• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תקרת דמי ביטוח לאומי

• פותח הנושא פותח הנושא Jan Sobieski
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jan Sobieski

משתמש רגיל
דירוג
251
שלום,
מעניין אם מישהו פה יוכל לענות לי על השאלה.
בחברה בה אני עובד מחלקים בונוסים שנתיים נדיבים. בחודש של הבונוס, המשכורת שלי עברה את תקרת ההכנסה לביטוח לאומי, אך ניכו לי דמי ביטוח לאומי כרגיל.
האם תיאום דמי ביטוח לאומי תקף למצב הזה, או שסתם דופקים את מי שלא מרוויח יותר מ-40K בכל חודש?

החודש המדובר היה בתחילת השנה או בסוף השנה?
ביטוח לאומי מתבצע לפי חישוב שנתי אז גם אם יש חודש שבו עברת את התקרה, תוכנת חישוב השכר בודקת את השכר מתחילת השנה, התשלום ששילמת מתחילת השנה, עושה ממוצע חודשי ויוצאת מנקודת הנחה שזה יהיה הממוצע עד לסוף השנה.
כלומר, יכול להיות שבמהלך השנה לא הגעת לתקרה ואז בחודש של הבונוסים עברת את התקרה אבל זה מתקזז עם החודשים האחרים.
כל זה נכתב בהנחה שעבדת במקום אחד מתחילת השנה ועד סופה.

למיטב ידיעתי, ניכוי ביטוח לאומי ומס בריאות מחושבים על בסיס חודשי ולא שנתי (בניגוד למס הכנסה). לאחר שנה בה הועסקתי רק מספר חודשים הגשתי טפסים לתאום מס וקיבלתי החזר על מס הכנסה עודף ששילמתי אולם מבירור שערכתי אין פרוצדורה דומה עבור ביטוח לאומי.
אם מידע זה לא נכון אודה לכל מי שיתקן אותי.

תודה רבה על התשובות.
הבונוס היה בתחילת השנה. עברתי גם על חצי השנה שאחריו, ולא ראיתי שקיבלתי הנחה כלשהי בתשלום דמי הביטוח הלאומי. צריך להמשיך לעבור על החודשים הבאים :)

@איליה לא ביררתי עם מחלקת השכר. חברה גדולה וביורוקרטית, אולי הגיע הזמן שאלך לברר איך יוצרים איתם קשר :)

@Jan Sobieski, קודם כל אני מתנצל על הטעות שלי אז בדקתי קצת יותר לעומק.
מס הכנסה מתבצע לפי חישוב שנתי וביטוח לאומי לפי חישוב חודשי.
עכשיו יבוא מר ישראל תחמני ויגיד למעסיק שלו: יש לי משכורת גבוהה אז במקום לקבל כל חודש משכורת קבועה, תן לי משכורת חודשית של מקסימום 5,556 ש"ח, נשלם ביטוח לאומי לפי המדרגה הנמוכה ובחודש האחרון אקבל את שאר המשכורת שחלקה יהיה פטור מתשלום ביטוח לאומי. שנינו נרוויח כי נשלם פחות ביטוח לאומי.
כדי למנוע את זה, יש מנגנון שנקרא "תקנת הפריסה" כך שחריגה של 25% מהשכר הרגיל מתפרסת על השנה האחרונה.
מתוך תקנות הביטוח הלאומי:
על תשלום נוסף יחולו, לענין תשלום דמי ביטוח, הוראות אלה:
(1) אם שיעורו 25% או יותר מהשכר החודשי הרגיל של עובד יחולק לשנים עשר, והסכום המתקבל מהחלוקה האמורה יצורף לשכר החודש שבו שולם ולשכר כל אחד מאחד עשר החודשים שקדמו לו; תשלום נוסף כאמור, ששולם לעובד שעבד אצל מעבידו פחות מאחד עשר החודשים שקדמו לחודש שבו שולם, יחולק במספר החודשים שבהם עבד העובד אצל אותו מעביד (להלן - חודשי העבודה הקודמים), והסכום המתקבל מהחלוקה האמורה יצורף לשכר החודשי הרגיל בעד כל אחד מחודשי העבודה הקודמים;
(2) אם שיעורו נמוך מ-25% מהשכר החודשי הרגיל, יצורף לשכר החודשי הרגיל בחודש שבו שולם.

@Jan Sobieski, קודם כל אני מתנצל על הטעות שלי אז בדקתי קצת יותר לעומק.
מס הכנסה מתבצע לפי חישוב שנתי וביטוח לאומי לפי חישוב חודשי.
עכשיו יבוא מר ישראל תחמני ויגיד למעסיק שלו: יש לי משכורת גבוהה אז במקום לקבל כל חודש משכורת קבועה, תן לי משכורת חודשית של מקסימום 5,556 ש"ח, נשלם ביטוח לאומי לפי המדרגה הנמוכה ובחודש האחרון אקבל את שאר המשכורת שחלקה יהיה פטור מתשלום ביטוח לאומי. שנינו נרוויח כי נשלם פחות ביטוח לאומי.
כדי למנוע את זה, יש מנגנון שנקרא "תקנת הפריסה" כך שחריגה של 25% מהשכר הרגיל מתפרסת על השנה האחרונה.
מתוך תקנות הביטוח הלאומי:
על תשלום נוסף יחולו, לענין תשלום דמי ביטוח, הוראות אלה:
(1) אם שיעורו 25% או יותר מהשכר החודשי הרגיל של עובד יחולק לשנים עשר, והסכום המתקבל מהחלוקה האמורה יצורף לשכר החודש שבו שולם ולשכר כל אחד מאחד עשר החודשים שקדמו לו; תשלום נוסף כאמור, ששולם לעובד שעבד אצל מעבידו פחות מאחד עשר החודשים שקדמו לחודש שבו שולם, יחולק במספר החודשים שבהם עבד העובד אצל אותו מעביד (להלן - חודשי העבודה הקודמים), והסכום המתקבל מהחלוקה האמורה יצורף לשכר החודשי הרגיל בעד כל אחד מחודשי העבודה הקודמים;
(2) אם שיעורו נמוך מ-25% מהשכר החודשי הרגיל, יצורף לשכר החודשי הרגיל בחודש שבו שולם.

אז מסתבר שיש עדכון - גם סטיה של 25% מהשכר הרגיל של עובד יכולה להיות הרבה (נניח 10000 ש״ח), ולכן ב-2014 תיקנו ל-25% משכר המינימום, שזה משהו כמו 1,300 ש״ח, כלומר לכל צורך פרקטי - זה חישוב שנתי.
https://www.btl.gov.il/Insurance/HozrimBituah/Hozrim/שינוי כללי פריסת שכר.pdf

אגב, משהו שמצאתי עכשיו כאשר פתחתי עסק עצמאי במקביל להיותי שכיר: השכר של עצמאי הוא על פי ההכנסה החודשית מחולקת במספר החודשים, ואז מוסיפים להכנסה כשכיר. כלומר, התנודתיות של ההכנסה כעצמאי לא יכולה לעזור במשחק של ״לעבור את התקרה חלק מהחודשים״. מה שכן יכול לעזור הוא, שמספר החודשים לצורך החישוב הנ״ל הוא לא בהכרח 12! אם העסק נפתח או נסגר במהלך השנה, או שלמשל זה עסק של עצמאית שהיתה בחופשת לידה, אז מספר החודשים יכול להיות יותר נמוך, מה שיכול לעזור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עצמאית בשטח תקרת דמי ניהול בביטוחי מנהלים - חלה על כל הפוליסות או רק מ-2014? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ש משיכת פיצויים מעל תקרת הטבות מס בהפקדה / קצבה מוכרת - בסיום העסקה או רק בפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
אוליביה פילפלאז' איך לשבור תקרת זכוכית בתחום הנדל"ן? התפתחות אישית 20
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T מימוש מניות ורף תקרת מס הכנסה (אסטרטגיה כדאית) שוק ההון 9
Z האם העלת תקרת עוסק פטור ל120,000 זה החל מ2024 אכן יצא לפועל סופית? מיסים 3
C האם יש תקרת רווח בקרן השתלמות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B מה הסיווג הנכון עבור דווח ותשלום מס הכנסה על הכנסות משכר דירה העוברות את תקרת הפטור? מיסים 0
E תקרת מס לקרן השתלמות - שנתי או חודשי מיסים 8
R קה"ש - הפרדה בין כספים מתחת ומעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
א הפקדה מעל תקרת הפטור בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
1337justme דוגמא ל"טופס קוביות" ושאלה על ביטוח אכ"ע מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מיסוי של הסכום מעל תקרת ההפקדה הפטורה לאחר משיכה מקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A זיכוי מס זר - תקרת זיכוי מיסים 5
M קופת גמל ותיקה - ג'וקר שמאפשר לעקוף את תקרת ההפקדה לקרן פנסיה מקיפה ולהצטייד במלא אגח מיועדות ופנסיה פטורה ממס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה תקרת החוב של ארה״ב אוף טופיק 2
M התייעצות לבחירת מסלול מעל תקרת הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M תקרת הפקדה לקופת גמל להשקעה 2021 שוק ההון 3
א הפקדת עצמאים לקרן השתלמות: אי בהירות לגבי תקרת פטור ממס רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y תקרת ההפקדה הפטורה ממס רווחי הון לקהש לשכיר ולעצמאי שוק ההון 0
Y תקרת פטור לקרן השתלמות לשכיר ולעצמאי שוק ההון 2
Liron2035 כבר התחלתי לכתוב ת'רד על תקרת ביטוח 250K ב-IB שוק ההון 4
O קופת גמל לעצמאי - עד תקרת פטור רווח הון או עד תקרת הטבת המס? שוק ההון 3
מקנולטי פיצול הפקדה לקרן השתלמות מעל תקרת הטבת המס שוק ההון 40
עומרפ תקרת הפרשה, קרן פנסיה וקרנות משלימות צרכנות פיננסית 3
M תגמולי מעסיק מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
E תקרת הפקדה לפנסיה (שכירים) שוק ההון 12
P תקרת קרן השתלמות הפרשות עובד אוף טופיק 1
M תקרת הפקדות לפנסיה צרכנות פיננסית 2
ג תקרת מס ירושה - 60K דולר ליחיד. האם בחשבון ע"ש זוג זה 120K ? שוק ההון 37
M פיצול חשבון IB עקב תקרת ביטוח SIPC שוק ההון 41
סולידי528 פנסיה 5K, לאן להפקיד את מה שמעל תקרת ההפקדה לפנסיה? צרכנות פיננסית 11
M ניצול תקרת מס נמוכה בניהול התיק שוק ההון 6
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
Z תקרת ההפקדה לפנסיה עצמאים. אם מי ששכרו נמוך מהרף של 200K+ ומפריש שוק ההון 7
ח אלטרנטיבה לקרן פנסיה מעל תקרת שכר צרכנות פיננסית 68
נ צמד שאלות על תקרת הפקדה לקופת גמל להשקעה שוק ההון 3
2028_שנת_פרישה הפקדה מעל תקרת הפטור - קרנות השלתמות לעצמאיים שוק ההון 2
H חישוב בנושא הפקדה לקרן השתלמות מעל תקרת הפטור למס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
yanosh34 שיקולים בהפרשה לקרן השתלמות IRA מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
M דמי תיווך ממוכר נדל"ן 10
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Count Olaf דמי ועד בית גבוהים מדי לתמורה? נדל"ן 74
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11

נושאים דומים

Back
למעלה