• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב *******************

• פותח הנושא פותח הנושא MajorMajor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MajorMajor

משתמש סולידי
דירוג
9
ניסיתי לחפש בפוסטים קיימים ובמדריכים (המעולים) שבאודות של @FIYaacov , והצלחתי להבין חלק מהדברים אבל לא הכל, מקווה שזה אולי יוכל להיות שימושי גם עבור אחרים.
השנה העברתי סכום יחסית גדול עבורי לIB, ובזמן שהתמהמהתי לפני שהשקעתי בקרנות צוברות קיבלתי ריבית על העו״ש, ורק על העו״ש.

הוצאתי את הטופס מ IB כרגע כדי להבין איך הוא נראה לפי המדריך שראיתי, ויש לי שני שדות רלוונטיים של ריבית: Insured Deposit Interest, Broker Interest Paid and Received. אני מניח ששניהם רלוונטיים, ה insured זה פשוט כי אני משתתף בתוכנית שהם מפזרים את הכסף בין בנקים שונים כדי לבטח מעל 250 אלף דולר.

בקרוב יגיע סוף ינואר ואצטרך לשלם מס רווחי הון להבנתי על הסכום הזה. יש לי כל מיני שאלות לגבי זה, אבל אשמח גם לתשובות על חלק מהן.

- בדר״כ אני מגיש דוח שנתי דרך הרואה חשבון, ואני מקבל טופס 106 יחסית מאוחר בסביבות מרץ, ומגיש את הדוח באפריל. אם אני מבין נכון, אפילו שמדובר פה בריבית, כדי להמנע מריבית+הצמדה (שזה נשמע לא נעים) כדאי לי לשלם מקדמה עד סוף ינואר. זה נכון? קצת חבל כי אני כבר משלם למישהו חודשיים אח״כ כדי לבצע את אותם חישובים שאני הולך לעשות פה בעצמי.
- כשאני בא לחשב מאיזה סכום לקחת את המס רווחי הון, האם את הריבית הזו מ IB על העו״שׁ אפשר לקזז מהפסדי הון אחרים? האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בIB? האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בחשבון שלי בארץ? האם אני יכול לקזז אותה מהעמלה ששילמתי על ההעברות דולרים שביצעתי מהחשבון שלי בבנק בארץ לחשבון שלי בIB? מרגיש לי שהתשובה על כל השאלות האלה היא לא בגלל שזו ריבית על עו״ש ולא מכירה או דיבידנד, אבל נשמע שווה לשאול.
- בהנחה שאני במס יסף (28%), אני מניח שרצוי שאשלם את המקדמה כבר עם המס יסף בפנים, כלומר לקחת 28% מהריבית שקיבלתי?
- באופן כללי, אני בדרך כלל לא מוכר ETFים שאני קונה כי זו השקעה לטווח ארוך. אבל אני תוהה אם שווה לי פה למכור את השכבות מס שנמצאות בהפסד בצורה שתקזז את הרווח מריבית, ולו כדי לחסוך את ההתעסקות בתשלום מקדמות מראש. אבל זה תלוי בהאם זה בכלל אפשרי לקזז את ההפסד הון מהריבית, ויש לי יום אחד להחליט לגבי זה :)
- אם באמת אי אפשר לקזז, האם המסקנה היא שמוטב שכסף שחונה בינתיים יהיה מושקע במשהו כמו SGOV או אחד מדומיו, במקום לצבור ריבית ב IB, כדי להנות מהיכולת לקזז הפסדי הון, ואולי גם לחסוך כאבי ראש אם אמצא משהו שארה״ב מנקה עליו מס במקור?

מנסה להעלות את זה למקרה שהתפספס. ספציפית השאלה הזו היא החשובה ביותר מבחינתי, כדי לדעת כמה מקדמה לשלם:

כשאני בא לחשב מאיזה סכום לקחת את המס רווחי הון, האם את הריבית הזו מ IB על העו״שׁ אפשר לקזז מהפסדי הון אחרים? האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בIB? האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בחשבון שלי בארץ? האם אני יכול לקזז אותה מהעמלה ששילמתי על ההעברות דולרים שביצעתי מהחשבון שלי בבנק בארץ לחשבון שלי בIB? מרגיש לי שהתשובה על כל השאלות האלה היא לא בגלל שזו ריבית על עו״ש ולא מכירה או דיבידנד, אבל נשמע שווה לשאול

כשאני בא לחשב מאיזה סכום לקחת את המס רווחי הון, האם את הריבית הזו מ IB על העו״שׁ אפשר לקזז מהפסדי הון אחרים?
לא ניתן לקזז הפסדי הון מריבית על פקדון, אלא רק מתשלומי ריבית של אג"ח.

האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בIB?
עמלות ק/מ של קנייה ומכירה של ניירות ערך פשוט נכנסות לתחשיב רווח/הפסד במכירה.
שאר העמלות בחשבון (אם יש), נחשבות הפסד הון לכל דבר. יש אנשים שאומרים שכדאי להיזהר עם עמלות המרה של מט"ח, אני לא נמנה איתם.
האם אני יכול לקזז אותה מעמלות מסחר ששילמתי בחשבון שלי בארץ?
הם פשוט יופיעו לך בטופס 867 כהפסד הון, וכאמור לעיל, לא ניתן לקזז כנגד ריבית פקדון.
האם אני יכול לקזז אותה מהעמלה ששילמתי על ההעברות דולרים שביצעתי מהחשבון שלי בבנק בארץ לחשבון שלי בIB?
הגם שלא יופיע ב-867, בהנחה ותבחר להחשיב אותם כהפסד הון, זה לא יוכל להתקזז על ריבית הפלוס מ-IB.
- בהנחה שאני במס יסף (28%), אני מניח שרצוי שאשלם את המקדמה כבר עם המס יסף בפנים, כלומר לקחת 28% מהריבית שקיבלתי?
כמובן.

באופן כללי, אני בדרך כלל לא מוכר ETFים שאני קונה כי זו השקעה לטווח ארוך. אבל אני תוהה אם שווה לי פה למכור את השכבות מס שנמצאות בהפסד בצורה שתקזז את הרווח מריבית, ולו כדי לחסוך את ההתעסקות בתשלום מקדמות מראש. אבל זה תלוי בהאם זה בכלל אפשרי לקזז את ההפסד הון מהריבית, ויש לי יום אחד להחליט לגבי זה :)
כאמור, אין אפשרות לקזז הפסדי הון מול ריבית עו"ש/פקדון.

אם באמת אי אפשר לקזז, האם המסקנה היא שמוטב שכסף שחונה בינתיים יהיה מושקע במשהו כמו SGOV או אחד מדומיו, במקום לצבור ריבית ב IB, כדי להנות מהיכולת לקזז הפסדי הון, ואולי גם לחסוך כאבי ראש אם אמצא משהו שארה״ב מנקה עליו מס במקור?
כן. רק שים לב לסיכון מס עזבון. תבחן גם את IB01, שהיא גרסה אירית של SGOV.

בדר״כ אני מגיש דוח שנתי דרך הרואה חשבון
אז למה שלא תשאל אותו?
אתה גם ככה משלם לאיש מקצוע. למה לסמוך במקום זה על אנשים רנדומליים באינטרנט?
אם אני מבין נכון, אפילו שמדובר פה בריבית, כדי להמנע מריבית+הצמדה (שזה נשמע לא נעים) כדאי לי לשלם מקדמה עד סוף ינואר. זה נכון
ריבית והצמדה לכמה חודשים זה לא כלכך נורא. הריבית היא רק על המס שאתה חייב.

ואם זה סכום כזה גדול אז תעשה הערכה של המס ותשלם אותו כמקדמה, אח''כ כשתגיש את הדוח השנתי הרו"ח יחשב לך את הסכום המדוייק ומקסימום תצטרך להוסיף קצת או שתקבל קצת החזר.

נערך לאחרונה ב:
כן. רק שים לב לסיכון מס עזבון. תבחן גם את IB01, שהיא גרסה אירית של SGOV.
תודה על התשובות המפורטות!
חשבתי על זה עוד טיפה, ולגבי IB01 למול מזומן בעו״ש, עוד שני שיקולים לכל צד:
- לטובת IB01, מקבלים את מלוא הריבית של ארה״ב, בניגוד למינוס 0.5% שמקבלים על העו״ש. וניתן לקזז הפסדי הון אחרים.
- מצד שני, על העו״ש אין עמלות קניה ומכירה (נכון?). לעומת IB01, שזה 0.05%. עבור הריבית של היום שהיא סביבות 4.2% ב IB01, זה לא כזה מעט. כלומר אם נגיד אני מחזיק את הכסף לחודש ב IB01, אני הולך לשלם 0.1%, שזה קרוב לשליש ממה שאני ארוויח בחודש הזה גם ככה.

בסימולציה שעשיתי, נראה ש IB01 עדיף אם מדובר על כסף שמתכננים להחזיק לפחות חודשיים. בכל מקרה מדובר פה בהפרשים קטנים.
לכן, אני מסיק מזה, שאם אני מתכנן בסופו של דבר לקנות עם הכסף קרן מנייתית אירית, ואני עושה DCA (או משקר לעצמי שאני עושה את זה :) ), עדיף לי להשאיר את הכסף בעו״ש ולקנות כשאני רוצה, אפילו אם זה אומר שלא אוכל לקזז מההכנסות האלו הפסדים במקומות אחרים. מאחר וההפסדים שיש לי הם רק על הקניה של קרנות לטווח ארוך, והם לא כאלה משמעותיים.

זה התעסקות קצת בפרטי קטנים, אבל אשמח לדעת אם הבנתי לא נכון פה משהו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
ס התנתקות מחובת תשלום מיסים בפרישה צרכנות פיננסית 92
א תשלום מיסים אמריקאיים צרכנות פיננסית 11
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 5
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A תשלום שכירות בצ'קים של ההורים נדל"ן 3
T תשלום מס יסף באיחור - איך לגשת? מיסים 1
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
מ איך לדווח על תשלום עבור יעוץ פיננסי? מיסים 12
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
V תשלום ריבית על מינוס דולרי/שקלי בIB שוק ההון 10
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
ר תשלום מס מיסים 5
D תשלום שובר ע"י ההורים נדל"ן 2
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה