזה יופי טופי. הצנצנות שמתאימות לבלנדר מגיעות בכמה נפחים, ולכן הוא נוח מאוד אם את מכינה רטבים, ממרחים בכמות קטנה או מזון לתינוקות, או טוחנת אגוזים, שקדים, ופישתן.
הצנצנות שמתאימות לבלנדר הן mason jars עם פתח רגיל (לא רחב!). הן עולות פחות מדולר לצנצנת אבל קשה למצוא אותן בישראל.
2 לינקים על הטריק
http://www.simplyrecipes.com/recipes/tip_blender_and_mason_jar/
http://www.thekitchn.com/the-mason-jar-blender-trick-do-you-know-about-this-195182
 
נערך לאחרונה ב:
את מכינה טמפה בעצמך?! אם כן אשמח לשמוע איך את עושה את זה וטיפים באופן כללי. מדובר בתהליך מסובך למדי שאני מאד מעוניין לנסות בעצמי.
 
בוקר טוב @Jane Doe, תודה. יותר קריטי לי המעבד ופחות הבלנדר. יש לי גם בלנדר מוט בבית אבל לעיתים אני פוגשת מתכונים שמצריכים עיבוד חזק של מזון.
אני מבינה שאת לא ממליצה על המג'ימיקס שלך?
הנה מתכון לממרח שוקולד ביתי, מודיעה מראש שהוא לא נוסה עדיין בביתי הקט אלא נראה מעולה:

http://saloona.co.il/greenmama/?p=975

@GentleGiant אני לא עושה טמפה לבד. אבל השאלה שלך החמיאה לי :)
האמת שרק בשבוע שעבר הכנתי טמפה ברוטב בוטנים ומאוד אהבתי את חומר הגלם הזה.
קניתי של משק ויילר אבל לדעתי בגלל שהם משתמשים בחומץ תפוחים יש לו קצת טעם לוואי. בפעם הבאה אקנה את הסוג השני.
מה איתך עם מעבדי מזון? יש לך להמליץ לי?
 
אני מבינה שאת לא ממליצה על המג'ימיקס שלך?
בתור מעבד מזון הוא בסדר, אך על פי רוב אני מעדיפה להשתמש בסכין. אם הייתי מכינה כמויות גדולות יותר, אולי הייתי משתמשת בו יותר.
קניתי אותו בשעתו כדי לטחון חיטה מונבטת לבצק. זו משימה מאתגרת למעבד מזון, והוא עמד בה באופן גבולי מינוס. נוסף לכך, זה לא להיט לשטוף את המיכל מבצק דביק. אז בשורה התחתונה הוא לא נמצא כמעט בשימוש במטבח. בעקבות השרשור החלטתי למכור את מסחטת המיצים הקשים שקניתי יחד עם המג'ימיקס וגם את מטחנת הקפה ועוד כמה כלי מטבח שמעלים אבק.
 
אם אני אספר את האמת עלי ועל מעבדי מזון - יגלו אותי מהפורום.
 
לא, אני אגן עליך בגופי! יש לך בטח איזה מולינקס או קיטשן אייד או משהו יוקרתי כזה?
 
אני הולכת לישון צהריים. מצפה שכשאתעורר לפחות מישהו פה יחוש לעזרתי.
חוצמזה מקודם הסנפתי בזיליקום. שכחתי איזה ריח מהמם יש לו כשהוא טרי.
ואז עשיתי ממנו פסטו עם צנוברים וקצת קצת אגוזי מלך וגרידת לימון.
 
לי יש מג'ימיקס שקניתי בדיוטי פרי במבצע של 200 דולר אז זה יצא 800 ש"ח ושווה כל גרוש. כמו כן יש לי בלנדר של ויטמיקס שהוא די יקר אבל גם שווה כל גרוש ומאוד ממליצה על שניהם. אני בכלל דוגלת במוטו של לקנות משהו טוב פעם אחת אפילו שהוא יקר מאשר לקנות כמה פעמים דברים זולים....אני לא מספיק עשירה בשביל לקנות דברים זולים...בהצלחה!! אגב @Yellow אני מאוד אוהבת לקרוא את מה שאת כותבת...לטעמי את משעשעת...:lol:
 
תודה על המחמאה @shuli! אני מבינה שאת מרוצה מהמג'ימיקס שלך? כמה זמן הוא אצלך? תוכלי לומר לי איזה דגם הוא?
 
יש לי אותו כבר כמה שנים והוא מדגם compact 3100, קטן לא רעשן ועושה את העבודה...לנו הוא מספיק..
עריכה- מדי פעם אפשר למצוא בדיוטי פרי מבצעים שווים במוצרים חשמליים...
 
