שלום לכולם 
קורא "ותיק" שאפילו הגיב מספר פעמים בודד, שינסתי מותניים והחלטתי לצאת לדרך.
קצת עלי(נו)
זוג נשוי, ללא ילדים, בני 28, עובד הייטק ועובדת מדינה
הכנסה חודשית נטו כ 26k
הוצאה חודשית ממוצעת כ 8k
בבעלותנו דירה שנרכשה במסגרת מחיר למשתכן, ללא משכנתא.
כ 300 אשח בעו"ש
כ 125 אשח בקופת גמל להשקעה (הסבר בהמשך)
כ 100 אשח שהופקדו השבוע בבית השקעות ישראלי
כ 70 אשח בקרן השתלמות מחקה מדד סנופי שהועברה במסגרת קבוצת הרכישה בהלמן אלדובי
"חובות" - 200 אשח תשלום אחרון לדירה בחודש הבא (ועל כן הסכום הנ''ל שיושב בעו"ש).
אנו לא צופים הוצאה משמעותית כלשהי בשנים הבאות שכן אנו מתכננים לגור בדירה הנ"ל.
אני לא יודע לתת מספר מדויק של שנים שלא נצטרך את הכסף, אז ההנחה היא שכרגע המספר הזה הוא 10+.
הגדלת התא המשפחתי צפויה, אבל לא בשנה הקרובה.
לכן מעבר להוצאות השוטפות שציינתי לעיל אני צופה שההוצאות החודשיות לא יצמחו בשנה הקרובה.
קופ"ג להשקעה - זכר היסטורי (בן שנתיים) לרצון להתחיל לחסוך. הפקדה חודשית של 5k. (שלא הכללתי בהוצאות השוטפות) מסלול כללי. דמי ניהול יחסית טובים מאד ביחס לשוק (0.30) בגלל הטבות של מקום העבודה.
כרגע ממשיכים להפקיד בה עד שנחליט מה עושים איתה. נותנת קצת רוגע פסיכולוגי לצד היפה של המשפחה.
חשבון השקעות -
מתכנן להפקיד 5k נוספים בחודש, כל עוד זה מתאפשר.
סהכ מחזיק 3 קרנות בלקרוק
60% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF
20% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
10% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
החלוקה נבעה מחישוב היחס ב VT - Pacific (שנתנה תוצאה קצת שונה) ועיגולה מטה לטובת :
10% - ?
כרגע יושבים להם ומחכים. יש בי רצון לבנות "תיק מחקה ריט ישראלי" כדי לא לסחור בחו"ל (עמלות וכו', תרביצו בי תורה אם אני מדבר שטויות).
אני מודע לכך שזה מכניס לי סיבוך מסוים לתיק (ואפילו סיבוך גדול ביחס לתיקים אחרים).
ובכללי, אולי להפוך את החלק הזה לחלק הפחות פאסיבי בתיק.
אז בתום החפירה, מגיעות התהיות
1. קופ"ג להשקעה נותנת לנו רוגע פסיכולוגי כלשהו ומכיוון שהיא סולידית ביותר היא גם משמשת בין היתר כגורם המאזן. לפי חלוקת הנכסים שלה, מדובר ב (לאחר עיגול קל) 50% אגח, 20% מניות, 30% מזומן (פקמ מקמ וכו')
ובכל זאת, דמי הניהול גבוהים משמעותית ממה שיכולתי לבצע לבד, אך חוסר ידע משווע בעולם האגח מפחיד אותי.
2. אני יודע ש 26 - 8 - 5 - 5 משאיר 8k שממשיכים להיצבר בעו"ש לצד 100 אשח שאני מעריך שיישארו לאחר התשלום.
אני נוטה לשמור כ 50 אשח בעו"ש כקרן חירום. כלומר לפנות 50 אשח חדפ ו 8 אשח חודשיים (או כל סכום אחר שיביא אותי ל 50 באותו חודש נתון).
כאן נכנס פחד פסיכולוגי - האם הפקדה חודשית של 13 אשח זה לא יותר מדי ? (ומן הסתם שלאט לאט הפלח המנייתי יגדל) האם להמשיך במתכונת ה 50-50 ? האם לבחור מסלול השקעה/חיסכון אחר ?
כמובן שלא מבקש ומצפה לייעוץ, אשמח לשמוע חוויות אישיות ודעות אובייקטיביות.

קורא "ותיק" שאפילו הגיב מספר פעמים בודד, שינסתי מותניים והחלטתי לצאת לדרך.
קצת עלי(נו)
זוג נשוי, ללא ילדים, בני 28, עובד הייטק ועובדת מדינה
הכנסה חודשית נטו כ 26k
הוצאה חודשית ממוצעת כ 8k
בבעלותנו דירה שנרכשה במסגרת מחיר למשתכן, ללא משכנתא.
כ 300 אשח בעו"ש
כ 125 אשח בקופת גמל להשקעה (הסבר בהמשך)
כ 100 אשח שהופקדו השבוע בבית השקעות ישראלי
כ 70 אשח בקרן השתלמות מחקה מדד סנופי שהועברה במסגרת קבוצת הרכישה בהלמן אלדובי
"חובות" - 200 אשח תשלום אחרון לדירה בחודש הבא (ועל כן הסכום הנ''ל שיושב בעו"ש).
אנו לא צופים הוצאה משמעותית כלשהי בשנים הבאות שכן אנו מתכננים לגור בדירה הנ"ל.
אני לא יודע לתת מספר מדויק של שנים שלא נצטרך את הכסף, אז ההנחה היא שכרגע המספר הזה הוא 10+.
הגדלת התא המשפחתי צפויה, אבל לא בשנה הקרובה.
לכן מעבר להוצאות השוטפות שציינתי לעיל אני צופה שההוצאות החודשיות לא יצמחו בשנה הקרובה.
קופ"ג להשקעה - זכר היסטורי (בן שנתיים) לרצון להתחיל לחסוך. הפקדה חודשית של 5k. (שלא הכללתי בהוצאות השוטפות) מסלול כללי. דמי ניהול יחסית טובים מאד ביחס לשוק (0.30) בגלל הטבות של מקום העבודה.
כרגע ממשיכים להפקיד בה עד שנחליט מה עושים איתה. נותנת קצת רוגע פסיכולוגי לצד היפה של המשפחה.
חשבון השקעות -
מתכנן להפקיד 5k נוספים בחודש, כל עוד זה מתאפשר.
סהכ מחזיק 3 קרנות בלקרוק
60% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF
20% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
10% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
החלוקה נבעה מחישוב היחס ב VT - Pacific (שנתנה תוצאה קצת שונה) ועיגולה מטה לטובת :
10% - ?
כרגע יושבים להם ומחכים. יש בי רצון לבנות "תיק מחקה ריט ישראלי" כדי לא לסחור בחו"ל (עמלות וכו', תרביצו בי תורה אם אני מדבר שטויות).
אני מודע לכך שזה מכניס לי סיבוך מסוים לתיק (ואפילו סיבוך גדול ביחס לתיקים אחרים).
ובכללי, אולי להפוך את החלק הזה לחלק הפחות פאסיבי בתיק.
אז בתום החפירה, מגיעות התהיות
1. קופ"ג להשקעה נותנת לנו רוגע פסיכולוגי כלשהו ומכיוון שהיא סולידית ביותר היא גם משמשת בין היתר כגורם המאזן. לפי חלוקת הנכסים שלה, מדובר ב (לאחר עיגול קל) 50% אגח, 20% מניות, 30% מזומן (פקמ מקמ וכו')
ובכל זאת, דמי הניהול גבוהים משמעותית ממה שיכולתי לבצע לבד, אך חוסר ידע משווע בעולם האגח מפחיד אותי.
2. אני יודע ש 26 - 8 - 5 - 5 משאיר 8k שממשיכים להיצבר בעו"ש לצד 100 אשח שאני מעריך שיישארו לאחר התשלום.
אני נוטה לשמור כ 50 אשח בעו"ש כקרן חירום. כלומר לפנות 50 אשח חדפ ו 8 אשח חודשיים (או כל סכום אחר שיביא אותי ל 50 באותו חודש נתון).
כאן נכנס פחד פסיכולוגי - האם הפקדה חודשית של 13 אשח זה לא יותר מדי ? (ומן הסתם שלאט לאט הפלח המנייתי יגדל) האם להמשיך במתכונת ה 50-50 ? האם לבחור מסלול השקעה/חיסכון אחר ?
כמובן שלא מבקש ומצפה לייעוץ, אשמח לשמוע חוויות אישיות ודעות אובייקטיביות.