• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ה"סוד" לחומוס בחומוסיות

OnTheVerge

משתמש בכיר
הצטרף ב
1/3/16
הודעות
1,530
דירוג
2,643
אהלן חברים,

כבר הרבה זמן שאני מנסה להבין איך חומוסיות מכינות חומוס שטעים יותר מכל חומוס ביתי שאי פעם אכלתי. יש טעם "עמוק" אופייני לחומוס מחומוסיה.

האם הן מוסיפות סוכר? תבלין כלשהו? מבשלות את החומוס עם ירקות?

מישהו עבד בחומוסיה ויכול לשתף?
 
האם הן מוסיפות סוכר? תבלין כלשהו? מבשלות את החומוס עם ירקות?
יש כאלה שמבשלים את החומוס עם בצל ו/או שום וטוחנים אותם יחד איתו. שני הירקות האלה הופכים למתוקים בבישול.
באתר חומוס להמונים יש מתכון קלאסי ובתוכו הציטוט הבא: "מוסיפים לסיר את שיני השום ואת הבצל (אפשר לוותר על הבצל ואפשר לשים יותר שום או להוסיף ירקות אחרים. הירקות שמוסיפים לסיר הם לעיתים קרובות ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם. בגדול: גזר, בטטה או שורש פטרוזיליה, בכמות קטנה. בשאר המקרים זו לרוב הטחינה)."
 
הבנתי שמוסיפים סודה בשביל בישול מהיר יותר. לא יודע אם זה עושה את ההבדל בטעם.
 
יש כאלה שמבשלים את החומוס עם בצל ו/או שום וטוחנים אותם יחד איתו. שני הירקות האלה הופכים למתוקים בבישול.
כן, כך אני מכין. כמובן שמוסיפים הרבה טחינה גולמית איכותית, מעט מאוד מלח [אם אין בטחינה] והסוד שלי - מעט כמון, אבל מעט שזה מוסיף ארומה.
אני משתמש בסודה לשתיה רק בשלב ההשריה ולא בבישול כי אני מוסיף ממי הבישול לתערובת.
 
תנסה להוסיף קצת סודה כשאתה מערבב את הגרגירים עם הטחינה. את הטחינה הגולמית אגב תערבב עם מים קרים(מאוד), מיץ לימון ומלח לפני שאתה מוסיף.
 
חומוס עדיף את הגדולים. להשרות ללילה.
צריך להחליף מים לפחות פעמיים, ולשפוך את המים האחרונים. זמן בישול ארבע שעות.
לשעתיים האחרונות של הבישול תוסיף בצל גדול חתוך לרבעים.
לשעה האחרונה תוסיף: שורש פטרוזיליה, זרעי כוסברה, כוסברה ופטרוזיליה ירוקים קשורים (בוקה), כמון, (אפשר שן שום).

בסוף תוציא הכל. זרוק העשבים. שלא תעיז לשפוך את המים. ותיזהר מהזרעים.

קלף החומוס.

במעבד מזון, טחן החומוס. תוסיף חלמון של ביצה מבושלת, כוס שמן זית, כוס טחינה גולמית, מיץ של חצי עד 3/4 לימון.

שים לב שלקראת סוף הבישול המטרה שלך כמה שיותר לצמצם את המים, כי יש בהם המון טעם.

תוסיף מהמי בישול לאזו את הטחינה.

אזן טעמים (מים, מלח, טחינה, שמן, לימון)

הוסף ממש קצת כמון ופפריקה

טחן הכל עוד קצת.

תיזהר עם המלח, יכול לקחת לו שעות לימוס.
 
אל תוסיף סודה לשתיה בכלל בשום שלב.
 
חומוס עדיף את הגדולים. להשרות ללילה.
צריך להחליף מים לפחות פעמיים, ולשפוך את המים האחרונים. זמן בישול ארבע שעות.
לשעתיים האחרונות של הבישול תוסיף בצל גדול חתוך לרבעים.
לשעה האחרונה תוסיף: שורש פטרוזיליה, זרעי כוסברה, כוסברה ופטרוזיליה ירוקים קשורים (בוקה), כמון, (אפשר שן שום).

בסוף תוציא הכל. זרוק העשבים. שלא תעיז לשפוך את המים. ותיזהר מהזרעים.

קלף החומוס.

במעבד מזון, טחן החומוס. תוסיף חלמון של ביצה מבושלת, כוס שמן זית, כוס טחינה גולמית, מיץ של חצי עד 3/4 לימון.

שים לב שלקראת סוף הבישול המטרה שלך כמה שיותר לצמצם את המים, כי יש בהם המון טעם.

תוסיף מהמי בישול לאזו את הטחינה.

אזן טעמים (מים, מלח, טחינה, שמן, לימון)

הוסף ממש קצת כמון ופפריקה

טחן הכל עוד קצת.

תיזהר עם המלח, יכול לקחת לו שעות לימוס.
בטוח שלא צריך שערה מזנב של חתול ג"ינג"י?
 
אני די בטוח שעיקר הטעם מגיע מהגרגרים וזה הסוד - למצוא מאיפה לקנות את הגרגרים האיכותיים והטעימים ביותר.
 
אז אחרי הרבה מחקר, אני חושב שסוף סוף הבנתי מהו "הסוד" לטעם החומוס העמוק של החומוסיות.
איך שטעמתי אותו ידעתי שזה זה.

ספוילר - בישול החומוס בטמפרטורה גבוהה מאוד למשך זמן ארוך יחסית.


החיסרון - תוך יום במקרר, החומוס מאבד כמעט את כל טעמו, גם מבלי ערבוב עם דברים אחרים.
 
נהייתי רעב
 
כבר הרבה זמן שאני מנסה להבין איך חומוסיות מכינות חומוס שטעים יותר מכל חומוס ביתי שאי פעם אכלתי. יש טעם "עמוק" אופייני לחומוס מחומוסיה.
אני לא יודע באיזה חומוסיות את אוכלת אבל רוב המוחלט של החומוסיות שאני אכלתי בהם החומוס הוא חרא, אנשים שחושבים שהם טובות נובע לדעתי מאיזה הטיה בגלל שהם "חומוסיות".
 
אני לא יודע באיזה חומוסיות את אוכלת אבל רוב המוחלט של החומוסיות שאני אכלתי בהם החומוס הוא חרא, אנשים שחושבים שהם טובות נובע לדעתי מאיזה הטיה בגלל שהם "חומוסיות".
יום ושעה, אקח אותך לחומוסיות הטובות בארץ! באחריות.
*אל חשש, בכולן יש אורות פלורוסנט, אין רמקולים והטבח מעשן. הנאה מובטחת.
 
אני כבר מכיר אותן :) בת"א והאזור לפחות.
חומוסיה? ת"א?
תיכף תגיד לי שאתה מכיר סושיות בכפר קאסם.
תישאר בקרנות איריות ומינופים של נדלן מניב, אני אדאג לך לחומוס אח יקר.
תפסת מרובה לא תפסת
 
תיכף תגיד לי שאתה מכיר סושיות בכפר קאסם.
אני לא אוכל סושי בארץ אא"כ זה אצל אמא שלי, זה באמת כולם חרא, שלא נאמר סכנה לבריאות.
תישאר בקרנות איריות ומינופים של נדלן מניב, אני אדאג לך לחומוס אח יקר.
אני אמריקאי, לא יכול לגעת באיריות.
חומוסיה? ת"א?
תל אביבים לא ממש יוצאים מת"א, אני לא יוצא דופן פה, אני בטוח שיש עוד טובות בארץ אבל כל מה שצפונית לירקון רחוק לי :)
 
אני לא אוכל סושי בארץ אא"כ זה אצל אמא שלי, זה באמת כולם חרא, שלא נאמר סכנה לבריאות.

אני אמריקאי, לא יכול לגעת באיריות.

תל אביבים לא ממש יוצאים מת"א, אני לא יוצא דופן פה, אני בטוח שיש עוד טובות בארץ אבל כל מה שצפונית לירקון רחוק לי :)
מקובל.
כשתצא ממדינת תל אביב ! תן ציקצוק, אכיר לך עולם חדש.
 
Back
למעלה