• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שכיר שמתחיל דרך עצמאית - שאלה על אפיק פנסיוני

הסוליד

משתמש רשום
הצטרף ב
8/1/18
הודעות
19
דירוג
9
שלום לכולם.

אני מתכנת בן 27 ולאחרונה עזבתי את מקום העבודה ואני מנסה לצאת לדרך עצמאית.
לא ברור מתי ואם בכלל אחזור להיות שכיר
בחודשיים האחרונים לעבודה נחשפתי לבלוג הזה, חרשתי בו ערימות של תוכן, והתחלתי לעשות לראשונה סדר בחיים הפיננסים שלי שתמיד היו נחשבים עבורי מעין "קופסא שחורה" (כל המושגים כמו גמל, פנסיה, ביטוח מנהלים, שוק ההון, קרנות, מדדים וכו')
במסגרת הסידורים בחודש האחרון יצא לי:
1. להעביר את קרן ההשתלמות שלי לקרן השתלמות IRA
2. לפתוח חשבון בבית השקעות, (אחרי ניסיונות כושלים להשיג תנאים מספיק טובים מבנקים) ולהתחיל להשקיע באופן פסיבי במוצרים מחקי מדד את הכסף שהיה יושב ונשחק לו מדי יום בעו"ש

וכעת אני נגש לבוידעם המאובק האחרון במטרה לעשות שם סדר ונקיון - החסכונות הפנסיונים
אז נצלול לפרטים של מה שיש ברשותי:
1. קרן פנסיה בה יושבים רוב הכספים הפנסיונים שצברתי. כ 110 אלף שח
דמי ניהול: דוח סוף הרבעון הראשון 2017 מראה "דמי ניהול מהפקדה 2% דמי ניהול מחיסכון 0.25%"
דמי ניהול: דוח סוף הרבעון השני 2017 מראה "דמי ניהול מהפקדה 1.83% דמי ניהול מחיסכון 0.22%"
דמי ניהול: דוח סוף הרבעון השלישי 2017 מראה "דמי ניהול מהפקדה 1.72% דמי ניהול מחיסכון 0.21%"
אשמח לדעת למה זה יורד עם הזמן אם מישהו יודע
עלויות כיסוי ביטוחי:
עלות הכיסוי הביטוחי לסיכוני מוות בתקופה המדווחת: 759.02 ש"ח
עלות הכיסוי הביטוחי לסיכוני נכות בתקופה המדווחת: 364.25 ש"ח
עלות הכיסוי הביטוחי לשארי נכה בתקופה המדווחת: 78.86 ש"ח

2. קרן פנסיה משלימה (לא פעילה) עם סכום של 3,000 ש"ח
דמי ניהול על הפקדה אין (כיוון שלא פעילה) דמי ניהול על צבירה, תחזיקו חזק, 1.05%

3. ביטוח מנהלים שכולו מיועד לחיסכון לקצבה. כ 18 אלף שח
דמי ניהול מהפקדה: 3.5% מצבירה: 0.5%

4. ביטוח אובדן כושר עבודה שמעניק סכום של 15,750 שח במקרה של אכ"ע
ושעלות השימור שלו היא 264 ש"ח בחודש

לסיכום יש גם פיצויי פיטורים, כ 56 אלף ש"ח. קראתי כבר כמה פוסטים בפורום הזה על פיצויי פיטורים וקיבלתי החלטה שאני מושך עד תקרת המס את מה שאוכל ואוסיף אותו לתיק ההשקעות שלי. ידוע לי על ההשלכות של זה על מיסוי הקצבה בגיל פרישה (1.35 כפול הסכום שנמשך) אך לדעתי דמי הניהול הנמוכים של המוצרים המחקים בתיק ההשקעות הפסיבי והשליטה באיזה אפיק להשקיע (מה שמגדיל את פוטנציאל התשואה) כדאית יותר, מה עוד שככה אוכל למשוך את הכסף הזה בגיל בו אצא לעצמאות כלכלית.

בנוגע לביטוח המנהלים וקרן הפנסיה אני קצת מבולבל.
כמו שאני רואה את הדברים עומדות בפני שני אפשרויות.
א. לנייד את הכספים לקופת גמל (ואולי אף לקופת גמל בניהול אישי שמאפשרת שליטה באופן ההשקעה)
יתרונות:
- אין דמי ניהול על הפקדות בקופ"ג
- האפשרות להחליט במה להשקיע (הגדלה של פוטנציאל התשואה)
- הפרדה בין כלי פיננסי לכלי ביטוחי
ב. להשאיר את הכסף בקרן הפנסיה.
יתרונות:
- דמי ניהול נמוכים
- מוצרים ביטוחיים בעלות נמוכה יחסית (למרות שעוד לא ביררתי האם אכן המחירים שאני משלם באמת נמוכים משמעותית מלרכוש את הביטוח לא דרך קרן הפנסיה)

הנקודה שאני חושב שהיא בעלת המשקל הרב ביותר, אשר מטה את המאזניים כלפי סעיף ב' (להשאיר בפנסיה) היא שלפי התכנון של לא לחזור להיות שכיר בזמן הקרוב, לא יהיו הפקדות לקופה כך שדמי ניהול על הפקדות הם כבר לא פקטור.

מה דעתכם?
אודה לכל תגובה פה שתעזור לי להבין האם הפרספקטיבה שלי על הדברים נכונה, האם אני מפספס דברים בניתוח הזה, או בכלל לכל פיסת מידע שתעזור לי לגבש עמדה

המון תודה מראש
 
בין האפשרויות של קרן פנסיה משלימה, קופת גמל או ביטוח מנהלים ללא רכיב ביטוחי, אין ממש הבדל מבחינה חוקית, ההבדל הוא בעיקר המסלולים המוצעים ודמי הניהול.
דמי הניהול המרביים בחוק למוצרים האלו הם 4% מהפקדות ו1.05% מהצבירה.
בקופת גמל יש אפשרות לIRA. בביטוחי מנהלים שנפתחו לפני 2013 עשוי להיות מקדם מובטח שזה נחשב יתרון (לפי הגיל שלך אני מנחש שזה לא המקרה).
יש לך סה"כ במוצרים האלו 21,000 ש"ח. אם אתה לא מתכוון להוסיף לשם כסף, אין לך יכולת מו"מ מרשימה במיוחד.
אתה יכול לשקול לפתוח קופת גמל באינטרגמל, יש להם כמה מסלולים מחקי מדד, והם טוענים לדמי ניהול אחידים של 0.35%. לדעתי, זה לא רע בהתחשב ביכולות המו"מ שלך.

בקרן פנסיה מקיפה יש לך:
ביטוח שארים שנחשב זול (אם אתה רווק, ולא מתכנן להתחתן בקרוב, אתה יכול לבטל, צריך לחדש את הביטול כל שנתיים)
ביטוח א.כ.ע. שנחשב זול, אבל פחות טוב. אם תוכל לעבוד באיזשהו מקצוע, כנראה ישלמו לך רק את ההפרש.
דמי ניהול בשוק יחסית זולים (מקסימום מותר בחוק 6% מהפקדות, 0.5% מהצבירה).
כ30% מההשקעות הולכים לאג"ח מיועדות, שנותנים לך 4.86% תשואה מובטחת + הצמדה למדד. לדעתי זה טוב, יש כאלו שסבורים שזה רע, כי שוק ההון עושה יותר. בכל מקרה לא שואלים אותך, אם הכסף בקרן פנסיה מקיפה, כ30% באג"ח מיועדות אם תרצה או לא תרצה. זה הולך להתבטל עוד כמה שנים לחוסכים מתחת לגיל 50, אבל כל עוד זה שם, זה שם.
יש ערבות הדדית. התקווה היא שב2018 יהיה עודף אקטוארי בעקבות מספר רפורמות, אבל ברוב הקרנות היה גירעון אקטוארי בשנים האחרונות.
נקודה נוספת לגבי הביטוחים, מעבר לערבות ההדדית, ולפיקוח ההדוק של המדינה, יש סיבה נוספת למה הביטוחים זולים. אם הייתה לך קופת גמל בנפרד, וביטוח א.כ.ע. וביטוח חיים בנפרד, בקרות מקרה הביטוח, היית מקבל גם את זה וגם את זה. בקרן פנסיה, אתה תקבל את המקסימום מביניהם. אם למשל אין לך שארים כלל, היורשים יקבלו את כל היתרה. אם יש שארים שזכאים לקצבה, אבל כל הקצבות שיקבלו יהיו פחות מהצבירה, מה שיישאר יינתן ליורשים. בקיצור, בקרן פנסיה מקבלים מקסימום בין הכסף שאתה זכאי לו בגלל הביטוח לבין הכסף שצברת. בביטוח נפרד וקופת גמל נפרדת, מקבלים את הסכום שלהם - גם וגם.

לדעתי האישית, קרן פנסיה מקיפה היא עדיין אופציה לא רעה בכלל. במיוחד בגלל דמי הניהול הנמוכים והאג"ח המיועדות.

עוד עניין, בהרבה מאוד מהמקומות יכולים לקפוץ דמי הניהול בקרנות שאינן פעילות למקסימום האפשרי.
ראיתי מקרה לאחרונה של קרן פנסיה במנורה-מבטחים שנפתחה במסגרת ארגון המורים, שהיה אמור להיות שם 0% על הצבירה, אבל כיוון שהקרן הפכה ללא פעילה, דמי הניהול קפצו מהמינימום של 0, למקסימום של 0.5% (המקסימום המותר בחוק). אל תבנה על זה שישמרו לך את דמי הניהול נמוכים אם הקרן לא פעילה.

יש שתי קרנות פנסיה ברירת מחדל. מי שמצטרף אליהן במסגרת התקופה שהן ברירת מחדל מקבל ל10 שנים דמי ניהול נמוכים במיוחד:
מיטב דש - 1.31% מההפקדות ו0.01% מהצבירה
הלמן אלדובי - 1.49% מההפקדות ו0.001% מהצבירה
אתה יכול להתנייד אליהן ולקבל את התנאים האלו.

לגבי מסלולי ההשקעה, יש שתי קרנות שאני יודע שמציעות מסלולי השקעה מנייתיים פסיביים. אחת זו הפניקס, והשנייה היא מיטב דש.
המסלול של הפניקס נקרא מדדי מניות חו"ל, הוא דיי נחמד, ומפוזר עולמית.
המסלול של מיטב דש הוא משהו כמו מדדי מניות פאסיבי, אנשים פה פחות אהבו אותו, בעיקר כי הוא מרכז כ30% מהשקעתו במניות, במדינה קטנה ואיזוטרית בשם ישראל.

שים לב שהביטוחים בקרן הפנסיה לא יישארו לנצח, אם תפסיק את ההפקדות, הביטוחים ייפסקו אחרי כמה זמן. אם אתה מעוניין בביטוחים האלו, כדאי שתדאג להמשיך אותם (יש כמה דרכים לעשות את זה, לטווח הארוך כנראה שתהיה חייב להפקיד לשם לפחות איזשהו סכום של כסף בשביל להמשיך את הביטוח).

בכל אופן, גם אם אתה עצמאי, יכול מאוד להיות ששווה לך להפקיד עבור הפנסיה שלך, ולאחרונה יש סכום מינימום שהוא אפילו חובה (נראה לי שכ800 ש"ח בחודש). אם היכולת הכלכלית שלך מאפשרת, המקסימום שניתן להפקיד לקרן פנסיה מקיפה ב2018 לחודש הוא כ4061 ש"ח. אני מניח שכשכיר הפקידו לך יותר (עובדה שיש לך קרן פנסיה משלימה). שים לב שזה נחשב לך עד סכום מסוים כהוצאות עבור מס הכנסה.

לגבי הא.כ.ע., אם אתה משאיר את הביטוח החיצוני (כי הוא קצת יותר טוב), שווה להגדיר מסלול ביטוח עם מינימום ביטוח א.כ.ע בתוך הפנסיה (אי אפשר לבטל לגמרי בכל מקרה).


ידוע לי על ההשלכות של זה על מיסוי הקצבה בגיל פרישה (1.35 כפול הסכום שנמשך) אך לדעתי דמי הניהול הנמוכים של המוצרים המחקים בתיק ההשקעות הפסיבי והשליטה באיזה אפיק להשקיע (מה שמגדיל את פוטנציאל התשואה)
1. למיטב ידיעתי, המצב החוקי היום (והוא עשוי להשתנות) הוא כזה שהמשיכה הזו לא תשפיע לך על מיסוי הקצבה בפרישה. היום מסתכלים על הפיצויים שמשכת רק ב32 שנה האחרונות לפני הפרישה. לך יש עוד לפחות 40 (וכנראה עד אז עוד יעלו את גיל הפרישה), כך שאם החוק לא ישתנה, יש לך עוד 8 שנים להתפרע עם משיכת פיצויים.
2. אתה יכול להעביר את הפיצויים לקופת גמל ולנהל אותם כאוות נפשך וללא מס. אם אתה לא מתכנן להשתמש בהם לפני גיל 60, כנראה שהיה עדיף לך להשאיר. פרישה מוקדמת היא סיבה טובה.

בנוסף לכל זה, אני ממליץ לך ללמוד מהאתר "פנסיוני" של @נדב טסלר, הוא מחכים מאוד.
 
@דור דורים ראשית המון תודה על התגובה המפורטת! כן ירבו!
עלו לי מספר שאלות:
1.
בקרן פנסיה מקיפה יש לך:
ביטוח א.כ.ע. שנחשב זול, אבל פחות טוב. אם תוכל לעבוד באיזשהו מקצוע, כנראה ישלמו לך רק את ההפרש.
איך הבנת שיש לי ביטוח א.כ.ע בקרן הפנסיה המקיפה? כמו שאני מבין, יש לי שם ביטוח: לסיכוני מוות, לסיכוני נכות ולשארי נכה
א.כ.ע זה ביטוח נפרד שיש לי ועלותו 264 ש"ח
(אולי אתה מתכוון לביטוח לסיכוני נכות שזה שם נוסף ל א.כ.ע?)

2.
יש שתי קרנות פנסיה ברירת מחדל.
תוכל להסביר מה זה אומר שהן ברירת מחדל?

3. יש לך מושג מדוע דמי הניהול מהצבירה בקרן הפנסיה שלי יורדים מרבעון לרבעון? האם זאת פונקציה של כמות הכסף בקופה?

4. האם ניתן לנייד חלק מהסכום שנמצא בקופה מסויימת לקופה אחרת? (למשל לנייד חצי מהסכום שנמצא בביטוח המנהלים לקופת גמל, ולהשאיר את החצי השני)
 
נערך לאחרונה ב:
אולי אתה מתכוון לביטוח לסיכוני נכות שזה שם נוסף ל א.כ.ע?)
לדעתי זה מה שהוא התכוון.
אתה מוסיף 264 על מנת שביטוח הא.כ.ע שלך יהיה עיסוקי?
אם כן, תדע שאתה יכול לצמצם את ביטוח הנכות בקרן הפנסיה ל-37% מהשכר המבוטח ולשלם פחות פרמיות. לא ניתן ל-0. זה מאוד מומלץ כי במקרה ביטוחי לא תוכל לקבל יותר מ-75% מהשכר שלך.

תוכל להסביר מה זה אומר שהן ברירת מחדל?
עובד שלא אמר למעסיק שלו היכן להפקיד ושלמעסיק אין הסדר טוב עם חברות הביטוח (מוגדר בחוק הקריטריונים למה נחשב הסדר טוב), אז המעסיק מחויב להפקיד לאחת משתי הקרנות הללו.

האם זאת פונקציה של כמות הכסף בקופה?
אני מעריך שהדרך שמחשבים דמי ניהול דומה לדרך שבה מחויבים לחשב הוצאות ניהול השקעות, ואז לוקחים את כל דמי הניהול שנגבו ברבעון האחרון ומחלקים בצבירה הכללית בתחילת הרבעון. בהנחה והמדינה והמדי מכריחה את כולם להפקיד לקרנות הפנסיה הצבירות כמעט תמיד יגדלו מרבעון לרבעון ולכן חישוב דמי הניהול המוצג בדוח ירד. כמובן שהחל מצבירה מסוימת השינוי יהיה זניח ובעשיריות אחוזים לא תראה הבדל.

האם ניתן לנייד חלק מהסכום שנמצא בקופה מסויימת לקופה אחרת?
ניתן, אך אומרים שבזמן האחרון החברה המקבלת מתעקשת לקבל עם כספי תגמולים, את כספי הפיצויים הצמודים להם.
פעם היה תרגיל שמניידים כספי פיצויים לקופת גמל ואת התגמולים משאירים בקרן פנסיה.
 
לגבי מסלולי ההשקעה, יש שתי קרנות שאני יודע שמציעות מסלולי השקעה מנייתיים פסיביים. אחת זו הפניקס, והשנייה היא מיטב דש.
המסלול של הפניקס נקרא מדדי מניות חו"ל, הוא דיי נחמד, ומפוזר עולמית.
המסלול של מיטב דש הוא משהו כמו מדדי מניות פאסיבי, אנשים פה פחות אהבו אותו, בעיקר כי הוא מרכז כ30% מהשקעתו במניות, במדינה קטנה ואיזוטרית בשם ישראל.
צודק בקשר לישראל. בכל מקרה מדד המניות הפאסיבי של מיטב דש הוא הרבה יותר אקטיבי מהמדד מניות (הלא פאסיבי) של מיטב דש. תוכל לקרוא על זה בהרחבה כאן: https://www.meitavdash.co.il/compan...avings-info/a-statement-of-investment-policy/

אני מעתיק בקצרה:
אילון מיטב פנסיה מקיפה מסלול מניות
תשואה של 4.8% צמודת מדד - 30%
מדד ת"א 125 - 32.5%
MSCI ACWI - 32.5%
תשואת מק"מ לחודש - חודשי - 5%

אילון מיטב פנסיה מקיפה מסלול מנייתי פאסיבי
מדד ת"א 125 - 30%
S&P 500 - 17%
NASDAQ - 2.3%
Nikkei - 5.7%
Euro Stoxx - 2.5%
Dax - 3.5%
FTSE 250 -0.7%
MSCI EM -5.3%
צמוד + 4.8% - 30%
תשואת מק"מ לחודש - 3%
 
@FIYaacov ראשית תודה על התגובה
שנית, שמתי לב שהשתלומים על הביטוחים של קרן הפנסיה שרשמתי הם לא על שנה אלא על כל התקופה (מאז 2015)
כשאני מסתכל על 2017 אני רואה את הנתונים הבאים
עלות הכיסוי הביטוחי לסיכוני מוות בתקופה המדווחת: 190.27
עלות הכיסוי הביטוחי לסיכוני נכות בתקופה המדווחת: 160.45
עלות הכיסוי הביטוחי לשארי נכה בתקופה המדווחת: 28.99
כלומר עבור סיכוני נכות (א.כ.ע) זה יוצא 160.45/12 שזה 13.37 ש"ח בחודש
פנסיה צפויה במקרה של נכות מלאה: 7,322.63 ש"ח
שיעור הכיסוי הביטוחי לסיכוני הנכות 37.50%
כולמר זה כבר מצומצם למינימום האפשרי (כנראה זה מה שאומר מסלול עתיר חיסכון)

לעומת זאת, בביטוח א.כ.ע השני שיש לי, רוצים 264 ש"ח עבור קצבה של 15,750 ש"ח (למיטב הבנתי ה 264 ש"ח זה כל חודש. זה הגיוני?!?!)
איך יכול להיות שהפער כל כך גדול בין שני הביטוחים? 13 שח בחודש מול 264 שח בחודש (פי 20) בשביל קצבה גדולה פי 2 .. :(
 
אני רואה שיעקב ואני מחליפים זה את זה.

בגדול יש כמה וכמה סיבות שהא.כ.ע. שבתוך הפנסיה יותר זול:
1. המדינה מפקחת על המחירים עם זכוכית מגדלת, זה לא פשוט לפי כמה שהסוכן 'השיג' בפגישה איתך.
2. המחירים אכן היו זולים ולא מספקים, והם צפויים לעלות ב2018 (אמנם לא בהרבה).
3. הביטוח יהיה הרבה יותר קשה לתביעה במקרה של הביטוח שבתוך הפנסיה. אם הם ימצאו מקצוע כלשהו שאתה עוד יכול לעבוד בו, הם ינכו לך את הקצבה בהתאם להפרש המשכורות בין המקצועות. הביטוח החיצוני הוא תלוי במקצוע. אם לא תוכל יותר לעבוד במקצוע שלך, הם מחויבים לשלם לך.
4. בפנסיה יש ערבות הדדית. חברת הביטוח לא לוקחת אחריות אמתית במקרה שהיא לקחה ממך (ומממוצע המבוטחים) מעט מידי כסף בפנסיה, אם יהיה גרעון אקטוארי, הם פשוט יקחו מהחסכון של כולם בקרן הפנסיה באופן יחסי את הסכום החסר. התקווה של מהלך הייקור שהזכרתי ב2 הוא כדי שלא יהיה גרעון אקטוארי. אם יהיה עודף אקטוארי, הוא יחולק בין העמיתים בקרן הפנסיה. (זה גם קרה בשנים האחרונות בחלק מהקרנות). יש עוד מהלך שנוגע לפנסיונרים שאמור להועיל לאיזון האקטוארי שלא להיות שלילי.
5. יש את הקטע עם ההבדל בין סכום למקסימום שהסברתי קודם. תחשוב על זה שאת הסכום הראשוני בשביל לשלם לך, הם יכולים לקחת מהצבירה שלך, והם ישלמו את השאר רק כשזה ייגמר. זה סיכון של פחות סכום מבחינתם.

הסברתי על 5 קצת יותר כאן:
נקודה נוספת לגבי הביטוחים, מעבר לערבות ההדדית, ולפיקוח ההדוק של המדינה, יש סיבה נוספת למה הביטוחים זולים. אם הייתה לך קופת גמל בנפרד, וביטוח א.כ.ע. וביטוח חיים בנפרד, בקרות מקרה הביטוח, היית מקבל גם את זה וגם את זה. בקרן פנסיה, אתה תקבל את המקסימום מביניהם. אם למשל אין לך שארים כלל, היורשים יקבלו את כל היתרה. אם יש שארים שזכאים לקצבה, אבל כל הקצבות שיקבלו יהיו פחות מהצבירה, מה שיישאר יינתן ליורשים. בקיצור, בקרן פנסיה מקבלים מקסימום בין הכסף שאתה זכאי לו בגלל הביטוח לבין הכסף שצברת. בביטוח נפרד וקופת גמל נפרדת, מקבלים את הסכום שלהם - גם וגם.
 
צודק בקשר לישראל. בכל מקרה מדד המניות הפאסיבי של מיטב דש הוא הרבה יותר אקטיבי מהמדד מניות (הלא פאסיבי) של מיטב דש. תוכל לקרוא על זה בהרחבה כאן: https://www.meitavdash.co.il/compan...avings-info/a-statement-of-investment-policy/

אני מעתיק בקצרה:
אילון מיטב פנסיה מקיפה מסלול מניות
תשואה של 4.8% צמודת מדד - 30%
מדד ת"א 125 - 32.5%
MSCI ACWI - 32.5%
תשואת מק"מ לחודש - חודשי - 5%

אילון מיטב פנסיה מקיפה מסלול מנייתי פאסיבי
מדד ת"א 125 - 30%
S&P 500 - 17%
NASDAQ - 2.3%
Nikkei - 5.7%
Euro Stoxx - 2.5%
Dax - 3.5%
FTSE 250 -0.7%
MSCI EM -5.3%
צמוד + 4.8% - 30%
תשואת מק"מ לחודש - 3%
ריבוי מדדים הוא לא אינדיקציה לאקטיביות.
בלי קשר, במסלול מניות (האקטיבי) זהו רק מדד הייחוס שלהם ולא מה שהם בהכרח משקיעים בו.
 
הפעם אני אוסיף על דבריו של יעקב.

המסלול הזה:
S&P 500 - 17%
NASDAQ - 2.3%
Nikkei - 5.7%
Euro Stoxx - 2.5%
Dax - 3.5%
FTSE 250 -0.7%
MSCI EM -5.3%
הוא ממש אחלה.
אם הוא היה החלק המנייתי (פרופורציונאלית) של המסלול הפאסיבי של מיטב דש, הייתי הולך עליו בשמחה.
היתרון הגדול של מיטב דש (על פני הפניקס) הוא דמי הניהול הנמוכים המובטחים ל10 שנים.
גם אם המסלול היה כולל עד 5% מדד מניות בישראל (פי 20-25 מחלקם בעולם), הייתי בולע את זה בשביל דמי הניהול.
כשאתה מושקע 30% במניות בארץ (ולמעשה קרוב לחצי מהפלח המנייתי), זה בעיה חמורה בפיזור.
ועדיין, אם בהפניקס אני אשיג דמי ניהול מקסימליים (6% מההפקדות ו0.5% מהצבירה) ולא פחות, אני כנראה אעדיף את המסלול הזה במיטב דש.

המסלול של מדדי מניות חו"ל בהפניקס לא שונה משמעותית (אני כותב מהזיכרון, בדוק בעצמך אם אתה רוצה להיות בטוח):
70% - MSCI WORLD
5% - Nasdaq
5% - Eurostoxx600
5% - Nikkei225
15% - MSCI EM
(זה כמובן רק המניות, ויש עוד כ30% אג"ח מיועדות וקצת מזומן לשימוש שוטף).

חוץ מהקצאה טיפה שונה, והתמקדות בגרמניה ובריטניה, החלק שבחו"ל שבמיטב דש לא מאוד שונה.
אגב, במדיניות ההשקעה של 2018 בהפניקס יש שני מסלולי מניות פאסביים, אחד שמושקע כדלעיל ונקרא מדדי מניות חו"ל, והשני נקרא מדדי מניות, חציו מושקע כדלעיל, וחציו השני מושקע בארץ, 45% בת"א 125 ועוד 5% ביתר 60.
לא רואה הבדל משמעותי בין המסלול הפאסיבי של מיטב דש למסלול מדדי מניות (לא חו"ל) של הפניקס. אין לי מושג איזה מהם ייתן תשואה עודפת, והם מפוזרים עולמית בערך באותה מידה.


לעומת זאת, המסלול הזה:
אילון מיטב פנסיה מקיפה מסלול מניות
תשואה של 4.8% צמודת מדד - 30%
מדד ת"א 125 - 32.5%
MSCI ACWI - 32.5%
תשואת מק"מ לחודש - חודשי - 5%
הוא ממש ממש אקטיבי.
כל מה שאני יודע על המניות שבו, זה שחציין בארץ וחציין בחו"ל. אבל יש מנהל השקעות שאמור להיות חכם או נביא שבוחר את המניות הטובות לדעתו. זה אקטיבי.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S קרן השתלמות - שכיר ועצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I הפרשות מעל התקרות - שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ד החזר מס שכיר - הצמדה וריבית - תאריך ערך מיסים 25
I קרן השתלמות שכיר ועצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
T פעם ראשונה דיווח שנתי על הון זר (שכיר) - ברוקר זר מיסים 4
ה קרן השתלמות לעצמאי שהינו שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 32
A קרן השתלמות עצמאי שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S שכיר בארץ וsole proprietor בארה"ב מיסים 10
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
N מיסוי שכיר ישראלי שמתגורר בשוויץ מיסים 6
Flex אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
י ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר מיסים 14
T פנסיה לעצמאי שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
stamEhad הטבות מס ו"קומבינות אפשריות" בפתיחת קרן השתלמות לעצמאים שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R פתיחת קרן השתלמות כעצמאי לאדם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tomchoook הגשת דו״ח למס יסף בתור שכיר מיסים 18
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B הפקדות של שכיר שהוא גם עוסק פטור לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
A שכיר: כדאיות הפרשה לפנסיה על בונוס ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T דו״ח שנתי, החזר מס - שכיר מיסים 8
M TC של שכיר מול שכר עצמאי אוף טופיק 5
א קה"ש עצמאי בשילוב קה"ש שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T קרנות השתלמות לעובד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
IAmSam משכנתא כעוסק מורשה מול שכיר בעל שליטה נדל"ן 8
G פתיחת קרן השתלמות עבור שכיר שהמעסיק אינו מפריש עבורו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P קרן השתלמות שכיר בונוסים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
ה ניוד קרן השתלמות עצמאי-שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מיסוי הפרשות לפנסיה שכיר. מיסים 17
hommie העברת קרן השתלמות של שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N קיבלתי הטבה לפתוח קרן השתלמות במעמד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
mudale222 מה דינו של עובד שכיר + עצמאי לימי מחלה ואבטלה? אוף טופיק 0
R פתיחת שתי קרנות השתלמות - שכיר ועצמאי שוק ההון 15
R שכיר ועצמאי התפתחות אישית 1
א החזר מס בגין עבודה מהבית עבור שכיר צרכנות פיננסית 1
S מס רווחי הון בתור שכיר צרכנות פיננסית 2
י עסק פטור + שכיר ומה שינהם צרכנות פיננסית 6
תפוזינה ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר צרכנות פיננסית 2
F הכנסה מנדל"ן עוסק מורשה + שכיר נדל"ן 2
Danielovich עסק מורשה מול שכיר בענף ההיטק צרכנות פיננסית 13
ImCarryGG שילוב עבודת פריילנסר עם שכיר אוף טופיק 20
Myrath החזקת תיק עצמאי בהיותי עובד שכיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
ש שילוב של שכיר ועצמאי - האם כדאי? התפתחות אישית 2
N עוסק פטור שהוא גם שכיר - הוראות הפעלה צרכנות פיננסית 58
F עזרה במילוי טופס 135 (החזר מס עבור שכיר) צרכנות פיננסית 1
unrealx שכיר עם עבודה נוספת ללא פתיחת תיק עסק אוף טופיק 0

נושאים דומים

Back
למעלה