• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

SmartRouting ב-*******************

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

Leo1

משתמש בכיר
דירוג
4,232
מה שאני אכתוב זאת לא המלצה לשום דבר ואחריותכם לבדוק את זה. אשמח לשמוע גם אם למישהו יש ניסיון אחר. אני מתייחס פה לגבי פקודות קניה\מכירה של אופציות.
המלצת IB היא לתת פקודות SMART. ביצעתי אבל לא מעט פעמים ניסוי ותוצאת הניסוי תמיד הייתה שונה ממה ש-IB ממליצים. אפשר לתת עוד סוגי פקודות, כמו MaxRebate. צריך לאפשר אותן כדי שהן בכלל יופיעו.
https://www.**********************/...ebook/configuretws/configure_smartrouting.htm
MaxRebate מנתב את הפקודות לבורסות בהן העמלות הכי נמוכות ולרוב העמלה תהיה שלילית(ישלמו לכם על ביצוע הפקודה). הרבה פעמים עשיתי ניסוי ונתתי מספר פקודות זהות פרט לניתוב. לרוב נתתי פקודה אחת רגילה, אחת MaxRebate ואחת PreferRebate. באופן מפתיע תמיד או שהפקודות התבצעו בו זמנית או שאפילו פקודת MaxRebate התבצעה ראשונה. זה חסך לי המון בעמלות. אין לי מושג איך זה הגיוני ואם זה פשוט היה רצף מאוד ארוך של צירופי מקרים, אבל זה מה שהיה.

אבל יתכן וזה בא על חשבון ביצוע במחיר פחות טוב, בדקת?

זה לא השפיע על המחיר. אני מדבר על פקודות Limit שמוסיפות נזילות. לא בדקתי לגבי פקודות Market.

מקפיץ את השרשור לשאלה בעקבות קניה שעשיתי ב-IBKR עם Destination SMART.

נייר: CSPX בבורסת לונדון
סכום: $16,000
פלטפורמה: Trader Workstation
מסלול: Tiered

עם ניתוב ברירת המחדל SMART העמלה המוערכת שהוצגה הייתה $8, שזה 0.05% מהסכום ותואם את דף העמלות באתר.
מצד שני, כשבחרתי ניתובים ישירים מהרשימה (למשל AQXECH, BATECH) העמלה המוערכת שהוצגה (ונגבתה בפועל) הייתה $0.55 ואפילו $0.3.

בהתחשב בהפרש בעמלות האלה, יש יתרון לניתוב הדיפולטי "SMART" שאני מפספס?

לדעתי יכול לתת לך ביצוע קצת יותר טוב.
שכחתי לציין שקניתי עם לימיט על השער שבין ההיצע לביקוש, והקניה עם ניתוב ישיר בוצעה בשער הלימיט.
אם אני זוכר נכון גם רכישות קודמות שלי, עם ניתוב SMART הדיפולטי, בוצעו בשער הלימיט, אבל אבדוק את זה שוב בהזדמנות.

מצב
הנושא נעול.
Back
למעלה