• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

The Problem With Index Funds

MMM

משתמש רגיל
דירוג
1,836
בן פליקס ממליץ באופן קבוע להשקיע בקרנות פסיביות עוקבות מדדים. זה לא מפריע לו להציג בפוסט עם השם שבכותרת שורה של מחקרים שבוחנים את הבעייתיות של הקרנות הללו.
במשפט אחד: המסקנה שנגזרת מהמחקרים שהוא מציג היא שהעלות האמיתית של הקרנות הללו גבוהה בערך פי עשר מהעלות של דמי הניהול שגובים מנהלי הקרנות.
מי שרוצה את הפרטים מוזמן לשמוע את הפוסט המלא.

הוא גם מנהל במקביל קרנות אקטיביות או סמי אקטיביות, כך שהייתי לוקח בזהירות את הדברים.

אני זוכר שפעם השוויתי קרן שלו שאמורה להתמודד עם ה"בעיות" לקרן פסיבית מקבילה, והן היו זהות לכל צורך מעשי (כלומר לפעמים זו מובילה ולפעמים השנייה, בעיקר רעש).

זה שיש בעייתיות עם קרנות אינדקס זה ידוע, הבעיה שרוב המחקרים מראים שהבעייתיות בקרנות אקטיביות גבוהה מקרנות אינדקס. מה הטענה שלו שהקרנות שהוא משווק פתרו בצד האקטיבי?

נערך לאחרונה ב:
זה שיש בעייתיות עם קרנות אינדקס זה ידוע, הבעיה שרוב המחקרים מראים שהבעייתיות בקרנות אקטיביות גבוהה מקרנות אינדקס. מה הטענה שלו שהקרנות שהוא משווק פתרו בצד האקטיבי?
ראיתי מהר את הסרטון שלו. המוצר שהוא מדבר עליו הוא לא שלו. בגדול אם הבנתי הוא אומר שהפעולות הרבות שמתבצעות בשביל לעקוב כמה שיותר צמוד למדד הן לא יעילות וגוררות עלויות וככה הביצועים נמוכים יותר. הוא דיבר קצת על קרן שמנסה לקבל את ביצועי המדד אך בביצוע מעט פעולות וככה על חשבון עקיבה צמודה היא אמורה לפי מחקרים מסוימים לתת תשואה גבוהה יותר.
הוא גם טוען שהמדד אף פעם לא היה אמור להיות מוצר להשקעה, אם כי הוא בממוצע יותר טוב מקרנות אקטיביות. בקיצור אולי ניתן לומר שהשקעה במחקה מדד היא אקטיבית יותר ממה שצריך.

ראיתי מהר את הסרטון שלו. המוצר שהוא מדבר עליו הוא לא שלו. בגדול אם הבנתי הוא אומר שהפעולות הרבות שמתבצעות בשביל לעקוב כמה שיותר צמוד למדד הן לא יעילות וגוררות עלויות וככה הביצועים נמוכים יותר. הוא דיבר קצת על קרן שמנסה לקבל את ביצועי המדד אך בביצוע מעט פעולות וככה על חשבון עקיבה צמודה היא אמורה לפי מחקרים מסוימים לתת תשואה גבוהה יותר.
הוא גם טוען שהמדד אף פעם לא היה אמור להיות מוצר להשקעה, אם כי הוא בממוצע יותר טוב מקרנות אקטיביות. בקיצור אולי ניתן לומר שהשקעה במחקה מדד היא אקטיבית יותר ממה שצריך.
איזה פעולות רבות? אחת ל נכנסת ויוצאות מניות בשברירי אחוזים.

עד כמה שזכור לי משרשורי עבר הוא מנהל השקעות ויש לו חברת קרנות סמי אקטיביות שהוא מאוד מקושר אליה ותמיד המליץ עליה Avantis, עם או בלי מחקר.

נערך לאחרונה ב:
שאלתי שאלה דומה פה:

לא הגעתי באופן אישי למסקנה חד משמעית, נשמע לי שיש איזשהו יתרון בפיזור נוסף, דרך קרנות שמשקיעות באופן עדיין רחב ומפוזר יחסית, אבל בלי שהן מחויבות לעקוב אחרי אינדקס. והכנסתי חלק קטן יחסית לקרן כזו. ביחד עם זאת, אני עדיין משקיע את רוב התיק בקרנות אינדקס פסיביות.

הקרנות עוקבות המדד היום משתמשות בחוזי הפרשים ואופציות על המדד ולא בעקיבה פיזית
עד כמה זה נוגע לקרנות האלו?
הקרנות האלה משלמות עמלה למי שעושה מולן את חוזה ההפרשים, כך שבסופו של דבר חוסר היעילות מגולם בדמי הניהול.

אשמח להבין למה זה לא קשור? בגדול זה על קרנות עוקבים כאלה ואחרים אולי לא ספציפי אינדקס אבל גם לעוקב אנידקס יש חוסר יעילות.

קיצור אשמח להבין, לא מנסה לדרדר את הדיון אם זה נראה ככה זה לא היה הכוונה.

המון מחקרים מצאו שהשקעה במדד רחב ומגוון מביא לתשואה גובהה מקרנות אקטיביות לאורך זמן. אבל גם במדדים "טיפשים" יש המון החלטות - איך לחלק את הכסף? כמה "רחב" צריך להיות? מדד של מה? כמה חברות זה "מגוון"?, איך להכניס\להוציא חברות מהמדד שלך? ..

הפואנטה היא שגם במדדים התנהגות ברירת המחדל לא בהכרח הכי יעילה ואולי מקום לאפטם.

רק מדגיש שהוא מציין מספר פעמים (לא בהכרח בסרטון הזה) שזה לא צריך לשנות למשקיע הפשוט שיסתדר טוב מאוד אם יבחר מדד רחב וזהו.
Avantis היא לא חברה שהוא עובד איתה. החברה שהוא בעיקר עובד איתה נקראת dimentional fund advisor שבעבר לא הייתה זמינה למשקיעים פשוטים. Avantis כן זמינה ומבצעת מה שמתאור בסירטון. בכל מקרה הם לא מקבלים מהחברות האלו כסף והם טורחים להדגיש את זה שוב ושוב.

אם אתם מעוניינים אתם יכולים לשמוע את פרק 228 שבו מתארח ה- cheif investment officer של Avantis. יש לו שם כמה יציאות מעולות ובחור מעניין באופן כללי. ממליץ בחום

https://www.bing.com/ck/a?!&&p=fa2f...IyRjQzQTY0NjVDRDM2RTU5NTk0QjJGNCZGT1JNPVZJUkU

נערך לאחרונה ב:
המסקנה שנגזרת מהמחקרים שהוא מציג היא שהעלות האמיתית של הקרנות הללו גבוהה בערך פי עשר מהעלות של דמי הניהול שגובים מנהלי הקרנות
כלומר אם ניהול אקטיבי עולה כ 0.7%, אז הקרן הפסיבית עולה מתחת למכסה המנוע 7% דמי ניהול?

או שהכוונה שבמקום 0.07% של הפסיבי העלות האמיתית הופכת לזהה לאקטיבי (0.7%)? אבל הטיעון לעבור לפסיבי הוא לא כדי לחסוך דמי ניהול, אז מה הטיעון אם זו הכוונה?

לא צרפת את הפוסט שציטטת, אבל אתה השתכנעת מהטיעונים? אם כן, אתה יכול לפרט בקצרה?

הוא גם מנהל במקביל קרנות אקטיביות או סמי אקטיביות, כך שהייתי לוקח בזהירות את הדברים.
עד כמה שזכור לי משרשורי עבר הוא מנהל השקעות ויש לו חברת קרנות סמי אקטיביות שהוא מאוד מקושר אליה ותמיד המליץ עליה Avantis, עם או בלי מחקר.
אלו לא קרנות שלו אלא הקרנות שהפירמה שלו (PWL Capital) רוכשת עבור לקוחות. הקרנות הן של Dimensional Fund Advisors והסיבה שהם רוכשים אותן עבור הלקוחות שלהם זה בגלל שהן הולמות את תפיסת ההשקעה שהן פועלים על פיה (Factor investing).

1. מדובר במדדים "סטנדרטיים" כמו סנופי/עולמי/מפותחות, או מדד מומנטום של בנקים קטנים באוזבקיסטן?
2. אם סטנדרטיים, מה השורה התחתונה? לאיזה פער, בנקודות בסיס פר שנה, אפשר לצפות בקרנות הפופולריות?

אני יכול יחסית בקלות להריץ בדיקה אמפירית של SPXS לעומת S&P 500 TR, אבל כרגע זה לא נראה לי כ"כ מעניין כי זה סתם דיבורים באוויר. אין לי כוח לצפות בסרטון שלו רק בגלל כותרת מפוצצת.

בן פליקס ממליץ באופן קבוע להשקיע בקרנות פסיביות עוקבות מדדים. זה לא מפריע לו להציג בפוסט עם השם שבכותרת שורה של מחקרים שבוחנים את הבעייתיות של הקרנות הללו.
במשפט אחד: המסקנה שנגזרת מהמחקרים שהוא מציג היא שהעלות האמיתית של הקרנות הללו גבוהה בערך פי עשר מהעלות של דמי הניהול שגובים מנהלי הקרנות.
מי שרוצה את הפרטים מוזמן לשמוע את הפוסט המלא.
התשואה של SPY ב-5 השנים האחרונות: 84.74%
התשואה של מדד ה-S&P 500 ב-5 השנים האחרונות: 84.74% 84.87% (תודה @guesto)
כשמדובר ב-ETF-ים הגדולים (לפי השווי הכולל של כלל יחידות ה-ETF), אין באמת בעיה

נערך לאחרונה ב:
התשואה של SPY ב-5 השנים האחרונות: 84.74%
התשואה של מדד ה-S&P 500 ב-5 השנים האחרונות: 84.74%
אני מניח שהשתמשת בGoogle Finance אבל נראה שהעתקת את אותה תוצאה פעמיים. עבור S&P מקבלים 84.87%
קוד:
1-(184.74/184.87)^0.2=0.014%

שאלה יהיו הצרות שלנו.
בשביל הדיוק כי יהיה מוזר אם זה בדיוק אותו דבר, אני מסכים שלא צריך לדאוג מנקודת בסיס וחצי, אולי בן פליקס חושב אחרת :)

אבל האמת היא שעדיין ההשוואה לא לחלוטין מדויקת כי SPY מחלקת דיבידנד פעם ברבעון לעומת מדד מחיר

אבל האמת היא שעדיין ההשוואה לא לחלוטין מדויקת כי SPY מחלקת דיבידנד פעם ברבעון לעומת מדד מחיר
לא הבנתי את החלק הזה. שני הדברים מודדים את מחיר המניות ללא דיבידנדים. מה אני מפספס?
או שאתה מתכוון שצריך לתזמן את הבדיקה כך שהיא תיפול בדיוק ביום החלוקה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N בניית פורטפוליו הכנסה פסיבית בסגנון “The Income Factory” שוק ההון 6
EnsilZah Deep in the money covered calls Vs. share sale שוק ההון 1
A The Hawk and the Serpent שוק ההון 21
K The Volatility Squeeze - משבר באופק? שוק ההון 4
B The simple path to wealth כאזרח עם אזרחות ישראלית וארה"ב שוק ההון 5
I Three apartments in the building, add another one on top נדל"ן 5
D the non-permanent portfolio - פרוטפוליו יעיל לצעירים שוק ההון 0
Liron2035 The inventor of the ‘4% rule’ just changed it שוק ההון 46
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
Liron2035 ארה"ב: צפי לשיא אבטלה הסטורי(25%), פוטנציאל למיתון. והבורסה?greatest 50-day rally in the history שוק ההון 37
ג It's the Student Life for Me שוק ההון 8
M My parents and the advisor at the bank שוק ההון 33
מ The EuroLeague is coming מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Liron2035 אינטרקטיב ברוקר פרסמו: Access the Tel Aviv Stock Exchange שוק ההון 12
adamshalev How The Economic Machine Works by Ray Dalio שוק ההון 8
Roi מצב הכלכלה בארץ על פי THE MARKER מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
Danielovich living of the grid אוף טופיק 0
ברננקי משהו מוזר קורה ב The Marker אוף טופיק 22
עומר המלצת סרט: "מכונת הכסף" (The Big Short) אוף טופיק 76
ל The illusion of free choice אוף טופיק 0
Sinister האם השוק מכור? Is the market rigged שוק ההון 25
whybe Take the blue pill? התפתחות אישית 73
wa11a Be The Bank - מישהו התנסה ? שוק ההון 35
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 57
ע Toy Problem for Investment startegy Survivorship - SImulation שוק ההון 18
M 6out of 7 Retirees With Portfolios Use about 2.5% SWR מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
B מה אומרים על הגישה של die with zero? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33

נושאים דומים

Back
למעלה