• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

Global X S&P 500 Covered Call - XYLD ETF

• פותח הנושא פותח הנושא מיכל ו.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מיכל ו.

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי XYLD ETF- Global X S&P 500 Covered Call.

האמת רכשתי את התעודה הזו כי ראיתי שהיא משלמת כל חודש, זולה יחסית, תשואת דיבידנד גבוה וגם מתאימה לצפי לעליה או דשדוש במדד (פחות או יותר מה שקורה עכשיו). מכיוון שאני לא מומחית גדולה באופציות ואיך בפועל לקנות אותם ודי חוששת מהסיכון העדפתי לקנות תעודת סל שתעשה את זה במקומי.

אני אשמח לדעת אילו סיכונים יש בתעודה הזו? במידה והשוק יתרסק במהירות מלבד ערך התעודה האם יש גורמים נוספים אשר יכולים לפגוע בי כמשקיעה?

אשמח להארות

לא כתבת שום דבר על התיק ההוליסטי הכולל שלך, המטרות שלך, אופק ההשקעה שלך, סיבולת הסיכון שלך, ולמה לא מספיק טוב לך לקנות ETF זול ופאסיבי שעוקב אחרי ה-S&P500.
שהיא משלמת כל חודש,
וכמה את משלמת על זה שהיא משלמת? ולמה לא פשוט ETF מחלקת של ואנגרד?
זולה יחסית,
יקרה מאד יחסית לאלטרנטיבה פסיבית ופשוטה.
וגם מתאימה לצפי לעליה
ממש לא.
לא מומחית גדולה באופציות ואיך בפועל לקנות אותם ודי חוששת מהסיכון העדפתי לקנות תעודת סל שתעשה את זה במקומי.
זה משפט הזוי. הסיכון במכשיר קיים גם אם מישהו אחר רוכש אותו בשבילך.
אני אשמח לדעת אילו סיכונים יש בתעודה הזו?
את זה שואלים לפני שרוכשים את הנייר, לא אחרי, אבל בדיוק בשבילך הוציא בן פליקס וידאו חדש:
Covered Call ETFs

שלום לכולם,

האמת רכשתי את התעודה הזו כי ראיתי שהיא משלמת כל חודש, זולה יחסית, תשואת דיבידנד גבוה וגם מתאימה לצפי לעליה או דשדוש במדד (פחות או יותר מה שקורה עכשיו). מכיוון שאני לא מומחית גדולה באופציות ואיך בפועל לקנות אותם ודי חוששת מהסיכון העדפתי לקנות תעודת סל שתעשה את זה במקומי.

אני אשמח לדעת אילו סיכונים יש בתעודה הזו? במידה והשוק יתרסק במהירות מלבד ערך התעודה האם יש גורמים נוספים אשר יכולים לפגוע בי כמשקיעה?

אשמח להארות
covered call זה אחלה אסטרטגיה לדשדוש.
אך מי יודע, האם אנחנו נהיה בדשדוש ? אני לא יודע.

התעודה קוטמת את הרווחים שלה באחוז מסויים, ומאידך מקבלת "הגנה" מסויימת מפני ירידות.

בהינתן תנועה משמעותית מטה של 10% ואז עליה של 10% .. הSP500 יחזור לעצמו (בוא נעזוב רגע שירידה ועליה של 10% לא חוזר בדיוק לאותה נקודה)
לעומת זאת התעודה הזאת, תהיה מוגנת חלקית מההפסדים, ונניח תרד רק 7% , אבל בעליה תהיה חסומה ותעלה רק 3% ואז בסוף תהיי במינוס 4% (ושוב תסלחו לי על הסכימה של האחוזים)

לכאורה אפשר להגיד "בתקופה הנוכחית אנחנו בדשדוש ולכן זה כדאי" , הבעיה היא שבעצם הפרמיה שהם מקבלים נגזרת מעלות האופציה שהם מוכרים, שהיא נגזרת מהסטייה (אפשר להסתכל על מדד הVIX שמראה את הסטיה של האופציות במיצוע מאוד מורכב ולא רלוונטי) בקיצר, הVIX כרגע סביב ה14 שפל של 3.5 שנים, מה שאומר שהפרמיה שהתעודה הזאת מקבלת מלמכור את הCALL קטנה יחסית.

מפה יש 2 אפשרויות :
1. להבין את כל החפירה הזאת וזאת רק ההתחלה
2. להסתכל על הSPY לעומת הETF הזה בעשורים האחרונים, ולגלות שהSPY עלה יותר.

בהצלחה

אז צריך להבין מה הסיכון פה, אני מודה שאין לי מושג.
זה פשוט הימור, במקרה הזה על ה-S&P500 . אם הוא מדשדש או יורד אז יש רווח, יחסית להחזקה במדד עצמו. אם המדד עולה אז מדובר בהפסד ליתר דיוק
(האופציה- is in the money ). כמה? זה תלוי.

למען ההגינות, את זה אפשר להגיד גם על אג"ח.
ועדיין יש סיבות טובות להשקעה באג"ח.
הסיבות לא מתקיימות פה. יש כאן החזקה של מניות ב-S&P500
לכן ההשוואה הנכונה זה עם ETF שמחזיק במניות ,S&P500 , זו החזקה באותם נכסים, רק אסטרטגיית ההחזקה שונה.

הדבר שהכי קוסם אולי לאנשים בתעודות מהסוג הזה זה העובדה שהן משלמות דיבידנד די גבוה (ביחס לתעודות מחלקות אחרות) ובאופן חודשי.
הבעיה שאין ארוחות חינם וכדאי לזכור שהתשואה הזאת מתקבלת עם סיכונים לא קטנים, מגבלה "מובנית" על עליית הערך (ביחס ל-S&P), דיבידנד לא יציב וכד'.

אגב, אם אני לא טועה בעלת הבית מחזיקה בתעודה דומה בשם JEPI, בה יש סיכון נוסף אפילו עקב שימוש ב-ELNs.

הדבר שהכי קוסם אולי לאנשים בתעודות מהסוג הזה זה העובדה שהן משלמות דיבידנד די גבוה (ביחס לתעודות מחלקות אחרות) ובאופן חודשי.
הבעיה שאין ארוחות חינם וכדאי לזכור שהתשואה הזאת מתקבלת עם סיכונים לא קטנים, מגבלה "מובנית" על עליית הערך (ביחס ל-S&P), דיבידנד לא יציב וכד'.

אגב, אם אני לא טועה בעלת הבית מחזיקה בתעודה דומה בשם JEPI, בה יש סיכון נוסף אפילו עקב שימוש ב-ELNs.
roger that
זה מה שקרה לי עם אחיו הבכור QYLD, כשהתחלתי להשקיע מאוד קסם לי הרעיון של ~12% תשואה בשנה, דיבידנד חודשי שאפשר להשקיע מחדש וכמו מתלהב אמרתי לעצמי "בניתי לי מכונה של כסף" , אח"כ הגיעו הירידות הגדולות של השנתיים האחרונות ואיתן גם גובה הדיבידנד החודשי, האסימון נופל כשמתחילות העליות , במקרה שלי הנאסדאק מתחיל לעלות והתעודה שומרת על קצב של חילזון - בסופו של דבר החלטתי לחתוך ולמכור, ההפסד + הדיבידנדים שצברתי מאז ההחזקה התאזנו +/- , את הכסף השקעתי במחקה ארה"ב עם דמי ניהול של 0.03% וכבר הרווחתי יותר בהשוואה לעליה של QYLD.
אני לא טוען שאי אפשר להרוויח עם ה ETF הזה אבל צריך להיות מודע לצורה שבה שהמכשיר עובד, יתרונות וחסרונות.

לא מדובר כאן בדיוידנד שהוא חלוקה מתוך ההכנסה הריאלית של החברה, אלא על רווח ממכירה של אופציות מסוג call , שעלולות לחייב אותך למכור מניות, מתחת למחיר השוק, למי שקנה אותם.

עובד טיפה אחרת. גם בגלל הרכב המניות והאחזקה הישירה. ובכל מקרה, ELNים הם סוג של מוצר מובנה, אין "סיכון" גדול במובן שהם כ20%, כן יש להם upside cap

אז צריך להבין מה הסיכון פה, אני מודה שאין לי מושג.
השאלה אם ביחס של סיכון/סיכוי/אנטיקורלציה יש פוטנציאל לתעודה הזו.
הסיכון פה מאוד פשוט
הם מוכרים אופציית CALL על הSPY .. נניח 2% מחוץ לכסף .
כל עליה של הSPY באותו חודש מעל 2%, הם חייבים לקונה הCALL את הכסף. והם משיגים את הכסף מזה שהם גם מחזיקים את הSPY וכך בעצם כל עליה משמעותית נקטמת.
מצד שני כל עוד הSPY מדשדש, הם נהנים מהפרמיה של הCALL ..

אגב, מבחינה מתמטית (put call parity) האסטרטגיה הזאת שקולה למכירה של NAKED PUT באותו הSTRIKE, שאגב בה אפשר כנראה להשיג מינוף גדול יותר כי לא צריך לשים את כל הכסף על הSPY אלא רק מרג'ין על הPUT , אולי זה אפילו מה שהם עושים פנימית ואת שאר הכסף משקיעים בפק"מים למינהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש Ishares global bond שוק ההון 4
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
ב Dow Jones Global Total Stock Market Index שוק ההון 0
D First Eagle Global Fund Class A מיסים 0
ה iShares Core Global Aggregate Bond נפלת 3% האומנם? שוק ההון 7
S Global ex-US Stock Market total return כממוצע לשנה משנת 1950 אם אפשר גם לפני... שוק ההון 1
M מה ההבדל בין קרן אינדקס Global Return לקרן Return שוק ההון 5
Izik SPDR® S&P® Global Dividend Fund שוק ההון 5
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א S&P 500 Momentum שוק ההון 5
U השקעת סכומים אקראיים בקרן העוקבת אחרי ס.פ 500 שוק ההון 8
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
מ פיקדון מובנה שקלי S&P 500 במזרחי, מה אני מפספס? שוק ההון 11
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 118
U מסלול מחקה S&P 500 מגודר מט"ח שוק ההון 6
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 5
O קסם S&P 500 KTF מנוטרלת מט"ח שוק ההון 1
C מסלולי 500 S&P בקרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 78
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
א השקעות לעו"ש שמעלה אבק בבנק (500,000 שח) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
D S&P 500 האמונם? ארממ ארממ.. פוסטים מאיכות נמוכה 7
B משקלים בסנופי, אשליית 500 החברות הגדולות בארה"ב שוק ההון 15
A S&P 500 האם כל אחד יכול להשקיע? שוק ההון 24
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
ב VOO מול קסם S&P 500 KTF שוק ההון 7
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 33
F החברות בs&p 500 הם גלובליות שוק ההון 72
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
A המלצות לקופת גמל להשקעה: דגש על מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
M iShares S&P 500 Equal Weight UCITS ETF USD (Acc) שוק ההון 3
א כיצד מחושב דמי ניהול על מדד s&p 500 שוק ההון 4
K שאלה על ביצועים של iShares Core S&P 500 שוק ההון 4
F S&P 500 צוברת שוק ההון 17
N מגבילות לאשס.חוץ SPX 500 שוק ההון 3
F ה s&p 500 ובעיית החוב של ארהב שוק ההון 3
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E 500 אש״ח אפשרויות השקעה? שוק ההון 20
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
O S&P 500 שוק ההון 16
R הקרן השקלית על מדד S&P 500 של בלאקרוק שוק ההון 2
M מס ירושה iShares $ CORE S&P 500 UCITS ETF-TA מיסים 4
L השקעה ב-S&P 500 דרך פפר אינווסט שוק ההון 30
B הקרן השקלית 1159250 על מדד S&P 500 (דמי ניהול: 0.07%) של בלאקרוק iShares שוק ההון 2
נ מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30

נושאים דומים

Back
למעלה