• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום

• פותח הנושא פותח הנושא Outis
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Outis

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
קודם כל אני מצטער אם אני שואל שאלות שכבר הופיעו כאן בעבר, האמינו לי שחיפשתי בכל מקום בפורום ולא מצאתי תשובות לשאלות האלה.
אחרי קריאה שקטה ואינטנסיבית של התוכן כאן אני מרגיש מוכן מספיק לפתוח תיק השקעות ומחפש את המקום האידיאלי לכך.
אני בדיוק מסיים תואר ואמור להתחיל משרה ראשונה בקרוב, יש לי כמה אלפי שקלים מעבר להון נזיל למקרי חירום שמיועדים בין כה להיכנס לחשבון השקעות עם כוונה להזרים לשם באופן חודשי כמה שיותר אלפים שאצליח לחסוך מהמשכורת ולמרות שכרגע הסכום ההתחלתי נחשב לקטן זה מיותר לדעתי לחכות שאצבור סכום ראשוני בעו"ש במקום להכניס אותו כבר עכשיו לתיק השקעות.
מחיפושים שעשיתי כאן ובמקומות אחרים האופציה של Interactive Brokers הכי קורצת בגלל העמלות הנמוכות, מעדיף לוותר על פתיחת תיק אצל ברוקר ישראלי (שבחלקם אני מאמין שכרגע אני אפילו לא עומד בדרישות הסף להשקעה מינימלית), להבנתי אין סכום מינימלי לפתיחת תיק שזה מצוין אבל איך כל עניין דיווח המס מתבצע לא הצלחתי להבין למרות כל חיפושיי, האם זאת פרוצדורה שניתן לעשות אותה לבד לבעלי הבנה בסיסית בחשבונאות וסבלנות או שכל החברים כאן שמחזיקים בחשבון ב-IB מחזיקים גם ברואה חשבון צמוד? אשמח לפירוט בנושא הזה ואם יש איזה drawback בבחירה ב-IB כפלטפורמה לבנאדם שעושה את הצעדים הראשונים שלו בעולם הזה חוץ מעניין הדיווח השנתי כמובן שאשמח לשמוע מחוכמת ההמונים.
אציין גם שיש לי דרכון אירופאי, האם יש איזה יתרון מסוים בהחזקת חשבון בנק במדינות האיחוד והפקדת כספים לתיק ההשקעות משם מבחינת הטבות מס או משהו בסגנון? האם יש לזה איזשהי רלוונטיות לנושא בכלל?
אם זה משנה משהו, לא סוחר יומי לא סווינג ולא שום דבר בסגנון רק רוצה לקנות קרנות איריות ומדדים ולהחזיק.
תודה רבה לכולם על העזרה ועל התוכן המדהים שאתם מוסיפים כאן, תענוג לקרוא ומקווה להחכים גם באופן פעיל:)

מברוק על סיום התואר וההחלטה לחסוך ולהשקיע. בהצלחה.

תבדוק את אתר "אלפי". ניתן להפיק דו"ח מס שנתי בעלות של 275 ש"ח. פשוט ומונגש.

בנוסף, אם אתה מתכוון לקנות איריות צוברות בלבד, תוכל "להתחמק" מדיווח מס שנתי. כל עוד לא תקבל דיבידנד, ריבית, תגיע לתקרת מכירה או תעביר 500 אלף ש"ח לחו"ל. לא ממליץ או ייעוץ.
שים לב שסוג תיק 93 יחייב אותך בהגשה בכל מקרה.

שווה לשקול רק במידה ואין הפסדי הון להעביר משנים קודמות.

חיסרון (אם בכלל) באינטרקטיב - לא תוכללסחור במניות ישראליות.

כל עוד אתה לא מדבר על "אינטרקטיב ישראל" אכן העלויות טובות. במיוחד ההמרה משקל לדולר.

רק רוצה לקנות קרנות איריות ומדדים ולהחזיק
אם יש איריות שנסחרות בארץ בשקלים והן מתאימות לך, אז בתור מתחיל דווקא כן הייתי משתמש בברוקר ישראלי בהתחלה.

האם זאת פרוצדורה שניתן לעשות אותה לבד לבעלי הבנה בסיסית בחשבונאות וסבלנות או שכל החברים כאן שמחזיקים בחשבון ב-IB מחזיקים גם ברואה חשבון צמוד?
הפעם הראשונה עלולה לגזול קצת זמן, אחר כך זה כבר זורם (מושפע גם במספר העסקאות שעושים באותה שנת מס).
יש פוסט בבלוג של fintranslator עם דו"ח לדוגמא, די מכסה את רוב מה שצריך מבחינת החלק של IB.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H האם השקעה ב- IBKR מסוכנת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ד IBKR - השקעה סולידית שוק ההון 1
M טופס 867 חשבון IBKR בחול מיסים 8
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
M השקעה ב IBKR במטבעות שונים עם ריבית גבוהה במיוחד- מה הקאץ'? שוק ההון 3
S IBKR או מיטב טרייד? שוק ההון 8
ד משמעות השדות כשעושים העברה מחשבון בנק בישראל ל IBKR פוסטים מאיכות נמוכה 11
O העברת כספים מ IBKR לבנק הבינלאומי צרכנות פיננסית 10
נ נכנסתי למינוס ב- IBKR. כמה זה יעלה לי? צרכנות פיננסית 5
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
ס איך עוקפים חסימה להשקעות קריפטו ב-IBKR? השקעות אלטרנטיביות 3
Y IBKR ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
W IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
י אינטרקטיב ברוקרס IBKR משלמים על מזומן ריבית שנתית של מעל 5% בעבור מטבע הריאל הסעודי( SAR). שוק ההון 2
Level PRICE CAP confirmation In IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G חלופות להמרת מט"ח - IBKR שוק ההון 38
ה ביטוח בחשבונות IBKR\מיטב שוק ההון 23
T יתרונות ב IBKR לעומת תיק בבנק שוק ההון 17
G ניכוי מס במקור דיבידנדים IBKR שוק ההון 9
A העברה שקלית מפפר ל ibkr העולמית שוק ההון 10
I פרטי אופציה ב- IBKR Client Portal? פוסטים מאיכות נמוכה 0
O IRA או IBKR שוק ההון 7
S אפליקציית IBKR מראה מחירי מניות בהשהייה של 15 דקות אוף טופיק 7
tdc IBKR Lite - מסלול חדש של IB ללא עמלות שוק ההון 57
S IBKR FDIC Insurance שוק ההון 2
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3