• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות

אלון בנק

משתמש רשום
דירוג
0
שלום
שתי סוגייות שמטרידות אותי.
1. כיום יש לי תיק השקעות של 6 ספרות ב$ ב-IBKR שכולו SGOV, כי אי שונא סיכון.
מצד אחד מבאס לראות שהשוק בראלי ואתה באחוזים בודדים, מצד שני אתה יותר יציב.
טווח הכסף, כרגע הוא לכמה שנים טובות.
במה הייתם ממליצים להשקיע כרגע ?

2. מה קורה במקרה של מותי ? האם יש מס ירושה ??
כאשר פניתי לתמיכה של IBKR, נאמר לי כי בתור אזרח ישראלי אין לנו אפשרות למנות יורשים לחשבון....
מטריד מאוד במדינה ששעון הזמן של כולנו לא ברור. צעירים ומבוגרים.

תודה על העצות !

2. יש לך בהגדרות Trusted Contact Person

1. אסור לאנשים להמליץ לך במה להשקיע, מה שכן מותר הוא להמליץ להשקיע במוצר שמתאים לדרגת הסיכון שמתאימה לך. SGOV הוא ברמת הסיכון הנמוכה ביותר באם אתה מרגיש בנוח בהשקעה דולרית.
2. מס הירושה (מס עיזבון יותר נכון) חל בתלות באחזקות שלך והוא אמור לחול על SGOV. יש לך גרסה אירית שלו בשם IB01 ועל זה מס עיזבון לא חל.

יורשים לחשבון על פי הצוואה שלך וצו ירושה.
2. יש לך בהגדרות Trusted Contact Person
זה לא יורש.

ארחיב את שאלה 2 של פותח החשבון.
במידה ואני נפטר, איך IB מגלים על זה ואיך הם יוצרים קשר עם היורשים? בתכלס' זה גם נכון לבתי השקעות ישראלים..
במידה ואין לי צוואה, איך יורשיי יוכלו לגלות על החשבונות השונים? האם זה אחריות עליהם (כלומר עליי, בליידע אותם על כך) או אחריות של הבתי השקעות?

1. הם לא והם לא.
2. הם לא וזה אחריות שלהם.
יש הבדל בין בית השקעות ישראלי *** שאינו כפוף לחוק הישראלי.

1. אסור לאנשים להמליץ לך במה להשקיע, מה שכן מותר הוא להמליץ להשקיע במוצר שמתאים לדרגת הסיכון שמתאימה לך. SGOV הוא ברמת הסיכון הנמוכה ביותר באם אתה מרגיש בנוח בהשקעה דולרית.
2. מס הירושה (מס עיזבון יותר נכון) חל בתלות באחזקות שלך והוא אמור לחול על SGOV. יש לך גרסה אירית שלו בשם IB01 ועל זה מס עיזבון לא חל.

זה לא יורש.

אכן tursted person זה לא יורש. לא ברור לי מה מעמדו כלל.

זה לא יורש.
אשמח לדעת במה אנשים עם פרופיל דומה לשלי משקיעים (בני 50, כסף עם טווח של כמה שנים, זו לא השקעתם היחידה)

אשמח לדעת במה אנשים עם פרופיל דומה לשלי משקיעים (בני 50, כסף עם טווח של כמה שנים, זו לא השקעתם היחידה)
החל מנכסים חסרי סיכון כמו שלך עד להשקעות עתירות סיכון כמו נדלן ממונף בחול, ביטוקין, מניות במינוף ועוד.
כל אחד וסיבולת הסיכון שלו ומה שהוא מכיר/אוהב/יודע, גם פיזור ומיסוי יש משקל בדרך כלל.

כמה מס יש על ירושה בארה"ב?
אם אני מבין מהתכתבות בארה"ב לא יודעים אם משהו נפטר כאן אלא אם כן טורחים לספר להם?

הכי טוב זה לא למות אבל אם אין ברירה וזה קורה אז הכי קל יהיה ליורשים אם תחזיק את התיק בבנק או בית השקעות ישראלי ותזכיר אותו עם כל הפרטים בצוואה.
אם אתה משאיר ירושה של נכסים בחו"ל היורשים שלך צפויים לתהליך בירוקרטי שעלול להיות גם ארוך וגם יקר הרבה יותר לעומת ירושה של נכסים בארץ

הכי טוב זה לא למות אבל אם אין ברירה וזה קורה אז הכי קל יהיה ליורשים אם תחזיק את התיק בבנק או בית השקעות ישראלי ותזכיר אותו עם כל הפרטים בצוואה.
אם אתה משאיר ירושה של נכסים בחו"ל היורשים שלך צפויים לתהליך בירוקרטי שעלול להיות גם ארוך וגם יקר הרבה יותר לעומת ירושה של נכסים בארץ
אני גם מחזק את ההמלצה וממליץ לא למות. מבחינת הורשה לדעתי אתה יכול גם לתת ליורשים את השם משתמש וסיסמה, אני לא יודע אם IBKR מתעדכנים בסטטוס שלך. ממה שאני מכיר יש מס ירושה על ההשקעות בארצות הברית בIBKR אבל זה בעיקר מדברים ששמעתי בפורום פה

פחות או יותר באותו הנושא.

האם השארתם עבור האשה, הבעל, הילדים או ההורים מכתב למקרה שמשהו חלילה יקרה לכם?
בעקבות השרשור, היותי צפוני והמציאות בה אנו חיים, חשבתי להשאיר להורי מכתב עם פרטי ההתחברות שלי ********** ****** - על מנת שיוכלו למכור ולהעביר את הכספים לעצמם.

אמי מאוד הסתבכה עם האפליקציה, וביקשה שאשאיר הוראות בפרטי פרטים כיצד הלכה למעשה למכור מנייה (במקרה הזה, כלל האחזקות) ולהעביר את הכסף אליהם.
מבדיקה מסרטונים ברשת הם פשוט נוראיים. מהירים מאוד, ההורים מדור אחר וסגנון הסרטונים שמצאתי לא יצאים להם בכלל.

במידה והשארתם "הוראות למקרה ש" - מה דרך הפעולה שלכם?
האם במקרה יש לכם המלצה על יוצר תוכן "איטי וברור" (אם בעברית בכלל טוב) שיכול להסביר לאנשים לא טכנולוגים באופן ברור כיצד למכור אחזקות ולהעביר כספים ********** לבנק?

על מנת שיוכלו למכור ולהעביר את הכספים לעצמם.
עלתה טענה בפורום שזה מהלך לא חוקי שיכול לסבך את היורשים (תאר לך שהחשבון ננעל וזהו)
אני מאמין שגם בישראל זה בעייתי למשוך כספים ממישהו שנפטר עד שמסודרים ענייני הירושה.

עלתה טענה בפורום שזה מהלך לא חוקי שיכול לסבך את היורשים (תאר לך שהחשבון ננעל וזהו)
אני מאמין שגם בישראל זה בעייתי למשוך כספים ממישהו שנפטר עד שמסודרים ענייני הירושה.
במידה ואין ירושה, אין אף אחד שירצה את הכסף. גם ככה רק ההורים שלי יודעים על קיומו. אני רווק ללא ילדים.
אם יתחברו לחשבון שלי עם פרטי ההתחברות שלי, יעבירו כספים לחשבון הבנק שלי, ואז עם תעודת פטירה יגיעו לבנק, אני לא רואה כאן בעיה כלשהי להעברת הכסף.
לא רואה איך ********* יעלו על זה ואיך זו בעיה.

לא רואה איך ********* יעלו על זה ואיך זו בעיה.
כיום כנראה שלא יעלו, בעתיד עשויה להיות מערכת לתאום בין מדינות.
ולמה זה בעיה? אני די בטוח שבהסכם שלך מול IBKR כתוב שלא תמסור את הסיסמה לאנשים אחרים.
הפרת את ההסכם? אני לא יודע מה קורה עכשיו.

כיום כנראה שלא יעלו, בעתיד עשויה להיות מערכת לתאום בין מדינות.
ולמה זה בעיה? אני די בטוח שבהסכם שלך מול IBKR כתוב שלא תמסור את הסיסמה לאנשים אחרים.
למען האמת אני לא זוכר את זה, אבל זה הגיוני. לא הצלחתי למצוא באינטרנט את נוסח ההסכם שחתמתי עליו. יש לך מקור במקרה?

אם יתחברו לחשבון שלי עם פרטי ההתחברות שלי, יעבירו כספים לחשבון הבנק שלי, ואז עם תעודת פטירה יגיעו לבנק, אני לא רואה כאן בעיה כלשהי להעברת הכסף.
ומה יעשו כשהבנק ידחה את ההעברה?
בכל זאת יתכן שהבנק כבר יודע שנפטרת, ואז הוא עלול לדחות העברה שלא יכול להיות שאתה ביצעת, ועוד מחו״ל...

בכל זאת יתכן שהבנק כבר יודע שנפטרת, ואז הוא עלול לדחות העברה שלא יכול להיות שאתה ביצעת, ועוד מחו״ל...
מקבל. מה כן דרך הפעולה? ללכת לעו"ד לצוואה? אם כן, איך הורי יישמו את הצוואה? הרי הם עדיין לא ידעו איך הלכה למעשה למכור ולעביר הכספים אליהם.

במידה ואין ירושה, אין אף אחד שירצה את הכסף.
חשבתי שכל הדיון הוא על זה שיש כסף ושאתה רוצה להוריש אותו להורים.
אם אין כסף ואין ירושה אז אין מה להעביר ***...
אם יתחברו לחשבון שלי עם פרטי ההתחברות שלי, יעבירו כספים לחשבון הבנק שלי
זה בדיוק הדבר שהוא בפוטנציה בעייתי.
דוקא זה לא החלק הבעייתי.
זה בסה"כ אומר שאם העברת את ההסיסמה שלך למישהו אחר, והמישהו הזה גנב לך כסף, לא תוכל לבוא *** בטענות.

וגם אם הבנק לא יודע שנפטרת (או לא דוחה בגלל זה), יש מספיק סיפורים על בנקים שדוחים העברות גדולות *** בגלל ענייני הלבנת הון וכאלה, עד שתוכיח את מקור הכסף ואת זה שאתה משלם עליו מס כדין.
מה כן דרך הפעולה? ללכת לעו"ד לצוואה?
אכן.
אם כן, איך הורי יישמו את הצוואה?
ישלחו אותה ***
הרי הם עדיין לא ידעו איך הלכה למעשה למכור ולעביר הכספים אליהם.
לא חושב שהם צריכים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם השקעה ב- IBKR מסוכנת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ד IBKR - השקעה סולידית שוק ההון 1
M השקעה ב IBKR במטבעות שונים עם ריבית גבוהה במיוחד- מה הקאץ'? שוק ההון 3
Kfir_b קובץ שכבות ונתוני מניות במעבר ל-IBKR שוק ההון 3
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
M טופס 867 חשבון IBKR בחול מיסים 8
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
S IBKR או מיטב טרייד? שוק ההון 8
ד משמעות השדות כשעושים העברה מחשבון בנק בישראל ל IBKR פוסטים מאיכות נמוכה 11
O העברת כספים מ IBKR לבנק הבינלאומי צרכנות פיננסית 10
נ נכנסתי למינוס ב- IBKR. כמה זה יעלה לי? צרכנות פיננסית 5
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
ס איך עוקפים חסימה להשקעות קריפטו ב-IBKR? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
Y IBKR ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
W IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
י ********* ****** IBKR משלמים על מזומן ריבית שנתית של מעל 5% בעבור מטבע הריאל הסעודי( SAR). שוק ההון 2
Level PRICE CAP confirmation In IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G חלופות להמרת מט"ח - IBKR שוק ההון 38
ה ביטוח בחשבונות IBKR\מיטב שוק ההון 23
T יתרונות ב IBKR לעומת תיק בבנק שוק ההון 17
G ניכוי מס במקור דיבידנדים IBKR שוק ההון 9
A העברה שקלית מפפר ל ibkr העולמית שוק ההון 10
I פרטי אופציה ב- IBKR Client Portal? פוסטים מאיכות נמוכה 0
O IRA או IBKR שוק ההון 7
S אפליקציית IBKR מראה מחירי מניות בהשהייה של 15 דקות אוף טופיק 7
tdc IBKR Lite - מסלול חדש של IB ללא עמלות שוק ההון 57
S IBKR FDIC Insurance שוק ההון 2
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3