• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אסטרטגיות Tactical Asset Allocation

adamshalev

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
12,209
דירוג
23,045
allocate smartly זה אתר שמציג מקבץ של כמה עשרות אסטרטגיות Tactical Asset Allocation - בתמצית אלו אסטרטגיות שלרוב משקיעות בקרנות מחקות מדד פסיביות, אבל משנות את ההקצאה ביניהם לפי עקרונות תזמון שוק שונים.

האתר מרכז את האסטרטגיות המעניינות ביותר ממיטב המוחות בתחום, עם תקציר לכל אסטרטגיה, באקטסט, קישור למקור (מאמר בד"כ) ועוד.
יש להם בלוג שבו אפשר לקרוא על רוב האסטרטגיות שהם עוקבים אחריהן, ומנוי בתשלום שעולה 30 דולר לחודש שמאפשר למשתמש לבחור ולשלב בין סט של אסטרטגיות ולקבל עדכון שבועי למייל על שינויי הקצאה, אם יש כאלו.

אחרי שחקרתי את האסטרטגיות הקיימות, החלטתי לעשות מנוי ולעקוב אחרי סט של 7 אסטרטגיות שמצאו חן בעיני ביותר במשקל שווה לכל אחת.
כיוון שהתיק המשולב מורכב מכתריסר קרנות סל, חלקן עם הקצאה של 1% בערך, אני ממיר את ההקצאה של תריסר קרנות להקצאה על פני 3 קרנות בלבד (VTI, VXUS, IEF) על בסיס רגרסיה לינארית עם רטרולייזר. הדיוק של הרגרסיה הוא r^2=0.98.

כמחצית מהתיק נרכש ב-IRA בשביל למזער עלות מס עם ה-turnover הגבוה (ומה שלא נכנס נרכש בחשבון חייב).

האם המחיר של 30 דולר לחודש שווה את זה? בעיני כן בטווח הקצר. בטווח ארוך אתבסס על רטרולייזר בשביל להריץ את האסטרטגיות ולשלוח את ההתראות. נכון לעכשיו חלק מהאסטרטגיות ניתנות למימוש ברטרולייזר אבל רבות לא.

כמה הדגמות ביצועים.
כל האסטרטגיות
שילוב במשקל שווה מול הבנצ'מרק שלהם (60\40 אמריקאי), וגם השוואה יחסית
שילוב במשקל שווה מול הבנצ'מרק שלי (60\40 עולמי), וגם השוואה יחסית
אני משווה מול אינדקס מניות עולמי ולא אמריקאי כי האסטרטגיות בממוצע מקצות משקל די שווה בין ארה"ב לשאר העולם, לכן השוואה מול ארה"ב מעוותת את ההשוואה לאור ביצועי היתר של ארה"ב בעשור האחרון.

למען הסר ספק - אין לי שום קשר לאתר, ואני לא ממליץ לאף אחד להשתמש בו או באף אחת מהאסטרטגיות. משתף למטרת ידע ודיון בלבד.
 
לא מבין העבודה המטורפת הזו עברה כאן בשקט.
מדהימה העבודה ורמת השיתוף!

מס' שאלות
- אפשר לראות את הקוד של כל תיק?
- אפשר לראות איכשהו את התפלגות הנכסים משלל התיקים בכל זמן נתון?

שוב, תודה!
 
תודה @efi
מדובר באסטרטגיות שהחוקים שלהם מפורסמים בפומבי (בד"כ במאמרים). מהאתר של AllocateSmartly אתה תמצא קישורים למקור.
בהדגמות הנ"ל רק שלפתי את התשואות ברוטו של האסטרטגיות והשוותי אותם לבנצ'מרקס, לא מימשתי אותן בעצמי.
- אפשר לראות איכשהו את התפלגות הנכסים משלל התיקים בכל זמן נתון?
אפשר, אם אתה מנוי בתשלום דרך האתר שלהם.
 
  • אהבתי
Reactions: efi
אחרי שחקרתי את האסטרטגיות הקיימות, החלטתי לעשות מנוי ולעקוב אחרי סט של 7 אסטרטגיות שמצאו חן בעיני ביותר במשקל שווה לכל אחת.
מה גרם להם למצוא חן בעיניך?
 
מה גרם להם למצוא חן בעיניך?
חיפשתי מאפיינים של יציבות בתשואות, ביצועים בשוק עולה (הרוב המוחלט של האסטרטגיות יותר טובות מהשוק כאשר יש משבר, אבל נוטות לפגר אחרי השוק בשוק עולה, אני מחפש את אלו שלפחות עוקבות אחרי תשואת השוק), הרציונל מאחורי האסטרטגיה ומידת ההערכה שלי למי שהמציא אותה, יחודיות ביחס לאסטרטגיות האחרות (יש ווריאציות מאד דומות על אותו רעיון).
אתה יכול לראות בקישורים ששמתי שאפילו ממוצע *כל* האסטרטגיות נתן תשואה מתואמת סיכון אטרקטיבית, לכן אני מרגיש בנח לבחור תת קבוצה.
אין מניעה גם ליצור פורטפוליו באתר של כל האסטרטגיות במשקל שווה ואז לבצע רגרסיה לינארית לשלוש קרנות כמו שאני עושה, ולקבל את ״ליבת״ התזמון של כולם מבלי להתפזר על עשרות נכסים.
 
, הרציונל מאחורי האסטרטגיה
זה הדבר החשוב ביותר, כל השאר יכול להיות רעש סטטיסטי. גם אם תיקח 1000 אסטרטגיות רנדומליות לחלוטין שהפרמטרים שלהם הוגרלו ע"י קוף אתה תמצא שלחלק מהם יש ביצועי עבר מעולים, זה לא אומר דבר וחצי דבר על העתיד, זה בסה"כ רעש סטטיסטי.
דוגמא:
חלק את כל המניות ל26 קבוצות לפי אותיות הABC, חלק את כל המניות בארה"ב לאחת הקבוצות לפי האות הראשונה של הטיקר שלה. אני מבטיח לך שחלק מהקבוצות יראו ביצועי עבר טובים יותר בצורה מובהקת מהשאר, אני יכול להניח שאתה מסכים איתי שלהשקיע לפי האסטרטגיה הזו זה רעיון טיפשי.

לא לחינם חוזרים ואומרים:
תשואות עבר אינן מעידות על תשואות עתיד.
 
@אורי ג. אכן, מכיר את הדוגמא עם האותיות :)
בגלל זה ציינתי שגם הממוצע של כולם הוא טוב בעיני, ואם הבחירה שלי התבצעה על בסיס פרמטרים חסרי ערך (אקראיים) אז אין סיבה לחשוב שהממוצע של הבחירה שלי יהיה שונה משמעותית מהממוצע הכולל.
 
קראתי קצת באתר וזה נשמע די מעניין. ממה שאני מבין, ההבדל המרכזי בין האסטרטגיות האלה לפיזור השקעות "קלאסי" הוא שיש טריגרים או חוקים מסוימים לשנות את הרכב ההשקעה. ממה שראיתי החוקים האלה בעיקר קשורים למומנטום של נכסים מסוימים.

מה שמרשים יותר מהתשואות הוא הMaxDD הנמוך שיש לאסטרטגיות הללו. מצד שני, קשה שלא לחשוב שיש כאן איזשהו Survivorship Bias ושהקרנות ששרדו היטב בעבר (ולכן זכו לסיקור) הן לא בהכרח אלה שישרדו בעתיד.
 
@ג׳וני
נכון, סיכוי טוב שיש כאן survivorship bias. לדעתי הוא לא דומיננטי (כלומר לא כל התשואה מתואמת סיכון נובעת ממנו). מדוע? מכיוון שמומנטום מוכר בספרות הפיננסית כפקטור תשואה שעובד, בפרט ברזולוציות שמשתמשים בו באסטרטגיות הללו (חודשים ספורים). כמו כן מכיוון שאני בחרתי בפיזור על פני אסטרטגיות בעלות מאפיינים מאד שונים, ולא 7 מאותו הדבר. וכמו כן כיוון שאם תקרא את הלוגיקה מאחורי האסטרטגיות הללו יש בהן הגיון רב. זה פורמליזציה של דברים שנאמרים פה בפורום וברחבי המרשתת כל הזמן (תשואות האג״ח נמוכות, למה לי להשקיע בו עכשיו, עדיף לחכות לזמן אחר. תשואות ארה״ב יותר טובות מתשואות השוק הבינ״ל ובפחות סיכון, למה לי להשקיע בשוק הבינ״ל עכשיו. התמחור של מניות הוא בשמיים, נראה לי שלא כדאי להיות חשוף ביותר מ-60% למניות עכשיו. וכד וכד). זה הפשטה גסה אבל הרעיון הוא שזה מבוסס על לוגיקה שמשקיעים פשוטים מפעילים כל הזמן, רק מפורמל וממוכן.
בגלל זה אגב אני באסכולה שאין אף לא משקיע פסיבי אחד בפורום (או בכלל). כולם שואלים את עצמם ועונים סובייקטיבית על שאלות של חשיפה למניות, מטח, אגח, נדלן, זהב, שווקים, ועוד מתוך נסיון למכסם תועלת אישית.

נ.ב. לא מדובר בקרנות כפי שרשמת, אלא מימוש של אסטרטגיות בעזרת ETFs רגילים.
 
  • אהבתי
Reactions: efi
כן, השימוש במילה "קרנות" היתה בטעות.

תוכל לרשום את השמות של 7 האסטרטגיות שהתעניינת בהן במיוחד?
 
שנאמרים פה בפורום וברחבי המרשתת כל הזמן
הדברים אכן נאמרים, בעיקר על ידי מי שטרם השתכנע שאין טעם להגיד אותם ולנסות לתזמן את השוק.
זו לפחות הרוח הסולידית כפי שהבנתי אותה.
 
הדברים אכן נאמרים, בעיקר על ידי מי שטרם השתכנע שאין טעם להגיד אותם ולנסות לתזמן את השוק.
זו לפחות הרוח הסולידית כפי שהבנתי אותה.
כמו שציינתי, כולם מנהלים אקטיביים. מה התיק שלך?
 
תודה רבה ++. האלגוריתמים שאתה מריץ הוא ממאמר אחד או שילוב?
אתה בודק ממונטום עבור 12 חודשים אחורה?
אתה נותן הגבלות כלשיהם על הנכסים?(לא מאפשר ירידה מתח לכמות מסויימת).
איך אתה מכניס את הקטנת ה turnover לאלגוריתמים שלך?
 
@orensp שים לב להודעת הפתיחה בשרשור.
אני לא מריץ את האלגוריתמים. אני מקבל עדכון שבועי במייל על הקצאת הנכסים העדכנית של שילוב של 7 אסטרטגיות שונות שבחרתי סובייקטיבית.
כדי למזער turnover אני ממיר את תריסר הנכסים שהשילוב הזה מחזיק בשלוש קרנות בלבד ע״י רגרסיה לינארית ביניהם (מה שזה אומר זה שאני בוחר את ההקצאה של שלוש קרנות מרכזיות כך שהתשואה שלהן בעבר כמעט זהה לתשואה של מכלול הנכסים שהאסטרטגיות אומרות שצריך להחזיק עכשיו). זה עובד כי רוב התשואה מגיעה מחשיפה למניות ככלל, מאגח ככלל ומהטיית שווקים ככלל. אפשר לחלק לכמה קרנות שרוצים בחרתי שלוש כי זה נראה לי כמו כיסוי טוב למרחב הבעיה של תזמון השוק העולמי.

כמו כן כמחצית מההשקעה היא בקה״ש כך שאין שם turnover של מס אבל כן בעמלות מסחר.
 
@adamshalev -
האם שינית את מבנה התיקים שלך ?
אם כן, תוכל בבקשה לעדכן ? (כרגיל יהיה מעניין ללמוד...)
 
@adamshalev -
האם שינית את מבנה התיקים שלך ?
אם כן, תוכל בבקשה לעדכן ? (כרגיל יהיה מעניין ללמוד...)
הוספתי את הפלח הזה מן הסתם, אבל לא הרבה מעבר בנתיים. יש כמה דברים בתכנון בשביל להפוך את ההטיות השונות ליותר מאוזנות. אעדכן בנפרד כשזה יהיה קוהרנטי.
 
כולם מנהלים אקטיביים
מאיזו בחינה?
התיק שלי בכל מקרה נמצא בשלבי בנייה, עקב קריאה כאן ובבלוג בחודשים האחרונים, ועקב כך שהיה/יש לי תיק קודם פחות יעיל שאני משנה בשלבים כדי לא לנעול הפסדים.
בתיק המחודש העקרונות שמנחים אותי בין היתר הם לא לנסות לתזמן את השוק, לא לשלם עמלות מעל המינימום ההכרחי, ולצמצם את מספר פעולות האיזון בין הנכסים למינימום.
 
את הפסיביים אתה לא שומע.
זה לא עניין של מי יותר קולני.
מאיזו בחינה?
מהבחינה של בחרת מבנה תיק שאיננו מייצג את סך הנכסים בעולם לפי משקל השוק שלהם, אלא הכנסת הטיות כראות עיניך, כגון אחוז מניות, אגח, סחורות, מזומן וכד', כגון הטיות שווקים במניות ובפרט בא"גח ועוד כגון קבלת החלטה אם לגדר או לא למטבע המקומי, מתי ואיך לאזן, מתי להכניס כספים לתיק או מתי להוציא אותם (כאשר יגיע הזמן).
כל אלו החלטות אקטיביות. הן לא שונות מהחלטה להוסיף הטיה ל-small cap value או הטיה לריטים, או הטיה למניה של טסלה או להפנות כספים לנל"ן בארץ הקודש.
 

נושאים דומים

Back
למעלה