• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ישראלי עם הנטל של אזרחות אמריקאית - קרן השתלמות בניהול עצמי - IRA

• פותח הנושא פותח הנושא יהושע
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לעומת זאת, בחשבונות בניהול אישי יש דיווחי FACTA, ויש טופס W9, ולכן הIRA יודעים על כל מה שקורה שם והם גם חושבים על זה כחשבון שלך.
אתה בטוח שזה תופס גם ל-IRA במעמד שכיר?
ב-IBI מבקשים את זה רק ל-IRA במעמד עצמאי.

אל תדווחו בFBAR!
אל תתן ייעוץ שעלול להיות הרסני. גם אלו שגורסים לחכות עד לפדיון בשביל לדווח על הפקדות המעסיק והרווחים, לא אומרים לא לדווח על זה ב-FBAR. זה בכל זאת חשבון שיש לך בו זכויות וכן אפשרות לביצוע פעולות.

אתה בטוח שזה תופס גם ל-IRA במעמד שכיר?
ב-IBI מבקשים את זה רק ל-IRA במעמד עצמאי.
לא, אני לא יודע כלום. אם אפשר IRA בלי W9, אז זה נראה בדיוק באותו מעמד כמו הקרנות המנוהלות הרגילות. אם אתה אומר שזה אפשרי, אני אשקול להעביר בעצמי.

כאמור, הנקודה העיקרית בעיני היא שחשבונות מנוהלים מוחרגים מFACTA, ולכן אפשר פשוט לא לספר עליהם לIRS גם בביקורת יזומה (אל תדווחו בFBAR!). רק אם הם איכשהו עולים עליהם ושואלים לגביהם, אז צריך להשתמש בתירוץ שמבחינתנו זה בכלל חשבון של המעסיק ולכן אנחנו לא מדווחים עליהם, ולראות אם זה יספק את המבקר מהIRS. יתרון נוסף שעומד לטובתך בחשבונות מנוהלים, הוא שאתה יכול להוסיף ולטעון שזו הפרקטיקה המקובלת שלא לדווח עליהם.

לעומת זאת, בחשבונות בניהול אישי יש דיווחי FACTA, ויש טופס W9, ולכן הIRA יודעים על כל מה שקורה שם והם גם חושבים על זה כחשבון שלך. הם בעצמם רואים שיש לך חשבון (שככל הידוע להם הוא שלך לגמרי), והם יכולים להצליב ולראות שאתה לא משלם מיסים על הרווחים. אתה מזמין על עצמך ביקורת יזומה, ועכשיו לך תטען שבעצם זה בכלל חשבון של המעסיק? בהצלחה...
דיוויד, הדברים שאתה אומר מגובים על ידי בעל מקצוע כלשהו? קשה לי לדמיין CPA שימליץ לא לדווח על חשבון פיננסי זר בFBAR. אתה מודע לקנסות האסטרונומיים שהIRS יכול לתת במקרה כזה? שני רואי חשבון שעבדתי איתם (עם חשבונות מנוהלים) לא יעצו לי להחסיר את החשבון מFBAR. מה שאתה אומר נשמע לי גבולי מאד. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה שהפרקטיקה המקובלת היא לא לדווח על חשבון מנוהל בFBAR.
למיטב ידיעתי, הפרקטיקה המקובלת היא להצהיר על החשבון המנוהל\ מנוהל אישי בFBAR ולדווח על הפקדות מעסיק במעמד הפדיון.
@FIYaacov , אתה יכול לחזק\להחליש את הטענה שלי\של דיוויד?

@FIYaacov , אתה יכול לחזק\להחליש את הטענה שלי\של דיוויד?
ר' הודעה שלי לעיל

לא, אני לא יודע כלום. אם אפשר IRA בלי W9, אז זה נראה בדיוק באותו מעמד כמו הקרנות המנוהלות הרגילות. אם אתה אומר שזה אפשרי, אני אשקול להעביר בעצמי.
כך טוען לארי שטרן בדף הפייסבוק Tax In Israel. לארי הוא רו"ח אמריקאי ותיק בארץ, ואני מאמין שבדק פעמיים לפני שפרסם דבר כזה במדיה ציבורית.

הוא לא ציין ספציפית לגבי W9, אבל אכן, זה לא טופס שהבנק מעביר ל-IRS אלא שומר לעצמו. כמו שאמרתי , ב-IBI הם לא מבקשים את זה משכירים ב-IRA. לינק

@David ,עוד דבר זה שהכי גרוע, אתה יכול להצהיר על הרווחים שלך כל שנה מחשבון IRA וגם על הפקדות מעסיק (כחשבון ממוסה), ולקוות לקזז את זה עם רווחי הון מחשבונות ממוסים (עליהם אתה משלם לישראל). כלומר יש לך דרך להיות בsafe side כאן ולא לשבור את הראש. אומנם אתה מאבד את החשיבות של החזקה בחשבון לא ממוסה, אבל המיסוי יהיה פחות כבד מחשבון ממוסה רגיל (שכן אתה לא משלם לישראל, חבות המס שלך תהיה לארה"ב במדרגה קטנה יותר).
באי דיווח על החשבון בFBAR אתה בטוח לא נמצא בsafe side.

ר' הודעה שלי לעיל
הוא לא ציין ספציפית לגבי W9, אבל אכן, זה לא טופס שהבנק מעביר ל-IRS אלא שומר לעצמו.
המטרה של FATCA היא להעביר מידע מגופים פיננסיים לIRS על אזרחים אמריקאיים. החובה למלא W9 נאכפת בעקבות FATCA. אתם לא חושבים שהמטרה של מילוי W9 (עם תיעוד הsocial security number של הלקוח) היא שיהיה אפשר להעביר מידע לIRS? על סמך מה אתם טוענים שהבנק לא מעביר את הטופס לIRS?

נערך לאחרונה ב:
אומנם אתה מאבד את החשיבות של החזקה בחשבון לא ממוסה, אבל המיסוי יהיה פחות כבד מחשבון ממוסה רגיל (שכן אתה לא משלם לישראל, חבות המס שלך תהיה לארה"ב במדרגה קטנה יותר).
אז השאלה הופכת להיות האם כדאי לשלם דמי ניהול על חשבון ממוסה. לדעתי לא.

בנוסף, אתה תצטרך שההכנסות מהחשבון הממוסה שלך יהיו גדולות פי 1.6 מהקרן השתלמות (בהנחה של מס דיבידנדים מועדפים של 15%) רק כדי לצאת מאוזן.

על סמך מה אתם טוענים שהבנק לא מעביר את הטופס לIRS?
הם לא מחויבים להעביר את הטופס ל-IRS אלא זה נשאר אצלם ברישום הפנימי לצורך תיעוד.
כמובן שהם עדיין יעבירו את המידע לגבי החשבונות שלך, אז גם הם יגרסו את הטופס זה לא באמת עוזר. וכמובן, שאני לא מעודד אף אחד לא לדווח על הכנסות (החייבות בדיווח) רק בגלל שאולי הבנק שלו לא מדווח בעצמו.

אז השאלה הופכת להיות האם כדאי לשלם דמי ניהול על חשבון ממוסה. לדעתי לא.

בנוסף, אתה תצטרך שההכנסות מהחשבון הממוסה שלך יהיו גדולות פי 1.6 מהקרן השתלמות (בהנחה של מס דיבידנדים מועדפים של 15%) רק כדי לצאת מאוזן.
לא התכוונתי שבהכרח אפשר לצאת מאוזן, אלא שיש דרך להיות בsafe side ולמזער את הנזק בעזרת התקזזות עם החשבון הממוסה. יש גם הטבת מס על הפקדות המעסיק (בישראל. עבור 1500 ש"ח בחודש, ההטבה היא בסך ~750 שקל לחודש עבור מדרגת שכר של 35%, תקנו אם אני טועה.), כך שאולי זה מכסה את הנזק של הדמי ניהול (לא ירדתי לעומקו של עניין אני מוכרח להודות).

לא התכוונתי שבהכרח אפשר לצאת מאוזן, אלא שיש דרך להיות בsafe side ולמזער את הנזק בעזרת התקזזות עם החשבון הממוסה. יש גם הטבת מס על הפקדות המעסיק (בישראל. עבור 1500 ש"ח בחודש, ההטבה היא בסך ~750 שקל לחודש עבור מדרגת שכר של 35%, תקנו אם אני טועה.), כך שאולי זה מכסה את הנזק של הדמי ניהול (לא ירדתי לעומקו של עניין אני מוכרח להודות).
לא התכוונתי לוותר בכלל על קרן השתלמות. פשוט שאם זה ממוסה ויש דמי ניהול, אז עדיף לפדות אחרי 6 שנים ולנהל בחשבון ממוסה .

בא לכם לארגן מפגש עם רואה חשבון אמריקאי ולהציג לו את השאלות האלה? אני מתנדב לארגן את המפגש.
@יהושע
@TunaGolem @FIYaacov @אורי ג. @David @קפה שחור
אני אשמח מאוד להשתתף במפגש כזה.

דבר אחר: יש מנגנון שלפיו אפשר להפוך, ביציאה לפנסיה, קרן השתלמות לקופ"ג משלמת קצבה? כי אם כן זה יעביר אותה לגמרי למעמד של קרן פנסיה ולפי סעיף 20 באמנת המס, שצוטט כאן באיזה דיון, זה אומר שעבור תושבי ישראל היא לא תמוסה על ידי ארצות הברית. יש דבר כזה? לא יודעת איך לברר.

טוב, ניסיתי :)
גם אם היה... תעשה גוגל ל-savings clause.
האמריקאים לא נותנים לאזרחים שלהם להשתמש באמנת המס כדי להשיג יתרון לעומת אזרחים אחרים שחיים בארה"ב.

הדבר היחיד שמוחרג זה קצבת הזקנה מביטוח לאומי שפטור ממס גם כאן וגם שם. ישראלי שמקבל קצבה של social security גם פטור כאן ושם.

שאלה לאזרחים האמריקאיים כאן: כבר חודשים רבים אנחנו חגים סביב הסוגיות האלה. בא לכם לארגן מפגש עם רואה חשבון אמריקאי ולהציג לו את השאלות האלה? אני מתנדב לארגן את המפגש.
@יהושע
@TunaGolem @FIYaacov @אורי ג. @David @קפה שחור
רק תכין אותו במה מדובר ובאיזה משתתפים,
החברים כאן עם הידע שלהם עלולים לעיתים להביך אפילו בעלי מקצוע מנוסים ולתפוס אותם מפספסים..

רק תכין אותו במה מדובר ובאיזה משתתפים,
החברים כאן עם הידע שלהם עלולים לעיתים להביך אפילו בעלי מקצוע מנוסים ולתפוס אותם מפספסים..
מהנסיון שלי רואי החשבון מבינים את החוק, ואת הפרשנויות היצירתיות שלו, ויכולים לתת מידע יקר מפז.

מצד שני, להערכתי הם מעולם לא פתחו טבלת אקסל כדי לבחון שיטה/גישה מסוימת לעומק, ומכאן נובע עיקר הפער בינם לבאי הפורום.

כפי שכתבתי לעיל, פגישה אם רו"ח אחד בלבד חושף אותנו לדיעותיו/גישותיו בלבד. לא שזה אומר שהפגישה לא שוות ערך, אבל כדאי להיפגש עם לפחות שתיים (לוגיסטיקה, לוגיסטיקה לוגיסטיקה ;) )

אם אנשים מוכנים להצטרף לפגישה שכזו, אני מוכן לשאת בנטל הלוגיסטיקה. בינתיים אנשים לא ממש מביעים עניין חוץ משניים (אחד התחרט).

אם אנשים מוכנים להצטרף לפגישה שכזו, אני מוכן לשאת בנטל הלוגיסטיקה. בינתיים אנשים לא ממש מביעים עניין חוץ משניים (אחד התחרט).
אני אחד מהם? אם לא אז תוסיף אותי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מתוייג אבל לא אמריקאי, לכן אין צורך להחשיב אותי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א הדרך לליברליזם ישראלי? (תרגיל היפותטי כתגובה לשאלה מפוסט אחר) פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס דוח מס אמריקאי עם ברוקר ישראלי מיסים 22
J צו קיום צוואה ישראלי לגבי חשבון ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
E העברת מט״ח מIB לבנק ישראלי שוק ההון 14
S הלוואת מארג'ין מגוף ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A מס ריווחי הון ישראלי קטן ממס ריווחי הון אמריקני מיסים 16
א בטחון בהשקעה בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
א "פולי מרקט" בכאילו - בהקשר ישראלי פוסטים מאיכות נמוכה 26
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א דטרמיניזם ישראלי - מצב הישרודתי מופעל, זקוק לעזרה יומני מסע אישיים 16
מ IBKR - מעבר לחשבון משותף, וסעיף אריכות ימים בברוקר ישראלי שוק ההון 18
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
I מכירת אופציית PUT בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V מעבר חלק מהתיק מ IBKR לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
השכמה מאוחרת השתתפות בהנפקות כאזרח/תושב ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ל אזרח ישראלי-אמריקאי מתלבט: דירה ראשונה בארץ, בארה״ב – או המשך השקעה בשוק ההון? נדל"ן 14
N העברת דולרים לIBKR מחשבון ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
T ברוקר ישראלי טוב לאופציות (זול עם מערכת מסחר נוחה) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M חשבון בנק ישראלי שמאפשר להעביר שקלים ל-Wise צרכנות פיננסית 21
Y מסחר עצמאי בניירות ישראלי פסגות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי מיסים 8
M עמלות מסחר בארץ / בארה״ב, תיק ישראלי / זר שוק ההון 31
J ברוקר ישראלי שמציע תתי חשבון + שברי מניות + השקעה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
R מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום שוק ההון 33
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
ס ברוקר זר או ישראלי ברילוקיישן לארה״ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
algo.il חסרון כלשהו בפתיחת חשובונות מרובים בברוקר ישראלי בשביל בעתיד הרחוק למכור FIFO? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
K אזרח ישראלי גר בישראל ועובד מרחוק מיסים 9
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
P מסמכים ופרטים דרושים להצטרפות לברוקר ישראלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
I זוג נשוי ישראלי-אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
O העברה מאינטראקטיב ברוקרס לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה