תלוי בקרנות שתבחר אבל בגדול כן, אפשר להשיג דמי ניהול קצת יותר טובים אם בוחרים קרנות נפרדות לעומת קרן אחד מאגדת הכל
ספויילר זה 0.2
מציע לפתח את שריר המחקר עבור קרנות, כמו שעושים השוואה לפני שקונים טלוויזיה או מכשיר חשמלי אחר. לפני שקונים קרן כדאי לבדוק מי המנפיק שלה, באיזה בורסה היא נסחרת ואילו קרנות מתחרות בה באותה בורסה ולעשות השוואה: מי עוקבת אחרי המדד שאתה רוצה לעקוב הכי טוב(פערי עקיבה מינימלים) ובאיזה דמי ניהול.
לכל בורסה יש אתר (גוגל בורסת תל אביב - מאיה) שמציג את כל הקרנות שנסחרות בה, יש שם פירוט של מי הנפיק, מספר הנייר ערך, דמי ניהול, גרפים והכל.
באתר של המנפיק הקרן(במקרה של קרן אירית - בלאקרוק) אפשר למצוא פירוט על הקרן עצמה, מהו מדד היחוס, ממה היא מורכבת, יחסים שהם מתחייבים לשמור, מה המדיניות שלה, גם כאן אפשר לראות דמי ניהול ועוד.
בגדול עד כמה שאני מבין כן, אתה משלם בין היתר עבור מישהו אחר שידאג לשמור על היחסים בין כלכלות העולם בצורה עקבית. אם תבחר לעשות את זה בעצמך אז זה דורש יותר התעסקות, והתמורה לא בהכרח שווה את זה כי ההבדל בדמי ניהול הוא די זניח וגם לא בטוח שיש את כל הקרנות שאתה רוצה באותה בורסה.
אם למשל אתה רוצה לפצל ולקנות רק קרנות איריות שנסחרות בישראל אז האופציה היא סנפ500, אירופה ומדינות מתפתחות. ואת השאר תצטרך להשלים עם קרנות ישראליות או קרנות בבורסה אחרת ואז תצטרך להמיר כספים שגם לזה יש עלות
לא בדקתי אבל כנראה שיש לזה עדיפות קלה. ככל שתפרק יותר לגורמים ותנהל את הדברים בעצמך אז אתה עשוי להשיג תשואות יותר טובות מקרן אחת שטוענת לעשות אותו דבר.
לדעתי האישית, זאת מיקרו אופטימיזציה מאוד מאוד תובענית שפשוט לא שווה את ההשקעה. אני בחרתי לעבוד עם קרן אחת, כדי שתהיה לי מינימום התעסקות בתמורה לפערים קטנים של תשואה ודמי ניהול. אבל יש פה גם אחרים שחושבים אחרת.