למה שהוא לא יראה? נפלתי לו מהשמיים?
שוב, למה שתקרה התנגשות? מאיפה הבאת את זה בכלל? אני נוסע לי והם מאחוריי. המקסימום כאן זה שהם יתעכבו קצת.
כן, כולם נוסעים ב150 ופתאום יש עיקול בכביש, ומעבר לעיקול מגיח לו מישהו שנוסע על 70. אלה דברים יומיומיים.
לשון החוק זה משהו אחד ופרשנות זה משהו אחר. נשמע לך סביר שהמחוקק יקבע מהירות מקסימלית ואז יגיד שמותר לעבור אותה?
כן, בהחלט, כמו שאסור להרוג אבל מותרת הגנה עצמית. יש מהירות מקסימלית, ואז יש חובה ערטילאית יותר "לנהוג לפי תנאי הדרך", וכן, זה בהחלט נידון בבית משפט.
ובכל מקרה מה תגיד לשוטר? ״תנאי הדרך לא אפשרו לי לנסוע במהירות המותרת. תוותר לי בגלל התקנה״?
השוטר לא יוותר לך, וזה בסדר, לפעמים יש וויתורים בחיים, אתה צריך להיות חכם, לא צודק. בערכאה עליונה יותר, אם תוכיח שהכביש היה לקוי, בהחלט יתכן שיפסקו לטובתך.
מה מנע ממך להרים את הרגל מהגז? למה מלכתחילה לחצת עליו בעוצמה כזאת?
מה זאת אומרת מה מנע? אני
חייב לנהוג לפי תנאי הדרך, אחרת אני מסתכן. מה שמנע ממני זה השכל שלי, הבנת המציאות, וגם רוח החוק הכללית.
התנגשות יכולה לקרות גם כשאתה נוסע מהר ופתאום קופץ לך הולך רגל ואתה צריך לבלום. אז אתה לא תבלום? תבלום.
בדיוק בגלל זה אתה נוסע מתחת ל-50 באיזור עירוני, כי יש מרחק עצירה, אתה לא סופרמן, יש דברים שאפשר לעשות, ויש דברים שאי אפשר.
כשהתנועה בכביש נעה ב150 ומעבר לעיקול מגיחה סבתא על 40, פיזיקלית הדבר היחיד שאתה יכול זה לעבור נתיב, בתקווה שפנוי, או להתנגש בה, כי לעצור אתה לא תספיק.
אנחנו מדברים על מה שקורה בשטח, לא מה שכתוב על איזה שלט.
אתה לא יכול סתם ככה לנהוג בשמאלי. אם הימני פנוי ואתה לא רוצה לפנות שמאלה, אתה צריך לחזור לימני. בדיוק היום עברנו על זה עם המורה חחחח.
אז תשאל אותו מה החוק אומר על מצב שיש שלוש מכוניות, שנוסעות בשיירה בימין, באמצע, ובשמאל, והאם אני מחוייב לתת לטייס בשמאלי לעבור אותי.
ואז תשאל מה עושים בתכלס.