כאשר אני מסתכל על שני הניירות האלה שלהבנתי אמורים שניהם להיות מחקי מדד S&P500 אני רואה שמאז 1.1.2021 קסם עשו משהו כמו 100% בעוד ש VOO עשו רק כ 60%
איך מסבירים את ההבדל הגדול הזה בתשואות?
זו שאלה שחוזרת הרבה בפורום, בעיקר בקרב משקיעים מתחילים.
הם קוראים בעיתון שה- S&P 500 עשה תשואה של X אחוזים, ואז הם מסתכלים בתיק השקעות שלהם ורואים שם תשואה אחרת של Y אחוזים.
לפעמים Y גדול מ- X ואז הם שמחים, אבל לפעמים Y קטן מ- X ואז הם בטוחים שמישהו עוקץ אותם.
תשובה קצרה: העניין הוא שהם לא מודדים באותו מטבע. ה- S&P 500 נמדד כמעט תמיד בדולרים, ותיק ההשקעות שלהם נמדד בשקלים. אם הם ימדדו באותו מטבע, הם יראו שקיבלו בדיוק את אותה תשואה.
תשובה ארוכה ומפורטת (בחלקים בגלל מגבלה על תמונות):
נסתכל למשל על הקרן CSPX שהיא קרן של בלאקרוק שעוקבת אחר מדד ה- S&P 500 כולל דיבידנדים. הקרן...
זאת שאלה של מתחילים שנשאלה מליון פעם.
הבעיה שיש מליון דיונים כאלה שהם בתאכלס ריקים, ואז כשמישהו באמת משקיע ורוצה לעשות חיפוש הוא צריך לסנן מתוך כל אותם מליון דיונים שיש בהם רק שאלות ולמצוא את הדיון האחד האמיתי שיש בו את התשובות.
לדעתי המודרטורים צריכים למחוק דיונים כאלה כדי לחסוך לאנשים בעתיד שינסו לחפש.
או לכל הפחות להעביר את ההודעות הללו לדיון אחד מרכזי (כמו הדיון שאתה קישרת אליו).
רק להבהרה - אין לי בעיה עם עצם השאלה. אף אחד לא נולד עם כל הידע.
יש לי בעיה שאנשים מתייחסים לפורום כמו אל chatGPT ופשוט פותחים שרשור חדש על כל שאלה שעולה להם לראש, במקום לחפש ולראות קודם אם יש דיון קיים בנושא.
ואז, אחרי שקוראים את הדיונים הקיימים, אם עדיין לא הצלחת להבין עד הסוף ולא קיבלת תשובה לשאלה שלך אתה יכול לשאול שאלת הבהרה בתוך אותו דיון קיים.