1. אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על בקשת או מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ אישי מבעל הרישיון המתאים.

Retropy

הנושא בפורום 'פינת המשקיעים' פורסם ע"י adamshalev, ‏2/6/18.

  1. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    Retropy זהו תחליף מבוסס קוד פתוח ל-Retrolyzer

    הוראות שימוש בסיסיות (לבני אנוש שהם לא מפתחים)

    - כנסו למחברת עם דוגמאות או מחברת ריקה
    - חכו שהשרת יעלה
    - הריצו את התא הראשון בעזרת כפתור Play או ע"י לחיצה במקלדת על Ctrl+Enter. חכו שהאתחול יסתיים.
    - הריצו תאים אחרים לדוגמא או כתבו חדשים משלכם
    - בשביל לשתף את התוצאות עם אחרים, שמרו את המחברת (Ctrl+S) והריצו את התא האחרון שרשום בו publish. זה יעלה את התוצאות כ-HTML ויתן אליו לינק.

    הסבר
    לפני שנה וחצי פרסמתי את רטרולייזר בפורום.
    המטרה שלו הייתה לאפשר לעשות backtests בקלות מירבית, בשביל להבדיל בין דעות לעובדות, ולנסות לזקק מידע שימושי מהעבר.
    לדעתי זה ענה בצורה טובה מאד לצורך הזה, אבל עם הזמן צפו מספר בעיות:
    - השתמשתי בשפת ביטוי שבניתי מאפס (BQL), זה הגביל את יכול הביטוי, הקשה על אנשים להבין מה אפשרי ואיך והצריך משאבים רבים מצידי בלבנות ולתחזק את השפה
    - הקוד היה סגור ורץ על שרת פרטי, מה שלא אפשר לאנשים אחרים להוסיף יכולות או לתקן באגים
    - הזמן שהקצתי לפיתוח ותחזוקה היה ומוגבל ותלוי בדברים אחרים שמעסיקים אותי, שכן זהו לא יותר מתחביב

    לכן לפני זמן מה החלטתי לעשות pivot אסטרטגי שפותר את הבעיות הללו, והפתרון הוא לעבור למודל קוד פתוח, ולהשתמש בפייטון כשפת הביטוי. היתרונות של כך הם:
    - פייטון היא שפה חזקה וגמישה ומוכרת היטב, אפשר לבטא איתה כל דבר שהיה ניתן ברטרולייזר והרבה הרבה יותר
    - קוד פתוח אומר שכל אחד יכול להוסיף יכולות ולתקן באגים בעצמו
    - אין תלות בשרת מרכזי - אפשר להריץ מהמחשב המקומי, או אפילו בלי מחשב מקומי
    - אין תלות בי, כל אחד יכול לעשות git clone ולפתח בחופשי בנפרד. הרשיון הוא מתירני - תעשו מה שאתם רוצים עם attribution למקור.

    הפרוייקט יושב ב-GitHub:
    https://github.com/hofesh/Retropy

    מציע להסתכל ולקרוא את התיאור, גם למי שלא מתכנת, זה יתן קצת רקע לגבי איך הדברים עובדים.

    כמובן שישנם גם חסרונות בגישה הזאת, וצריך להכיר בהם:
    - זמן העליה עד שאפשר להריץ קוד ארוך יותר מאשר סתם להכנס לאתר
    - הממשק משתמש קצר יותר "עמוס" מאשר המינימליזם של רטרולייזר
    - צריך נוחות בסיסית בכתיבת "קוד" (אם כי גם ברטרולייזר הכתיבה הייתה בשפת פיתוח - BQL)
    - יכולות שהיו קיימות ברטרולייזר אינם קיימות עדיין ברטרופיי, ויקח זמן עד שהן יתווספו

    אשמח לשמוע מחשבות, הערות והצעות.
    ויותר מכך - אני יודע כעבודה שחצי מהאנשים הפורום קשורים להייטק כך או אחרת - תתחילו לשלוח pull-requests ותוסיפו לקו"ח שתרמתם לפרוייקט קוד פתוח ;)
    (נ.ב. - תעשו ג'סטה ותנו Star \ Clone לפרוייקט בגיטהאב D:)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/6/18
  2. liranviper

    liranviper משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏17/10/15
    הודעות:
    1,696
    לייקים שהתקבלו:
    1,464
    שאפו!

    למה VM ולא Docker? זה כל כך last season!
     
  3. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    פרטי המימוש של mybinder שקופים לי.
     
  4. liranviper

    liranviper משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏17/10/15
    הודעות:
    1,696
    לייקים שהתקבלו:
    1,464
    אשמח לפירוט.. אילו פרטי מימוש? מה היתרון על Docker?
     
  5. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    mybinder.org זה שירות שמאפשר לטעון מחברת Jupyter מ-GitHub ולהריץ אותה בחינם בסביבה מבודדת וזמנית.
    איך בפועל הם עושים את זה, עם docker, VM או כל דבר אחר, זה לא משנה למשתמש הקצה.

    היופי כאן הוא ש-Retropy זה סה"כ קוד בגיטהאב, אין שרת ואין כלום. כשרוצים להריץ אנליזה כלשהי עושים את זה מעל mybinder (או כל שירות אחר שמאפשר להריץ מחברות - למשל Google Colab). ואפשר גם מקומית במחשב אם רוצים יותר שליטה.
     
    i3arnon, Oringa ו-liranviper אוהבים את זה.
  6. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    הורדתי את הזמן שלוקח לאתחל את ההרצה (התא הראשון) מדקה לכמה שניות - פשוט ע"י הוספת קובץ requirements.txt לרפוסיטורי.
    כאשר mybinder מריץ את הריפו העדכני בפעם הראשונה, הוא מתקין את כל התלויות שמצויינות בקובץ ושומר אותן יחד עם ה-image. ואז מהפעם השניה והילך כל הרצה כבר עולה עם סביבה מוכנה לחלוטין.
     
    JBUZZ ו-i3arnon אוהבים את זה.
  7. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,359
    לייקים שהתקבלו:
    4,420
    Lisp is the DSL
     
  8. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    לא תודה.
     
  9. Oringa

    Oringa משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏19/2/16
    הודעות:
    470
    לייקים שהתקבלו:
    755
    יש דברים ספציפים שאתה רוצה לממש?
     
  10. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    אני נוטה לכתוב לפי הצורך
     
  11. מתכנת

    מתכנת מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏10/2/16
    הודעות:
    7,511
    לייקים שהתקבלו:
    6,139
    לא מצליח, נוצר לינק אבל הוא מוביל לדף ססגוני של 404.
     
  12. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    תוקן
     
    מתכנת אוהב/ת את זה.
  13. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,359
    לייקים שהתקבלו:
    4,420
    ))))))))))))))))))))))))(((((((((((((((((((((((((((((((((
     
  14. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    :lol:
    אתה מעלה לי סיוטים נשכחים
     
  15. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,359
    לייקים שהתקבלו:
    4,420
    @adamshalev
    Exception: Unsupported source: TASE

    מאוד אנטי ציוני מצידך :(
     
    Fitch ו-i3arnon אוהבים את זה.
  16. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    זה לא.
    הבעיה ש-TASE לא נגיש בצורה סבירה ב-API או אפילו HTTP. את המידע ששאבתי ברטרולייזר קיבלתי דרך ממשק אישי שמישהו בנה ושהוא לא רוצה שיהיה בקוד פתוח פומבי.
    לכן - I challenge you, לכתוב משהו בפייטון ששואב מידע מ-TASE ולשלוח pull-request ל-Retropy.
     
    i3arnon אוהב/ת את זה.
  17. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,359
    לייקים שהתקבלו:
    4,420
    לא יודע פייטון... למרות שאני מתכוון ללמוד כבר דיי הרבה זמן...

    חיפוש שטחי בגוגל לא העלה כלום... דיי ברור שאפשר לעשות SCRAPING מ TASE ישירות אבל זה המון עבודה שחורה...

    אפנה לכמה חברים בערב... אולי עוד נשארו לי קצת קשרים... אבל קשה לי מאוד להאמין שיתנו לי משהו שאוכל לשתף כ OS ...

    מה עם web service פתוח?
     
  18. מתכנת

    מתכנת מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏10/2/16
    הודעות:
    7,511
    לייקים שהתקבלו:
    6,139
    תוכל לתת קווים כללים (אם אתה יודע ומורשה) כיצד הוא משך נתונים מ TASE ?
     
  19. adamshalev

    adamshalev מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    8,748
    לייקים שהתקבלו:
    14,714
    /|\

    לא מעוניין
     
  20. מתכנת

    מתכנת מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏10/2/16
    הודעות:
    7,511
    לייקים שהתקבלו:
    6,139
    לא הצלחתי להחליט אם התווים הללו הם הקווים שביקשתי או שמא חץ כלפי מטה (או גם וגם) :):)

    מה הכוונה scraping מ- tase ישירות ? באיזה פורמט הם חושפים את זה?
     
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
Backtesting גלגול חוזים עם Retropy פינת המשקיעים ‏20/8/19
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.