שלום לכולם,
לפני בערך שנה החלטתי לעשות סדר ולהיכנס לשוק ההון בצורה יותר יסודית על העקרונות של הסולידית בשילוב של מה שאני מאמין בו.
בן 28, חוסך בערך 40% מהמשכורת.
גר עם בת זוג ביחידת דיור ללא שכירות.
*מחזיק רכב שקניתי בזמנו חדש מהחברה (2018), יודע שזו הייתה סוג של טעות בדיעבד,
חי עם זה בשלום בסה"כ, שווי מוערך כיום - 100K ש"ח.
מה שהספקתי כרגע לעשות,
-פתיחת תיק מדדים עצמאי בIB הבינ"ל (כרגע על סך 85K)
-סידור קרן פנסיה והעברה למסלול סנופי (100K)
-אחזקה פיזית של קריפטו (10K)
-פתיחת קרן השתלמות IRA דרך סלייס גמל (כרגע על 12K, נפתחה רק לא מזמן)
מפקיד כל חודש 3K לתיק בIB, והפרשות קבועות לקרן פנסיה + קרן השתלמות כמובן.
כל התיק 100% מנייתי (מלבד אג"ח מיועדות בפנסיה)
לשאלות,
1. אני מרגיש שההשקעות החודשיות שלי נמוכות מידי, שההתקדמות איטית מידי, אני לוקח בחשבון שבשנים הקרובות
כנראה שאתחתן, אביא ילדים וההוצאות רק יעלו (בתקווה שגם ההכנסות), חשבתי על להתמנף דרך IB ב25%-30% ודווקא לנסות
לתזמן את זה לאיזה תיקון נחמד של השוק. (המינוף לא דחוף לימים/שבועות הקרובים בכ"מ)
2. אני רוצה להיחשף לנדל"ן כדי לפזר את התיק עוד קצת,
כרגע דירה להשקעה / מגורים לא נראה לי רלוונטי כי אין לי עדיין הון עצמי נזיל כדי לחשוב על זה, במידה וזה יעלה כאופציה זה יהיה רק
לאחר חתונה ובשיתוף עם בת הזוג כמובן.
חשבתי על חשיפה דרך קרנות ריט בתיק הפטור (קרה"ש), השאלה אם זה באמת יתן פיזור או איזושהי קורלציה לא מחייבת לשוק?
להבנתי התנודתיות של קרנות ריט לא נופלת ממניות.
אין לי בעיה עם תנודתיות אבל כן אני מצפה שהתגמול יהיה בהתאם, אם זה בצורת דיבידנד / תשואה לאורך זמן.
אשמח לשמוע עוד דעות / ביקורות, תודה מראש.
לפני בערך שנה החלטתי לעשות סדר ולהיכנס לשוק ההון בצורה יותר יסודית על העקרונות של הסולידית בשילוב של מה שאני מאמין בו.
בן 28, חוסך בערך 40% מהמשכורת.
גר עם בת זוג ביחידת דיור ללא שכירות.
*מחזיק רכב שקניתי בזמנו חדש מהחברה (2018), יודע שזו הייתה סוג של טעות בדיעבד,
חי עם זה בשלום בסה"כ, שווי מוערך כיום - 100K ש"ח.
מה שהספקתי כרגע לעשות,
-פתיחת תיק מדדים עצמאי בIB הבינ"ל (כרגע על סך 85K)
-סידור קרן פנסיה והעברה למסלול סנופי (100K)
-אחזקה פיזית של קריפטו (10K)
-פתיחת קרן השתלמות IRA דרך סלייס גמל (כרגע על 12K, נפתחה רק לא מזמן)
מפקיד כל חודש 3K לתיק בIB, והפרשות קבועות לקרן פנסיה + קרן השתלמות כמובן.
כל התיק 100% מנייתי (מלבד אג"ח מיועדות בפנסיה)
לשאלות,
1. אני מרגיש שההשקעות החודשיות שלי נמוכות מידי, שההתקדמות איטית מידי, אני לוקח בחשבון שבשנים הקרובות
כנראה שאתחתן, אביא ילדים וההוצאות רק יעלו (בתקווה שגם ההכנסות), חשבתי על להתמנף דרך IB ב25%-30% ודווקא לנסות
לתזמן את זה לאיזה תיקון נחמד של השוק. (המינוף לא דחוף לימים/שבועות הקרובים בכ"מ)
2. אני רוצה להיחשף לנדל"ן כדי לפזר את התיק עוד קצת,
כרגע דירה להשקעה / מגורים לא נראה לי רלוונטי כי אין לי עדיין הון עצמי נזיל כדי לחשוב על זה, במידה וזה יעלה כאופציה זה יהיה רק
לאחר חתונה ובשיתוף עם בת הזוג כמובן.
חשבתי על חשיפה דרך קרנות ריט בתיק הפטור (קרה"ש), השאלה אם זה באמת יתן פיזור או איזושהי קורלציה לא מחייבת לשוק?
להבנתי התנודתיות של קרנות ריט לא נופלת ממניות.
אין לי בעיה עם תנודתיות אבל כן אני מצפה שהתגמול יהיה בהתאם, אם זה בצורת דיבידנד / תשואה לאורך זמן.
אשמח לשמוע עוד דעות / ביקורות, תודה מראש.