• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

SGOV ETF

• פותח הנושא פותח הנושא Ape777
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ape777

משתמש רשום
דירוג
0
היי, אני כרגע מחזיק מזומן בIB העולמית שם הם נותנים באיזור ה4.3 אחוז על המזומן ובגלל ההפרש היחיסית קטן וגם חוסר ידע די נמנעתי מלקנות את התעודה SGOV.

כאשר אני קונה דרך הברוקר שלי עם המזומן שבחשבון SGOV איך התשואה מתקבלת ? בעת מכירת התעודה או שיש תשלום קבוע בתאריכים קבועים בתצורה של מזומן שאני מקבל לחשבון כאשר אני מחזיק את התעודה ?

תשלום קבוע. תסתכל על הגרף של התעודה - כמו שיני מסור. עולה, יש תשלום, יורד

• אהבתי
Reactions: HHH
היי, אני כרגע מחזיק מזומן בIB העולמית שם הם נותנים באיזור ה4.3 אחוז על המזומן ובגלל ההפרש היחיסית קטן וגם חוסר ידע די נמנעתי מלקנות את התעודה SGOV.

כאשר אני קונה דרך הברוקר שלי עם המזומן שבחשבון SGOV איך התשואה מתקבלת ? בעת מכירת התעודה או שיש תשלום קבוע בתאריכים קבועים בתצורה של מזומן שאני מקבל לחשבון כאשר אני מחזיק את התעודה ?
ישנה גם תעודה דומה וצוברת בשם ib01 שדיברו עליה בפורום לא מעט, אם אתה מעדיף קרן שלא מחלקת קופונים. לא מייעץ לא ממליץ ולא מבין בזה כלום

שאלה למי שכן מבין:
האם אני יכול לעשות חישוב (אפילו בקירוב) בהתאם לתנאי שוק של היום (קרי ריבית ארה"ב) של מה יהיה אחוז התשואה השנתית מib01? [אני מניח שה יהיה קרוב ל 1 year Treasury rate, שהיום מראה .4.64%?]
או שזה בלתי ניתן לחישוב?

נערך לאחרונה ב:
שלום, מה המיסוי על SGOV? ומה העדיפות בינה לבין קניה ישירה של Treasuries?

שלום, מה המיסוי על SGOV? ומה העדיפות בינה לבין קניה ישירה של Treasuries?
לישראלי: בדרך כלל 25%
העדיפות היא שהיא מגלגלת את האג"חים בשבילך, שומרת על מח"מ קבוע והעמלות כנראה יהיו נמוכות יותר.

לישראלי: בדרך כלל 25%
העדיפות היא שהיא מגלגלת את האג"חים בשבילך, שומרת על מח"מ קבוע והעמלות כנראה יהיו נמוכות יותר.
תודה אורי
ראיתי שאתה מציין בפורום לטובה את IB01. האם זה בדיוק כמו קרן כספית רק דולרית? שניתן לרכוש ולהחזיק עד כשיש צורך למכור?
מה העדיפות בינה לבין SGOV? והאם המיסוי עליה הוא ריאלי?
תודה מראש.

ראיתי שאתה מציין בפורום לטובה את IB01. האם זה בדיוק כמו קרן כספית רק דולרית? שניתן לרכוש ולהחזיק עד כשיש צורך למכור?
זה לא בדיוק כמו קרן כספית כי קרן כספית זה קרן נאמנות וIB01 זה קרן סל אבל זה מספיק קרוב.
ניתן לרכוש ולמכור מתי שבא לך.
מה העדיפות בינה לבין SGOV? והאם המיסוי עליה הוא ריאלי?
המיסוי בשניהם הוא ריאלי אבל ההצמדה היא הדולר ולא המדד. בIB01 אפשר לחשב לפי הלכת מוזס/ארקין.
העדיפות בIB01 שהיא צוברת ואירית בעוד SGOV מחלקת ואמריקאית.
לIB01 יש מח"מ טיפה יותר גבוה וגם עמלות ק/מ גבוהות יותר, בתלות באיפה אתה רוכש אותם.

זה לא בדיוק כמו קרן כספית כי קרן כספית זה קרן נאמנות וIB01 זה קרן סל אבל זה מספיק קרוב.
ניתן לרכוש ולמכור מתי שבא לך.

המיסוי בשניהם הוא ריאלי אבל ההצמדה היא הדולר ולא המדד. בIB01 אפשר לחשב לפי הלכת מוזס/ארקין.
העדיפות בIB01 שהיא צוברת ואירית בעוד SGOV מחלקת ואמריקאית.
לIB01 יש מח"מ טיפה יותר גבוה וגם עמלות ק/מ גבוהות יותר, בתלות באיפה אתה רוכש אותם.
יש לי חשבון בשוואב אינטרנשיונל עם סכום של כ120K ומתלבט עדיין מה לעשות איתו. זקוק לפתרון לטווח של בין 3 חודשים לשנה וחצי ולכן שוקל קרן כספית דולרית.
1. לגבי המיסוי, זה אומר שלא ניתן לקזז מהאינפלציה אלא רק בעקבות ירידה במט"ח?
2. לגבי IB01, אפשר לרכוש ולהחזיק עד הזמן שמחליטים למכור?
3. אילו עוד מכשירי פיננסיים ניתן לשקול במצב שתיארתי (כמובן, לא לייעוץ)
תודה מראש.

1. לגבי המיסוי, זה אומר שלא ניתן לקזז מהאינפלציה אלא רק בעקבות ירידה במט"ח?
אינפלציה בטח שלא. יש שיטות שונות לחישוב הרווח או ההפסד.
2. לגבי IB01, אפשר לרכוש ולהחזיק עד הזמן שמחליטים למכור?
כן.
3. אילו עוד מכשירי פיננסיים ניתן לשקול במצב שתיארתי (כמובן, לא לייעוץ)
כמה אתה צריך? 3 לא מספיק לך? כולם אותו הדבר +-, למה אתה צריך עוד?

אינפלציה בטח שלא. יש שיטות שונות לחישוב הרווח או ההפסד.

כן.

כמה אתה צריך? 3 לא מספיק לך? כולם אותו הדבר +-, למה אתה צריך עוד?
שאלה אחרונה בבקשה,
אני מחפש את קרן הסל IB01 בשוואב אינטרנשיונל ומוצא רק קרן סל של Treasury Bonds ל3-7 שנים (נקראת CBU7) . יכול להיות שלא ניתן לרכוש דרכם IB01?

אני מחפש את קרן הסל IB01 בשוואב אינטרנשיונל ומוצא רק קרן סל של Treasury Bonds ל3-7 שנים (נקראת CBU7) . יכול להיות שלא ניתן לרכוש דרכם IB01?
אפשר בוודאות, חפש לפי ISIN

אפשר בוודאות, חפש לפי ISIN
היי,
שוחחתי עם שוואב אינטרנשיונל והם אמרו שאזרחים ישראלים לא יכולים לרכוש את התעודה IB01 וכך גם ZPR1. אני מבין שאצטרך לבחור בקרן סל אמריקאית שאיננה צוברת.
1. בשוואב יש אפשרות לתת פקודה להשקיע באופן אוטומטי את הדיבידנדים. מה המשמעות של זה מבחינת מיסוי? האם פעולה זו הופכת את ההשקעה דומה להשקעה בקרן צוברת?
2. האם יש סיבה להעדיף את הקרנות האלה על פני SGOV?

iShares Short Treasury Bond ETF SHV​

Bondbloxx Bloomberg Six Month Target Duration US Treasury ETF XHLF​

SPDR® Bloomberg 1-3 Month T-Bill ETF BIL​

3. אשתי אמריקאית, אבל החשבון בשוואב הוא רק תחת שמי (לי אין אזרחות, רק ישראלי). אני מבין שלא כדאי לצרף את שמה לחשבון הזה אם רוכשים אחת מקרנות הסל הללו. נכון?

