• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה כסף למשוך מהפיצויים?

• פותח הנושא פותח הנושא N00L
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עברתי למקום עבודה חדש ואני רוצה למשוך את הכסף שצברתי בקופת הפיצויים, יש שם בערך 20K+ מהעבודה הקודמת, בכללי יש לי בערך 60K צבורים בפיצויים.
האם ניתן למשוך את כל ה-60K? (בהנחה שאין לי את כל טפסי ה-161 מהחברות בהן עבדתי בעבר הרחוק).
כמה כסף מומלץ למשוך בסה"כ? (בהנחה שגובה המס שאני משלם כיום הוא 30%+).
האם חלק מזה פטור ממס? האם יש המלצה גורפת לגבי גובה המשיכה ביחס לגובה השכר הנוכחי?

מה אני אעשה עם הכסף? אשקיע אותו בתצורה כל-שהיא, ברגע שאסגר על זה.

תודה!
היי, כחלק מהתחביבים שלי אני מתעניין בתחום המיסוי, אז ככה:
יש לך פטור לפי סעיף 9 לפקודת מס הכנסה עד תקרה של 9250 לכל שנה למשיכה כפיצויים או 150% מהמשכורת הקובעת האחרונה בכל שנה. הנמוך ביניהם (אופציה א אם אתה מרוויח מעל 6125 בחודש)
אם תמשוך מעל זה אז תצטרך לשלם על כך מס.
למימוש הפטור אתה צריך למשוך את הכסף מוקדם, אם עברה חצי שנה(פלוס מינוס, לא זוכר בדיוק) אז לא תהיה זכאי לפטור הזה.

נגיד עבדת 5 שנים בשכר של מעל 6125 אז :
9250 כפול 5 שווה 46000 כשאפשר למשוך ללא מס. מעבר לכך תשלם מס.

אבל, אם תוציא את הכסף, תשלם על הרווחים 25% לעומת הקרן שפטורה ממס.
בגיל יציאה לפנסיה (60-67 היום) הפנסיה מפרישה משכורת שממוסה לפי מס שולי 121(ב) כהכנסת עבודה כמו מיגיעה אישית לפי סעיף 2(1) . כך, שאם הסכום שממטבר שם גדול אז המס גדול גם כן, ולעיתים עדיף למשוך את הכסף עכשיו, בסוף זה תלוי לאיזה סכום תגיע שם בגיל 67..

היי, כחלק מהתחביבים שלי אני מתעניין בתחום המיסוי, אז ככה:
יש לך פטור לפי סעיף 9 לפקודת מס הכנסה עד תקרה של 9250 לכל שנה למשיכה כפיצויים או 150% מהמשכורת הקובעת האחרונה בכל שנה. הנמוך ביניהם (אופציה א אם אתה מרוויח מעל 6125 בחודש)
אם תמשוך מעל זה אז תצטרך לשלם על כך מס.
למימוש הפטור אתה צריך למשוך את הכסף מוקדם, אם עברה חצי שנה(פלוס מינוס, לא זוכר בדיוק) אז לא תהיה זכאי לפטור הזה.

נגיד עבדת 5 שנים בשכר של מעל 6125 אז :
9250 כפול 5 שווה 46000 כשאפשר למשוך ללא מס. מעבר לכך תשלם מס.

אבל, אם תוציא את הכסף, תשלם על הרווחים 25% לעומת הקרן שפטורה ממס.
בגיל יציאה לפנסיה (60-67 היום) הפנסיה מפרישה משכורת שממוסה לפי מס שולי 121(ב) כהכנסת עבודה כמו מיגיעה אישית לפי סעיף 2(1) . כך, שאם הסכום שממטבר שם גדול אז המס גדול גם כן, ולעיתים עדיף למשוך את הכסף עכשיו, בסוף זה תלוי לאיזה סכום תגיע שם בגיל 67..

אני ממש לא יועץ מס, אבל היוון לדעתי ניתן לבצע גם בעת היציאה לפנסיה, בנוסף משיכה של פיצויים מקטינה את הפטור מהקצבה ולכן מה שהרווחת בפיצויים עכשיו עלול לפגוע בך בפרישה.

אם זה סכום קטן של פיצויים, לדעתי (הלא מלומדת) עדיף להשאיר ולחכות שיגדל , אם זה סכום גדול שווה לך להשקיע ביועץ מס בתשלום, כדי שלא תנזק.

השפעה שלילית על פטור ממס על הפנסיה
לא תהיה לי פנסיה. משכתי הכל.
השפעה על הטבת המס שתקבל על הפנסיה בעתיד
לא תהיה לי פנסיה בעתיד.
משיכה של פיצויים מקטינה את הפטור מהקצבה
לא תהיה לי קצבה.

משכתי הכל: פיצויים פטורים ולא פטורים, תגמולים, קרנות השתלמות, ביטוחי חיים, או שאולי זה חלק מהתגמולים? מה זה משנה, עכשיו אני כבר לא צריך להבין את השטויות של המערכת הזאת.

עבדתי רק במקום אחד. מקום עבודה אחד בלבד. מכמה גופים הייתי צריך למשוך את הכספים? כלל, מגדל, אקסלנס, הראל. אצל כל אחד מהגופים הללו היה לי יותר מדבר אחד למשוך.

תהליך המשיכה נמשך מספר שנים בגלל שלא הכל היה נזיל מייד. משיכה זה דבר מייגע למדי. צריך לדעת מה יש, ובשביל זה צריך לחדש קשר/לעדכן כתובת/למצוא דוחות אצל ההורים או אצל הדייר שהחליף אותי בדירה הקודמת שפיניתי... לאחר מכן צריך לפנות אליהם. לחכות שיחזרו אליך. לקבל מהם טפסים, להבין איך למלא, לפקסס להם. אח"כ לחכות 30 יום ולראות שהכסף נכנס לחשבון הבנק. אבל זה עדיין לא מסתיים! בשנה העוקבת הייתי צריך להשיג מהם אסמכתאות (הם לא תמיד שולחים ביוזמתם) כדי להראות לרואה/ת החשבון ושיגידו אם זה צריך להיכלל בדוח השנתי למס הכנסה.

עכשיו החיים פשוטים יותר.

לא תהיה לי פנסיה בעתיד.

לא תהיה לי קצבה.

משכתי הכל: פיצויים פטורים ולא פטורים, תגמולים, קרנות השתלמות, ביטוחי חיים, או שאולי זה חלק מהתגמולים? מה זה משנה, עכשיו אני כבר לא צריך להבין את השטויות של המערכת הזאת.

עבדתי רק במקום אחד. מקום עבודה אחד בלבד. מכמה גופים הייתי צריך למשוך את הכספים? כלל, מגדל, אקסלנס, הראל. אצל כל אחד מהגופים הללו היה לי יותר מדבר אחד למשוך.

תהליך המשיכה נמשך מספר שנים בגלל שלא הכל היה נזיל מייד. משיכה זה דבר מייגע למדי. צריך לדעת מה יש, ובשביל זה צריך לחדש קשר/לעדכן כתובת/למצוא דוחות אצל ההורים או אצל הדייר שהחליף אותי בדירה הקודמת שפיניתי... לאחר מכן צריך לפנות אליהם. לחכות שיחזרו אליך. לקבל מהם טפסים, להבין איך למלא, לפקסס להם. אח"כ לחכות 30 יום ולראות שהכסף נכנס לחשבון הבנק. אבל זה עדיין לא מסתיים! בשנה העוקבת הייתי צריך להשיג מהם אסמכתאות (הם לא תמיד שולחים ביוזמתם) כדי להראות לרואה/ת החשבון ושיגידו אם זה צריך להיכלל בדוח השנתי למס הכנסה.

עכשיו החיים פשוטים יותר.
אני לא אמרתי לא למשוך פיצויים, אלא לברר מה המשמעות ואז להחליט,
אולי אתה ידעת בדיוק ואז נהדר
אבל מי ששאל לא בטוח שיודע את המשמעויות
כמובן שמי שמושך פיצויים ללא ידע אולי עדיף שלא ידע אם הפסיד מהמהלך, כי אי אפשר לעשות undo למהלך ...

אני רוצה שהכסף שלי יהיה ברשותי. בית השקעות שבחרתי זה מספיק טוב. אוסף אקראי של גופים ופוליסות ומונחים סתומים ורגולציות מורכבות ומלכודות וסיבוכים והבטחות ספקולטיביות והזדקקות ליועצים על כל צעד ושעל, זה לא מספיק טוב.

מבחינתי אני חמור שנופפו מולו בגזרים ומקלות, והוא ידע שהוא יכול לצאת לחופשי במחיר כמה מלקות ושהוא יעמוד בכך. לא נדרש תחשיב מדוייק של גזרים ומלקות.

נערך לאחרונה ב:
@ogi לא יודע האם אתה עובד כשכיר או לא.
אני מועסק כשכיר נכון להיום ואין לי אלטרנטיבה אלא להפקיד את גורל הכספים הפנסיוניים בידי הגופים שאתה מתעב...

אני מועסק כשכיר נכון להיום ואין לי אלטרנטיבה אלא להפקיד את גורל הכספים הפנסיוניים בידי הגופים שאתה מתעב...
עבדתי כשכיר, וגם לי לא הייתה לי ברירה, וגם לא התעניינתי בנושא. בסופו של דבר משכתי הכל, כאמור. לא ממליץ ולא מייעץ, רק משתף.

אני רוצה שהכסף שלי יהיה ברשותי. בית השקעות שבחרתי זה מספיק טוב. אוסף אקראי של גופים ופוליסות ומונחים סתומים ורגולציות מורכבות וסיבוכי מיסוי והבטחות ספקולטיביות והזדקקות ליועצים על כל צעד ושעל, זה לא מספיק טוב.

מבחינתי אני חמור שנפנפו מולו בגזרים ומקלות, והוא ידע שהוא יכול לצאת לחופשי במחיר כמה מלקות ושהוא יעמוד בכך. לא נדרש תחשיב מדוייק של גזרים ומלקות.

מי שמעדיף שליטה כמוך מעריך את זה מעל כל מחיר, וזה בסדר

אני (ויש עוד כמה כמוני) מעדיף לחשב יתרונות /חסרונות כלכליים מובהקים לאלטרנטיבות ורק אחכ לשקלל מולם העדפות אידאולוגיות.
זו בעיני גישה רציונאלית, אני מנסה למקסם רווחים ולא להקריב תשואות על מזבח עצמאות,
(עבורי זה כמעט 30% מהחסכון הפנסיוני )

אני לא ממליץ אבל אם מתעקשים ניתן להפקיד מינימום ולבקש שהשאר יכנס למשכורת כתוספת מעל ה"בסיס" העלות כמו שכתבתי לא זניחה
אני לא בעסקי השקעה אידאולוגית או תרומה למס הכנסה

אני לא ממליץ אבל אם מתעקשים ניתן להפקיד מינימום ולבקש שהשאר יכנס למשכורת כתוספת מעל ה"בסיס" העלות כמו שכתבתי לא זניחה
במחיר תשלום מס הן על חלק העובד והן על חלק המעסיק.

מי שמעדיף שליטה כמוך מעריך את זה מעל כל מחיר, וזה בסדר
אני (ויש עוד כמה כמוני) מעדיף לחשב יתרונות /חסרונות כלכליים מובהקים לאלטרנטיבות ורק אחכ לשקלל מולם העדפות אידאולוגיות.
זו בעיני גישה רציונאלית, אני מנסה למקסם רווחים ולא להקריב תשואות על מזבח עצמאות,
מסכים בהחלט עם הגישה שלך וגם בודק דברים אלו במבחן הכלכלי.

מצד שני, לגבי ההקשר הנוכחי קח למשל את @משקיע בערך, המניע העיקרי שלו היה התשואות הגרועות של קרנות הפנסיה / ביטוחי המנהלים, אז יש גם לא מעט רציונל ושיקול כלכלי מובהק בזניחת המוצר הבעייתי הזה.

במחיר תשלום מס הן על חלק העובד והן על חלק המעסיק.

מסכים בהחלט עם הגישה שלך וגם בודק דברים אלו במבחן הכלכלי.

מצד שני, לגבי ההקשר הנוכחי קח למשל את @משקיע בערך, המניע העיקרי שלו היה התשואות הגרועות של קרנות הפנסיה / ביטוחי המנהלים, אז יש גם לא מעט רציונל ושיקול כלכלי מובהק בזניחת המוצר הבעייתי הזה.
משקיע בערך משקיע (כנראה, ניחוש שלי)
100% מניות בשיטת השקעת ערך (זה כבר כמעט וודאות) ואני מניח שהוא מאמין/משיג 20%-30% תשואה שנתית על ההשקעות שלו במצב כזה לטעמו עדיף לשלם מס ולהרוויח יותר בדרכו מאשר לקבל במקרה הטוב 70% מניות +30% אגח מיועד, אם הוא צודק אז זו החלטה עסקית נבונה

משקיע בערך משקיע (כנראה, ניחוש שלי)
100% מניות בשיטת השקעת ערך (זה כבר כמעט וודאות) ואני מניח שהוא מאמין/משיג 20%-30% תשואה שנתית על ההשקעות שלו במצב כזה לטעמו עדיף לשלם מס ולהרוויח יותר בדרכו מאשר לקבל במקרה הטוב 70% מניות +30% אגח מיועד, אם הוא צודק אז זו החלטה עסקית נבונה
הוא באמת משקיע ערך, והכותרת בבלוג שלו "בדרך לתשואה דו ספרתית"
אבל, את הצבירה הפנסיונית שלו הוא לא שבר החוצה אלא נייד לקופ"ג מחקה סנופי המדוברת של אי.בי.אי.
הוא כתב פוסט שלם בו הוא בז לקופות הבלתי שקופות של המוסדיים, לקחתי אותו כדוגמה לשיקול רציונלי/כלכלי להעדיף קופ"ג על פני קרן פנסיה.

רק תיקון קטן, קרן השתלמות אינה תוכנית פנסיה אלא חסכון פטור ממס
משכתי הכל.
אני מנסה למקסם רווחים ולא להקריב תשואות על מזבח עצמאות
אני רוצה חיים נוחים, לא הכל זה כסף. זה לא רק עצמאות אלא גם פחות טרחה והתעסקות. כלומר, התעסקות חד-פעמית כדי להיפטר מהעניין. החלופה היא להתמקח איתם על דמי הניהול (שהיו גבוהים בחלק מהדברים), לעקוב אחרי מה שקורה שם, לעדכן כתובות כל החיים במספר גופים, לעקוב אחרי ססמאות או לחדש אותן. אולי גם לבדוק אפשרות למזג כמה קטנים לאחד גדול -- שוב מצריך התעסקות ומעקב. לא רוצה.

הערה: את ההתעסקות של בחירת מניות אני עושה בכל מקרה. הסכומים הנוספים מהפנסיה לא משפיעים.

הוא באמת משקיע ערך, והכותרת בבלוג שלו "בדרך לתשואה דו ספרתית"
אבל, את הצבירה הפנסיונית שלו הוא לא שבר החוצה אלא נייד לקופ"ג מחקה סנופי המדוברת של אי.בי.אי.
הוא כתב פוסט שלם בו הוא בז לקופות הבלתי שקופות של המוסדיים, לקחתי אותו כדוגמה לשיקול רציונלי/כלכלי להעדיף קופ"ג על פני קרן פנסיה.
נכון הוא באמת נייד ולא משך .
ומי שהולך על תשואה דו סיפרתית כנראה שלא זקוק לשרותי קרן הפנסיה.

משכתי הכל.

אני רוצה חיים נוחים, לא הכל זה כסף. זה לא רק עצמאות אלא גם פחות טרחה והתעסקות. כלומר, התעסקות חד-פעמית כדי להיפטר מהעניין. החלופה היא להתמקח איתם על דמי הניהול (שהיו גבוהים בחלק מהדברים), לעקוב אחרי מה שקורה שם, לעדכן כתובות כל החיים במספר גופים, לעקוב אחרי ססמאות או לחדש אותן. אולי גם לבדוק אפשרות למזג כמה קטנים לאחד גדול -- שוב מצריך התעסקות ומעקב. לא רוצה.

הערה: את ההתעסקות של בחירת מניות אני עושה בכל מקרה. הסכומים הנוספים מהפנסיה לא משפיעים.
גם בחירת בית השקעות מצריכה התעסקות ומומ עם דמי ניהול.
אפשר (מנסיון) לצמצם את גופי ההשקעה והפנסיה ל 3 /4 (ביטוח מנהלים , קרן פנסיה , ira) ומעבר לזה אין לי ממש התעסקות , לא שונה מהותית מהעצבים שהבנק או כל בית השקעות יכול לייצר.

גם בחירת בית השקעות מצריכה התעסקות ומומ עם דמי ניהול.
אפשר (מנסיון) לצמצם את גופי ההשקעה והפנסיה ל 3 /4 (ביטוח מנהלים , קרן פנסיה , ira) ומעבר לזה אין לי ממש התעסקות , לא שונה מהותית מהעצבים שהבנק או כל בית השקעות יכול לייצר.
בכל מקרה היה לי כסף לנהל בעצמי, כך שחשבון השקעות הייתי צריך בכל מקרה. כשחשבון ההשקעות הפך גדול יותר כתוצאה מפדיון קרנות השתלמות, פיצויים, תגמולים וכו', זה לא הוסיף לי החלטות והתלבטויות, ולא הוסיף לי התמקחויות. אותה התעסקות, פשוט בחשבון גדול יותר.

בענייני בירורים וטפסים:
בית השקעות: הכל בטלפון, ומייד.
בנק: הולך לסניף.
גופים פנסיוניים: לפעמים שולח אימייל, והתשובה כמובן לא באותו יום... לפעמים משאיר פניה באתר האינטרנט וכעבור יום או מספר ימים חוזרים אלי, ואז ממשיכים באימייל. ואז צריך לחכות 30 יום עד שהפדיון מתבצע. קרה שפניתי דרך הטלפון אבל אז זה ייבוש בתור. בקיצור, גופים פנסיוניים מעצבנים הרבה יותר. זאת לפחות ההתנסות שלי. וזה שיש הרבה מהם ואובד הקשר איתם, והטרמינולוגיה מבלבלת, זה מוסיף לקושי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

לא תהיה לי פנסיה בעתיד.

לא תהיה לי קצבה.

עכשיו החיים פשוטים יותר.
עוד כמה שנים יבינו שצדקת . אבל אז כבר לא תהיה את האופציה למשוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א משכנתא-האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? שוק ההון 0
א משכנתא- האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? נדל"ן 28
נ מהיכן למשוך כסף, קג"ל או תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
D למה לא מומלץ למשוך כסף מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
Y הדרך המשתלמת ביותר למשוך כסף חזרה מIB צרכנות פיננסית 1
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11

נושאים דומים

Back
למעלה