• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק שלי (גרסה 3+4+5)

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ולשלם מס רווח הון על כל הרווח הגלום במניות הללו, למשל כמה עשורים מעכשיו...
יש דרכים לצמצם את חבות מס רווחי הון - בעיקר (אבל לא רק) לאנשים שיש להם חשבון באינטראקטיב כמו @adamshalev (סדר מכירה, איזון בין נכסים ועוד).
כמו כן יש דרכים לגדר את מס הירושה באמצעות ביטוח חיים אם זה סכום כל כך משמעותי.

זה עדיין עלול להיות משתלם
עם הטענה הזו אין לי שום בעיה.
כל עוד אנשים מבינים מה העלויות ומה התועלות של כל מהלך אז כל אחד רשאי לבצע את המהלך שמתאים לו.

אני אישית לא רואה במס ירושה אמריקאי סיכון כל כך חריף מכמה סיבות:
1. אני לא מאמין שהם יאכפו אותו בפועל בימי חיי.
2. יש לי דרך שרו"ח שלי אישר לצמצם את חבות מס רווחי ההון למינימום (סדר מכירה).
3. יש לי דרכים אחרות לצמצם את מס רווחי ההון (איזונים בין נכסים ועוד).
4. אני יכול לגדר את החבות המקסימלית של מס ירושה במידה והיא תהפוך לראלית בעלות סבירה.
5. היורשים שלי מבוססים כלכלית גם בלי הירושה ממני ואם יותר חשוב להם לקבל עוד כמה דולרים מאשר שאני אשאר בחיים אז לא מגיע להם לקבל כלום (במקרה שלי זה לא חשוב להם אז אין לי שום בעיה עם מס הירושה מלכתחילה).

כל הסיבות הנ"ל רלוונטיות אלי ספציפית ולא בהכרח רלוונטיות לאנשים אחרים וכל אחד צריך לקבל החלטה בהתאם למה שרלוונטי אליו!

@כתום
המטרה העיקרית של התיק איננה ירושה לילדים אלא לאפשר לנו לחיות מהכנסה פסיבית.
עקב כך אני לא מודאג ממס ירושה יותר מדי גם אם הוא יתממש.
בפועל הסיכוי (והעלות בתוחלת) שלו להתממש הוא לדעתי נמוך יותר מהעלות של להמנע ממנו והוא יתממש רק במקרה של מוות פתאומי מיידי ובלתי צפוי. הסיכוי לכך בגילי הוא נמוך מאד.
בתרחיש של מחלה סופנית אממש את התיק ואעביר לארץ למסלול שבוודאות מוגן ממס ירושה אמריקאי. נכון שזה יעלה לי מס רווחי הון, אבל מס רווחי הון זה משהו שבכל מקרה הייתי אמור לשלם (זכור שמטרת התיק היא למחיה ולא לירושה) וההפסד היחיד הוא ברווחים הנוספים שהייתי יכול להרוויח על המס ששולם בעתיד ולא המס רווחי הון עצמו.
בשוטף, אקטין את החשיפה למס ירושה ע״י כך שאממש נכסים שחשופים למס ירושה לצורכי מחיה.

אני מפקיד בהצלחה את רוב המשכורת נטו לקרן השתלמות שלי
אם רוב המשכורת הולכת לקרן השתלמות, אני משער שהשאר הולך להחזרים על קניית הבית ולצריכה. האם אתה מתכוון לאזן את יתר התיקים מהמשכורת של אשתך (אמרת שחשבון הדובדבנים בIB הוא על שמה), או שתאזן על ידי מכירה?
(אני כמובן חותר לשאלה המתבקשת על שינוי סדר מכירה)

נערך לאחרונה ב:
אם רוב המשכורת הולכת לקרן השתלמות, אני משער שהשאר הולך להחזרים על מכירת הדירה ולצריכה. האם אתה מתכוון לאזן את יתר התיקים מהמשכורת של אשתך (אמרת שחשבון הדובדבנים בIB הוא על שמה), או שתאזן על ידי מכירה?
(אני כמובן חותר לשאלה המתבקשת על שינוי סדר מכירה)
לא מאמין שישאר לי בשביל להפקיד לתיקים אחרים. זה שיפט זמני שלא ישאר כך לנצח, כך שבמקום להפקיד מהשכר לתיק ב-IB אני מפקיד לתיק בקה"ש. כיוון שהקרן נזילה יש לי חופש לשנות את דעתי בכל עת שארצה (ויש לי גם חופש בחירה למשוך את הכספים החייבים לפני הכספים הפטורים בקה"ש).

מבלי לערבב שרשורים, אשחיל כאן שאלה
האם היית מפקיד את כל המשכורת לקופה במידה והקופה לא הייתה נזילה (או ממש חדשה)?

מבלי לערבב שרשורים, אשחיל כאן שאלה
האם היית מפקיד את כל המשכורת לקופה במידה והקופה לא הייתה נזילה (או ממש חדשה)?
כן אם היו לי מספיק כספים נזילים במקום אחר, וממש לא אם הקה״ש היה עיקר הנכסים ולא נזיל.

התיק עבר כמה שינויים, אז אסכם פה במקום את הסטטוס העדכני.
התיק שלי (גרסה 4)

58% - תיק עוגת דובדבנים (מורחב)
10% - תיק LevelUp
9% - Tactical Asset Allocation
9% - עדן אלפא
13% - קריפטו
1% - אקטיבי

קריפטו - יש דיון כללי שבו גם פירטתי את הגישה שלי, שהיא בגדול להחזיק כמה שיותר מטבעות לפי market cap.
אקטיבי - מניה אחת שאני סוחב כבר כמה שנים, שאני מחכה שהיא תעשה פי 10

נערך לאחרונה ב:
שוקל פלח כזה בתיק שלי, נעול על 5-10 מטבעות מטעמי פשוט
לא נעול על אחוז ההקצאה מסך התיק שגם ככה מסוכן בפני עצמו
איך אתה מאזן (או בכלל מאבחן) את הסיכון הנ"ל (קריפטו) עם שאר החלקים שמאוזנים כל אחד בתוך עצמם?

איך אתה מאזן (או בכלל מאבחן) את הסיכון הנ"ל (קריפטו) עם שאר החלקים שמאוזנים כל אחד בתוך עצמם?
אין לי מושג איך לאכול את זה מול שאר התיק. אני רוצה למכור הכל ובו"ז לא פוסל את האפשרות שזה יגיע לפי 10 מהשווי היום.

האם אתה מציב לעצמך גם מחיר יעד וגם תאריך יעד ?
אני מניח שזה לא טווח ארוך ולא בינוני, לפי דעתי זה בחירה בין קצרצר לקצר מאוד
לא מוגדר שום דבר. אני לא מנסה לתזמן את השוק הזה. כרגע holding on for dear life וזהו.

ממליץ להסתכל על עמוד 10-12 של המכתב השנתי של באפט
יש שם את התוצאות של התערבות של באפט מ2007 עד 2017 של תשואת סנופי מול השקעות חכמות יותר.
לעניות דעתי במידע מהעבר ניתן למצוא כל קורלציה שאתה רוצה. זה לא מבטיח שום דבר לגבי העתיד. לא תשואה עודפת ולא פחות תנודתיות. מה שכן תיק מורכב מאוד חושף אותך לאירועי מס תקופים יותר לאיזונים מורכבים ולעלויות גבוהות יותר של תחזוקה של התיק.
@adamshalev אני מכבד אותך מאוד אבל נראה לי שחולשה שלך זה האהבה שלך לאלגוריתמים ולמודלים.
הרבה מאוד פעמים בהשקעות הרבה יותר קל להתמיד עם מודל פשוט וגם יש פחות סיכויים לטעות כי מניחים פחות הנחות.
מה שאני בא לומר: עדיף שהשקעה עצמה תהיה כמה שיותר משעממת ועדיף שלא לערב רגש בנידון. אולי כדאי שתקדיש (אני בטוח שהקדשת כבר) עוד קצת מחשבה בנושא.

נערך לאחרונה ב:
תודה @איליה
כתבתי כבר בשרשורים אחרים שאני כן מחפש לפשט את התיק.
הגרסה המובילה לתיק פשוט בעיני היא VT+AGGG.
השאלה העיקרית בעיני היא מה להעיף ומה להשאיר מבחינת תת-תיקים. זה thought-in-progress.
אני מקבל לחלוטין שפשוט זה יותר טוב, וגם יותר יעיל מבחינת עלויות ופחות נוטה לטעויות. ההתלבטות שלי עם עצמי היא בתחומים שבהם ניתן כנראה לשפר תשואה מתואמת סיכון.
אני מודה שהתיק שלי הוא קצת יותר מדי בלאגן...

@adamshalev
הבעייה בעיני לא הבלאגן/מורכבות- זה בעיני המתבונן. הבעייה היא שאתה ממשיך לחפש תרכובות עם יחסי תשואה/סיכון יותר טובים/יותר לטעמך. שזה בהגדרה תהליך אינסופי. על עלויות טעויות, עמלות ומס הנגזרים.
אני לא רושם עלויות זמן כי נראה שאתה אוהב את זה. תחביב. במשפחה שלי יש משקיעי מניות 100% שבוחרים פרטנית. כשאני מנסה לדבר איתם על אינדקסים, קו ההגנה הבלתי חדיר שלהם הוא שזה כיף, ולא אכפת להם להפסיד לאינדקס בשביל כיף, וסיכוי (נמוך) לנצח האינדקס. אם זה נכון לגביך אני לא יודע.
הנל לא בא לרגע לזלזל, להניח שאני יודע יותר טוב וכו. להיפך: ברור לי שאתה יודע המוון יותר ממני. אני דואג שעודף הידע הזה יכול לפגוע.
ברור לי שכל הנל כבר ידוע לך. מנסה לתרום למה שנראה לי דרך יותר נכונה להשקיע- בקיצור מסכים עם @איליה.

השאלה העיקרית בעיני היא מה להעיף ומה להשאיר מבחינת תת-תיקים. זה thought-in-progress.
מוכר, עברתי את זה ב2011-2013.
גם אצלי היה תהליך הדרגתי של מעבר מתיק מורכב (14 ETFים שונים) לתיק פשוט הרבה יותר.
החלטתי לאחרונה לחזור קצת לפורום אז יכול מאוד להיות שאני לא מעודכן בכל ההתפתחויות :).
מעניין שזה כפי הנראה סוג של תהליך פסיכולוגי שחלק מהמשקיעים צריכים לעבור כדי לפשט את התיק
הגרסה המובילה לתיק פשוט בעיני היא VT+AGGG
נראה כמו מתכון טוב שקל להתמיד בו - וזה תאכלס מה שחשוב! (ברמת התמהיל, כל עוד שאתה רוצה להיות חשוף לחוב מחוץ לארה"ב ולא אכפת לך ממס ירושה - אבל בוא נעזוב את זה כי ראיתי שהתייחסת לזה בטופיקים אחרים)

נערך לאחרונה ב:
אני הייתי משקיע מניות ערך וחוב בסיכון במיינסטרים, אופציות בשוליים לפני שנחתתי בחיק החמים של האיריות הצוברות.
מעניין, נראה שיש לא מעט אנשים שהגיעו לאינדקסים אחרי מעבר בספקטרום רחב של אפשרויות אחרות, אך משכנעים/מטיפים צעירים להתחיל מאינדקסים. מעניין אם משנה סיבולת סיכון/עמידות למשבר/ סיכויי שבירת חוזה מול מי שיש לו ניסיון רחב יותר, ואם כדאי לשקול לשנות החלטות השקעה ראשוניות כתלות בניסיון מצטבר בשוק ההון (ולא, ״קראתי את על הפורום פעמיים בשלושה שבועות״ לא תופס). אולי תלוי בגודל הסכום הראשוני שמסכנים? ואולי לא לכתוב בפורום אחרי שתייה מרובה? שאלות הרבה, תשובות מעט...

@איליה בוקר טוב, האם תוכל לעדכן מהו הרכב התיק שלך ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@איליה
התיק בגלריה כותב מניות דרך איריים ואמריקאים. אם בא לך לענות, מה זה אומר? פיזור בין שניהם כפיזור בין מנפיקים? או מעבר מאחד לשני ושריד היסטורי שלא מוחלף מצרכי מס? או אפשרות אחרת?

גילוי נאות: אני מניות רק איריות צוברות, בעיקר משיקול של מס ירושה. בכל מקרה שתי האפשרויות נראות לי די דומות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
adamshalev התיק המלא שלי (גרסה 2) שוק ההון 42
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19