אגב אם את צריכה מכשיר לממרחים הבלנדר מצויין לזה. אני מכינה בבלנדר פסטו ויוצא במרקם משחתי ונעים לאכילה...גם הרבה שייקים של פירות וירקות יוצאים חלקים ואלוהיים!...ממליצה עליו מכל הלב...
 
תודה. אני כרגע לא רוצה לקנות בלנדר בנפרד. אבדוק לגבי המג'ימיקס שלך.
 
אני מתנצל על הבורות מראש (אני בחור שבקושי מצליח להכין חביתה עם פנטזיות ללמוד לבשל ולהכין אוכל, אז מקווה שזה יעזור לסלוח) - מה בדיוק אפשר לעשות עם מעבד מזון ומה זה? (מהתמונות זה נראה כמו קוצץ סלטים)
 
יש לי בלנדר סטיק חזק של בראון שאני עושה איתו את רוב מה שאני עושה, אבל יש לי גם מעבד מזון של פיליפס - משולב כולל בלנדר וסוחט מיצים, ויש לי גם קיימיקס שקיבלתי במתנה. הוא ורוד ויפה.
 
אנחנו גם משתמשים ב- compact 3100 ומאוד מרוצים (בערך שנה, משמשים פעם-פעמיים ביום.)
 
לא הגדרת תקציב.
- האידיאל של הכל זה כנראה ויטה מיקס - איזור ה-3k.
- בתקציב נמוך -200-300 - אמליץ ללכת על מיני מעבד ולא על מכשיר שמנסה לטעת אשליות לדברים שהוא לא מסוגל לעשות.
מיני מעבד טוב מספיק לרטבים וטחינות פשוטות, ואם הוא מספיק קטן ואטום יכול לשמש גם לשייקים.
- בין שני סדרי הגודל האלה יש הרבה אמצע שרובו - לדעתי, מנסיוני הרב בקבוצה הזו - לא אמין וגם מלא חסרונות מבאסים (למשל שקשה לנקות בגלל כל מיני חריצים מתוכננים מעצבנים, איכות נמוכה של פלסטיק וחלקים, ועוד).


הנסיון שלי:
- סאוטר (עולה כ-800) - לא ממליצה.
- מלא דגמים של מורפי ריצ'רדס וחברות אחרות ברמה דומה, בטווח מחירים 200-600 - שוב, להכיר במגבלות או להיות מוכנים לכך שהמכשיר עלול להשרף בנסיונות קיצוניים (כמו חמאת בוטנים למשל. בשני דגמים שהיו לי מאותה רמה - באחד הצלחתי להכין ואחר נשרף. אי אפשר לדעת מראש).
- קיצ'ן אייד (עולה בארץ מעל 2000 למיטב זכרוני, קנינו באיביי בפחות מ-1000 כולל משלוח + שנאי ב-200) - הוא מצוין מבחינת עבודה ואיכות חלקים ויכול לעשות הכל ולעמוד בעבודה ממושכת (כולל להכין טחינה מגרעיני שומשום). הבעיה שלי איתו היא בגודל המופרז שלא מאפשר להכין כמויות קטנות. יש לו קערה קטנה, אבל השימוש בה לא חוסך את הלכלוך של הגדולה, שזה מבאס.
- שורה תחתונה: יש ברשותנו קיצ'ן אייד ומיני מעבד זול. זה שנמצא בשימוש יומיומי הוא המיני. הקיצ'ן אייד יוצא מהאחסון רק לדברים קיצוניים, לעתים רחוקות.
יש לנו בנפרד גם בלנדר מצוין (פיליפס, עלות כ-1500). מעדיפה לא לקנות מכשירים משולבים, מנסיוני הם פחות איכותיים.

המלצה: אם משקיעים סכום גבוה כלשהו (מעל 200-300), ללכת על משהו של חברה אמינה, כלומר, בהכרח לא מורפי ריצ'רדס לדוגמה, כי אבטחת האיכות הגרועה של חברות כאלה "להמונים" לא מאפשרת לדעת מראש אם נפלת על יחידה באיכות טובה או גרועה.
תתחילי בלהגדיר לעצמך תקציב, ותתקדמי משם.
 
נערך לאחרונה ב:
תודה raven. באיזור ה -1000.
 
+ שנאי ב-200
לא מומלץ להפעיל מכשירים עם מנועים חשמליים אמריקאיים בישראל!
אמנם מתאם ימיר את המתח אבל התדר בישראל שונה ושימוש ממושך עלול ליפגוע במנוע החשמלי. גם מהירות הסיבוב שלו תהיה שונה מהמתוכנן.
 

נושאים דומים

Back
למעלה