• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

MSCI WORLD

• פותח הנושא פותח הנושא בן אדם
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בן אדם

משתמש רשום
דירוג
1
היי,

בימים האחרונים אני חוקר באיזה מדדים להשקיע.

המטרה שלי היא להיחשף לכמה שיותר איזורים גאוגרפים וכמובן לכמה שיותר שווקים (גם מתעוררים וגם מפותחים)

אז בפאן של המתפתחות תהיתי לעצמי מה ההבדל בין להחזיק את המדד MSCI WORLD לבין להשקיע במדדים של כל מדינה מפותחת כמו SNP500 והנייקי וכו' (כמו שהסולידית עשתה ב"שוקולד מריר).

אשמח לתשובתכם.

תודה לעוזרים!:)

תסתכל בקישור שהוא נתן.

ההבדל זה בעיקר התעסקות, כשקונים מחקה מדד עולמי יש לך נייר ערך אחד לעומת 10 ניירות שונים של כל מדינה בנפרד שצריך לקנות או למכור באיזונים

בנוסף זה משנה גם דרך איזה ברוקר אתה בוחר להשקיע, אם אתה משקיע דרך ברוקר ישראלי בבורסה ישראלית יש לך מבחר מצומצם יותר של קרנות זרות, קרנות ישראליות עשויות להיות יקרות ומסחר בבורסה בחול דרכם גם מאוד יקר ביחס לברוקר זר

2 הקישורים ששלחו לך ממש טובים, תקרא בעיון וזה יעזור לך לעשות סדר, אני חושב שקראתי אותם יותר מ10 פעמים עד שדברים שקעו

תודה על כל המאמרים ששלחתם הם באמת עושים קצת סדר! עכשיו אחרי שאני מתחיל קצת יותר להבין החלטתי שאני הולך על קרנות איריות.
בעיקרון ממה שאני מבין ההבדל המהותי היחיד של אם אני מחזיק את כל המניות של msci world בנפרד לעומת לקנות קרן מחקה מדד של msci world זה הדמי ניהול שלה בעצם.

הבעיה היא שלא מצאתי ספציפית נתונים על דמי ניהול של קרן אירית מחקה מדד של Msci world, מצאתי רק בעבור msci acwi ששם דמי הניהול הם 0.6% (זה לא הרבה?). https://finance.themarker.com/etf/1159235

האם בדר"כ קרנות המחקות מדד עולמי הם דמי הניהול שלהם יותר יקרים מלהחזיק בנפרד את המדדים? כי אם כן הבחירה היא יותר פשוטה (במידה ומתעלמים מהשווקים המהווים פלח קטן יותר במדד המדינות המפותחות)

בהמשך לשאלה הקודמת, איך אני יכול לחשב מה כדאי באמת מבחינת תשואות פחות דמי ניהול של להחזיק את האינדקס של msci world לעומת להחזיק את האינדקסים של השווקים הגדולים בנפרד?

אני אשמח לעזרתכם,

תודה!

נערך לאחרונה ב:
תודה על כל המאמרים ששלחתם הם באמת עושים קצת סדר! עכשיו אחרי שאני מתחיל קצת יותר להבין החלטתי שאני הולך על קרנות איריות.
בעיקרון ממה שאני מבין ההבדל המהותי היחיד של אם אני מחזיק את כל המניות של msci world בנפרד לעומת לקנות קרן מחקה מדד של msci world זה הדמי ניהול שלה בעצם.
תלוי בקרנות שתבחר אבל בגדול כן, אפשר להשיג דמי ניהול קצת יותר טובים אם בוחרים קרנות נפרדות לעומת קרן אחד מאגדת הכל
הבעיה היא שלא מצאתי ספציפית נתונים על דמי ניהול של קרן אירית מחקה מדד של Msci world, מצאתי רק בעבור msci acwi ששם דמי הניהול הם 0.6% (זה לא הרבה?).
ספויילר זה 0.2
מציע לפתח את שריר המחקר עבור קרנות, כמו שעושים השוואה לפני שקונים טלוויזיה או מכשיר חשמלי אחר. לפני שקונים קרן כדאי לבדוק מי המנפיק שלה, באיזה בורסה היא נסחרת ואילו קרנות מתחרות בה באותה בורסה ולעשות השוואה: מי עוקבת אחרי המדד שאתה רוצה לעקוב הכי טוב(פערי עקיבה מינימלים) ובאיזה דמי ניהול.

לכל בורסה יש אתר (גוגל בורסת תל אביב - מאיה) שמציג את כל הקרנות שנסחרות בה, יש שם פירוט של מי הנפיק, מספר הנייר ערך, דמי ניהול, גרפים והכל.

באתר של המנפיק הקרן(במקרה של קרן אירית - בלאקרוק) אפשר למצוא פירוט על הקרן עצמה, מהו מדד היחוס, ממה היא מורכבת, יחסים שהם מתחייבים לשמור, מה המדיניות שלה, גם כאן אפשר לראות דמי ניהול ועוד.
האם בדר"כ קרנות המחקות מדד עולמי הם דמי הניהול שלהם יותר יקרים מלהחזיק בנפרד את המדדים? כי אם כן הבחירה היא יותר פשוטה (במידה ומתעלמים מהשווקים המהווים פלח קטן יותר במדד המדינות המפותחות)
בגדול עד כמה שאני מבין כן, אתה משלם בין היתר עבור מישהו אחר שידאג לשמור על היחסים בין כלכלות העולם בצורה עקבית. אם תבחר לעשות את זה בעצמך אז זה דורש יותר התעסקות, והתמורה לא בהכרח שווה את זה כי ההבדל בדמי ניהול הוא די זניח וגם לא בטוח שיש את כל הקרנות שאתה רוצה באותה בורסה.
אם למשל אתה רוצה לפצל ולקנות רק קרנות איריות שנסחרות בישראל אז האופציה היא סנפ500, אירופה ומדינות מתפתחות. ואת השאר תצטרך להשלים עם קרנות ישראליות או קרנות בבורסה אחרת ואז תצטרך להמיר כספים שגם לזה יש עלות
בהמשך לשאלה הקודמת, איך אני יכול לחשב מה כדאי באמת מבחינת תשואות פחות דמי ניהול של להחזיק את האינדקס של msci world לעומת להחזיק את האינדקסים של השווקים הגדולים בנפרד?

אני אשמח לעזרתכם,

תודה!
לא בדקתי אבל כנראה שיש לזה עדיפות קלה. ככל שתפרק יותר לגורמים ותנהל את הדברים בעצמך אז אתה עשוי להשיג תשואות יותר טובות מקרן אחת שטוענת לעשות אותו דבר.

לדעתי האישית, זאת מיקרו אופטימיזציה מאוד מאוד תובענית שפשוט לא שווה את ההשקעה. אני בחרתי לעבוד עם קרן אחת, כדי שתהיה לי מינימום התעסקות בתמורה לפערים קטנים של תשואה ודמי ניהול. אבל יש פה גם אחרים שחושבים אחרת.

גוגל: הסולידית מייק
היי, האם יש לך גם משקיע מתחיל בקרנות ריט? זה ממש עושה סדר :)

אשמח לעזרתך.

תודה.
תלוי בקרנות שתבחר אבל בגדול כן, אפשר להשיג דמי ניהול קצת יותר טובים אם בוחרים קרנות נפרדות לעומת קרן אחד מאגדת הכל

ספויילר זה 0.2
מציע לפתח את שריר המחקר עבור קרנות, כמו שעושים השוואה לפני שקונים טלוויזיה או מכשיר חשמלי אחר. לפני שקונים קרן כדאי לבדוק מי המנפיק שלה, באיזה בורסה היא נסחרת ואילו קרנות מתחרות בה באותה בורסה ולעשות השוואה: מי עוקבת אחרי המדד שאתה רוצה לעקוב הכי טוב(פערי עקיבה מינימלים) ובאיזה דמי ניהול.

לכל בורסה יש אתר (גוגל בורסת תל אביב - מאיה) שמציג את כל הקרנות שנסחרות בה, יש שם פירוט של מי הנפיק, מספר הנייר ערך, דמי ניהול, גרפים והכל.

באתר של המנפיק הקרן(במקרה של קרן אירית - בלאקרוק) אפשר למצוא פירוט על הקרן עצמה, מהו מדד היחוס, ממה היא מורכבת, יחסים שהם מתחייבים לשמור, מה המדיניות שלה, גם כאן אפשר לראות דמי ניהול ועוד.

בגדול עד כמה שאני מבין כן, אתה משלם בין היתר עבור מישהו אחר שידאג לשמור על היחסים בין כלכלות העולם בצורה עקבית. אם תבחר לעשות את זה בעצמך אז זה דורש יותר התעסקות, והתמורה לא בהכרח שווה את זה כי ההבדל בדמי ניהול הוא די זניח וגם לא בטוח שיש את כל הקרנות שאתה רוצה באותה בורסה.
אם למשל אתה רוצה לפצל ולקנות רק קרנות איריות שנסחרות בישראל אז האופציה היא סנפ500, אירופה ומדינות מתפתחות. ואת השאר תצטרך להשלים עם קרנות ישראליות או קרנות בבורסה אחרת ואז תצטרך להמיר כספים שגם לזה יש עלות

לא בדקתי אבל כנראה שיש לזה עדיפות קלה. ככל שתפרק יותר לגורמים ותנהל את הדברים בעצמך אז אתה עשוי להשיג תשואות יותר טובות מקרן אחת שטוענת לעשות אותו דבר.

לדעתי האישית, זאת מיקרו אופטימיזציה מאוד מאוד תובענית שפשוט לא שווה את ההשקעה. אני בחרתי לעבוד עם קרן אחת, כדי שתהיה לי מינימום התעסקות בתמורה לפערים קטנים של תשואה ודמי ניהול. אבל יש פה גם אחרים שחושבים אחרת.
הבנתי.. האמת שאני מגדיר את עצמי "משקיע מתחיל" אז אולי באמת לא שווה לי את ההתעסקות הזאת.
תודה

הנה, אני מכין כעת מדריך כזה:
אהבתי את הקו מחשבה..

תוכל להסביר למה זה לא למתחילים?

בעיקרון אני מתכנן להשקיע באזור 5-10% מהחלק המנייתי שלי.. מכיוון שאני רוצה גם להיחשף לתנודות הקשורות לשוק הנדל"ן. (זה הכל בגלל השאלה האם להשקיע בבורסה או לקנות דירה להשקעה)

אבל קראתי שכשאתה משקיע בקרן ריט אתה בעצם נחשף לנדל"ן מניב כאילו אתה באמת קונה נדל"ן, אפשר לדמות את זה קצת לקבוצה רכישה. אני טועה?
החישוב של שווי המניות הוא טיפה שונה, כי הקרנות האלה מחלקות הרבה דיבינדים

אבל קראתי שכשאתה משקיע בקרן ריט אתה בעצם נחשף לנדל"ן מניב כאילו אתה באמת קונה נדל"ן, אפשר לדמות את זה קצת לקבוצה רכישה. אני טועה?
החישוב של שווי המניות הוא טיפה שונה, כי הקרנות האלה מחלקות הרבה דיבינדים
אתה עובד הפוך. תתחיל בלהגדיר יעדים שיתנו לך ודאות לגבי הוצאות עתידיות ואופק השקעה. אחרי זה תחליט במה להשקיע ואיך. מן הסתם יש הבדל בין ריט בארץ לבין ריט בחו"ל, לבין חברות שעוסקות בבנייה וביזמות נדל''ן וכו'. לקרנות ריט יש גם מיסוי שונה אז תעשה לעצמך טובה ותקרא את פירמידת הצרכים של המשקיע ואת השרשור על מייק לכל הפחות.

תוכל להסביר למה זה לא למתחילים?
מכמה סיבות:
1. המיסוי על דיבידנדים מקרנות ריט אינו טריוויאלי, ודורש לעיתים הגשת דו"ח שנתי כדי לקבל זיכוי על מס עודף שמנוכה במקור.
2. אתה לא באמת צמוד למחירי הנדל"ן, כפי שחלק מהמשקיעים סובר.
3. הוצאות חברת הניהול מהוות לעיתים עושק לא מבוטל על חשבון המשקיעים.
4. תמחור הנכסים נוטה לעיתים להיות מנותק מהמציאות, עד שיום אחד זה מתפוצץ.
5. למשקיע הקטן קשה להבין באמת במה הקרן משקיעה והאם היא יעילה או בזבזנית.

לאור זאת שבחירת קרן ריט טובה היא דבר הדורש מחקר וזמן לא מבוטל, ובדיקה מעת לעת שהיא עדיין עונה לקריטריונים לפיהם בחרת בקרן מסויימת, זו בעיניי השחתת זמן עם סיכון רב וללא תמורה מספקת.
בגלל זה לדעתי קרנות ריט פחות מתאימות למשקיע המתחיל.

מכמה סיבות:
1. המיסוי על דיבידנדים מקרנות ריט אינו טריוויאלי, ודורש לעיתים הגשת דו"ח שנתי כדי לקבל זיכוי על מס עודף שמנוכה במקור.
2. אתה לא באמת צמוד למחירי הנדל"ן, כפי שחלק מהמשקיעים סובר.
3. הוצאות חברת הניהול מהוות לעיתים עושק לא מבוטל על חשבון המשקיעים.
4. תמחור הנכסים נוטה לעיתים להיות מנותק מהמציאות, עד שיום אחד זה מתפוצץ.
5. למשקיע הקטן קשה להבין באמת במה הקרן משקיעה והאם היא יעילה או בזבזנית.

לאור זאת שבחירת קרן ריט טובה היא דבר הדורש מחקר וזמן לא מבוטל, ובדיקה מעת לעת שהיא עדיין עונה לקריטריונים לפיהם בחרת בקרן מסויימת, זו בעיניי השחתת זמן עם סיכון רב וללא תמורה מספקת.
בגלל זה לדעתי קרנות ריט פחות מתאימות למשקיע המתחיל.
בסדר גמור.
הבנתי, תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H קרן מחקה MSCI World דרך אינטראקטיב ברוקרס. שוק ההון 0
S קרן מחקה זרה נסחרת בתל אביב ועוקבת אחרי מדד MSCI World שוק ההון 7
א Msci world+acwi שוק ההון 6
S קורולציה בין MSCI World & USA indexes שוק ההון 1
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
M הוראת קבע שגר ושכח ל 20 שנה - לקניית MSCI WORLD או מוצר מחקה MSCI WORLD פוסטים מאיכות נמוכה 3
T MSCI WORLD 5122569 שוק ההון 9
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
G השקעה בקרן השתלמות מחקה מדד msci world פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
T MSCI AC WORLD מול קופת גמל להשקעה? שוק ההון 22
שם משתמש בעייתי MSCI WORLD - יש רק שלושה כאלה בארץ? שוק ההון 3
S iShares MSCI מול MTF מחקה MSCI World שוק ההון 14
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M MSCI WORLD VS MSCI ACWI שוק ההון 29
N אנליסט גמל מניות חו"ל- האם עוקבת אחר MSCI WORLD? שוק ההון 2
B החזקות בקרן תכלית MSCI WORLD TTF שוק ההון 1
D הרכב המדד msci world ac שוק ההון 7
U Msci world של תכלית או msci all world של בלקרוק? שוק ההון 20
ה עזרה באיתור חוזה על MSCI World שוק ההון 6
U מחקה MSCI WORLD הזולה ביותר שוק ההון 27
ס MSCI World 5122569 לא עודכן שבוע שוק ההון 1
S S&P + EURO STOXX VS MSCI WORLD שוק ההון 4
S מחפש אתר להשוואת האינדקסים SP500, STOX600 מול MSCI WORLD שוק ההון 1
A MSCI WORLD - התלבטות שוק ההון 2
Y איך קסם עולמי כל המדינות MSCI שקלי משתווה לתכלית TTFי MSCI WORLD? שוק ההון 3
S פערי עקיבה בין MSCI WORLD INDEX ל מגדל MSCI שוק ההון 5
מרק סרפדים VXUS & VT -VS- ISHARES MSCI WORLD ETF שוק ההון 2
מ מה אני מפספסת? MSCI WORLD שוק ההון 46
N קרן חדשה - תכלית MSCI WORLD TTF שוק ההון 27
O VGS - קרן סל אוסטרלית צוברת של וונגארד על MSCI WORLD שוק ההון 14
O חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World? שוק ההון 128
Izik iShares Core MSCI World All Cap ETF שוק ההון 12
R מדד MSCI World UCITS שוק ההון 134
romrom תחליף ל-IMEA iShares Core MSCI Europe שוק ההון 3
B נזילות ב-iShares MSCI ACWI בארץ שוק ההון 1
B איך בעצם קונים "מחקה מדד - מחקה msci" ועוד. שוק ההון 8
O 1159235 תעודת סל ISHARES MSCI ACWI UCITS שוק ההון 264
S ishares msci acwi ucits etf - טרום רכישה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Gari משקל ייתר למניות מסוימות במדד MSCI ACWI בברוקר ישראלי שוק ההון 10
נ VGK מול iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (1159094) שוק ההון 2
A מה זה msci inc שוק ההון 2
R קרן מחקה msci ללא שינוי בשער שוק ההון 11
T MSCI EUROPE - חשיפה ליורו שוק ההון 14
א קניית iShares MSCI ACWI UCITS ETF מספר נייר 1159235 בפעם ראשונה שוק ההון 8
ב iShares MSCI China - תעודה מקבילה בארץ? שוק ההון 7
א מי הניב יותר S&P 500 או MSCI שוק ההון 2
ג באיזה מטבע נקוב נכס הבסיס בקרן iShares MSCI ACWI UCITS ? שוק ההון 59
A שאלה על msci acwi etf שוק ההון 16
YizhakF מינוף אינפיניטי גמל להשקעה הלכה - מחקה מדד MSCI העולמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה