• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Volkswagen

• פותח הנושא פותח הנושא Generics
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Generics

משתמש רגיל
דירוג
237
נכון, לא נהוג לדבר על מניות ספציפיות כאן בפורום אבל תהיתי האם ירידה של 50% בחצי שנה האחרונה וירידה של 30% ביומיים האחרונים מהווים הזדמנות לקנות מניה בזול של חברה גדולה ומבוססת כמו VW עם PE = 5.

חיפשתי את המניה של VW אך מצאתי שהיא נסחרת תחת כמה שמות (VLKAF VLKPF VLKAY VLKPY VOW), ניסיתי להבין מה הבדלים אך ללא הצלחה, איך ניתן להבדיל?

נקודות נוספות למחשבה:
באוקטובר 2008 המניה נסחרה במחיר של 370 (DTB).
במרץ 2009 (נקודת השפל של משבר 2008) המניה נסחרה במחיר של 179 - נפילה של 51.6% - האם זה היה זמן טוב לקנות אותה?
עד אוגוסט 2010 מחיר המניה הגיע ל-60...

לדעתי עוד מוקדם לדעת מה יהיו ההשלכות של הפיאסקו הזה. קנסות עתק ממדינות נוספות, תביעות יצוגיות מצרכנים, פלילים והחלפת הנהלה, פגיעה אנושה במוניטין ומכירות עתידיות.
האם אתה יודע לכמת את כל אלו ומצאת שהמחיר היום מתומחר נמוך מדי?

אני העפתי מבט לכיוון אחרי הירידה הראשונה של ה20. גוגל פייננס אמר לי שהיא השלימה ירידה של 50 אחוז בחצי שנה האחרונה. הקשרתי לברוקר. העמלות על מניות באירופה היו גבוהות מידי לטעמי אז הלכתי עם התכנית וקניתי שווקים מתעוררים של ואנגארד עם כל הכסף. בנתיים אני מורווח 20% על ההחלטה הזו...

מוסר השכל - גם צניחה של 50% בחצי שנה בחברה כמו VW היא לא אינדיקציה מספיק טובה בשביל להיכנס.

נכון, לא נהוג לדבר על מניות ספציפיות כאן בפורום אבל תהיתי האם ירידה של 50% בחצי שנה האחרונה וירידה של 30% ביומיים האחרונים מהווים הזדמנות לקנות מניה בזול של חברה גדולה ומבוססת כמו VW עם PE = 5.
אם אתה כבר רוצה להיכנס לעניין של תמחור, אז שים לב שיונדאי (דרך מניות הבכורה) ו-GM זולות מוולקסוואגן רק בלי הבלאגן.

שיונדאי (דרך מניות הבכורה) ו-GM זולות מוולקסוואגן רק בלי הבלאגן.
זה רק אומר שעדיין לא מצאו את התוכנה הסוררת אצלם, זה לא אומר שהם לא זייפו תוצאות.

זה רק אומר שעדיין לא מצאו את התוכנה הסוררת אצלם, זה לא אומר שהם לא זייפו תוצאות.
כן, כולם זייפו תוצאות. בדיוק באותה צורה וגם כולם מוכרים מלא רכבי דיזל בארה"ב ואפילו אותו בנאדם שחשב על כל הרעיון ההזוי הזה של לשתול תוכנה שמרמה את מכון הבדיקה עובד במשרה חלקית עבור כל החברות בעצם.

למעשה זה תרגיל מבריק ברטוריקה - מהיום הדרך שלי להתמודד עם כל טענה תהיה הצגת השערה הזויה כמעט כעובדה מוגמרת וזריקה לחלל האויר. אף אחד לא מספיק חכם בשביל לשים לב לזה בכל מקרה.

יונדאי לנטרה, שנת 2000, 230K קילומטרים שלי כנראה מזהמת פחות מכל הפולקסווגנים והבמוו החדשות :)

חיפשתי את המניה של VW אך מצאתי שהיא נסחרת תחת כמה שמות (VLKAF VLKPF VLKAY VLKPY VOW), ניסיתי להבין מה הבדלים אך ללא הצלחה, איך ניתן להבדיל?
תקרא על ADR וPreferred stocks
והדברים יראו לך יותר ברורים.

ומה עם נפט?
לא בוער טוב, צריך לזקק ואז נהיה פיצוץ של מוצר (סליחה אל אופטופיק אך לא יכולתי להתאפק)

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ממה שקראתי, ואני לא מבין בזה כלום ולא ממליץ או מייעץ בנושא. בנוסף הנבואה ניתנה לשוטים. בנוסף, יש פה רק סיפור ואין פה hard data כך שזה בעיקר קשקוש. אבל for what its worth - הם הודיעו שהם מזמנים את המכוניות למוסך כדי לעדכן את התוכנה כך שבקרת הפליטה תפעל כל הזמן. מה זה אומר? שהרכבים יהפכו לגרוטאות מבחינת ביצועים ומערכת הפליטה שתוכננה לעבוד בעומסים הרבה יותר נמוכים הולכת למות מהר מאוד (או שהתוכנה תגביל את הביצועים של המנוע בנוסף להגבלה שתגיע ממערכת הפליטה כדי שמערכת הפליטה לא תמות מהר מידי).

לדעתי אין להם שום דרך לתקן את המכוניות כך שהפליטה תהיה תקינה והביצועים ישארו זהים. זה מצריך או להנדס את כל הדגמים האלה מחדש או לפחות להתקין מערכת פליטה שמסוגלת לעמוד בעומס מבלי להוות צוואר בקבוק על הביצועים של המכונה. שזה במקרה הטוב מאוד יקר ובמקרה הרע לא אפשרי. זה אומר שבעלים של פורשה ואאודי הולכים למוסך כדי שיעקרו להם את המכוניות. והם לא ימותו על זה.

אז לי נראה שהם יעדכנו את התוכנה כדי לעמוד בתקן ואז יגיעו לפשרות מזורזות עם הרגולטורים כדי שיתירו להם להמשיך למכור רכבים כדי שחברה יישאר איזשהו ערך. ואחרי שהרגולטורים והנושים שכן יצליחו לקבל את הכסף ירוקנו את החברה מכספים והיא כבר לא תוכל לתפקד, אז בגלל שחבל על חצי מיליון עובדים, הם ימכרו את החברה לסינים. אבל הסינים לא יקנו את החברה עם כל התסבוכת המשפטית. אז לפני זה יביאו את החברה לפשיטת רגל בחסות בית המשפט ויפטרו אותה מכל החבויות.

שורה תחתונה - שווי אפס.

נראה לי שבספרי ההשקעות הבאים שאקרא יוכלו סוף סוף להפסיק לטחון את הדוגמא של אנרון...

ואולי פשוט יתקינו פילטר. או שמרקל תציל אותם.

Back
למעלה