• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תשלום דמי ניהול בחשבון IRA

• פותח הנושא פותח הנושא Leo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Leo

משתמש רגיל
דירוג
806
ברשותי קופת גמל במעמד עצמאי המנוהלת כ IRA בבית השקעות.
הכסף שנמצא כרגע בקופה נזיל ופטור ממס. איני מפקיד לקופה כספים נוספים.
אני משאיר כמה מאות שקלים ביתרה, כך שדמי הניהול יורדים חודשית. לאחר כשנה יאזל הסכום ביתרה והתכנון שלי הוא למכור חלק מהקרנות ובכך לממן את דמי הניהול לשנה הבאה.
עד כאן הכל שגרתי.
מה שחשבתי שבמקום למכור קרנות אוכל לבצע הפקדה של כמה מאות שקלים לחשבון שיצטרפו ליתרה ובכך לשלם את דמי הניהול.
זה צעד אפשרי? מישהו עושה זאת? מה הם החסרונות של מהלך כזה?

לפי מה שכתבת הקופות שלך הן נזילות (כלומר הוניות) וזה אומר שלא הפקדת לשם כספים בשנים האחרונות (אחרי 2008). למיטב ידיעתי (וזאת גם התשובה שקיבלתי מהלמן-אלדובי כשביקשתי את אותה בקשה בדיוק, כלומר להפקיד לקופה שלי כספים חדשים שישמשו לתשלום דמי ניהול או לחייב את דמי הניהול ממקור חיצוני אחר כמו כרטיס אשראי) קופות הוניות שכאלה נעולות להפקדות חדשות ולכן אתה צריך להשאיר מספיק יתרה בחשבון שלך כדי שיכסה את עלויות דמי הניהול.
הפתרון שלי הוא להשתמש ברוב הכסף כדי לקנות את הנייר\ות שאני רוצה (ETF שנסחר בבורסת לונדון) ולהשאיר מספיק שקלים בחשבון שיכסו 10 שנים של דמי ניהול (כדי להמנע מאירועי מכירה יקרים), במקרה שלי מדובר בכמה אלפי שקלים בודדים. את אותם אלפי שקלים השקעתי בנייר שנסחר בתל אביב כדי לא להפסיד תשואה על הכסף הזה תוך שאני משאיר בחשבון עצמו יתרה של כמה מאות שקלים (200-300) לכל מקרה שלא יהיה.
בכל מקרה הייתי מציע לך לבדוק עם הגוף הפיננסי שבו נמצאת קופת הגמל שלך האם אני צודק או לא. אני אשמח לשמוע מה העלתה הבדיקה שלך.

אני גם חשבתי שאסור. ואז שאלתי במיטב-דש, אמרו לי שאין בעיה להפקיד, עשיתי העברה בנקאית והכסף נכנס לחשבון... לא ברור לי אם אני מסתכן בבעיות בשלב מאוחר יותר?

פיתרון אפשרי הוא לקנות ETF מחלק דיוידנדים ואז תקופתית להמיר לשקלים וזה יכסה דמי ניהול.

@תל אביבי זה מעניין מאוד...בשרשור של קבוצת הרכישה לIRA היו כמה אנשים חוץ ממני ששאלו את אותה השאלה וקיבלו את התשובה שאני קיבלתי.

כן, באמת הופתעתי. נראה מה יהיה כשאבקש ממס הכנסה ניכוי/זיכוי על ההפקדה :)

@תל אביבי זה מעניין מאוד...בשרשור של קבוצת הרכישה לIRA היו כמה אנשים חוץ ממני ששאלו את אותה השאלה וקיבלו את התשובה שאני קיבלתי.
קראתי את ההודעות הרלוונטיות בשרשור הארוך של קבוצת הרכישה. מה ששאלו שם זה האם יש אפשרות לשלם את דמי הניהול מחשבון ממוסה או בכרטיס אשראי, איליה שאל ונאמר לו שזה בלתי אפשרי.
כאן השאלה היא אחרת, האם כדאי וניתן להפקיד כסף לקופת גמל עצמאית IRA כך שדמי הניהול ירדו מההפקדות.
ממה שאני יודע ניתן באופן כללי להפקיד כספים לקופת גמל עצמאית אך כל סכום שיופקד וייצר רווחי הון יחויב במס רווחי הון ובנוסף הסכום המופקד, הכולל גם את הרווחים לאחר מס, יימשך רק כקצבה מגיל 60 ומעלה.
מחר אשלח מייל לנציג ואחזור עם תשובה.

ממה שאני יודע ניתן באופן כללי להפקיד כספים לקופת גמל עצמאית אך כל סכום שיופקד וייצר רווחי הון יחויב במס רווחי הון ובנוסף הסכום המופקד, הכולל גם את הרווחים לאחר מס, יימשך רק כקצבה מגיל 60 ומעלה.
מחר אשלח מייל לנציג ואחזור עם תשובה.

תודה! אשמח לשמוע! די ברור שאפשר למשוך רק אחרי גיל 60, כי אין היום שום הפקדה הונית לגמל, אבל האם בכלל אפשר ״לערבב״ הוני וכסף חדש, ורווחי הון והחזר מס על הפקדה - אלו השאלות.

• אהבתי
Reactions: Leo
@Leo לי יש קופת גמל נזילה במעמד עצמאי בIRA ומה שהבנתי ששאלת זה האם אתה יכול להפקיד כספים חדשים לקופת הגמל ולשלם איתם את דמי הניהול.
אני שאלתי את השאלה הזאת בכל ווריאציה אפשרית (תשלום ע"י הפקדה, כ.אשראי או בכל אמצעי תשלום אחר) ונאמר לי במפורש שלא ניתן להפקיד כספים חדשים.
רק כדי להיות בצד הבטוח אני אשאל שוב מחר.

שאלתי.
נאמר לי במייל שלא ניתן לבצע הפקדות חדשות לתוך הקופה כי קופת גמל IRA יכולה לקבל רק כספים נזילים וההפקדות יהיו לקצבה.

אז מעניין באיזה מעמד נמצא כרגע הכסף שהפקדתי, ומתי העניין יתפוצץ :)

• אהבתי
Reactions: ETL
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
R אין מספיק מזומן בקה"ש IRA לצורך תשלום דמי ניהול חודשי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
Yos ברוקראז' - תשלום דמי ניהול שוק ההון 16
מ תשלום דמי ניהול בבית השקעות שוק ההון 3
A חסכון חודשי - איך לעקוף את תשלום דמי המינימום בקנייה צרכנות פיננסית 10
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 0
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב ******************* מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 5
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
A תשלום שכירות בצ'קים של ההורים נדל"ן 3
T תשלום מס יסף באיחור - איך לגשת? מיסים 1
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
מ איך לדווח על תשלום עבור יעוץ פיננסי? מיסים 12
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
V תשלום ריבית על מינוס דולרי/שקלי בIB שוק ההון 10