לפי התקן הישראלי לסימון מזון, תקן 1145 (תקן מחייב) ניתן להשתמש בשני מונחים בלבד:
"עדיף להשתמש לפני" – מינוח שלמעשה, מאפשר לצרכן לבדוק את המוצר (ריח, מראה, טעם) ושמאפשר להשתמש במוצר גם לאחר שהתאריך חלף, ואשר מוטבע על גבי מרבית המוצרים הארוזים הנמכרים היום. נדגיש כי המונח "עדיף להשתמש לפני" אינו בהכרח מעיד על כך שיש לזרוק את המזון ביום המוטבע. ניתן ורצוי לתת למונח הזה פרשנות אישית ולא בטוח, שהציבור מבין זאת.
המינוח השני הוא "לשימוש עד", המוטבע על גבי מוצרי חלב ובשר הרגישים מיקרוביאלית ומנחה את הצרכן לצרוך את המוצר עד התאריך הנקוב ולא מעבר לכך. מונח שלא ניתן לפרשנות אישית.