• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

80% חשיפה למניות

• פותח הנושא פותח הנושא יונתןתן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יונתןתן

משתמש סולידי
דירוג
11
החלטתי לשנות את החשיפה למניות מהערך 60% לבערך 80%.

התחלתי להשקיע לפני 6 שנים, ועם חשיפה של 60% (בעיקר למדדים עולמיים) היה לי רווח נאה. בחרתי ב-60% לפי כלל ה-100 מינוס הגיל. ה-40% האחרים הוחזקו בעיקר במזומן - בהתחלה קניתי קצת אג"חים אבל אז התייאשתי מהם. לאחרונה הם עברו לחשבון בבנק שמחזיר 4% ללא סיכון (יחסית, אני יודע שתמיד יש סיכון שהבנק יפשוט רגל וכד').

לאחרונה בקריאות ב-reddit ראיתי שלא נשארו הרבה שמשתמשים בכלל ה-100 מינוס הגיל, ועברו ל-110 ואף 120 מינוס הגיל. והחלטתי להצטרף אליהם, והגדלתי את החשיפה למניות לבערך 80%.

ועכשיו אני מפחד שהתזמון שלי ממש גרוע בהינתן שהשוק בשיא. מקווה שיהיה לי האומץ להחזיק (ולקנות עוד) במקרה של נפילה.

זהו, לא באתי לשאול שום דבר. רק לשתף.

אם אתה סבור שהתזמון גרוע עדיף לשנות אותו לפני הנפילה ולא אחריה...

השוק כמעט תמיד בשיא.
אכן. שוק בשיא אינו סימן ל״תזמון גרוע״.
ולמעשה חיזוי של ״תזמון גרוע״ זו בעיה שאפילו המקצוענים הגדולים ביותר בתחום לא מצליחים לבצע באופן מהימן.

לפותח האשכול: כל עוד אתה בטוח שסיבולת הסיכון שלך (ושל משפחתך) תואמת חשיפה ל80%, יישר כוח. בסה״כ בעיניי מדובר בחשיפה סבירה והגיונית.

אתה יכול למצע, לא להכניס את כל הסכום בבת אחת. נגיד לקנות אחת לחודש. אם השוק ירד אז אתה תתפוס אותו בכל פעם במחיר יותר נמוך. (אם יעלה תפסיד תשואה פוטנציאלית).

התחלתי להשקיע לפני 6 שנים, ועם חשיפה של 60% (בעיקר למדדים עולמיים) היה לי רווח נאה. בחרתי ב-60% לפי כלל ה-100 מינוס הגיל. ה-40% האחרים הוחזקו בעיקר במזומן - בהתחלה קניתי קצת אג"חים אבל אז התייאשתי מהם. לאחרונה הם עברו לחשבון בבנק שמחזיר 4% ללא סיכון (יחסית, אני יודע שתמיד יש סיכון שהבנק יפשוט רגל וכד').

לאחרונה בקריאות ב-reddit ראיתי שלא נשארו הרבה שמשתמשים בכלל ה-100 מינוס הגיל, ועברו ל-110 ואף 120 מינוס הגיל. והחלטתי להצטרף אליהם, והגדלתי את החשיפה למניות לבערך 80%.

ועכשיו אני מפחד שהתזמון שלי ממש גרוע בהינתן שהשוק בשיא. מקווה שיהיה לי האומץ להחזיק (ולקנות עוד) במקרה של נפילה.

זה עניין בעיקר של סיבולת. במקומך הייתי חושב על השאלות הבאות:

עברת כבר את 20 עם הקריסה של הקורונה ואת 21-22 עם הירידות. האם עשית איזון מחדש בתקופות האלו ? האם חשבת על להגדיל באותן תקופות ?
האם יכול להיות שאתה מעוניין להגדיל עכשיו בעיקר בשל fomo של השנתיים האחרונות ?
מה יקרה לך לפי דעתך אם היית עובר את 20-22 כאשר היית מתחיל עם חשיפה של 80%?

הטרגדיה עם הקונספט החמקמק המתקרא "סיבולת סיכון" הוא שאתה מגלה מהי רק אחרי שחצית אותה

אסור להמליץ בפורום, אך בכל זאת אמליץ להתרחק מרדיט בזמן נפילות או קריסות בשוק ההון :)

תודה על השיתוף, בהצלחה

לדעתי, בשלב הצבירה יש חשיבות לא רק להפסד כאחוז מהתיק אלא גם ליחס שלו למשכורת / הוצאה חודשית.
יש הבדל בין ההרגשה להפסיד סכום של משכורת חודשית לסכום של משכורת שנתית, גם אם בשני המקרים מדובר באותו שיעור מהתיק.

לדעתי, בשלב הצבירה יש חשיבות לא רק להפסד כאחוז מהתיק אלא גם ליחס שלו למשכורת / הוצאה חודשית.
יש הבדל בין ההרגשה להפסיד סכום של משכורת חודשית לסכום של משכורת שנתית, גם אם בשני המקרים מדובר באותו שיעור מהתיק.
בשלב בו ה"הפסד" הוא של משכורת שנתית, סיכוי לא מבוטל שסך הרווחים שהצטברו לאורך השנים עולה על כך, כך שפסיכולוגית הרבה יותר קל כי התיק עדיין ב"רווח".

בשלב בו ה"הפסד" הוא של משכורת שנתית, סיכוי לא מבוטל שסך הרווחים שהצטברו לאורך השנים עולה על כך, כך שפסיכולוגית הרבה יותר קל כי התיק עדיין ב"רווח".
זו היתה דוגמה להמחשת העיקרון.
במציאות לא כל תיק נבנה מחסכון מהשכר במשך שנים.

לא יודע אם זה מעודד אותך או לא, ובטח שאני לא משתף את זה בתור עצה.
אבל כל עוד אני עובד (כלומר לא תלוי בשוק ההון עבור הוצאות המחייה) אני ב- 100% מניות (למעט דירה למגורים, אם זה יקרה)
עריכה: אני בן 38

הסיכון של 80 אחוז מניות הוא גבוה, אבל כמה זה קריטי משתנה מאדם לאדם, זה תלוי מה שאר הנכסים שלך.
אם יש לך נכסים אחרים ואתה בלי חובות, אתה יכול להרשות לעצמך יותר סיכון. או לחילופין, אם התיק גדול מספיק, או אם הוא עדיין מאוד קטן..
אם זה כל הכסף הפנוי שלך, וחצית את גיל ה40, הייתי לושה פעמיים.

הסיכון של 80 אחוז מניות הוא גבוה, אבל כמה זה קריטי משתנה מאדם לאדם, זה תלוי מה שאר הנכסים שלך.
אם יש לך נכסים אחרים ואתה בלי חובות, אתה יכול להרשות לעצמך יותר סיכון. או לחילופין, אם התיק גדול מספיק, או אם הוא עדיין מאוד קטן..
אם זה כל הכסף הפנוי שלך, וחצית את גיל ה40, הייתי לושה פעמיים.
מה זאת אומרת "אם יש לך נכסים אחרים"? הסיטואציה היא מדוברת היא שהוא 80% במניות (ו20% בנכסים אחרים), זה ידוע בדיוק "כמה" נכסים אחרים יש לו.

מה זאת אומרת "אם יש לך נכסים אחרים"?
אני מנחש שהכוונה היא, למשל, לנדל"ן למגורים \ השקעה, או השקעות אחרות מחוץ לבורסה
כמובן שיש תיק אחד, אבל לא תמיד פותחי שרשור חושבים לציין את זה

6 שנים זה אומר שחווית 3 שווקים דוביים, זה אמור לתת לך אינדיקציה טובה לגבי סיבולת הסיכון שלך. ישנת טוב בלילה? היה לך אינסטינקט של טורף שרק מחכה שיתפנה לו כסף כדי לקנות עוד?

תחליט לפי זה, לא לפי טרנדים.

אני מנחש שהכוונה היא, למשל, לנדל"ן למגורים \ השקעה, או השקעות אחרות מחוץ לבורסה
כמובן שיש תיק אחד, אבל לא תמיד פותחי שרשור חושבים לציין את זה
הבנתי היטב את הכוונה,
הנקודה שלי היתה להדגיש שיש רק תיק אחד, ושזה לא 80% מניות אם יש לך X שקלים במזומן, 4X שקלים במניות, ועוד נדלן בצד.
סליחה אם זה היה נראה שהשאלה שלי נאיבית :roll:

6 שנים זה אומר שחווית 3 שווקים דוביים, זה אמור לתת לך אינדיקציה טובה לגבי סיבולת הסיכון שלך. ישנת טוב בלילה? היה לך אינסטינקט של טורף שרק מחכה שיתפנה לו כסף כדי לקנות עוד?
זה קירוב טוב, אבל הם היו קצרים מידי מכדי ללמד על סיבולת סיכון בשוק דובי ארוך ומייגע.

הערה מעניינת בנושא של TOM LEE, מנהל ההשקעות של Fundstrat:
buying stocks at new highs has had a better win ratio over time than trying to buy at the lows
הוא טוען שיש מחקרים שמראים זאת. טרם איתרתי אותם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B אחוז חשיפה למניות בתקופת ריבית גבוהה שוק ההון 13
B רמת חשיפה למניות שוק ההון 7
ש חשיפה למניות לעומת חשיפה למחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Yos עדכון חשיפה למניות במסלול s&p 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
E אחוז חשיפה למניות שוק ההון 15
ח צמצום חשיפה למניות שוק ההון 2
מומו הברווז חשיפה אפקטיבית למניות בקה"ש שוק ההון 9
מ הבנת 120% חשיפה למניות שוק ההון 6
סנאי חישוב חשיפה למניות/מט"ח במונחי דלתא שוק ההון 2
שודד הפינג פונג הגדלת חשיפה למניות small cap שוק ההון 38
I חשיפה למניות עם גידור כאלטרנטיבה למזומן שוק ההון 28
ל אחוז חשיפה למניות בתיק שמשמש למחיה שוק ההון 65
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
שיר הלל לטבע חשיפה דולרית ישירה ל-S&P שוק ההון 7
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מניעת חשיפה למס ירושה אמריקאי שוק ההון 7
D חשיפה לשינויי מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
ה הקטנת חשיפה בתיק השקעות פרטי שוק ההון 5
S בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
T איך לייצר חשיפה למדד תשומות הבנייה? נדל"ן 0
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חשיפה לדולר צרכנות פיננסית 2
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
א חשיפה מוגזמת לsnp? שוק ההון 45
ב חשיפה פשוטה להשקעות ב-Private Equity קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ב חשיפה לכלל סוגי האג"חים הממשלתיים שוק ההון 4
Finfree קה"ש ילין לפידות מסלול מנייתי-איך לזהות חשיפה למדדים השונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S קרן מחקה מדד עולמי ללא חשיפה למט"ח שוק ההון 3
מ קרן השתלמות מחקה מדד - חשיפה למטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G תיק חשיפה לפקטורים שוק ההון 0
C חשיפה לחברות ביטחוניות שוק ההון 5
T MSCI EUROPE - חשיפה ליורו שוק ההון 14
ה חשיפה להודו שוק ההון 1
1337justme האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית? שוק ההון 34
C חשיפה לתעשייה מסורתית שוק ההון 0
G מה זה שיעור חשיפה? שוק ההון 5
S משכנתא: חשיפה לפריים אל מול קבועה צמודה נדל"ן 7
M צמצום חשיפה לפני הכנסת סכום גדול? שוק ההון 11
D פנסיה מקיפה מיטב דש מסלול s&p500 - חשיפה למדד עודכנה ל 100% [והופחתה שוב ביולי 2021] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 291
milx חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי? שוק ההון 7
Summers חשיפה גדולה מדי של S&p500 לחברות הגדולות שוק ההון 13
O חשיפה לפקטורים שוק ההון 38
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
סול חשיפה מוגדלת לארה"ב שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה