סול
משתמש רגיל
- הצטרף ב
- 12/5/17
- הודעות
- 833
- דירוג
- 1,283
אני אוכל כל יום בחוץ. האם זה עושה שכל?
מחסכן אגרסיבי, שלא אכל בחוץ בכלל וגר אצל ההורים כדי לחסוך שקל על שקל ולקנות דירה להשקעה,
ואף התנגד אישית לאכילה בחוץ, מכל אותם טעמים שהסולידית התנגדה אליהם - יוקר, בריאות ועוד.
הגעתי למצב שבו כמעט כל יום ארוחת הצהרים שלי היא בחוץ.
מחיר ארוחה נע בין 10 שקלים (פלאפל) לשווארמה בלאפה ב50, כשלרוב זה בסקייל הגבוה (25-50). לחודש (בלי שבתות זה יוצא באיזור ה1000-1300 לחודש).
יש לכך כמה סיבות -
אני מלמד מוסיקה בתעריף גבוה ומתומחר בבתי התלמיד. אני מקבל כ180-200 לשעה, ונוסע בדרך כלל ל3 תלמידים ברצף על אופניים. אני צריך לאכול בין לבין ולא אפשרי מבחינתי להכין אוכל מראש ולקחת איתי.
חיסכון בזמן ואנרגיה - כפי שכתבתי אני מרוויח כ180 לשעה. את זמני הפנוי אני מנצל לפרויקטים חדשים וניהול החשבונות שלי. לא משתלם לי לטרוח שעה להכין לעצמי אוכל. עדיף לי לעבוד עוד שעה שתסתדר לי עוד 4 ארוחות לפחות.
אני שוכר יחידת דיור בעיר יקרה מאד ובמחיר אטרטיבי מאד - 2600 לחודש כולל חשבונות, בלי שום מחויבות אחרת. מדובר בחיסכון של כ1000 שקלים בחודש. החיסרון ביחידת הדיור היא מטבחון ומקרר קטן, שלא ממש מאפשרים לי לבשל. למעשה, מבחינתי החיסכון בדיור הולך ישירות לאוכל שנקנה בחוץ.
גיוון- האוכל שאני אוכל בחוץ, בין אם אוכל אתיופי, חומוס, או שניצל מגוון יותר ממה שאני אכין בבית.
נוחות - כמו כולם, נוח לי יותר כשמישהו אחר מכין לי את האוכל.
השפעה סביבתית - כיוון שאני גר במקור יוקרתי, כולם סביבי מזמינים אוכל בלי למצמץ. זה קצת משפיע עלי.
אני גם בזוגיות. כל מילה אחרת מיותרת.
מה שכן, ביום יום אני לא אוכל במסעדות בהן צריך להשאיר טיפ או בסושיות יקרות, אלא משתדל לאכול איפה שטעים זול וכמה שיותר בריא. לצערי רוב המנות מגיעות עם בצק כלשהו, וקשה להמנע מזה.
מה דעתכם?
מחסכן אגרסיבי, שלא אכל בחוץ בכלל וגר אצל ההורים כדי לחסוך שקל על שקל ולקנות דירה להשקעה,
ואף התנגד אישית לאכילה בחוץ, מכל אותם טעמים שהסולידית התנגדה אליהם - יוקר, בריאות ועוד.
הגעתי למצב שבו כמעט כל יום ארוחת הצהרים שלי היא בחוץ.
מחיר ארוחה נע בין 10 שקלים (פלאפל) לשווארמה בלאפה ב50, כשלרוב זה בסקייל הגבוה (25-50). לחודש (בלי שבתות זה יוצא באיזור ה1000-1300 לחודש).
יש לכך כמה סיבות -
אני מלמד מוסיקה בתעריף גבוה ומתומחר בבתי התלמיד. אני מקבל כ180-200 לשעה, ונוסע בדרך כלל ל3 תלמידים ברצף על אופניים. אני צריך לאכול בין לבין ולא אפשרי מבחינתי להכין אוכל מראש ולקחת איתי.
חיסכון בזמן ואנרגיה - כפי שכתבתי אני מרוויח כ180 לשעה. את זמני הפנוי אני מנצל לפרויקטים חדשים וניהול החשבונות שלי. לא משתלם לי לטרוח שעה להכין לעצמי אוכל. עדיף לי לעבוד עוד שעה שתסתדר לי עוד 4 ארוחות לפחות.
אני שוכר יחידת דיור בעיר יקרה מאד ובמחיר אטרטיבי מאד - 2600 לחודש כולל חשבונות, בלי שום מחויבות אחרת. מדובר בחיסכון של כ1000 שקלים בחודש. החיסרון ביחידת הדיור היא מטבחון ומקרר קטן, שלא ממש מאפשרים לי לבשל. למעשה, מבחינתי החיסכון בדיור הולך ישירות לאוכל שנקנה בחוץ.
גיוון- האוכל שאני אוכל בחוץ, בין אם אוכל אתיופי, חומוס, או שניצל מגוון יותר ממה שאני אכין בבית.
נוחות - כמו כולם, נוח לי יותר כשמישהו אחר מכין לי את האוכל.
השפעה סביבתית - כיוון שאני גר במקור יוקרתי, כולם סביבי מזמינים אוכל בלי למצמץ. זה קצת משפיע עלי.
אני גם בזוגיות. כל מילה אחרת מיותרת.
מה שכן, ביום יום אני לא אוכל במסעדות בהן צריך להשאיר טיפ או בסושיות יקרות, אלא משתדל לאכול איפה שטעים זול וכמה שיותר בריא. לצערי רוב המנות מגיעות עם בצק כלשהו, וקשה להמנע מזה.
מה דעתכם?