• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Excess Fund Sweep ו\או השאלת מניות פסיבית

• פותח הנושא פותח הנושא קפה שחור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

קפה שחור

משתמש בכיר
דירוג
11,074
ברצוני לשאול על שני כלים שנחשפתי אליהם לראשונה
Excess Funds Sweep
Stock Yield Enhacement
הראשון מתאר סיטואציה שבו שוכבים לך כספים בחשבון הברוקר בצורתם הכי נוזלית (מזומן), אתה מאפשר לברוקר שימוש במזומן בזמן שאתה לא צריך אותו והוא נותן לך ריבית כלשהי תמורתו
השני מתאר סיטואציה שבה אתה מחזיק בנייר\מניה כלשהי ולא מתכוון למכור בקרוב (מכירים כאלה?) אז הברוקר משאיל אותם לשורטסיסטים ושאר ירקות, גם במקרה הזה מתקבלת ריבית

גובה הריבית נקבע לפי "שוק הריבית" ואני מתאר לעצמי שמניה פחות סחירה מקבלת אחוזים גבוהים יותר, הכל מתומחר בסוף כל יום (לפי הבנתי) והברוקר משאיר לעצמו 50% מסכום הריבית על התיווך כצד ג' (על הנייר)
עוד לפי מה שהבנתי שיש בחוק (ובתקנות לכל ברוקר) הגנות שונות לגבי עיתוי החזרת ההשאלה, החזרה בכפייה (אם הצד הקונה נופל מהביטחונות) ועוד דברים לגביי הסכום המבוטח

פירוש המושג Sweep Account, מוסבר כאן בהרחבה

למעלה צירפתי קישור של IB אבל לכל ברוקר (כמעט) יש אפשרות כזאת,
האם מישהו התנסה בזה ויכול לשתף את נסיונו?

הראשון מתאר סיטואציה שבו שוכבים לך כספים בחשבון הברוקר בצורתם הכי נוזלית (מזומן), אתה מאפשר לברוקר שימוש במזומן בזמן שאתה לא צריך אותו והוא נותן לך ריבית כלשהי תמורתו
לא בדיוק, זה מאפשר לך אם יש לך מזומן בזכות וכמה חשבונות או סוגי חשבון (סחורות וני"ע לדוגמא) אז שמזומן יעבור באופן אוטומטי ביניהם.
בכל מקרה יש ריבית על יתרת זכות במזומן בIB רק שכרגע היא 0 לסכומים של עד 10,000 ו0.16% על הסכום שמעל 10,000.
גובה הריבית נקבע לפי "שוק הריבית" ואני מתאר לעצמי שמניה פחות סחירה מקבלת אחוזים גבוהים יותר, הכל מתומחר בסוף כל יום (לפי הבנתי) והברוקר משאיר לעצמו 50% מסכום הריבית על התיווך כצד ג' (על הנייר)
עוד לפי מה שהבנתי שיש בחוק (ובתקנות לכל ברוקר) הגנות שונות לגבי עיתוי החזרת ההשאלה, החזרה בכפייה (אם הצד הקונה נופל מהביטחונות) ועוד דברים לגביי הסכום המבוטח
הבנת נכון רק שזה נקרא דמי השאלה ולא ריבית (התוצאה זהה).
הסכומים שמתקבלים הם נמוכים מאד ואם התיק ממונף אז עוד יותר נמוכים, ב2016 קיבלתי משהו כמו 67$ ברוטו.

יש ברוקרים שביתרת המזומן קונים קרן כספית באופן אוטומטי (מנסיון אישי).
Robinhood טוענים שזו "העמלה" היחידה שלהם.

לגבי דמי השאלה: מנהלי קרנות גדולים משאילים לשורטיסטים, ומחזירים חלק מהרווח לקרן.

הסכומים שמתקבלים הם נמוכים מאד ואם התיק ממונף אז עוד יותר נמוכים, ב2016 קיבלתי משהו כמו 67$ ברוטו.
האם עשית משהו בשנת 2016 כדי "להרוויח" את ה 67$ או שזה היה פסיבי לחלוטין?
זה נשמע לי כמו אחלה הכנסה פסיבית לכיסוי עמלות רכישה
לא מתכוון לשאול לגבי גודל התיק אבל מה ממוצע דמי ההשאלה והאם זה מחושב על כל יום?
האם צריך ל"שריין" את המניות יענו לא ניתן למכור או שהן נותרות נזילות?
אז שמזומן יעבור באופן אוטומטי ביניהם.
איזו מטרה כלכלית זה משרת? יענו למה זה טוב? לכיסוי מאג'ין שלא יסגרו פוזיציות?
אני מניח שזה בדולרים

לא התכוונתי לשאול אבל, יש גם משהו כזה בישראל?

גם בתי ההשקעות בישראל משלמים ריבית על יתרות מזומן הריבית היא פריים מינוס 'משהו', מכיוון שבשנים האחרונות הפריים מינוס 'משהו' הזה שלילי, בפועל אין ריבית על יתרות זכות. ה'משהו' הזה הוא באזור 2.2 אחוז.

זה נכון רק בחשבון margin? או גם בחשבון cash פשוט?
גם וגם.
האם עשית משהו בשנת 2016 כדי "להרוויח" את ה 67$ או שזה היה פסיבי לחלוטין?
פסיבי לחלוטין רק שצריך לסמן V איפשהו באתר שאתה מעוניין להשתתף בתוכנית הזאת (SYEP)
לא מתכוון לשאול לגבי גודל התיק אבל מה ממוצע דמי ההשאלה והאם זה מחושב על כל יום?
אין ממש ממוצע, על מניות נזילות זה משהו כמו 0.25% שנתי, על פחות נזילות זה יכול להגיע ל5-6% שנתי.
האם צריך ל"שריין" את המניות יענו לא ניתן למכור או שהן נותרות נזילות?
לא, אין צורך לעשות דבר כלשהו ואתה יכול למכור אותם מתי שבא לך, ההשאלה תוחזר לך אוטומטית לחלוטין ובאופן שקוף.
איזו מטרה כלכלית זה משרת? יענו למה זה טוב? לכיסוי מאג'ין שלא יסגרו פוזיציות?
בדיוק.
לא התכוונתי לשאול אבל, יש גם משהו כזה בישראל?
בטח, כל בתי ההשקעות נותנים לך יתרת זכות על המזומנים בחשבון, הבעיה היא שריבית הפריים כ"כ נמוכה שכיום זה 0. אני חושב שרובם נותנים פריים מינוס 2.5% וכמו כל דבר גם על זה ניתן להתמקח.

בטח, כל בתי ההשקעות נותנים לך יתרת זכות על המזומנים בחשבון, הבעיה היא שריבית הפריים כ"כ נמוכה שכיום זה 0. אני חושב שרובם נותנים פריים מינוס 2.5% וכמו כל דבר גם על זה ניתן להתמקח.
גם בתי ההשקעות בישראל משלמים ריבית על יתרות מזומן הריבית היא פריים מינוס 'משהו', מכיוון שבשנים האחרונות הפריים מינוס 'משהו' הזה שלילי, בפועל אין ריבית על יתרות זכות. ה'משהו' הזה הוא באזור 2.2 אחוז.
טוב לדעת
תודה לשניכם על התשובות, כרגע אני מסופק :)

עריכה: תודה גם ל @TunaGolem

נערך לאחרונה ב:
נראה כמו דרך לא רעה להרוויח כמה גרושים בשנה. זה גם מתאים לבני מיני (העצלנים למיניהם) ;).

נראה כמו דרך לא רעה להרוויח כמה גרושים בשנה. זה גם מתאים לבני מיני (העצלנים למיניהם) ;).
אם אתה מחזיק בתעודות הסל הנפוצות פה בפורום הרווח יהיה ככל הנראה סנטים בודדים בשנה אם בכלל. אם יש לך תיק מניות אז יתכן ותגיע להכנסה כלשהי.

השני מתאר סיטואציה שבה אתה מחזיק בנייר\מניה כלשהי ולא מתכוון למכור בקרוב (מכירים כאלה?) אז הברוקר משאיל אותם לשורטסיסטים ושאר ירקות, גם במקרה הזה מתקבלת ריבית

אני רחוק מלהיות מומחה בנושא אבל מהמאמר הזה של וונגארד, אני מבין שההשאלה כרוכה בסיכונים ("Still no free lunch").

אני רחוק מלהיות מומחה בנושא אבל מהמאמר הזה של וונגארד, אני מבין שההשאלה כרוכה בסיכונים ("Still no free lunch").
אם כן אז הם מאד קטנים עד שואפים לאפס, הברוקר מפקיד בחשבון שלך מזומן בגובה ההשאלה והסכום מתעדכן מדי יום ביומו.

אם כן אז הם מאד קטנים עד שואפים לאפס, הברוקר מפקיד בחשבון שלך מזומן בגובה ההשאלה והסכום מתעדכן מדי יום ביומו.

אז משהו לא מובן לי.
וונגארד היא חברה שאמורה למקסם את טובת הלקוח. היא אמורה להלוות ני"ע בעצמה (באמצעות תוכנית ה-Securities Lending שלה) ברמה כזאת שלשיטתה תשרת את הלקוח באופן המיטבי מבחינת סיכון-סיכוי.

לכן לא הגיוני בעיניי שכדאי לי להלוות ני"ע נוספים. אחרת, וונגארד הייתה עושה זאת בעצמה. היא כנראה סבורה שהלוואה נוספת תסכן אותי.

אז משהו לא מובן לי.
וונגארד היא חברה שאמורה למקסם את טובת הלקוח. היא אמורה להלוות ני"ע בעצמה (באמצעות תוכנית ה-Securities Lending שלה) ברמה כזאת שלשיטתה תשרת את הלקוח באופן המיטבי מבחינת סיכון-סיכוי.

לכן לא הגיוני בעיניי שכדאי לי להלוות ני"ע נוספים. אחרת, וונגארד הייתה עושה זאת בעצמה. היא כנראה סבורה שהלוואה נוספת תסכן אותי.
ההשאלה היא של הנייר עצמו ואותו ואנגארד לא יכולה להשאיל אני מניח. הם עושים השאלה של המניות שהם מחזיקים.

מה החסרונות לדבר הזה אם יש כאלו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה החסרונות לדבר הזה אם יש כאלו?
יכול להוות בתור חיסרון.
@אורי ג. אשמח להתייחסות לגבי מניות המחלקות דיבידנטים אם אתה מכיר, האם יש פגיעה בדיבידנט?
אם שני אנשים תיאורתית מחזיקים במניה שהיא מושאלת מי מקבל עליה את הדיבידנט.
תודה
@קפה שחור תודה על ההפניה לפה.

נושאים דומים

Back
למעלה