רומן
משתמש רגיל
- דירוג
- 60
אז כמו שכבר צינתי, יש לי חיבה לסימולציות, ובהמשך לשרשור בנושא ה-DayTrade שעלה פה היום
אמרתי לעצמי בוא נשחק משחק עם המחשב, לבדוק האם ניתן לקבל תשואה עודפת במסחר יומי שכזה.
(אני מניח שאני לא הראשון שעשה את זה, ואשמח שם מישהו יפנה אותי למקורות שעשו משהו דומה, לא חיפשתי בעצמי).
הרקע:
האם ניתן לקבל תשואה עודפת על פני השוק במסחר יומי המבוסס על תנודתיות בלבד ולא על ניתוח כלשהו.
העולם בו התנהל המשחק:
זירת מסחר בה מתנהל מסחר פעם ביום במשך 365 ימים בשנה ב-10 מניות בלבד השוות במשקלן במדד.
ביום הראשון שווי כל המניות זהה (שווה ל-1 יחידות לצורך העניין).
המניות מתנהלות לפי מודל Brownian motion (ויקיפדיה) עם תשואה שנתית של 15% וסטיית תקן של 20%.
וכמובן שזה עולם מושלם ללא עמלות וללא מיסים.
חוקי המשחק:
ביום הראשון למשחק השחקן קונה 100 יחידות מכל מניה (כלומר סך הכל שילם 100X1X10=1000 יחידות)
בכל יום משחק, השחקן מבצע את הפעולה הבא לכל מניה:
בודק את המחיר - אם המחיר גבוה ב5% מהמחיר הקובע (יוזכר בהמשך) - השחקן מוכר את כל החזקתו במניה הנ"ל ומקבל את השווי המלא (כאמור, עולם מושלם ללא עמלות וללא מיסים)
אחרי שבדקת את כל המניות עובר לשלב הקניה (במידה ויש לו כסף זמין)
בדוק אילו מניות ירדו ב5% לפחות ביחס למחיר הקובע. אנחנו הולכים לרכוש את המניות שעומדות בקריטיון.
כך את כל הכסף הזמין שיש, חלק אותו לפי מספר המניות שעומדות בקריטריון הרכישה וקנה את הכמות הרלוונטית מכל מניה (לשם הפשטות, ניתן לקנות גם חלקי יחידות של מניה).
כך שאם יש לפחות מניה אחת שקונים, לא נשארים עם כסף זמין.
המחיר הקובע:
בכל מניה אחרי שביצעת פעולה, הגדר את המחיר שבוע בוצע הפעולה כמחיר הקובע. לדוגמא:
התחלנו במחיר של 1. ביום ג' המחיר עלה ל-1.07, אנחנו מוכרים וקובעים את המחיר הקובע כ-1.07. עד שהמחיר לא ירד מתחת ל-1.07*0.95=1.0165 אנחנו לא נקנה את המניה הנ"ל.
נגיד ביום ד' המחיר ירד ל-1.01, אנחנו נקנה ונקבע את המחיר הקובע ל-1.01.
זהו.
בסוף השנה (365 ימי משחק) בודקים את השווי הכולל של המשחקן (מוכרים את כל המניות ומוסיפים את הכסף הזמין במידה וקיים).
סימולציה
נכתב קוד מטלאב קצר שמריץ את המשחק.
המשחק משוחק ע"י 100 שחקנים שונים ("בשווקים" שונים) ועבור כל שחקן נשווה האם הוא קיבל תשואה עודפת או לא ביחס לשוק. כאשר השוק הכוונה היא הרווח שהשחקן היה מקבל אם היה רק קונה ביום 1 (כמו כולם) ומוכר ביום האחרון את ה-100 יחידות שלו מכל מניה.
דוגמא לשחקן:
מצורפים גרפים של תוצאות משחק אחת מתוך ה-100.
הגרף העליון: מחירי המניות השונות ומחיר השוק (מזכיר, כל מניה שוות משקל במדד)
גרף 2 כמות המניות.
גרף 3 הכסף הזמין.
המשך בהודעה 2:
אמרתי לעצמי בוא נשחק משחק עם המחשב, לבדוק האם ניתן לקבל תשואה עודפת במסחר יומי שכזה.
(אני מניח שאני לא הראשון שעשה את זה, ואשמח שם מישהו יפנה אותי למקורות שעשו משהו דומה, לא חיפשתי בעצמי).
הרקע:
האם ניתן לקבל תשואה עודפת על פני השוק במסחר יומי המבוסס על תנודתיות בלבד ולא על ניתוח כלשהו.
העולם בו התנהל המשחק:
זירת מסחר בה מתנהל מסחר פעם ביום במשך 365 ימים בשנה ב-10 מניות בלבד השוות במשקלן במדד.
ביום הראשון שווי כל המניות זהה (שווה ל-1 יחידות לצורך העניין).
המניות מתנהלות לפי מודל Brownian motion (ויקיפדיה) עם תשואה שנתית של 15% וסטיית תקן של 20%.
וכמובן שזה עולם מושלם ללא עמלות וללא מיסים.
חוקי המשחק:
ביום הראשון למשחק השחקן קונה 100 יחידות מכל מניה (כלומר סך הכל שילם 100X1X10=1000 יחידות)
בכל יום משחק, השחקן מבצע את הפעולה הבא לכל מניה:
בודק את המחיר - אם המחיר גבוה ב5% מהמחיר הקובע (יוזכר בהמשך) - השחקן מוכר את כל החזקתו במניה הנ"ל ומקבל את השווי המלא (כאמור, עולם מושלם ללא עמלות וללא מיסים)
אחרי שבדקת את כל המניות עובר לשלב הקניה (במידה ויש לו כסף זמין)
בדוק אילו מניות ירדו ב5% לפחות ביחס למחיר הקובע. אנחנו הולכים לרכוש את המניות שעומדות בקריטיון.
כך את כל הכסף הזמין שיש, חלק אותו לפי מספר המניות שעומדות בקריטריון הרכישה וקנה את הכמות הרלוונטית מכל מניה (לשם הפשטות, ניתן לקנות גם חלקי יחידות של מניה).
כך שאם יש לפחות מניה אחת שקונים, לא נשארים עם כסף זמין.
המחיר הקובע:
בכל מניה אחרי שביצעת פעולה, הגדר את המחיר שבוע בוצע הפעולה כמחיר הקובע. לדוגמא:
התחלנו במחיר של 1. ביום ג' המחיר עלה ל-1.07, אנחנו מוכרים וקובעים את המחיר הקובע כ-1.07. עד שהמחיר לא ירד מתחת ל-1.07*0.95=1.0165 אנחנו לא נקנה את המניה הנ"ל.
נגיד ביום ד' המחיר ירד ל-1.01, אנחנו נקנה ונקבע את המחיר הקובע ל-1.01.
זהו.
בסוף השנה (365 ימי משחק) בודקים את השווי הכולל של המשחקן (מוכרים את כל המניות ומוסיפים את הכסף הזמין במידה וקיים).
סימולציה
נכתב קוד מטלאב קצר שמריץ את המשחק.
המשחק משוחק ע"י 100 שחקנים שונים ("בשווקים" שונים) ועבור כל שחקן נשווה האם הוא קיבל תשואה עודפת או לא ביחס לשוק. כאשר השוק הכוונה היא הרווח שהשחקן היה מקבל אם היה רק קונה ביום 1 (כמו כולם) ומוכר ביום האחרון את ה-100 יחידות שלו מכל מניה.
דוגמא לשחקן:
מצורפים גרפים של תוצאות משחק אחת מתוך ה-100.
הגרף העליון: מחירי המניות השונות ומחיר השוק (מזכיר, כל מניה שוות משקל במדד)
גרף 2 כמות המניות.
גרף 3 הכסף הזמין.
המשך בהודעה 2: