ממה שקראתי, ואני לא מבין בזה כלום ולא ממליץ או מייעץ בנושא. בנוסף הנבואה ניתנה לשוטים. בנוסף, יש פה רק סיפור ואין פה hard data כך שזה בעיקר קשקוש. אבל for what its worth - הם הודיעו שהם מזמנים את המכוניות למוסך כדי לעדכן את התוכנה כך שבקרת הפליטה תפעל כל הזמן. מה זה אומר? שהרכבים יהפכו לגרוטאות מבחינת ביצועים ומערכת הפליטה שתוכננה לעבוד בעומסים הרבה יותר נמוכים הולכת למות מהר מאוד (או שהתוכנה תגביל את הביצועים של המנוע בנוסף להגבלה שתגיע ממערכת הפליטה כדי שמערכת הפליטה לא תמות מהר מידי).
לדעתי אין להם שום דרך לתקן את המכוניות כך שהפליטה תהיה תקינה והביצועים ישארו זהים. זה מצריך או להנדס את כל הדגמים האלה מחדש או לפחות להתקין מערכת פליטה שמסוגלת לעמוד בעומס מבלי להוות צוואר בקבוק על הביצועים של המכונה. שזה במקרה הטוב מאוד יקר ובמקרה הרע לא אפשרי. זה אומר שבעלים של פורשה ואאודי הולכים למוסך כדי שיעקרו להם את המכוניות. והם לא ימותו על זה.
אז לי נראה שהם יעדכנו את התוכנה כדי לעמוד בתקן ואז יגיעו לפשרות מזורזות עם הרגולטורים כדי שיתירו להם להמשיך למכור רכבים כדי שחברה יישאר איזשהו ערך. ואחרי שהרגולטורים והנושים שכן יצליחו לקבל את הכסף ירוקנו את החברה מכספים והיא כבר לא תוכל לתפקד, אז בגלל שחבל על חצי מיליון עובדים, הם ימכרו את החברה לסינים. אבל הסינים לא יקנו את החברה עם כל התסבוכת המשפטית. אז לפני זה יביאו את החברה לפשיטת רגל בחסות בית המשפט ויפטרו אותה מכל החבויות.
שורה תחתונה - שווי אפס.
נראה לי שבספרי ההשקעות הבאים שאקרא יוכלו סוף סוף להפסיק לטחון את הדוגמא של אנרון...
ואולי פשוט יתקינו פילטר. או שמרקל תציל אותם.