• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

VOO vs VGT ETFs

MJJF

משתמש סולידי
דירוג
10
דעות לגבי השקעה לטווח ארוך - השוואת שני ETFs.

לצורך השוואה/שאלה/דעה, ניקח מצב של all in ב-ETF אחד. (מדגיש - לצורך השוואה/שאלה/דעה, אז בבקשה להתייחס רק לאופציה הזאת מבלי להביע דעה על פיזור וכו׳ :)) השוואה בהתחלה, שאלה בסוף.

מחקה מדד (Vanguard S&P 500 ETF (VOO מול מחקה מדד (Vanguard Information Technology ETF (VGT.

VOO:
508 מניות בקרן. 10 הגדולות מהוות כ-25%.

VGT:
323 מניות בקרן. 10 הגדולות מהוות כ-58%.

כמובן שישנן הרבה חברות, כנראה הרוב, שנמצאות בשתי הקרנות, האחוזים שונים.

תשואות VOO:

1 שנה - 21.67%
3 שנים - 14.48%
5 שנים - 12.31%
10 שנים (המדד) - 7.33%

תשואות VGT:

1 שנה - 42.86%
3 שנים - 27.59%
5 שנים - 21.83%
10 שנים - 18.87%

אשמח לשמוע מי מאמין שלמרות הנתונים הנ״ל, בהשקעה לטווח ארוך (20 שנה +-), נכון יותר להשקיע ב-VOO ואת הנימוקים לכך, ומי מאמין ב-VGT ואת הנימוקים לכך.

נערך לאחרונה ב:
אשמח לשמוע מי מאמין שלמרות הנתונים הנ״ל, בהשקעה לטווח ארוך (20 שנה +-), נכון יותר להשקיע ב-VOO ואת הנימוקים לכך, ומי מאמין ב-VGT ואת הנימוקים לכך.
אולי קודם כל תגיד מה הנימוקים שלך להשקעה בVGT (משתמע שזו נטייך)?
תשואה גבוהה יותר בעשור האחרון או שיש עוד נימוקים?

‏מיום היווסדה הביצועים שלה הרבה יותר טובים. למיטב ידעתי היא נוסדה בשנת 2004 ולכן יש בהיסטוריה שלה גם את 2008. רוב החברות שבה הן חלק מ- sp 500 בכל מקרה, ונראה לי שהקרן הזאת/הסקטור הזה, זה חיזוק לחברות המובילות. מצד שני, 10 חברות ששוות ל- 58% מהקרן קצת מרתיע לטווח ארוך.

מיום היווסדה הביצועים שלה הרבה יותר טובים. למיטב ידעתי היא נוסדה בשנת 2004 ולכן יש בהיסטוריה שלה גם את 2008.
זה אומר שאין בהיסטוריה שלה את המשבר של שנת 2000 שפגע בעיקר בסקטור הזה, אז אתה לא באמת מקבל את כל התמונה, אם הקרן היתה נפתחת לפני שנת 2000 התשואות שהיית רואה היו כנראה הרבה פחות מרשימות לתקופה די ארוכה (תחפש כמה זמן לקח לנאסדק לחזור למחיר שהיה לו בשנת 1998-1999, או אפילו יותר גרוע, הזמן שלקח לו לחזור לשיא של שנת 2000).

בשנת 2008 המשבר התחיל בסקטור הפיננסי והוא גרר אחריו את כל שאר הכלכלה למטה.
VGT כמדד של חברות טכנולוגיה התאושש מהר ובגלל זה התשואות שאתה רואה כל כך טובות, אם לדוגמה תסתכל על VFH תראה תמונה פחות ורודה.

אם אתה משקיע בVGT אתה בעצם מהמר שהמשבר הבא יהיה יותר דומה ל2008 מל2000 ומלבד זה אתה מהמר שסקטור הטכנולוגיה ימשיך לתת תשואה עודפת בעתיד כמו שהוא נתן בעבר.

‏מיום היווסדה הביצועים שלה הרבה יותר טובים. למיטב ידעתי היא נוסדה בשנת 2004 ולכן יש בהיסטוריה שלה גם את 2008. רוב החברות שבה הן חלק מ- sp 500 בכל מקרה, ונראה לי שהקרן הזאת/הסקטור הזה, זה חיזוק לחברות המובילות. מצד שני, 10 חברות ששוות ל- 58% מהקרן קצת מרתיע לטווח ארוך.
זה מכיוון שהיא מתמקדת בסקטור שמשגשג בתקופה המדוברת. השאלה אם יש לך מידע שמראה שזה הסקטור שימשיך לשגשג גם בעשורים הבאים.
לי אין מידע כזה על שום סקטור בשוק ולכן אני משקיע בכל הסקטורים בשוק ולא מתמקד בשום סקטור.

לי אין מידע כזה על שום סקטור בשוק ולכן אני משקיע בכל הסקטורים בשוק ולא מתמקד בשום סקטור.

בכל הסקטורים באמצעות קרן מחקה sp 500 או קרן כל המניות ארה״ב ו/או עולם, או ע״י כמה קרנות מחקות לפי סקטורים?

בכל הסקטורים באמצעות קרן מחקה sp 500 או קרן כל המניות ארה״ב ו/או עולם, או ע״י כמה קרנות מחקות לפי סקטורים?
אני אישית מעדיף את כל העולם...
הדבר הכי חשוב זה שאם אין לך נימוק ברור למה אתה נוקט עמדה ספציפית (כמו להתמקד בסקטור מסויים) אז עדיף שלא תשקיע ע״פ העמדה הזו.
״תשואה גבוהה״ זה כמובן לא הנימוק כי אחרת היית משקיע בביטקוין או בקנביס.

תחפש כמה זמן לקח לנאסדק לחזור למחיר שהיה לו בשנת 1998-1999, או אפילו יותר גרוע, הזמן שלקח לו לחזור לשיא של שנת 2000
17 שנה... :)
בדקתי את כל הנקודות שלך, כולל VFH. בהחלט מאיר עיניים. תודה רבה.

זה אומר שאין בהיסטוריה שלה את המשבר של שנת 2000 שפגע בעיקר בסקטור הזה, אז אתה לא באמת מקבל את כל התמונה, אם הקרן היתה נפתחת לפני שנת 2000 התשואות שהיית רואה היו כנראה הרבה פחות מרשימות לתקופה די ארוכה (תחפש כמה זמן לקח לנאסדק לחזור למחיר שהיה לו בשנת 1998-1999, או אפילו יותר גרוע, הזמן שלקח לו לחזור לשיא של שנת 2000).

בשנת 2008 המשבר התחיל בסקטור הפיננסי והוא גרר אחריו את כל שאר הכלכלה למטה.
VGT כמדד של חברות טכנולוגיה התאושש מהר ובגלל זה התשואות שאתה רואה כל כך טובות, אם לדוגמה תסתכל על VFH תראה תמונה פחות ורודה.

אם אתה משקיע בVGT אתה בעצם מהמר שהמשבר הבא יהיה יותר דומה ל2008 מל2000 ומלבד זה אתה מהמר שסקטור הטכנולוגיה ימשיך לתת תשואה עודפת בעתיד כמו שהוא נתן בעבר.
מטורף!!!
חשבתי שאני יודע הכל . פתחתי גרפים של הכל מ 1990 ועכשיו אני מבין כמה התיק שלי מסוכן. מוטה טכנולוגיה ונסדק 100 מובהק.
תודה רבה לך!!!

מה גם שאני מבין עד כמה הספ 500 נותן לנו הגנה ממשבר בענף כזה או רחר למרות שאשפר לפזר יותר. אבל גם מי שמתחבר להשקעה בארהב עדיף זה

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה האם VOO נחשבת PFIC? שוק ההון 1
ב VOO מול קסם S&P 500 KTF שוק ההון 7
J Voo בira או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
C אלטרנטיבות איריות ל VOO בדולרים שוק ההון 10
מ מה עדיף VOO או SPY? שוק ההון 13
X מתלבט בין VOO לבין SPY שוק ההון 5
Y VOO vs תכלית 500 פוסטים מאיכות נמוכה 3
C מקבילות איריות ל VOO ו VUG ומעט יותר עולמי שוק ההון 13
freakazoid האם דמי הניהול של VOO התייקרו? שוק ההון 3
R קרן IJR ו-VOO. אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 7
H בלקרוק sp500 לעומת voo שוק ההון 34
S הבדלי דיבידנד VOO/IVV שוק ההון 10
נ VTI מול VOO - הבדלים ותשואות שוק ההון 25
B פער מחיר גדול בין VTI ל-VOO שוק ההון 3
S דיבידנד VOO פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ VTI,VT,VOO,VXUS שוק ההון 23
bsod בחירת קרן סל SPY, IVV, VOO שוק ההון 5
כ האם דיבידנדים מושקעים אוטומטית בVTI או VOO של ואנגרד? שוק ההון 2
D סימולציית קניית VOO בבית השקעות ישראלי שוק ההון 0
M VOO או CSPX לתיק השקעות חדש שוק ההון 43
ג VOO - מבט דרך דולר-שקל בעולם שהולך לקראת ריבית אפסית לעוד שנים רבות שוק ההון 91
ג אינטרגמל עוקב S&P500 לעומת VOO שוק ההון 98
K תכלית s&p 500 מול voo/vti שוק ההון 2
V VT מול VTI מול VOO שוק ההון 4
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
MaorRocky קנית qqq אל מול קניה של VGT, VOX, & VCR לטווח ארוך שוק ההון 18
ר שאלה על etfs שקליים שוק ההון 2
N מיסוי על ETFs מול REITs כאזרח אמריקאי מיסים 11
לאץ' השוואה בין ETFs סקטוריאליות שוק ההון 2
ס מחיר קרנות סל (ETFs) בזמנים כלכליים שונים שוק ההון 3
O מישהו יכול להסביר למה ETFs עוקבי TIPS יורדים בחודשים האחרונים? שוק ההון 2
O איך ממוסים דיבידנדים ממניות/ETFs אשר נרכשו בבורסות אירופה (שוויץ או לונדון לדוגמא) על ידי ברוקר אמריקאי (IB) עבור ישראלי? מיסים 21
Kipodi איך אתם מחפשים ETFs בבורסת לונדון/אירית? שוק ההון 2
T Commission Free ETFs צרכנות פיננסית 1
Wonko Private equity ETFs שוק ההון 1
ע יש דרך לדמות ביצועי Leveraged ETFs? שוק ההון 1
Y יש דרך להשוואת תשואה של כסף/זהב ל-ETFs התואמים? שוק ההון 7
ר לגבי Convertible Bond ETFs... שוק ההון 1
ע Target maturity bond ETFS כתחליף ל bonds שוק ההון 17
כימאי חסימת ETFs לארופאים עקב רגולציה שוק ההון 34
אנא-אל ETFs category שוק ההון 21
B מיסוי על דיבידנדים ממניות ו-ETFs אמריקאיות מיסים 37
stass השקעות ב-REIT ETFs שוק ההון 51
ג ה-etfs החדשים של גולדמן שוק ההון 4