• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תשואוץ אג"ח - ישראל מול ארה"ב

שיקלר

משתמש רשום
דירוג
1
בוקר טוב!
למישהו יש רעיון למה תשואות האג"ח בישראל כ"כ יותר נמוכות מהתשואות בארה"ב?
בארה"ב ניתן לקנות אג"ח לשנתיים בתשואה של כ2.5%, בעוד התשואה המקבילה בישראל היא 1.8% בערך.
האם הדירוג של ישראל גבוה יותר? האם הביטחון במטבע גבוה יותר?

נ.ב:
מביע את מחאתי על נעילת האפשרות להתחבר לפורום עם טוויטר. נאלצתי לפתוח חשבון חדש לחלוטין

מטבעות שונים.
אינפלציה בארהב גבוהה יותר.
לכן הבדל בריביות.
כמו כן תסתכל על החחה חוב בין המדינות.

בארה"ב ניתן לקנות אג"ח לשנתיים בתשואה של כ2.5%, בעוד התשואה המקבילה בישראל היא 1.8% בערך.
לא ניתן להשוות, מטבעות שונים.
תשווה עיזים לעיזים.

בסוף יש בניהם יחס המרה.
אם יש לי 100 ש"ח, שמקבילים ל27$, אני צריך לחשוב איפה אני אפיק יותר ב5 שנים הקרובות.

אם אחוזי הריבית שונים, משמע שאני מצפה שיחס הדולר-שקל ישתנה. במקרה הנ"ל: קיים צפי בשוק שהדולר ירד אל מול השקל.
אמת?

בסוף יש בניהם יחס המרה.
אם יש לי 100 ש"ח, שמקבילים ל27$, אני צריך לחשוב איפה אני אפיק יותר ב5 שנים הקרובות.

אם אחוזי הריבית שונים, משמע שאני מצפה שיחס הדולר-שקל ישתנה. במקרה הנ"ל: קיים צפי בשוק שהדולר ירד אל מול השקל.
אמת?

בסוף יש בניהם יחס המרה.

אמת?
כן וצריך לשקלל גם את הסיכון שלא יוחזר החוב בכל אחת מהמדינות.

בוקר טוב!
למישהו יש רעיון למה תשואות האג"ח בישראל כ"כ יותר נמוכות מהתשואות בארה"ב?
האם הדירוג של ישראל גבוה יותר? האם הביטחון במטבע גבוה יותר?

נ.ב:
מביע את מחאתי על נעילת האפשרות להתחבר לפורום עם טוויטר. נאלצתי לפתוח חשבון חדש לחלוטין
אני מתפלא שלא ענו לך עדיין...
כל התשואות נגזרות מהתשואה של נכס חסר סיכון, הנכס שהכי מתאים להגדרה של נכס חסר סיכון זה שטר ניכיון ממשלתי קצר, בארץ זה המק"מים ובארצות הברית זה T-bills. הריביות של האגחים האלה נקבעות על ידי הבנק המרכזי של אותה מדינה. בארצות הברית התשואה על T-bills היא 1.75% בערך. בישראל התשואה שבנק ישראל קבע על מק"מ לאותו אורך זה 0.1%. מכיוון שיש הפרש גדול בתשואות הקצרות - זה משפיע על התשואות הארוכות גם כן- תחשוב רגע למה לך להחזיק אגח לשנתיים שמניב 1.75% אם אתה יכול להחזיק אגח עם מועד פדיון קרוב יותר שמניב אותו דבר? לכן אתה תסכים לשלם פחות על אגח לתקופה ארוכה יותר. וככה אתה יכול לראות שככל שמועד הפדיון רחוק יותר ככה התשואות גבוהות יותר.

מה שקורה בפועל בשטח, זה שמשקיעים במקמים בישראל רואים מה שאתה רואה, ומתחילים למכור את המקמים שלהם כדי לקנות T-bills ( מה שאמור לגרום לתשואה של המקמים בישראל לעלות עד שתתמחר את הסיכון כמו שצריך ) אבל מכיוון שבנק ישראל רוצה לשמור על הריבית נמוכה, הוא קונה את האגחים מאותם מוכרים שמעבירים את הכסף לארצות הברית וככה מחזיק את הריביות על המקמים האלה ברמות נמוכות יותר מהT-bills.

על אף שהסיכון בישראל כמובן גבוה יותר מאשר בארצות הברית, בנק ישראל מבצע התערבות כדי למנוע מהשוק לתמחר את זה בתשואות על המקמים.
למניפולציה הזו שבנק ישראל עושה יש מחיר די כבד בכך שהשקל מתחיל להישחק מול הדולר, כי כשהוא קונה ממשקיעים את האגחים הוא משלם להם בשקלים, הם לוקחים את השקלים האלו וממירים אותם לדולרים ( קונים דולר ומוכרים שקל) וככה לאט לאט אתה תתחיל לראות שאם הפער בריביות יישאר כמו עכשיו לאורך זמן השקל יתחיל להחלש מהר יותר.

נערך לאחרונה ב:
וככה לאט לאט אתה תתחיל לראות שאם הפער בריביות יישאר כמו עכשיו לאורך זמן השקל יתחיל להחלש מהר יותר.
הוא לא ישאר, הוא יגדל.
הפוזיציה שלי בהתאם.

יותר דולרים משקלים?
בדיוק. הרבה הרבה יותר + מינוף בש"ח כנגד נכסים בדולרים.
אתה מעדיף שוק עם ריביות קצת יותר גבוהות למרות שזה שוק שאתה צופה בו עליית ריבית?
1. אני אישית מושקע באג"חים לא סחירים עם מח"מ קצר/בינוני צמודי ריבית ליבור.
2. לאנשים אחרים אני ממליץ לקצר מח"מים, משהו כמו SDIA או VCSH.

1. אני אישית מושקע באג"חים לא סחירים עם מח"מ קצר/בינוני צמודי ריבית ליבור.
2. לאנשים אחרים אני ממליץ לקצר מח"מים, משהו כמו SDIA או VCSH.
לא סחירים... עכשיו אני סקרן

השקעות (הלוואות) שלא בשוק ההון בארה"ב.
אז FRN דולרי עם עוגן לייבור כנגד שורט חוב בשקלים? אבל למה דווקא לייבור, יש סיבה למה מחוץ לארה"ב?

מה שקורה בפועל בשטח, זה שמשקיעים במקמים בישראל רואים מה שאתה רואה, ומתחילים למכור את המקמים שלהם כדי לקנות T-bills ( מה שאמור לגרום לתשואה של המקמים בישראל לעלות עד שתתמחר את הסיכון כמו שצריך ) אבל מכיוון שבנק ישראל רוצה לשמור על הריבית נמוכה, הוא קונה את האגחים מאותם מוכרים שמעבירים את הכסף לארצות הברית וככה מחזיק את הריביות על המקמים האלה ברמות נמוכות יותר מהT-bills.
אז בשנתיים האחרונות בנק ישראל רק קונה וקונה מקמים?

אז בשנתיים האחרונות בנק ישראל רק קונה וקונה מקמים?
נכון, עצם העובדה שכסף מתחיל לברוח לארה"ב זה מאלץ אותו לעשות זאת. ככל שהפער ריביות גודל בינו לבין הבנק המרכזי בארצות הברית, ככה הוא ייאלץ לקנות יותר מקמים כדי לשמר את שער הריבית הנמוך כאן, עד שכמובן הוא יחליט שהגיע הזמן להעלות פה ריבית, ואז הוא פשוט מחליט על טווח ריביות חדש שעליו הוא מגן מאותו רגע ויוכל לצמצם רכישות.

באת בזמן.
מעניינת אותי דעתך בקשר לטענה שהדולרים הנאגרים במחסני הבנק המרכזי שלנו בסוף יימכרו (הרי לא יישרפו, נכון?) ולכן בטווח כלשהו לא ידוע השקל יתחזק כתוצאה מכך. אני שואל, כי האינסטינקט שלי הוא לעשות בדיוק מה שאתה עשית ולהשאר בערך עם מעט שקלים בחסכון, אבל מעט חושש מההיסטריה במדיניות הבנק המרכזי שלנו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אג"ח ממשלתי במסלול סנופי - מיטב ד"ש קופגל"ה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 3
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
ד שאלה על סוכנות "אג'נדה' ועל 'גלובל נט' צרכנות פיננסית 8
א קפ"ג פסיבית מחקה אג"ח ארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N אג"ח ממשלתי בארה"ב שוק ההון 2
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
E מח"מ וריבית ממוצעת של קרן מחקה אג"ח שוק ההון 2
ב אג"ח של בנקים בארץ שוק ההון 6