• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תעודות מקצועיות אונליין בשילוב עם תואר שני

הפרופסור

משתמש סולידי
דירוג
24
היי, אני אספר בקצרה על עצמי ואקפוץ לנושא.
בן 26, בוגר מדעי הרפואה וביולוגיה תואר ראשון דו חוגי באונ' תל אביב. לומד תואר שני ביולוגיה - בהתמחות ביואינפורמטיקה בטכניון (מעבדה חישובית בלי עבודה רטובה).
יש שוני כל כך גדול בין תואר ראשון בביולוגיה לבין התואר שאני עושה. קפצתי למים עם התיכנות ואני לאט לאט (בקושי ובהזעה רבה) לומד לכתוב קוד בR ובפייתון, כן באותו זמן כי אין ברירה.
בתיזה שלי יש כמעט ורק התעסקות עם דאטה ביולוגי.. חיפוש, ניקוי, בדיקה, תיכנון דברים, ובסוף למידת מכונה לחזות משהו בהתבסס על הדאטה. זה בגדול. והמנחה שלי הוא סוג של מדען נתונים, הוא הגיע מהתעשיה, ועדיין עובד. אז הציפיות ממני הן די גבוהות, הקצב די אדיר, והלחץ בתואר לפעמים חונק.
בכל זאת, אני פשוט אוהב את התחום, וכן למישהו כמוני יש כל כך הרבה דברים ללמוד ממש מאפס שזה פשוט overwhelming.. אך בכל זאת אני כל הזמן חושב האם אני יכול לשפר את היכולות שלי, את הכלים שאני שולט בהן, ולצבור ידע אפילו מעבר לתואר?
עשיתי קורסים מאוד מעניינים בתואר, שהם בעיקר איך לנתח דאטה ביולוגי ואיך לכתוב קוד (פייתון ו R). אך מעבר לזה, מרגיש שחסר לי בסיס בסטטיסטיקה והסתברות (עמוד שדרה של דאטה סיינס), או חסר לי משהו להוסיף לקורות חיים, יש חור כזה שלא יודע אם הוא שם באמת או לא. ולעשות קורס זה לא רק כדי להוסיף לקורות חיים, אני באמת מחפש דרך להרגיש שאני מוסיף לידע שלי מעבר לתואר, אני רוצה ללמוד עוד, פשוט כך.
לכן, חשבתי לקחת קורסים מיודימי או קורסרה. התחלתי לפני חודשיים קורס אלגברה לינארית אך לא התקדמתי.. אני אתן בוסט עכשיו בקיץ. חוץ מזה, חשבתי על תעודת הדאטה סיינס של IBM.
קראתי קצת על זה, וואלה נשמע לי תעודה מטורפת, יש בה כמעט הכל, אך אני לא בקיא בזה אולי זה רק שיווק טוב. זה הלינק לקורס: https://www.coursera.org/professional-certificates/ibm-data-science

אופציה שניה זה קורס סטטיסטיקה טוב, משהו כמו זה: https://www.coursera.org/specializations/advanced-statistics-data-science

ביואינפורמטיקה זה ענף של דאטה סיינס לכן קורסים כאלה אולי יכולים לעזור למצוא משרה של ביואינפומריטקאי / מדען נתונים בתחום, לא? ואני לא פוסל יום אחד לעבוד בחברה שהיא לא בתחום ביולוגי / רפואי. אני חושב מעבר לזה, לא רוצה להגביל את עצמי בתחום. העיקר זה ללמוד ולהיות יותר טוב בכלים החשובים.. כתיבת קוד, אלגורתמים בלמידת מכונה וידע בסטטיסטיקה.
אלה קורסים קשים מאוד שעולים המון כסף אז חבל לי לקחת סתם...
אז.. אחרי שחפרתי לכם, מה דעתכם על הקורסים האלה, ודעתכם בכללי על צורת החשיבה שלי? אשמח לשמוע מכם!

היי פרופסור,

מה המטרה שלך? להעשיר את הידע או למצוא עבודה בתעשיה?
קורסי העשרה, עמוקים ככל שיהיו, בדר״כ לא יעזרו לך להשתלב אח״כ בתעשיה רק על סמך זה שהשלמת אותם בהצלחה.
המגייסים יסתכלו בקו״ח בראש ובראשונה על הניסיון שלך, ואח״כ על ההשכלה הפורמלית.
המשקל של קורסים הוא זניח למדי.

לסיכום - לדעתי, אם המטרה שלך היא להשתלב בתעשיה, אולי כדאי להקדיש את הזמן לחיפוש משרה חלקית שתוכל לשלב אותה עם הלימודים.
אם המטרה היא להעשיר את הידע לקראת חיפש עבודה, אולי כדאי לחשוב אלו קורסים יוכלו לתת לך יתרון תחרותי מול מועמדים אחרים בתהליך קבלה לעבודה בעתיד.
ואם המטרה היא להעשיר את הידע בלבד, פשוט תבחר בקורס שהכי מדבר אליך.

היי פרופסור,

מה המטרה שלך? להעשיר את הידע או למצוא עבודה בתעשיה?
קורסי העשרה, עמוקים ככל שיהיו, בדר״כ לא יעזרו לך להשתלב אח״כ בתעשיה רק על סמך זה שהשלמת אותם בהצלחה.
המגייסים יסתכלו בקו״ח בראש ובראשונה על הניסיון שלך, ואח״כ על ההשכלה הפורמלית.
המשקל של קורסים הוא זניח למדי.

לסיכום - לדעתי, אם המטרה שלך היא להשתלב בתעשיה, אולי כדאי להקדיש את הזמן לחיפוש משרה חלקית שתוכל לשלב אותה עם הלימודים.
אם המטרה היא להעשיר את הידע לקראת חיפש עבודה, אולי כדאי לחשוב אלו קורסים יוכלו לתת לך יתרון תחרותי מול מועמדים אחרים בתהליך קבלה לעבודה בעתיד.
ואם המטרה היא להעשיר את הידע בלבד, פשוט תבחר בקורס שהכי מדבר אליך.

המטרה היא למצוא עבודה (וכפי שציינתי שואף לא להיות מוגבל בתחום מסויים). אני אוהב את התחום אבל באמת אין זמן ללמוד דברים רק מתוך רצון להעשרה.
אז אתה חושב שכדאי לחפש משרה, ולא להתעסק עם קורסים? אפילו אם זה קורסים של דברים בסיסיים מאוד כמו אלגברה וסטטיסטיקה ?

הבעיה - לא נראה לי שאוכל לשלב משרת סטודנט עם התואר. המחקר הוא כבר סוג של עבודה במשרה מלאה. דבר נוסף, אני מלגאי, כדי לקבל מלגה אסור לעבוד.

נערך לאחרונה ב:
מה לגבי קורסים שהאוניברסיטה מציעה?
גם כשומע חופשי. מניסיוני בראיונות יעניין הידע שלך והמוטבציה שלך לצאת וללמוד, ופחות תעודה כזו או אחרת.

אז אתה חושב שכדאי לחפש משרה, ולא להתעסק עם קורסים? אפילו אם זה קורסים של דברים בסיסיים מאוד כמו אלגברה וסטטיסטיקה ?

לדעתי כן.
גילוי נאות: אני עובד כמגייס בהייטק.

מה לגבי קורסים שהאוניברסיטה מציעה?
גם כשומע חופשי. מניסיוני בראיונות יעניין הידע שלך והמוטבציה שלך לצאת וללמוד, ופחות תעודה כזו או אחרת.
חשבתי על זה, אבל חושש שלא תהיה לי המוטיבציה להשלים קורס כזה במיוחד עם כל הלחץ. בנוסף, לא תהיה לי גישה לתרגילי הקורס והמבחנים, לא?

לדעתי כן.
גילוי נאות: אני עובד כמגייס בהייטק.
אני מסיים עכשיו שנה ראשונה בתואר. אז אם נגיד אני מוצא משרה במהלך השנה הבאה, וזה יהיה רק לכמה חודשים, זה יחשב כניסיון ?
אגב - אתה מגייס בהייטק, היית פוסל מישהו עם רקע כמוני? ( לא בא ממדמח / הנדסה).

בן 26, בוגר מדעי הרפואה וביולוגיה תואר ראשון דו חוגי באונ' תל אביב. לומד תואר שני ביולוגיה - בהתמחות ביואינפורמטיקה בטכניון (מעבדה חישובית בלי עבודה רטובה).
יש שוני כל כך גדול בין תואר ראשון בביולוגיה לבין התואר שאני עושה. קפצתי למים עם התיכנות ואני לאט לאט (בקושי ובהזעה רבה) לומד לכתוב קוד בR ובפייתון, כן באותו זמן כי אין ברירה.
בתיזה שלי יש כמעט ורק התעסקות עם דאטה ביולוגי.. חיפוש, ניקוי, בדיקה, תיכנון דברים, ובסוף למידת מכונה לחזות משהו בהתבסס על הדאטה. זה בגדול. והמנחה שלי הוא סוג של מדען נתונים, הוא הגיע מהתעשיה, ועדיין עובד. אז הציפיות ממני הן די גבוהות, הקצב די אדיר, והלחץ בתואר לפעמים חונק.
בכל זאת, אני פשוט אוהב את התחום, וכן למישהו כמוני יש כל כך הרבה דברים ללמוד ממש מאפס שזה פשוט overwhelming.. אך בכל זאת אני כל הזמן חושב האם אני יכול לשפר את היכולות שלי, את הכלים שאני שולט בהן, ולצבור ידע אפילו מעבר לתואר?
עשיתי קורסים מאוד מעניינים בתואר, שהם בעיקר איך לנתח דאטה ביולוגי ואיך לכתוב קוד (פייתון ו R). אך מעבר לזה, מרגיש שחסר לי בסיס בסטטיסטיקה והסתברות (עמוד שדרה של דאטה סיינס), או חסר לי משהו להוסיף לקורות חיים, יש חור כזה שלא יודע אם הוא שם באמת או לא. ולעשות קורס זה לא רק כדי להוסיף לקורות חיים, אני באמת מחפש דרך להרגיש שאני מוסיף לידע שלי מעבר לתואר, אני רוצה ללמוד עוד, פשוט כך.
לכן, חשבתי לקחת קורסים מיודימי או קורסרה. התחלתי לפני חודשיים קורס אלגברה לינארית אך לא התקדמתי.. אני אתן בוסט עכשיו בקיץ. חוץ מזה, חשבתי על תעודת הדאטה סיינס של IBM.
קראתי קצת על זה, וואלה נשמע לי תעודה מטורפת, יש בה כמעט הכל, אך אני לא בקיא בזה אולי זה רק שיווק טוב. זה הלינק לקורס: https://www.coursera.org/professional-certificates/ibm-data-science

אופציה שניה זה קורס סטטיסטיקה טוב, משהו כמו זה: https://www.coursera.org/specializations/advanced-statistics-data-science

ביואינפורמטיקה זה ענף של דאטה סיינס לכן קורסים כאלה אולי יכולים לעזור למצוא משרה של ביואינפומריטקאי / מדען נתונים בתחום, לא? ואני לא פוסל יום אחד לעבוד בחברה שהיא לא בתחום ביולוגי / רפואי. אני חושב מעבר לזה, לא רוצה להגביל את עצמי בתחום. העיקר זה ללמוד ולהיות יותר טוב בכלים החשובים.. כתיבת קוד, אלגורתמים בלמידת מכונה וידע בסטטיסטיקה.
אז.. אחרי שחפרתי לכם, מה דעתכם על הקורסים האלה, ודעתכם בכללי על צורת החשיבה שלי? אשמח לשמוע מכם!
שמת לב שזה 10 קורסים(אם הבנתי נכון) התעודה שצירפת? כתוב שהיא לוקחת 11 חודשים ב4 שעות שבועיות(נשמע כמו 15 נק״ז, זה בערך סמסטר שלם). אם לא תשב רק על זה ? לי אישית מאוד קשה לסיים קורס של 60 שעות אונליין, ופה מדובר בקורס של משהו כמו 200 שעות בלי מטלות. אתה אומר שגם ככה עמוס לך, קח בחשבון שאם תעשה את זה בנוסף לסמסטר הרגיל שלך תוכל להשלים את זה תוך לפחות שנה(בהנחה שאתה לומד גם בתקופות מבחנים, ומשקיע בשבוע בערך 10 שעות).

