• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

IWDA כפי שהוא מופיע בחשבון IRA

• פותח הנושא פותח הנושא עידן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידן

משתמש סולידי
דירוג
17
שלום.
הצטרפתי לקבוצת ההשתלמות IRA שאירגן אילייה, והחשבון מופעל ע״י הלמן אלדובי דרך אתר מיזרחי טפחות.
עד עתה ביקשתי לרכוש IWDA, והוא מופיע לי בחשבון תחת ISHARES CORE MS 437038.

האם מישהו הצליח לקנות עצמאית דרך אתר הבנק? אופציית חיפוש נייר הערך נותנת את:
(SWDA IM) ISHARES CORE MSCI WORL - 491126
ולא הצלחתי למצוא את IWDA.

האם ISHARES CORE MS 437038 הוא אכן IWDA?
במקביל אני בודק גם מול הלמן אלדובי - ואפרסם את התשובה שאקבל מהם.

תודה.
עידן

אני לא יכול לעזור לך אבל לצורך התיעוד אני מאוד מתקשה למצוא דברים באתר של מזרחי אבל אין לי שום בעיה למצוא את מה שאני צריך באתרים ותוכנות הרבה יותר מורכבים כגון ********** ******...

יש הרבה מאוד חוסרים באתר של מזרחי וחבל מאוד שהם לא מוכנים לקבל פידבק (ניסיתי להעביר ביקורת שכזו והתגובה היתה "זה מה יש").

היום דיברתי עם הלמן אלדובי כי בנק מזרחי די ניג'סו לי כשקניתי דרכם. הם אמרו שאפשר לשלוח מייל ל- ira@gemel.co.il עם הוראות קנייה מדוייקות (נייר, לימיט, כמות) והם יבצעו בשבילך. לא ניסיתי עדיין אבל זה נראה לי הכי פשוט.

ניירות שלא נסחרים בבורסת ת"א או NY אי אפשר לקנות דרך הממשק של בנק מזרחי.
תצטרך, כמו כולם, לפנות במייל שפורסם או בטלפון ישיר לחדר המסחר.

היום דיברתי עם הלמן אלדובי כי בנק מזרחי די ניג'סו לי כשקניתי דרכם. הם אמרו שאפשר לשלוח מייל ל- ira@gemel.co.il עם הוראות קנייה מדוייקות (נייר, לימיט, כמות) והם יבצעו בשבילך. לא ניסיתי עדיין אבל זה נראה לי הכי פשוט.

אכן - כך נהגתי עד עתה, אך הסטרינג IWDA לא מופיע במפורש באתר המיזרחי, לכן אני מברר האם זהו הנייר שנרכש עבורי.
אחכה לתשובה רשמית מהלמן אלדובי.

טוב - אני לא כ״כ מרוצה מהשירות דרך המייל של הלמן אלדובי.
עד לאחרונה עבדתי דרך המייל עם רפרנט IRA שהיה זמין באופן די מיידי, ואפילו טרח לאשר במייל חוזר ״העברתי את ההוראה לביצוע״.
מסתבר שהוא אינו עובד עוד בהלמן אלדובי. כמובן שהם לא טרחו לבטל את כתובת המייל שלו, כך שמיילים נוספים שלי פשוט נותרו ללא מענה וללא חיווי שאף אחד לא בהאזנה בצד השני של הקו.
תומר - חזור!!!

יצרתי קשר טלפוני ונאמר לי שניתן לשלוח הוראות קנייה ל ira@gemel.co.il.
שלחתי, אז או שבודקים את המייל פעם ביום, או שספציפית המקרה שלי הוא מקרה נקודתי של תגובה איטית.
כבר שתי הוראות קנייה שלי לא רלבנטיות - העליות השיגו פעמיים את הלימיט.
על ״קיבלנו את הוראתך והעברנו לביצוע״ אין על מה לדבר.

אני זוכר מימי הרחוקים כתומך טכני בחברת סטארטאפ: לאחר עשר דקות של מייל מלקוח ללא מענה - ראש הצוות קיבל הודעה. לאחר עשרים דקות - מנהל התמיכה. לאחר חצי שעה - ה CTO היה מתקשר בצעקות מדוע לא עונים ללקוח..

מה הניסיון שלכם בהעברת הוראות קנייה להלמן אלדובי? אני חובב גדול של תקשורת אימייל - אבל עדיף במקרה זה בטלפון?
פשוט לומר "IWDA , ושים לב בטעות לא לקנות SWDA"?

בלי קשר למי בית ההשקעות, אני לא הייתי מעבירה הוראות במייל. הוראות קניה כדאי שיתבצעו בזמן אמת. אני נותנת הוראות רק בטלפון.

אוקיי - עידכון:
התקשרתי ישירות לבנקאית במיזרחי טפחות (הלמן אלדובי משתמש בבנק כחבר בורסה) והעברתי הוראת קנייה טלפונית.
זו הדרך העדיפה היות והלמן אלדובי עצמם אינם מבצעים את ההוראה אלא מתקשרים לבנקאית..

@עידן לפעם הבאה: תנסה בבקשה לחפש בפורום לפני פתיחת שרשור, יש את כל המידע, חבל לשכפל אותו.

למן אלדובי משתמש בבנק כחבר בורסה
הלמן אלדובי משתמש בבנק מזרחי כחבר בורסה רק עבור מניות שנרכשות בבורסת ת"א.
בנק מזרחי משתמש בחבר בורסה אחר בחו"ל בשביל רכישת ניירות מבורסאות אחרות בעולם.

מעלה באוב את הפוסט הישן הזה - האם יש פה מישהו שרוכש IWDA דרך בנק מזרחי בחשבון IRA ויכול לחלוק מה השתנה בשלוש שנים האחרונות?
איך מתבצעת הפעולה כיום?

האם יש פה מישהו שרוכש IWDA דרך בנק מזרחי בחשבון IRA
לא בבנק מזרחי.
אבל בIBI זה דורש להתקשר לחדר מסחר ולבקש שישלחו פקודה (בהנחה שיש מט"ח בחשבון, שגם מומר דרך הטלפון).

כן בבנק מזרחי.
זה דורש להתקשר לחדר מסחר ולבקש שישלחו פקודה

פעם אחרונה שדיברתי עם חדר מסחר הנציג אמר לי שיש תכנון לאפשר את לונדון ובורסות נוספות דרך האתר בעתיד. לא ידע לומר מה זה "עתיד" ואני לא יודע אם באמת כך הדבר או שהוא סתם רצה לרצות אותי עם איזו הבטחת שווא כשמילמלתי שהצורך להתקשר טלפונית מציק.

חפש swda
יש בשוויץ דולרית ובאיטליה ביורו
חסר לונדון אמסטרדם וכו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
S מה המספר נייר של IWDA? פוסטים מאיכות נמוכה 4
S מה המספר נייר של IWDA? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א רכישת IWDA ב-500K$ שוק ההון 47
Liron2035 רענון כלי השקעה בקה"ש IRA פסיבי/עולמי (IWDA -> בלקרוק) שוק ההון 23
tomer111 האם העובדה ש-IWDA צובר דיבידנד מגולם במחיר כבר? נדל"ן 1
1337justme התלבטות בקניה חד פעמית בסכום גדול של IWDA מול SWRD בלונדון שוק ההון 5
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
מוריארטי תחליף אירי זול יותר ל-IWDA צרכנות פיננסית 19
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
Liron2035 על סמך מה ניתן לדעת מה היחס האמיתי בין IWDA לבין EIMI ומתודולוגית רכישה? שוק ההון 17
C רכישת IWDA עם IB שוק ההון 3
R השוואת תשואות של תעודת סל ישראלית על המדד העולמי מול שילוב של IWDA + EIMI שוק ההון 2
Liron2035 מישהו מחזיק IWDA/EIMI ומשתמש בבנק מזרחי/בינלאומי כברוקר? צרכנות פיננסית 64
ס אלוקצית 90% IWDA ו-10% EIMI שוק ההון 46
doc29 IWDA שוק ההון 2
J VTI/VXUS vs IWDA/EIMI שוק ההון 51
L סקרנות אינטלקטואלית - צניחת IWDA NA שוק ההון 5
שניצלוינאי מקבילה אמריקאית ל-IWDA שוק ההון 8
שלי שאלה לגבי IWDA שוק ההון 2
tomer111 היכן קונים IWDA ? שוק ההון 5
ג השקעה ב SWDA או IWDA ? שוק ההון 3
ש ביצועי IWDA לעומת VTI+VEA שוק ההון 20
Oyi IWDA עמלות רכישה שוק ההון 68
F חישוב משקלי מדדים ב-IWDA שוק ההון 2
ע תשואות שונות: IWDA vs SWDA שוק ההון 2
מ רכישת IWDA, דרך איזו בורסה? שוק ההון 25
R שאלות על הקרנות האיריות IWDA + EIMI שוק ההון 59
Lio IWDA בלונדון ובאמסטרדם שוק ההון 31
1337justme פלט של הטפסים כפי שמולאו בהגשה מקוונת מלאה לפני שידור מיסים 3
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
Brightside כספי לא הומר לדולרים כפי שביקשתי ואיבדתי עליה של השוק - מה עושים שוק ההון 16
mudale222 האם אתם רציונאלים כלפי הסיכון כפי שאתם כלפי הסיכוי? שוק ההון 21
yossik האם מגיע הקץ ליס והוט כפי שאנו מכירים או שהן צריכות לשנות את המודל העיסקי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 64
מ שכיר (×2) שהוא גם עצמאי וחייל משוחרר מיסים 3
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
Dim האם כסף ב ib פירושו שהוא הועבר לחו"ל? שוק ההון 4
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? מיסים 3
S האם יש ״רף עליון״ כלכלי למדד עולמי / S&P 500 או שהוא יכול לעלות ל״נצח״? שוק ההון 35
B טופס 1301 - לשכיר שהוא גם עצמאי מיסים 3
הדבורה מיה מיקסום הטבת מס להפרשת קהש כשכיר שהוא גם עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
י ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר מיסים 14
T פנסיה לעצמאי שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
stamEhad הטבות מס ו"קומבינות אפשריות" בפתיחת קרן השתלמות לעצמאים שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
B הפקדות של שכיר שהוא גם עוסק פטור לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
YizhakF השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי - פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה