• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Adjust the sails

אולימפיה

משתמש סולידי
דירוג
93
שלום לכולם.

אני חוגגת בפברואר 37, נשואה באושר עם שלושה ילדים קטנים

התפטרתי מהעבודה בספטמבר והתחלתי תואר שני שחלמתי עליו הרבה זמן
בן זוגי שכיר

השנים האחרונות היו תקופה מאוד סוערת עברנו. והרבה ממה שהחזיק אותי זה המשפט we can not direct the wind but we can adjust the sail. ואני חושבת שהוא יהיה שימושי גם עכשיו.

הסיבה ליומן הזה היא שהתחלנו למשוך מחסכונות לא למטרות פרודוקטיביות פעם ראשונה בחיים ואני מודאגת ורוצה לראות שמתנהלים עם זה נכון.

אז ככה:

הכנסות :
משכורת של בן זוג - 25509
דמי אבטלה שלי - 4685. יש כאן טעות חישוב של ביטוח לאומי חסרים כאן כ 2000 ש״ח אני בדין ודברים איתם בנושא

נכסים נוספים
דירה שבה אנחנו גרים - נקנתה בשנת 22 ב1.8 מליון כיום להערכתי שווה כ2.4 ( לא בטוחה איך בודקים אבל אני ראיתי שהשכנים בעלי דירה זיהה מכרו במחיר הזה)
חיסכון בבית השקעות - 117,000
קרן השתלמות שלי - 22000
קרן השתלמות של בן זוג 150000

הלוואות
משכנתא לקחנו מליון נשאר עוד 904861 להחזיר.

הלוואה כנגד הון עצמי/חיסכון- קטגוריה משל עצמה -
בשביל המשכנתא היינו צריכים לשבור חיסכון שלנו בסך 620,000היועץ הפנסיוני שלנו יעץ לנו לקחת הלוואה כנגד החסכון בזמן שקנינו דירה. לשלם באמצעות הכסף של ההלוואה כהון עצמי ואת הסכום הזה להשקיע כשאנחנו משלמים ריבית וחלק מההלוואה. זאת גם הקרן ממנה אנו מושכים בעתות מצוקה. שמנו 620000, לא מזמן משכנו 40,000 כרגע בקרן 800,000 צריך עוד להחזיר 465000 כך שאנחנו למעשה ב 335000 רווח. העלות - ריבית של פריים פלוס חצי אחוז. בזמנו זה היה 500 לחודש וכיום זה 2093.

יש לנו פנסיות אבל לא נגיע בהם ולכן זה א רלוונטי לדיון כאן.

כמו שכתבתי בתקופה האחרונה נאלצנו למשוך 40,000 חלק בגלל בלתם ( שיפוץ בבנין) וחלק על מנת לכסות גירעון.

בחודש הבא אני אמורה להתחיל לקבל מלגות, אני לא בטוחה עוד לגבי הסכומים. אעדכן

מטרות מידיות- עם קבלת המלגות לא לגעת בחסכנות אלא להוסיף
אליהם ולהגיע לאיזון תקציבי

מטרות רחוקות - חסכונות לילדים וחיסול משכנתא/שיפור דיור אולי מדירת 4 ל5

אני עוקבת אחרי ההוצאות בעזרת פינקה ואני ממש מתקשה להבין איך שנים חיינו באיזון ופתאום זה לא עובד. כאילו הכל הכפיל את עצמו אף על פי שלא עשינו שום דבר דראסטי וחיים באותה רמת חיים

אשמח להצעות יעול וגם לעצות איך חוסכים עם משפחה וילדים. זאת אחת הנקודות הכוורות של הבלוג

כל הכבוד על האומץ!
יצאתי קצת מבולבלת מנושא החסכונות שלכם וההלוואות שכנגד:
חיסכון בבית השקעות - 117,000
קרן השתלמות שלי - 22000
קרן השתלמות של בן זוג 150000

הלוואות
משכנתא לקחנו מליון נשאר עוד 904861 להחזיר.
הלוואה כנגד הון עצמי/חיסכון- קטגוריה משל עצמה -
בשביל המשכנתא היינו צריכים לשבור חיסכון שלנו בסך 620,000היועץ הפנסיוני שלנו יעץ לנו לקחת הלוואה כנגד החסכון בזמן שקנינו דירה. לשלם באמצעות הכסף של ההלוואה כהון עצמי ואת הסכום הזה להשקיע כשאנחנו משלמים ריבית וחלק מההלוואה. זאת גם הקרן ממנה אנו מושכים בעתות מצוקה. שמנו 620000, לא מזמן משכנו 40,000 כרגע בקרן 800,000 צריך עוד להחזיר 465000 כך שאנחנו למעשה ב 335000 רווח. העלות - ריבית של פריים פלוס חצי אחוז. בזמנו זה היה 500 לחודש וכיום זה 2093.
בציטוט העליון יש 117K חסכונות. בציטוט התחתון יש 800K. מאיפה לקחתם 620K? ואיך זה נשאר לכם ולא הלך לקנית הדירה?
והמשכנתא היא בנוסף? קניתם כשהיה לכם רק 200K הון עצמי באמת?

אני עוקבת אחרי ההוצאות בעזרת פינקה ואני ממש מתקשה להבין איך שנים חיינו באיזון ופתאום זה לא עובד. כאילו הכל הכפיל את עצמו אף על פי שלא עשינו שום דבר דראסטי וחיים באותה רמת חיים

בשנים האחרונות העלויות של הכל עלו ומנגד ההכנסה שלכם ירדה בעקבות האבטלה שלך. אז מה ההפתעה?

הסיבה ליומן הזה היא שהתחלנו למשוך מחסכונות לא למטרות פרודוקטיביות פעם ראשונה בחיים ואני מודאגת ורוצה לראות שמתנהלים עם זה נכון.
רצוי לתכנן כמה המינוס החודשי וכמה זמן הוא יימשך.
יכול להיות שתוכלו לקצץ בהוצאות בסבסוד המעון.
אני לא יודע כמה אינטנסיבי התואר השני שאת עושה אבל אולי אפשר לשלב אותו עם עבודה או עם יותר זמן בבית עם הילדים והכנה של אוכל ממוצרים גולמיים זולים ובריאים.

בדרך כלל התואר השני מאפשר משכורת גבוהה יותר בהמשך.

יש מלא עצות איך לחסוך כסף צריך לבחון את זה מול ההוצאות שלכם שלא פירטת אותם בכלל.

בת העמק
יש חיסכון של 117 בבית השקעות.
בנוסף - יש במקום אחר סכום של 800 אבל מתוכו אנחנו חייבים 465. ההפקדה הראשונית הייתה 620 . הם גדלו ל 800.

מה התכנית עם התואר השני שלך? לא כתבת כמה מוציאים אבל לפי החסכונות נראה שבלי המשכורת שלך אתם גרעוניים..

מותר לשאול מה את לומדת?
האם זה למען הנפש או הגדלת הכנסה עתידית?

בהצלחה

עדכון קטן
יש חדשות טובות וחדשות רעות
החדשות הטובות - קיבלתי מלגה מאוד נדיבה ככל הנראה 10,000 דולר שאמורה להכנס אלי חודש הבא. בנוסף מלגה של 5000 ש״ח שגם אמורה להכנס חודש הבא ועוד מלגה של 3500 ש״ח לחודש ברגע שאגיש הצעת מחקר. ( עובדת על זה במרץ מקווה ישגמר במהירות) מחכה מתשובה מעוד כמה מלגות מקווה שאצליח להרכיב מזה משכורת. הלימודים הולכים נהדר. בנתיים רק ציונים מעל 95

בגזרת החדשות הרעות - ( מאוד)
קיצצו את בעלי. יקבל משכורת על ינואר פברואר ואז יצטרך לחתום אבטלה. הוא כבר התחיל לחפש.
הוא שוקל לחזור לעשות מילואים במקביל בשביל אקסטרה כסף. אמרתי שאני תומכת במה שיבחר.

עוד עידכון - הצלחתי לקבל עוד מלגה של 2000 שקל לחודש למשך כחצי שנה תמורת עזרה במחקר מסויים במחלקה. התחלתי השבוע ואני ממש אוהבת את העשיה. מחכה לתשובה מעוד כמה מלגות. בעלי עדיין מחפש עבודה.

כמה אתם מוציאים בחודש?
צריך להבין את התזרים, כי אין לכם כמות משמעותית של הון נזיל לכסות תזרים שלילי לאורך זמן.

מה התכנית עם התואר השני שלך? לא כתבת כמה מוציאים אבל לפי החסכונות נראה שבלי המשכורת שלך אתם גרעוניים..
עכשיו למדתי איך להגיב להודעות קודמות!
ההוצאות שלנו סביב ה25 אלף. אבל מתוכם יש כאלה שאני יכולה לפי הצורך לקצץ. עכשיו לשמחתי בגלל המלגות ירד הצורך לשלם שכר לימוד גם זה משהו ואני מצליחה לאט לאט לבנות ״משכורת״ ממלגות. עכשיו הבעיה הגדולה היא זה שהמשכורת של בעלי תפסיק להגיע ונאלץ לחיות על דמי אבטלה מילואים ומלגות עד שימצא עבודה חדשה, ובהייטק דברים כאלה לוקחים זמן . טוב נו בשביל זה יש קרן חירום

ההוצאות שלנו סביב ה25 אלף. אבל מתוכם יש כאלה שאני יכולה לפי הצורך לקצץ.
הבעיה הגדולה היא זה שהמשכורת של בעלי תפסיק להגיע ונאלץ לחיות על דמי אבטלה מילואים ומלגות
ממרום שנותיי וניסיוני - זאת חתיכת מתנה אמיתית לחיים להתמודד עם מצב כזה ולהבין שאפשר לשרוד תקופה כזאת (וללמוד על הדרך מהו תקציב העצמות היבשות שלכם). לנו אפילו לא היה תקציב חירום, ועדיין זה לימד אותנו שיעור שאחריו כבר לא פחדנו משינויים כאלה.

עכשיו למדתי איך להגיב להודעות קודמות!
ההוצאות שלנו סביב ה25 אלף. אבל מתוכם יש כאלה שאני יכולה לפי הצורך לקצץ. עכשיו לשמחתי בגלל המלגות ירד הצורך לשלם שכר לימוד גם זה משהו ואני מצליחה לאט לאט לבנות ״משכורת״ ממלגות. עכשיו הבעיה הגדולה היא זה שהמשכורת של בעלי תפסיק להגיע ונאלץ לחיות על דמי אבטלה מילואים ומלגות עד שימצא עבודה חדשה, ובהייטק דברים כאלה לוקחים זמן . טוב נו בשביל זה יש קרן חירום
יש אנשים שיושבים על המדף היום בהייטק גם שנה לפעמים, אבל מי שטוב וגם מתראיין טוב יכול למצוא מקום חדש תוך חודש חודשיים.

ארכיאולוגיה ימית זה נפלא. את תהני מאד לעבוד בזה, ולדעתי זה שווה את הפרשי השכר גם לטווח הארוך מאד. אני עדיין לא השתכנעתי שאין לנו את המקצוע הכי מגניב בעולם :)

לא רוצה לבאס, אבל לפעמים קצת צריך.
אני כותב רק על סמך מה שקראתי כאן, כמובן שיכול להיות שאני טועה בהכל. לשיקולך.

בחישוב זריז, ההון שלכם, לא כולל דירה, הוא מינוס 150 אלף.
עם דירה זה כמובן הרבה יותר, אבל זה נכס שאתם ממש לא רוצים לממש.
זה לא מצב רע בכלל בשביל משפחה עם הכנסה יציבה. כמעט כל מי שקנה דירה עבר שם, גם אני.
אבל בלי הכנסה קבועה זה מצב לא פשוט.

בשביל המשכנתא היינו צריכים לשבור חיסכון שלנו בסך 620,000היועץ הפנסיוני שלנו יעץ לנו לקחת הלוואה כנגד החסכון בזמן שקנינו דירה. לשלם באמצעות הכסף של ההלוואה כהון עצמי ואת הסכום הזה להשקיע
נשמע כמו עצת אחיתופל (בחכמה שבדיעבד, אבל לא רק). למה לא לתקן את זה, למכור את רוב החסכון (לא הכל, כדי לשמור על גמישות) ולהחזיר את ההלוואה?
כמה נותנת ההשקעה הזאת (אחרי מס)? אם פחות מהריבית על ההלוואה, אז זה הפסד כל חודש. אם יותר, אז כנראה מדובר בהשקעה עם מידה של סיכון. ואם הסיכון יתממש, תמצאו את עצמכם עם הלוואה גדולה מהחסכון, שזה צעד לכיוון רע מאוד.

אבל מתוכם יש כאלה שאני יכולה לפי הצורך לקצץ.
לפי מה שאת כותבת, הצורך לקצץ קיים כאן ועכשיו.
לאכול קרן חירום בשביל בלת"ם זה בסדר, להפוך את זה להרגל זה מסוכן.

בגזרת החדשות הרעות - ( מאוד)
קיצצו את בעלי. יקבל משכורת על ינואר פברואר ואז יצטרך לחתום אבטלה. הוא כבר התחיל לחפש.
אם אני מבין נכון, הייתם בגירעון כבר לפני זה.
אז עכשיו, בלי צמצום מסיבי, זה גירעון של הרבה אלפים בחודש.
המילואים זה פתרון זמני טוב מבחינה כלכלית (וכמובן קשה מאוד מבחינות לא כלכליות) אבל זה פלסתר לחודש-חודשיים.

יש אנשים שיושבים על המדף היום בהייטק גם שנה לפעמים, אבל מי שטוב וגם מתראיין טוב יכול למצוא מקום חדש תוך חודש חודשיים.
כולי תקווה למרות שלפעמים זה עלול לקחת זמן. הוא התחיל בין השאר תהליך מול מטה(פייסבוק) ואמרו לי ששמה זה לוקח זמן. כרגע יש לנו 40 אלף בעוש בגלל כל המלגות, והוא עוד אמור לקחת משכורת פברואר. כולי תקווה שתהליך מצביעת העבודה ילך מהר עבורו.

כולי תקווה למרות שלפעמים זה עלול לקחת זמן. הוא התחיל בין השאר תהליך מול מטה(פייסבוק) ואמרו לי ששמה זה לוקח זמן. כרגע יש לנו 40 אלף בעוש בגלל כל המלגות, והוא עוד אמור לקחת משכורת פברואר. כולי תקווה שתהליך מצביעת העבודה ילך מהר עבורו.
גם אני מקווה שזה יקרה, ושיסגרו את ההסתדרות, ושיהיה גשם טוב לחקלאים, אבל צריך גם לעשות תוכנית, כי סביר שיקח לו זמן ועדיף שתעשו תכנית עכשיו כשיש עוד כסף נזיל וזמן לחשוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמה זמן הוא יכול לקבל דמי אבטלה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M The Problem With Index Funds שוק ההון 24
N בניית פורטפוליו הכנסה פסיבית בסגנון “The Income Factory” שוק ההון 6
EnsilZah Deep in the money covered calls Vs. share sale שוק ההון 1
A The Hawk and the Serpent שוק ההון 21
K The Volatility Squeeze - משבר באופק? שוק ההון 4
B The simple path to wealth כאזרח עם אזרחות ישראלית וארה"ב שוק ההון 5
I Three apartments in the building, add another one on top נדל"ן 5
D the non-permanent portfolio - פרוטפוליו יעיל לצעירים שוק ההון 0
Liron2035 The inventor of the ‘4% rule’ just changed it שוק ההון 46
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
Liron2035 ארה"ב: צפי לשיא אבטלה הסטורי(25%), פוטנציאל למיתון. והבורסה?greatest 50-day rally in the history שוק ההון 37
ג It's the Student Life for Me שוק ההון 8
M My parents and the advisor at the bank שוק ההון 33
מ The EuroLeague is coming מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Liron2035 אינטרקטיב ברוקר פרסמו: Access the Tel Aviv Stock Exchange שוק ההון 12
adamshalev How The Economic Machine Works by Ray Dalio שוק ההון 8
Roi מצב הכלכלה בארץ על פי THE MARKER מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
Danielovich living of the grid אוף טופיק 0
ברננקי משהו מוזר קורה ב The Marker אוף טופיק 22
עומר המלצת סרט: "מכונת הכסף" (The Big Short) אוף טופיק 76
ל The illusion of free choice אוף טופיק 0
Sinister האם השוק מכור? Is the market rigged שוק ההון 25
whybe Take the blue pill? התפתחות אישית 73