• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בצעדים קלים, לעבר האופק...

• פותח הנושא פותח הנושא Patience
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ואני חשבתי שיש לי Exclusive להציג לאנשים את Dividend Mantra :(
חחחח... הסר דאגה מלבך. דווקא בהתחלה כששלחתי אותו לחקור בבלוג על כל מיני אסטרטגיות השקעה לא חשפתי אותו באופן אישי לשום דבר כדי שיפתח דעות בעצמו.
והבנאדם הפתיע - אמר לי "אלכס, אני חושב שאני אלך על DGI". חייכתי לעצמי באותו רגע... זה היה הדבר האחרון שציפיתי לשמוע. וזה דווקא אחרי שהוא קרא את הפוסט של הסולידית בעניין שמציג בהרחבה גם את החסרונות. איך אומרים? Great minds think alike.
אחרי זה, ישר הפניתי אותו ל-Dividend Mantra כדי שהוא יראה את הפורטפוליו של ג'ייסון - משקיע דיווידנדים קלאסי - ואיך הוא מתקדם.
זה היה למען מטרה נעלה, שחשפתי אותו במקומך ;)
אני חייב לציין גם שמכל האנשים במעגלים שלי שבאים לעתים להתייעץ איתי על השקעות, דווקא הוא עושה את הרושם הכי רציני.

שבוע טוב :)
ביום חמישי אני נפגש עם הבנק שלי לקראת פתיחת תיק השקעות. כמובן ששם אני אקבל את כל הפרטים על דמי ניהול וכדומה, אך הייתי מעוניין לדעת האם יש שאלות או נושאים ספציפים שכדי לי לשאול / לדעת לפני שאני מתחיל לנהל איתם את תהליך פתיחת תיק ההשקעות.
עמית,
עבר שבוע ולא עדכנת אותנו איך עברה הפגישה בבנק, יש תוצאות? יש לך עוד שאלות?
שבת שלום

היי לכולם!
נפגשתי אתמול עם הבנק. הם היו מאוד נחמדים וענו לי על כל השאלות שאספתי דרכם ודרך הפוסטים של הסולידית. אני מאמין שקיבלתי את כל האינפורמציה הנדרשת כדי להתחיל את השלבים הראשונים לפתיחת תיק ההשקעות. אמרתי לעצמי שאני מתכוון לנסות ולהשתמש בסכום קטן יחסית, ללמוד את השוק ולהכיר קצת מקרוב את שוק ההון.

במהלך השבוע הזה שאלתי את עצמי האם שווה לי לקחת קורס בנושא שוק ההון, על מנת ללמוד ולהכיר את כל המושגים הנדרשים, וכך לא ארגיש שאני לא מתחיל להתעסק בתחום בלי רכישת ידע ראשוני. כמובן שדרך הפורום רכשתי ידע רב, וקיבלתי תמיכה שאני מאמין שלא הייתי זוכה לה מהרבה מקומות. אני לא מתכוון לשלם לפסגות וכו' סכומי עתק של 8000 ש"ח, אבל אולי דרך אוניברסיטאות יהיו קורסים מעניינים שאוכל לקחת? בכל מקרה, האם אתם מכירים גורמים שעוסקים בתחום לימוד שוק ההון שאוכל לרכוש דרכם ידע נוסף? אני חושב שמעבר לידע שארכוש, אני אצבור ביטחון עצמי.

ידיד שלי סיפר לי השבוע שהוא לוקח קורס היכרות שוק ההון באוניברסיטת תל אביב בעלות של 1000+ שח
נשמע לי קצת מיותר כי כל מה שהוא סיפר לי אפשר למצוא בקלות באינטרנט אבל הוא אמר שזה נחמד לו שזה מגיע מסודר אז יש לזה יתרון

פגשתי אתמול עם הבנק. הם היו מאוד נחמדים וענו לי על כל השאלות שאספתי דרכם ודרך הפוסטים של הסולידית. אני מאמין שקיבלתי את כל האינפורמציה הנדרשת כדי להתחיל את השלבים הראשונים לפתיחת תיק ההשקעות. אמרתי לעצמי שאני מתכוון לנסות ולהשתמש בסכום קטן יחסית, ללמוד את השוק ולהכיר קצת מקרוב את שוק ההון.
עמית, בא נעזוב את ה small talk, גם רוכל בשוק או איש מכירות של הוט או ייס יהיו נחמדים בהתחלה.
אז האם אתה יכול לתמצת את השיחה שלך אם האנשים הנחמדים לנתונים ומספרים (הטבות, התחיבויות, עמלות, דמי משמורת!!!) ?

קח בחשבון שהקורסים שעוסקים בשוק ההון לרוב מוכוונים "התעשרות מהירה" ו"מסחר יומי" ופחות "הבנת שוק ההון לצורך השקעה פסיבית/ארוכת טווח".
אני חושב שצריך להימנע מהקורסים הללו בכל מחיר כי יש להם נטיה להדביק אותך בוירוס ה"מסחר אקטיבי" ולגרום לך להפסדים כבדים בהמשך.
מעטים האנשים שאני מכיר שעברו קורס כזה ולא הפסידו הרבה מאוד כסף במסחר אקטיבי אחר כך כי "המדריך הראה לי את הגרפים, זה כל כך פשוט!".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע לי קצת מיותר כי כל מה שהוא סיפר לי אפשר למצוא בקלות באינטרנט אבל הוא אמר שזה נחמד לו שזה מגיע מסודר אז יש לזה יתרון
פעם אני חשבתי שאני צלם נהדר. בכל אופן החלטתי לקחת קורס מבוא לצילום + עריכת תמונות בסיסי כדי להעשיר את הנפש.
וטב שכך היה, אחרי שבועיים נוכחתי לדעת שהייתי צלם קאקא ואפילו הקורס הבסיסי הקפיץ או 3 כיתות.
כמובן שהמשכתי במתווה הקורסים + סדנאות שטח בארץ ובאפריקה.
אם אעשה את האנלוגיה, וזה נכון בכול תחום - הבנאדם אף פעם לא ידע מה שהוא לא יודע עד אשר יעבוד עם מקצוענים שזו הנישה שלהם.
יש יוצאים מהכלל שמסוגלים לקחת את האתגר של לימוד עצמי ומצליחים.
אפילו כאן בפורום ראיתי תגובות שלא התייחסתי אליהן כי היה ברור לי שהם מבוססות על לימוד עצמי אבל שגוי...
לכן, אני ממליץ בחום להשתתף בקורס ראשוני בכלכלה או השקעות וכמו שכתב @daat99
קח בחשבון שהקורסים שעוסקים בשוק ההון לרוב מוכוונים "התעשרות מהירה" ו"מסחר יומי" ופחות "הבנת שוק ההון לצורך השקעה פסיבית/ארוכת טווח".
אני חושב שצריך להימנע מהקורסים הללו בכל מחיר כי יש להם נטיה להדביק אותך בוירוס ה"מסחר אקטיבי" ולגרום לך להפסדים כבדים בהמשך.
מעטים האנשים שאני מכיר שעברו קורס כזה ולא הפסידו הרבה מאוד כסף במסחר אקטיבי אחר כך כי "המדריך הראה לי את הגרפים, זה כל כך פשוט!".
שמור נפשך מסדנאות של כסף מהיר ומסחר יומי.
תתחיל מכיתה א' של הכרת המונחים, מה המשמעות שלהם והרשימה ארוכה כאורך הגלות...
בהצלחה

Back
למעלה