1. בשוואב יש אפשרות לתת פקודה להשקיע באופן אוטומטי את הדיבידנדים. מה המשמעות של זה מבחינת מיסוי? האם פעולה זו הופכת את ההשקעה דומה להשקעה בקרן צוברת?
הדיבידנדים יושקעו מחדש אחרי ניכוי מס במקור, זה בדיוק כאילו אתה קיבלת דיבידנד וקנית עם הכסף את אותה התעודה.
2. האם יש סיבה להעדיף את הקרנות האלה על פני SGOV?
את ה2 הראשונים אני לא מכיר, השלישית טובה אבל טיפה יותר יקרה מSGOV.
3. אשתי אמריקאית, אבל החשבון בשוואב הוא רק תחת שמי (לי אין אזרחות, רק ישראלי). אני מבין שלא כדאי לצרף את שמה לחשבון הזה אם רוכשים אחת מקרנות הסל הללו. נכון?
מאד תלוי, כל מקרה לגופו ואני גם לא יותר אם מהתעודות הנ"ל מנוכה מס במקור.

יש קרן צוברת אחרת (לא IB01 ולא ZPR1) שאתה מכיר שאוכל לבדוק אצל שוואב ?
בארה"ב אין כזה דבר קרן צוברת ואני לא חושב שהם תומכים באיריות.

אלא אם אני מפספס משהו, הופתעתי אתמול לקבל חזרה מIB את כל המיסים ששילמתי שנה שעברה על הדיבידנדים של SGOV. רשום כ witholding tax. אם אכן זה המקרה, אז לSGOV יש עדיפות ברורה על הקרנות הצוברות האיריות.

• אהבתי
Reactions: HHH
אלא אם אני מפספס משהו, הופתעתי אתמול לקבל חזרה מIB את כל המיסים ששילמתי שנה שעברה על הדיבידנדים של SGOV. רשום כ witholding tax. אם אכן זה המקרה, אז לSGOV יש עדיפות ברורה על הקרנות הצוברות האיריות.
QII

לא הבנתי למה אבל אתה חושב שהיא עדיפה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S חיפוש חלופה ל SGOV שהעלתה לאחרונה דמי ניהול שוק ההון 11
א השקעה mutual funds לעומת SGOV שוק ההון 13
ע קניה ETF באירופה דרך ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 4
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S האם יש ב ETF זרות שנסחרות בבורסות חו"ל "שער קובע" ? שוק ההון 17
M iShares S&P 500 Equal Weight UCITS ETF USD (Acc) שוק ההון 3
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
ס אופציות על ETF ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 5
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? השקעות אלטרנטיביות 10
S Crypto ETF שוק ההון 2
F Bitcoin etf into pension funds השקעות אלטרנטיביות 99
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
R Quantum Computing ETF פוסטים מאיכות נמוכה 5
א ביטקוין etf - יש סיבה שלא ימשיכו לעלות? השקעות אלטרנטיביות 211
L מיסוי ריאלי על ETF ששמר על ערכו הדולרי מיסים 1
M מס ירושה iShares $ CORE S&P 500 UCITS ETF-TA מיסים 4
S Dynamic Multifactor ETF שוק ההון 5
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לארוצה ETF עם טיקר שלא מופיע באתר Invesco שוק ההון 2
T S&p 500 etf דיבידנדים שוק ההון 1
מ Global X S&P 500 Covered Call - XYLD ETF שוק ההון 11
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
O איך אני יודע כמה דיבידנד התגלגל בתעודה iShares Core S&P 500 UCITS ETF 1159250 שוק ההון 4
א איך נולד ETF ? שוק ההון 17
E ETF אירלנדי שנסחר בגרמניה שוק ההון 6
S ishares msci acwi ucits etf - טרום רכישה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
T ETF של ishares במקרה של פשיטת רגל שוק ההון 3
S שאלה בנוגע ל 2 etf שאני מתעניין שוק ההון 1
the_newbie סכנת הנזלת ETF שוק ההון 17
א רמת נזילות ETF בלאקרוק שוק ההון 1
ל Russell 2000 etf שוק ההון 1
O כמה שאלות בנושא Interactive brokers, וגם בנושא Inverse ETF ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ VGK מול iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (1159094) שוק ההון 2
C למה לא לקנות ETF? שוק ההון 0
A ETF של הנסדאק שוק ההון 18
O PFIC על ETF של ISHARES שמחקה אג"ח של ממשלת ארה"ב שוק ההון 5
Y God Bless America ETF שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה