• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך פונים שמאלה בכיכר דו־נתיבית?

הוא רואה שאתה מאט. למה שהוא יבחר להתנגש בך מאחור?
הוא לא רואה אותך.
זו בדיוק הנקודה, כולם נוסעים במהירות X, ולשם הם מכוונים. פתאום מגיע מישהו שנוסע משמעותית נמוך יותר, אולי לפני עיקול או ירידה בכביש - זה קטלני.

שוב, הכוונה בחוק היא לא להתאים את עצמך לתנאי הדרך ולנהוג מעל המהירות המותרת כי כולם עושים את זה. הכוונה היא לאפשר למישהו אחר לעשות X גם אם זה לא חוקי כדי למנוע סכנה.
לא חושב, זה לא לשון החוק.
לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה
האחריות מוטלת על הנהיגה שלך ועליך. לא לאפשר למישהו אחר.
ובכל אופן, החוק התעבורתי משני להגיון הפשוט - למנוע התנגשות חשוב יותר מלהצמד לתמרור.
לרוב מה שקורה כשאתה נוסע במהירות המותרת ואחרים לא, זה שאתה פשוט מעכב אותם. אין פה סכנת חיים ממשית כלשהי.
לרוב, כן. בכביש מהיר זה לא תמיד ככה, במיוחד יש הרבה מקרים של חכמים שנוהגים לאט בשמאל, לאט זה יכול להיות 110 בתנאים מסויימים שכולם טסים, ויכול להיות 55.
החוק לא אומר שהנתיב השמאלי מיועד למהירים - כך שעל פי החוק היבש הם עושים בסדר.
ואני רחוק מלאהוב את אלה שמהבהבים לך כשאתה בשמאלי - מניאקים.
אבל המציאות היא שעל פי החוק אתה נוהג בסדר, במהירות, בנתיב שמותר לך - ועדיין אתה מסכן ומסתכן כי זה לא מותאם למצב בשטח.

בשביל להחליף נתיב בתנועה ערב, אתה צריך לנסוע במהירות של התנועה. אם לפתע אתה מוצא לפניך את הנהג האיטי - אתה צריך לבלום בפתאומיות וכך גם הרכבים מאחוריך. גם אם כולם מצפים שיהיה מתישהו נהג איטי, עדיין נוצרת סיטואציה מסוכנת באשמת אותו נהג.
נכון. זה באמת יוצא דופן. צודק.

הוא לא רואה אותך.
זו בדיוק הנקודה, כולם נוסעים במהירות X, ולשם הם מכוונים. פתאום מגיע מישהו שנוסע משמעותית נמוך יותר, אולי לפני עיקול או ירידה בכביש - זה קטלני.
למה שהוא לא יראה? נפלתי לו מהשמיים?
לא חושב, זה לא לשון החוק.
לשון החוק זה משהו אחד ופרשנות זה משהו אחר. נשמע לך סביר שהמחוקק יקבע מהירות מקסימלית ואז יגיד שמותר לעבור אותה?
זה כמו שאני אגיד לך: ״אתה אלרגי לבוטנים, אבל אם אתה באמריקה פתאום, אז לפחות תטעם״.
ובכל מקרה מה תגיד לשוטר? ״תנאי הדרך לא אפשרו לי לנסוע במהירות המותרת. תוותר לי בגלל התקנה״? מה מנע ממך להרים את הרגל מהגז? למה מלכתחילה לחצת עליו בעוצמה כזאת?
האחריות מוטלת על הנהיגה שלך ועליך. לא לאפשר למישהו אחר.
ובכל אופן, החוק התעבורתי משני להגיון הפשוט - למנוע התנגשות חשוב יותר מלהצמד לתמרור.
שוב, למה שתקרה התנגשות? מאיפה הבאת את זה בכלל? אני נוסע לי והם מאחוריי. המקסימום כאן זה שהם יתעכבו קצת.
התנגשות יכולה לקרות גם כשאתה נוסע מהר ופתאום קופץ לך הולך רגל ואתה צריך לבלום. אז אתה לא תבלום? תבלום. בדיוק בגלל מקרים כאלה המהירות המותרת היא 50 קמ״ש. זאת כל הפואנטה.
לרוב, כן. בכביש מהיר זה לא תמיד ככה, במיוחד יש הרבה מקרים של חכמים שנוהגים לאט בשמאל, לאט זה יכול להיות 110 בתנאים מסויימים שכולם טסים, ויכול להיות 55.
החוק לא אומר שהנתיב השמאלי מיועד למהירים - כך שעל פי החוק היבש הם עושים בסדר.
ואני רחוק מלאהוב את אלה שמהבהבים לך כשאתה בשמאלי - מניאקים.
אבל המציאות היא שעל פי החוק אתה נוהג בסדר, במהירות, בנתיב שמותר לך - ועדיין אתה מסכן ומסתכן כי זה לא מותאם למצב בשטח.
אתה לא יכול סתם ככה לנהוג בשמאלי. אם הימני פנוי ואתה לא רוצה לפנות שמאלה, אתה צריך לחזור לימני. בדיוק היום עברנו על זה עם המורה חחחח.

למה שהוא לא יראה? נפלתי לו מהשמיים?
שוב, למה שתקרה התנגשות? מאיפה הבאת את זה בכלל? אני נוסע לי והם מאחוריי. המקסימום כאן זה שהם יתעכבו קצת.
כן, כולם נוסעים ב150 ופתאום יש עיקול בכביש, ומעבר לעיקול מגיח לו מישהו שנוסע על 70. אלה דברים יומיומיים.
לשון החוק זה משהו אחד ופרשנות זה משהו אחר. נשמע לך סביר שהמחוקק יקבע מהירות מקסימלית ואז יגיד שמותר לעבור אותה?
כן, בהחלט, כמו שאסור להרוג אבל מותרת הגנה עצמית. יש מהירות מקסימלית, ואז יש חובה ערטילאית יותר "לנהוג לפי תנאי הדרך", וכן, זה בהחלט נידון בבית משפט.
ובכל מקרה מה תגיד לשוטר? ״תנאי הדרך לא אפשרו לי לנסוע במהירות המותרת. תוותר לי בגלל התקנה״?
השוטר לא יוותר לך, וזה בסדר, לפעמים יש וויתורים בחיים, אתה צריך להיות חכם, לא צודק. בערכאה עליונה יותר, אם תוכיח שהכביש היה לקוי, בהחלט יתכן שיפסקו לטובתך.
מה מנע ממך להרים את הרגל מהגז? למה מלכתחילה לחצת עליו בעוצמה כזאת?
מה זאת אומרת מה מנע? אני חייב לנהוג לפי תנאי הדרך, אחרת אני מסתכן. מה שמנע ממני זה השכל שלי, הבנת המציאות, וגם רוח החוק הכללית.
התנגשות יכולה לקרות גם כשאתה נוסע מהר ופתאום קופץ לך הולך רגל ואתה צריך לבלום. אז אתה לא תבלום? תבלום.
בדיוק בגלל זה אתה נוסע מתחת ל-50 באיזור עירוני, כי יש מרחק עצירה, אתה לא סופרמן, יש דברים שאפשר לעשות, ויש דברים שאי אפשר.
כשהתנועה בכביש נעה ב150 ומעבר לעיקול מגיחה סבתא על 40, פיזיקלית הדבר היחיד שאתה יכול זה לעבור נתיב, בתקווה שפנוי, או להתנגש בה, כי לעצור אתה לא תספיק.
אנחנו מדברים על מה שקורה בשטח, לא מה שכתוב על איזה שלט.
אתה לא יכול סתם ככה לנהוג בשמאלי. אם הימני פנוי ואתה לא רוצה לפנות שמאלה, אתה צריך לחזור לימני. בדיוק היום עברנו על זה עם המורה חחחח.
אז תשאל אותו מה החוק אומר על מצב שיש שלוש מכוניות, שנוסעות בשיירה בימין, באמצע, ובשמאל, והאם אני מחוייב לתת לטייס בשמאלי לעבור אותי.
ואז תשאל מה עושים בתכלס.

ואז יש חובה ערטילאית יותר "לנהוג לפי תנאי הדרך"
התקנה הזו היא לא במקום המהירות המרבית, היא בנוסף למהירות מרבית.
כלומר קודם כל אסור לך לעבור את המהירות המרבית, ורק לאחר מכן אם צריך אז להוריד מהירות בהתאם לתקנות 51 ו־52.

כלומר קודם כל אסור לך לעבור את המהירות המרבית, ורק לאחר מכן אם צריך אז להוריד מהירות בהתאם לתקנות 51 ו־52.
נכון, בגלל זה גם כשעוקפים בכביש דו סטרי (כלומר נוסעים נגד התנועה בזמן העקיפה), אסור חוקית לעבור את המהירות המותרת. כלומר אם המהירות 80 ויש משאית איטית, אסור לנסוע יותר מ-80 בזמן העקיפה.
מזל גדול שהרוב נוהגים בהגיון ומנסים להשלים את העקיפה כמה שיותר מהר.

נכון. מה השאלה? גם החוק שמתיר לך הגנה עצמית, הוא לא במקום החוק שאוסר רצח, אלא בנוסף.
לשון החוק, כמו הרבה חוקים, נתונה לפרשנות רחבה, וחוקים סותרים זה את זה יום יום. זה כי המציאות מורכבת, ובדיוק בשביל זה יש בית משפט, אחרת היו כותבים הכל וסה טו.

מעבר לשאלה אם השוטר יאשר לך את המהירות המופרזת (הוא לא), ואם בית המשפט יבטל לך את הדוח (אם תצליח להוכיח תנאים מיוחדים\ירודים, בהחלט יתכן) -
יש משהו חשוב יותר, וזה הקומון סנס ואיך לא למות.

דוגמא קלה היא העצה המוכרת שאם אתה עומד להתנגש חזיתית, סטה לשוליים, אפילו במחיר של להתקע בתמרור. אסור להתקע בתמרור, נכון? הרי גם תפצע? זה עדיף מלההרג.

מי היה מאמין שיהיה כזה דיון ער, עם 128 תגובות ענייניות על שאלה כזו...
אין על הפורום הזה :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מי היה מאמין שיהיה כזה דיון ער, עם 128 תגובות ענייניות על שאלה כזו...
אין על הפורום הזה :)
אין על פותח האשכול ששואל את השאלות הנכונות. יש לי המון פוסטים שקיבלו מלא תגובות.
אגב זה לפני שמישהו התייחס לשאלה שלי לגבי השתלבות כשכבר הגעתי למעבר החציה ואני בנתיב הלא נכון.

נושאים דומים

Back
למעלה