שלום לכולם
זה הפוסט הראשון שלי בפורום אחרי קריאה מרובה (מאוד).
אני עכשיו עובד על תכנון העתיד הפיננסי שלי ויש לי כמה שאלות טכניות לגבי תפעול קרן השתלמות IRA (למרות שהשאלה מתאימה לכל סוג IRA או השקעה עצמית לצורך העניין).
נניח ויש לי קרן השתלמות ע"ס 100K שאני רוצה להעביר לניהול עצמי ולקנות קרן סל מסויימת (לא רלוונטי לדיון איזה).
ברגע שהכסף מועבר והחשבון נפתח אני יכול להשתמש במלוא הסכום ולרכוש את הקרן.
עד פה הכל מובן.
מה קורה עם הפקדות חדשות לקרן השתלמות?
1. האם בכל חודש בחודשו צריך "לזכור" להיכנס למערכת מסחר ולקנות עוד ועוד מהקרן?
2. בהנחה וצריך לזכור, כל יום שעובר שלא קנינו את הקרן אנחנו כביכול "מפסידים" את התשואה שהיינו יכול להרוויח (או להפסיד) על אותה תקופה. זה לא סיכון שיכול להצטבר לימים רבים שבהם הכסף לא מושקע?
3. בהנחה ואני מתכנן לרכוש קרן אחת בודדת, האם יש עוד פעולות שוטפות שצריך לבצע חוץ מהרכישה עצמה?
תודה רבה!
זה הפוסט הראשון שלי בפורום אחרי קריאה מרובה (מאוד).
אני עכשיו עובד על תכנון העתיד הפיננסי שלי ויש לי כמה שאלות טכניות לגבי תפעול קרן השתלמות IRA (למרות שהשאלה מתאימה לכל סוג IRA או השקעה עצמית לצורך העניין).
נניח ויש לי קרן השתלמות ע"ס 100K שאני רוצה להעביר לניהול עצמי ולקנות קרן סל מסויימת (לא רלוונטי לדיון איזה).
ברגע שהכסף מועבר והחשבון נפתח אני יכול להשתמש במלוא הסכום ולרכוש את הקרן.
עד פה הכל מובן.
מה קורה עם הפקדות חדשות לקרן השתלמות?
1. האם בכל חודש בחודשו צריך "לזכור" להיכנס למערכת מסחר ולקנות עוד ועוד מהקרן?
2. בהנחה וצריך לזכור, כל יום שעובר שלא קנינו את הקרן אנחנו כביכול "מפסידים" את התשואה שהיינו יכול להרוויח (או להפסיד) על אותה תקופה. זה לא סיכון שיכול להצטבר לימים רבים שבהם הכסף לא מושקע?
3. בהנחה ואני מתכנן לרכוש קרן אחת בודדת, האם יש עוד פעולות שוטפות שצריך לבצע חוץ מהרכישה עצמה?
תודה רבה!