• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תרגום הצעת שכר TC לשכר ישראלי

• פותח הנושא פותח הנושא Mister Ben
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mister Ben

משתמש סולידי
דירוג
24
היי,
לא ידעתי אם לשים את זה פה או בההתפחות אישית. קיבלתי מייל עם הצעת עבודה, וחייב להודות שהבנתי את כל המילים אבל לא את התמונהה כולה.
מה אתם מבינים מזה?

יש משכורת + בונוס + RSU ?
כל הדברים האלה ביחד == הסכומים שכתובים?

הטקסט המקורי :

Our total compensation plan is made up of base salary + 15% Bonus + RSU (Stock) + benefits.

Typically paying out between 55 – 65k ILS per month.

Benefits include
  • 1000 per month Travel allowance​
  • 1000 per month Meal allowance​

קח בחשבון שברוב החברות, הבונוס וה RSUs לא מוכרים לתנאים סוציאלים אז השכר לפנסיה נמוך יותר. כנ"ל לגבי ההחזרי נסיעה\אוכל.

נ.ב.
מקווה שאתה לא הולך לרשום שבדיוק סיימת קורס תכנות ואתה בכלל בלי ידיים :lol:

לדעתי זה נהדר בתור מועמד לדעת שזה הממוצע שהם מציעים, כי זה מציב אותך בעמדת כוח לפני דיון על השכר העתידי שלך.
שאלה חשובה שהוזכרה למעלה זה מה מרכיב שכר הבסיס מתוך זה, ובכל מקרה, מכאן אתה יכול לשפר עמדות במהלך המשא ומתן.

בהצלחה!

אני דווקא רוצה להמיר את הכל לשכר של עצמאי ולעבוד איתם בתור פרילנסר..
תודה !

אם זה כולל הכל , אז נראה לי שמדובר על ברוטו 35k , לא ?

זה ההבדל אגב המעסיקים של חול, הכל יחסית פתוח מראש. לא ויה דולורוזה של מעסיקים ישראלים משגעים אותך עם ראיונות ואחרי זה מקבלים הצעה לא רלוונטית..

היי,
לא ידעתי אם לשים את זה פה או בההתפחות אישית. קיבלתי מייל עם הצעת עבודה, וחייב להודות שהבנתי את כל המילים אבל לא את התמונהה כולה.
מה אתם מבינים מזה?

הטקסט המקורי :

Our total compensation plan is made up of base salary + 15% Bonus + RSU (Stock) + benefits.

Benefits include
מדובר מן הסתם באחת החברות האמריקאיות הגדולות.
הכל ברוטו. כל הסכומים שכתבו, וכל מה שאני אכתוב, הכל ברוטו.

יש משכורת בסיס. זה מה שמכפיל את הכל, פנסיה, וכו׳.
מעל לזה יש 15% בונוס. סיכוי טוב שהבונוס אחיד בין אנשים, אבל לא מאמין שאחיד בין השנים. אז זה בטח הריצפה של הבונוס.
בד״כ יש בסוף שנה תהליך של ranking & rating, שאם אתה יוצא בינוני, נגיד 60% מרכזיים, זה מה שתקבל.
בד״כ יש מכפילים גבוהים יותר מעל, או אפס בונוס מתחת, אם נכשלת באחד הסעיפים. זה אזהרה רצינית.
בנוסף יש מניות rsu, שזה בכיף איזה 100k$ שנתי, עם ווסטיג ל-4 שנים. כלומר כל שנה רבע, או כל חצי שנה שמינית.
יש כל מני תוספות: 1000 ש״ח נסיעות, 1000 ש״ח ארוחות. זה גם ברוטו, לא להתבלבל. יש גם esop, קניית מוצרים בזול, וכו׳.
התוספות לא בבסיס, כלומר לא לפנסיה וביטוחים.

אם תחבר הכל יחד, אחרי כל המכפלות, עם כל התוספות, לאורך השנים (זה אינטגרל של מניות שנבנה לאורך 4 השנים), אז יצא 55-65 אלף ברוטו לחודש.
מה זה אומר על השכר ברוטו? שהוא בערך חצי מזה, ושהוא לא מעניין. הם לא אומרים סתם, באמת יצא 55-65 בסוף.

כמה נטו בבנק? כל חודש הפתעה. יהיו חודשים של 15,000, יהיו חודשים של 200,000. מה שלא יהיה, זה 2 חודשים עם אותו מספר.

כל שורה ברשימה הזו זה חלוקה של ה*נטו* בבנק באותו חודש, חלקי משכורת מוצהרת *ברוטו*.
הזיה. יש כאן חודש של 19%, לא טעות. היה חודש מצויין, לקחו המון מיסים על esop.

62%
57%
112%
51%
260%

45%
53%
81%
45%
60%
44%
41%
78%
43%
183%
35%
221%

35%
19%
43%
40%
37%
37%
36%
33%
37%
43%
35%
228%

נערך לאחרונה ב:
אני דווקא רוצה להמיר את הכל לשכר של עצמאי ולעבוד איתם בתור פרילנסר..
איכס, למה שתעשה כזה דבר? הרבה יותר טוב להיות שכיר (בהשוואה בין שכיר או עצמאי בדיוק באותו תפקיד באותה חברה).

בכל מקרה, אם אתה בכל זאת מתעקש לעשות את השטות הזאת, תדאג לדרוש בערך פי 1.3 מה-TC שמציעים לך כשכיר, כדרישת השכר שלך כעצמאי, just ot break even.

איכס, למה שתעשה כזה דבר? הרבה יותר טוב להיות שכיר (בהשוואה בין שכיר או עצמאי בדיוק באותו תפקיד באותה חברה).

בכל מקרה, אם אתה בכל זאת מתעקש לעשות את השטות הזאת, תדאג לדרוש בערך פי 1.3 מה-TC שמציעים לך כשכיר, כדרישת השכר שלך כעצמאי, just ot break even.
כן, את הנוסחאות האלה אני מכיר.
בשביל לעבוד בעוד מקום בתור עצמאי. אם ההנחה שלי נכונה, התקציב הכולל של המשרה הזאת הוא בערך מיליון שח (נניח 65 אשח *12 *1.3 יוצא בערך מיליון).
בתור יועץ/ עצמאי אתה יכול לגזור חלק מזה, להיות אפקטיבי באותה מידה, עצמאי יותר ולעבוד בעוד מקום..

את המעבר שדורון עשה פה מהצעה 'אמריקאית' להצעה ישראלית היה לי קשה למצוא באינטרנט עם הסבר מפורט. תודה רבה!

לקחו המון מיסים על esop.
רק לתקן משהו קטן - ESOP זה השם של הנאמן (החברה) - ESOP מבית אקסלנס.
אתה כנראה התכוונת לתוכנית - ESPP - Employee Stock Purchase Plan

היי,
מה אתם מבינים מזה?

הטקסט המקורי :

Benefits include
לא לגמרי הבנתי מה קיבלת…
זו הצעת עבודה מסודרת? או שזה תשובה על שאלה עקרונית מה השכר הצפוי?

כאשר מקבלים הצעה מדובר על חוזה עם כל הפרטים כולל משכורת הבסיס, ההפרשות הסוציאליות (ועל איזה סכום), ההטבות, התייחסות לבונוס (אם מובטח), וכמובן ה-RSU.
לפעמים בהצעה גם רושמים את הסה״כ (אינטל למשל עושה את זה בכדי לנסות להראות שההצעה שלהם מספיק גבוהה;))
אבל אין מצב שאתה לא תקבל הצעה מסודרת שכוללת את כל הפירוט הזה.

מהצעה 'אמריקאית' להצעה ישראלית היה לי קשה למצוא באינטרנט
לא הבנתי למה אתה מתכוון ב- ״הצעה אמריקאית״…
בכל מקרה דורון צודק. כפי שזה כתוב באימייל זה כבר כולל את כל הרכיבים - בסיס, בונוס, RSU, אוכל ונסיעות. זה לא כולל (ולא אמור לכלול) את ההפרשות הסוציאליות. אבל כפי שכתבתי למעלה, בהצעה מסודרת אתה תקבל את כל הפירוט. מוזר לי שקיבלת כזה מכתב כהצעה מסודרת.

רק לתקן משהו קטן - ESOP זה השם של הנאמן (החברה) - ESOP מבית אקסלנס.
אתה כנראה התכוונת לתוכנית - ESPP - Employee Stock Purchase Plan
יש גם תוכנית שנקראת ESOP. בגדול זאת תוכנית לחלוקת אופציות/RSU.

אבל כן, יותר סביר שהוא התבלבל עם ESPP כי אין הגיון להזכיר גם RSU וגם ESOP כשהכוונה לאותו דבר

תיקנתם נכון. ESPP - Employee Stock Purchase Plan.

מה זה אומר על השכר ברוטו? שהוא בערך חצי מזה, ושהוא לא מעניין.
אני תוהה אם אתה רושם שזה לא מעניין כי אתה מניח מכירה של כל ה RSU/espp בזמן המוקדם ביותר האפשרי או שיש כאן אמירה "אסטרטגית" יותר, אשמח לפירוט אם אפשר.

נכון, זה עוד לא הצעה מסודרת אלא משפט ממייל באופן כללי. יש לי פגישה בשבוע הבא אתם

נכון, זה עוד לא הצעה מסודרת אלא משפט ממייל באופן כללי. יש לי פגישה בשבוע הבא אתם
אז קודם כל בהצלחה.
זה הרבה יותר הגיוני כי לרוב את ההצעה מגישים ביד וגם מסבירים.
זה יהיה גם זמן טוב להבין מה מדיניות הריפרש שלהם מבחינת ה- RSU. האם צפוי ריפרש כל שנה ומה ההיקף.
אני לא יודעת מה תהיה החלוקה אצלך אבל בדרגות הקצת יותר גבוהות (לא הדרגות הראשונות) החלק של ה- RSU (כולל ריפרש) יכול להיות כמו החלק של משכורת הבסיס ואף יותר! ולכן זה סופר קריטי להבין את סדרי הגודל (כמו שהיית מתעניין במשכורת הבסיס שלך).

אז קודם כל בהצלחה.
זה הרבה יותר הגיוני כי לרוב את ההצעה מגישים ביד וגם מסבירים.
זה יהיה גם זמן טוב להבין מה מדיניות הריפרש שלהם מבחינת ה- RSU. האם צפוי ריפרש כל שנה ומה ההיקף.
אני לא יודעת מה תהיה החלוקה אצלך אבל בדרגות הקצת יותר גבוהות (לא הדרגות הראשונות) החלק של ה- RSU (כולל ריפרש) יכול להיות כמו החלק של משכורת הבסיס ואף יותר! ולכן זה סופר קריטי להבין את סדרי הגודל (כמו שהיית מתעניין במשכורת הבסיס שלך

תודה רבה, אני אבדוק. אבל שוב, אני לא מכוון לעבוד שם כשכיר, אלא להבין מה התקציב שלהם, ולנסות לתרגם חלק ממנו לשעות ייעוץ בשכר גבוה

מה שמפתיע אותי שבדרך כלל חברות אמריקאיות לא נותנים אפילו קצה חוט לשכר המוצע לפני הצעת השכר (לפחות מהניסיון שלי)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
ה תרגום הנתונים בחישוב החזר מס מיסים 10
B תרגום מסמכים פיננסיים לאנגלית לצורך משכנתא נדל"ן 5
פסיוני תרגום סימוני הת"ס שוק ההון 3
doc29 תרגום תמורת תשלום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
ט הצעת מחיר למחשב מק אוף טופיק 10
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
yossik הצעת רכש לרכישת מניות של אל על שוק ההון 5
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
א וועדת הכספים: "הצעת החוק הראשונה תהיה: כשהריבית עולה, ריביות המשכנתאות לא יעלו" פוסטים מאיכות נמוכה 60
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
Know one תוקף הצעת משכנתא נדל"ן 33
1337justme הצעת כסף מזומן לקשיש בפינוי בינוי במקום הדירה החדשה -התלבטות נדל"ן 25
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D אשמח לביקורת על הצעת משכנתא שקיבלתי נדל"ן 7
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס הצעת פנסיה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול הצעת מגורים לא שגרתית שקיבלתי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
S הצעת שכר הייטק שכר TC vs התפתחות אישית 24
Cfy הצעת רכש לסלע נדל"ן? שוק ההון 2
ת הצעת מחיר במוסך שכתוב עליה "זמני- פרופורמה" למה הכוונה? אוף טופיק 2
ת שאלה מעולם הביטוח (רכב) הגיוני שאם קיבלתי הצעת מחיר מסוכנות צרכנות פיננסית 5
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
ג הצעת רכש של גזית גלוב שוק ההון 39
F סיכונים אפשריים בהעברת פרטי ת.ז. לחברות הביטוח למטרת קבלת הצעת מחיר צרכנות פיננסית 24
ש הצעת טיפול שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ש הצעת השקעה באורלנדו לנכס עם שוכרים ממשלתיים נדל"ן 22
D הצעת רכש שוק ההון 13
mr.mo צילום הצעת משנתא 230,000 נדל"ן 13
A מסחר עצמאי בארה"ב: הצעת מיטב דש טרייד- הייטק זון - האם כדאי? צרכנות פיננסית 39
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
P הצעת עבודה מול חוזה עבודה אוף טופיק 4
R הצעת מחיר ניהול במיטב טרייד שוק ההון 25
D מה ההשפעה של הצעת רכש על מניה? שוק ההון 6
חסכונית הצעת חוק שוק ההון 41
O הצעת מחיר מ ibi צרכנות פיננסית 41
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
R מס על שכר דירה מיסים 2
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
M שכר התחלתי של מהנדס תוכנה ומהנדס חשמל התפתחות אישית 45
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1