המטרה היא למצוא עבודה (וכפי שציינתי שואף לא להיות מוגבל בתחום מסויים). אני אוהב את התחום אבל באמת אין זמן ללמוד דברים רק מתוך רצון להעשרה.

הבעיה - לא נראה לי שאוכל לשלב משרת סטודנט עם התואר. המחקר הוא כבר סוג של עבודה במשרה מלאה. דבר נוסף, אני מלגאי, כדי לקבל מלגה אסור לעבוד.
תעשה לעצמך טובה, אם אתה רוצה להשתלב בהייטק, דבר עם אנשים מהתעשייה, יש המון אנשים שישמחו לעזור, יש בוטקמפים של כמה חודשים לבוגרי תואר ואתה על הגל, למרות שנשמע לי שאתה overqualified . ברגע שתכנס להייטק יהיה לך יותר קל לנווט לאן שתרצה, מעבר לזה דבר עם אנשים הם ינחו אותך, לא אמורה להיות לך בעיה.לא מהתחום אבל נשמע לי שסטטיסטיקה זה חשוב, לגבי השאר לא יודע, אבל סטטיסטיקה זה קורס שמעבירים כמעט בכל תואר(נראה לי), לא עברת בביולוגיה? קח משהו מהיוטיוב, הסתברות וסטיסטיקה, שני הקורסים שהכי אהבתי בתואר(עד כה), ולך על זה כהעשרה, אפילו קורסרה אם בא לך להשקיע, אבל היום בעולם של הידע הפרקטי אין הרבה ערך לתעודות האלה, אף אחד לא מכיר את התכניות ויודע מה הן שוות, וזה כנראה יתן נקודות אבל לא כמו משרה אמיתית. יש לך שני תארים ( או לפחות wip, למנף את זה הכי חשוב)

שמת לב שזה 10 קורסים(אם הבנתי נכון) התעודה שצירפת? כתוב שהיא לוקחת 11 חודשים ב4 שעות שבועיות(נשמע כמו 15 נק״ז, זה בערך סמסטר שלם). אם לא תשב רק על זה ? לי אישית מאוד קשה לסיים קורס של 60 שעות אונליין, ופה מדובר בקורס של משהו כמו 200 שעות בלי מטלות. אתה אומר שגם ככה עמוס לך, קח בחשבון שאם תעשה את זה בנוסף לסמסטר הרגיל שלך תוכל להשלים את זה תוך לפחות שנה(בהנחה שאתה לומד גם בתקופות מבחנים, ומשקיע בשבוע בערך 10 שעות).

צודק.. זה השקעה רצינית. בגלל זה אני מברר לגבי זה, ולפי התגובות פה אני כנראה יורד מזה, לפחות מהקרוס של IBM.
תעשה לעצמך טובה, אם אתה רוצה להשתלב בהייטק, דבר עם אנשים מהתעשייה, יש המון אנשים שישמחו לעזור, יש בוטקמפים של כמה חודשים לבוגרי תואר ואתה על הגל, למרות שנשמע לי שאתה overqualified . ברגע שתכנס להייטק יהיה לך יותר קל לנווט לאן שתרצה, מעבר לזה דבר עם אנשים הם ינחו אותך, לא אמורה להיות לך בעיה.לא מהתחום אבל נשמע לי שסטטיסטיקה זה חשוב, לגבי השאר לא יודע, אבל סטטיסטיקה זה קורס שמעבירים כמעט בכל תואר(נראה לי), לא עברת בביולוגיה? קח משהו מהיוטיוב, הסתברות וסטיסטיקה, שני הקורסים שהכי אהבתי בתואר(עד כה), ולך על זה כהעשרה, אפילו קורסרה אם בא לך להשקיע, אבל היום בעולם של הידע הפרקטי אין הרבה ערך לתעודות האלה, אף אחד לא מכיר את התכניות ויודע מה הן שוות, וזה כנראה יתן נקודות אבל לא כמו משרה אמיתית. יש לך שני תארים ( או לפחות wip, למנף את זה הכי חשוב)

איך היית יוצר קשר עם אנשים בתעשייה? קבוצות פייסבוק נגיד?
המנחה שלי הוא עד עכשיו ה mentro היחיד שיש לי, הייתי רוצה שיהיה לי עוד קשרים עם אנשים.
לגבי בוטקמפים חשבתי על זה, לא יודע אם כדאי כי מרגיש שאז אני אהיה בוגר קורס, שזה קצת מוריד מערך התואר שאני עושה.
כן עשיתי קורס סטטיסטיקה של ביולוגים, אך זה ממש בסיס של הבסיס, לא היה שם רגרסיה, הסתברויות והמימוש שלהם. כנראה שזה הקורס היחיד הנורמלי שכדאי לי לעשות.

נשמע שהתואר השני ייתן לך נסיון מחקרי רלוונטי.
אני לא חושב שצריך איזו תעודה בנוסף לתואר, אני כן חושב שכדאי לעשות קורסים אונליין בהסתברות וסטטיסטיקה, באלגברה ליניארית ובלמידת מכונה ולחפש משרת סטודנט בתעשיה בשנה הבאה.
בהצלחה!

נשמע שהתואר השני ייתן לך נסיון מחקרי רלוונטי.
אני לא חושב שצריך איזו תעודה בנוסף לתואר, אני כן חושב שכדאי לעשות קורסים אונליין בהסתברות וסטטיסטיקה, באלגברה ליניארית ובלמידת מכונה ולחפש משרת סטודנט בתעשיה בשנה הבאה.
בהצלחה!
תודה רבה. איקח את הדעה שלך בחשבון.

ממליץ להיסגר כמה שיותר מוקדם על המשרה הבאה שתרצה להיות בה. להשלים חומר כללי מפה ומשם זה אחלה, אבל ברגע שמתפקסים על משהו הרבה יותר פשוט לחקור את מספר הצעדים שצריך לעשות עד שמשיגים אותו.

אתה רוצה להיות Data Scientist בתעשיה בעוד שנה? עצתי היא ש:
- תמשיך לעבוד על כישורי התיכנות שלך בPython בעיקר
- תשלים ליניארית זה אחלה, וגם הסתברות/סטטיסטיקה זה מעולה, אבל באמת שמספיק מספרים או סרטונים ולא חייבים עכשיו ללכת ללמוד סטטיסטיקה א' באוניברסיטה שוב.
- אם מעניין אותך משרה שמשלמת ML, זה עולם בפני עצמו שצריך לעבוד עליו לאט לאט.

יש איזה שירשור שרץ בטוויטר על פרויקט מנטורינג של אנשים מהתעשייה שמציעים לשבת עם מי שרוצה ולעזור במה שצריך (במסגרת השיחה), והכל בחינם. שלח לי הודעה פרטית ואנסה למצוא לך את זה. 99% שראיתי שם כמה אנשים מתחום הדאטא שמציאים את עזרתם.

צודק.. זה השקעה רצינית. בגלל זה אני מברר לגבי זה, ולפי התגובות פה אני כנראה יורד מזה, לפחות מהקרוס של IBM.

איך היית יוצר קשר עם אנשים בתעשייה? קבוצות פייסבוק נגיד?
המנחה שלי הוא עד עכשיו ה mentro היחיד שיש לי, הייתי רוצה שיהיה לי עוד קשרים עם אנשים.
לגבי בוטקמפים חשבתי על זה, לא יודע אם כדאי כי מרגיש שאז אני אהיה בוגר קורס, שזה קצת מוריד מערך התואר שאני עושה.
כן עשיתי קורס סטטיסטיקה של ביולוגים, אך זה ממש בסיס של הבסיס, לא היה שם רגרסיה, הסתברויות והמימוש שלהם. כנראה שזה הקורס היחיד הנורמלי שכדאי לי לעשות.
מישהו שלח לי פה קישור עם רשימה של מנטורים. אני יכול לחפש. תפנה למי שרלוונטי עד שתמצא משרה מתאימה או מנטורינג. סטטיסטיקה אם חורה לך תלמד אבל נקודתית ובמסגרת התואר או משהו.

ממליץ להיסגר כמה שיותר מוקדם על המשרה הבאה שתרצה להיות בה. להשלים חומר כללי מפה ומשם זה אחלה, אבל ברגע שמתפקסים על משהו הרבה יותר פשוט לחקור את מספר הצעדים שצריך לעשות עד שמשיגים אותו.

אתה רוצה להיות Data Scientist בתעשיה בעוד שנה? עצתי היא ש:
- תמשיך לעבוד על כישורי התיכנות שלך בPython בעיקר
- תשלים ליניארית זה אחלה, וגם הסתברות/סטטיסטיקה זה מעולה, אבל באמת שמספיק מספרים או סרטונים ולא חייבים עכשיו ללכת ללמוד סטטיסטיקה א' באוניברסיטה שוב.
- אם מעניין אותך משרה שמשלמת ML, זה עולם בפני עצמו שצריך לעבוד עליו לאט לאט.

יש איזה שירשור שרץ בטוויטר על פרויקט מנטורינג של אנשים מהתעשייה שמציעים לשבת עם מי שרוצה ולעזור במה שצריך (במסגרת השיחה), והכל בחינם. שלח לי הודעה פרטית ואנסה למצוא לך את זה. 99% שראיתי שם כמה אנשים מתחום הדאטא שמציאים את עזרתם.

מישהו שלח לי פה קישור עם רשימה של מנטורים. אני יכול לחפש. תפנה למי שרלוונטי עד שתמצא משרה מתאימה או מנטורינג. סטטיסטיקה אם חורה לך תלמד אבל נקודתית ובמסגרת התואר או משהו.
תודה!!

אני חושב ש @Tim_Duncan העלה לינק לקובץ בו יש מלא אנשים שמסייעים להסב לתעשייה.. משהו מהטוויטר אולי.. לא הצלחתי למצוא בחיפוש. זו רשימה מכובדת שוודאי תמצא בה תועלת.

לגבי הקורסים, נורא פשוט: MIT מציעים את הקורסים שלהם בחינם כולל התרגולים והבחינות: Mit OCW, כולל הקורסים הכי טובים:
מבוא למדעי המחשב בפייתון.
אלגברה ליניארית.
אלגוריתמים ומבני נתונים.
מתמטיקה בדידה (יש אפילו טקסט בוק שנוצר על ידי הסטודנטים של הקורס).
מבוא להסתברות וסטטיסטיקה.

ממה שזכור לי זה מה שנדרש להשלים עבור תואר שני בביולוגיה חישובית מי שמגיע לא ממדעי המחשב אלא מביולוגיה.

לגבי הקורסים, נורא פשוט: MIT מציעים את הקורסים שלהם בחינם כולל התרגולים והבחינות: Mit OCW, כולל הקורסים הכי טובים:
מבוא למדעי המחשב בפייתון.
אלגברה ליניארית.
אלגוריתמים ומבני נתונים.
מתמטיקה בדידה (יש אפילו טקסט בוק שנוצר על ידי הסטודנטים של הקורס).
מבוא להסתברות וסטטיסטיקה.

ממה שזכור לי זה מה שנדרש להשלים עבור תואר שני בביולוגיה חישובית מי שמגיע לא ממדעי המחשב אלא מביולוגיה.
זה גם יכול להועיל לאדם שמעוניין להתרשם מהדרישות המתמטיות של תואר ראשון?
(מעוניין בהסבה אבל מתלבט הין קורסים או תואר ראשון)

זה גם יכול להועיל לאדם שמעוניין להתרשם מהדרישות המתמטיות של תואר ראשון?
(מעוניין בהסבה אבל מתלבט הין קורסים או תואר ראשון
לא למדתי מדעי המחשב אז לא רוצה להתחייב אבל מדובר בקורסים מתמטיים מתואר ראשון של מדעי המחשב, פשוט בmit וזה דברים שנלמדים גם כאן. אתה יכול להצליב את זה גם עם הסילבוס של המקום שאתה רוצה ללמוד בו ולראות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
ר שאלה על תעודות סל ישראליות שוק ההון 9
tetanos עולה חדש פטור ממס על השקעות בחו"ל - גם על תעודות זרות נסחרות בארץ? מיסים 13
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
T תעודות סל- המינימום לקניה שוק ההון 6
א מחפש שמות של תעודות הנסחרת ביורו שוק ההון 5
O תעודות סל איריות ומיסים בברוקר זר מיסים 14
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
M עזרה טופס 135 - תעודות סל ומניות מיסים 2
I איפה ניתן למצוא דמי ניהול של תעודות סל שוק ההון 5
M אתרי נתונים וסטטיסטיקות על תעודות חו"ל שוק ההון 11
ח הפיכת קרן השתלמות לIRA ורכישת קרנות/תעודות סל עוקבות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
ל מחפש תעודות סל שוק ההון 0
ק תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים - למכור ולעבור, או לא לגעת? שוק ההון 22
G תעודות סל מוזרות של הודו שוק ההון 29
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
G קניית קרנות סל באירופה על פני תעודות סל ישראליות שוק ההון 13
M קרנות מחקות או תעודות סל על סקטורים שוק ההון 0
C תעודות ETF's צוברות בסקטורים נבחרים שוק ההון 0
סשה תעודות סל בנקים חו"ל שוק ההון 2
M תעודות ממונפות לאורך זמן, למה לא? שוק ההון 17
M תעודות סל של קסם שוק ההון 1
חתול לילה חיפוש נתונים היסטורים של תעודות סל שוק ההון 2
נ תעודות סל הפכו לקרנות סל? שוק ההון 1
Odnight חוזר אליכם בבקשת עזרה - או איך למצוא את הקרנות/תעודות סל הישראליות המתאימות שוק ההון 2
W קרנות מחקות בהלמן אלדובי(IBI) מול תעודות סל ב-IRA, הפרשים שדורשים חקירה? שוק ההון 2
E האם יש קורלציה שלילית בין תעודות סל לבין קרנות REIT? שוק ההון 6
saar1320 מה הטיקר של תעודות הסל הישראליות? שוק ההון 3
B קרנות סל או תעודות סל? שוק ההון 2
R תעודות הסל הופכות לקרנות סל, מה לעשות? שוק ההון 4
A האם קיים מאגר מידע העוקב אחר דמי ניהול של קרנות/תעודות סל בארץ? שוק ההון 18
א תעודות סל- לא פשוט כמו שחשבתם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
J תיק מנוהל עוקב מדדים עם תעודות סל באפס עמלות שוק ההון 68
L תעודות סל של סין שוק ההון 10
גרהם נתוני תעודות סל שוק ההון 4
L חיקוי סנופי באמצעות תעודות סל במקום קרנות מחקות שוק ההון 2
nmac ETF בישראל במקום תעודות סל שוק ההון 25
Et1 תעודות סל לא סטנדרטיות.. שוק ההון 2