• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תספורת לאג"ח ו\או חדלות פרעון

• פותח הנושא פותח הנושא קפה שחור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

קפה שחור

משתמש בכיר
דירוג
11,038
אוקיי, השאלה קצת מבולגנת, אבל משהו לא ברור לי בהבנה
נניח משקיע 1000 $ באג"ח קונצרני שהתחיל במחיר נקוב של 100 נק' וכרגע הוא 110
אם יגיע האגח למצב שלא יכול לשלם את הקופון השנתי והוא מגיע להסדר עם הנושים וחוטף תספורת
מה יקרה לערך של האג"ח אם התספורת היא על 25% מהחוב?
האם ה 25% יורדים מהמחיר הנקוב, המחיר הנוכחי?
כאשר יגיע מועד הפרעון, מה התמורה שיקבל המשקיע (נושה)?
האם חדלות פרעון הוא מושג שונה ובעצם אומר שהערך הנקוב יהיה אפס והאיגרת מתמוססת תמורת שארית הכספים (אחרי תספורת)?

חדלות פרעון אין משמעותה שהאג"ח "מתאדה". אתה ממשיך להחזיק אותו ערך נקוב וההתחיבות של החברה אליך נשארת.

במידה והאג"ח ממשיך להסחר*, הסוחרים קובעים את מחיר השוק של האג"ח - הוא יהיה נמוך משווי האג"ח הצפוי לאחר התספורת, בגלל חוסר הוודאות אם ההסדר (התספורת) תצא לפעול או לא.

בדר"כ באג"חים תחת הסדר, מועד הפרעון המקורי לא רלוונטי, וההסדר מול החברה כולל הסכמת המחזיקים לדחיית תשלומים.

*יש מקרים בהם יש הפסקת מסחר לאחר שחברה מתפרקת ולא עומדת בכללי הדיווח שהבורסה מחייבת. במקרים כאלו אין לאג"ח שווי שוק אבל כאמור התחייבויות החברה למחזיקים נשארת בעינה, למרות שהיא כאמור לא יכולה לעמוד בהן.

@חלכאי
תודה על התשובה, קצת פולו-אפ ברשותך
האם המשקיעים חייבים לחכות ליום התשלום כדי לדעת שאין כסף לשלם או שהחברה מחוייבת להודיע מראש על אי יכולתה לעמוד התחייבות?
אם חברה לא יכולה לעמוד בהתחייבות, מי הגוף שמודיע למשקיעים שאין כסף?
אם יש מסחר עדיין באיגרת זה אומר שמשקיעים מצפים לקבל את הכסף אבל מודעים שיקבלו פחות ולוקחים את זה בחשבון (יענו מפילים את המחיר), הבנתי נכון?
כאילו, אם המחיר קרס ב 20%, מי שימכור יפסיד בוודאות, מי שיחזיק עד ל"פרעון"
בדר"כ באג"חים תחת הסדר, מועד הפרעון המקורי לא רלוונטי, וההסדר מול החברה כולל הסכמת המחזיקים לדחיית תשלומים.
מעניין אותי לדעת עד כמה הנתונים הללו זמינים למחזיקי האיגרת

אם החברה מתפרקת איזו התחייבות יש? זה כאילו חוזה?
יש אפשרות שלאחר תקופה החברה תחזור והיא עדין מחוייבת לאותה איגרה מולך ?
זה נשמע כאילו אג'ח חברה יותר מחייב מאשר מנייה של חברה.
אני טועה?

לא בטוח שהמונח "מחייב" שייך לגבי מניה.
למשל אני בתור @nick מחויב לנושים שלי.
לעומת זאת, האם אני מחויב לעצמי?! ודאי שלא, אני פשוט בעלים של הרכוש שלי.

לעומת זאת, האם אני מחויב לעצמי?! ודאי שלא, אני פשוט בעלים של הרכוש שלי.
אז שלא, טכנית גם מניות זה סוג של חוב והשווי שלו הוא הערך הנקוב של המניה.

@חלכאי
תודה על התשובה, קצת פולו-אפ ברשותך
האם המשקיעים חייבים לחכות ליום התשלום כדי לדעת שאין כסף לשלם או שהחברה מחוייבת להודיע מראש על אי יכולתה לעמוד התחייבות?
אם חברה לא יכולה לעמוד בהתחייבות, מי הגוף שמודיע למשקיעים שאין כסף?
אם יש מסחר עדיין באיגרת זה אומר שמשקיעים מצפים לקבל את הכסף אבל מודעים שיקבלו פחות ולוקחים את זה בחשבון (יענו מפילים את המחיר), הבנתי נכון?
כאילו, אם המחיר קרס ב 20%, מי שימכור יפסיד בוודאות, מי שיחזיק עד ל"פרעון"
מעניין אותי לדעת עד כמה הנתונים הללו זמינים למחזיקי האיגרת
החברה בדר"כ תודיע מראש שאין באפשרותה לשלם (בישראל דרך הודעה באתר מאיה). לעיתים ההודעה סמוכה למועד התשלום (יכול להיות גם ימים בודדים לפני יום ה -X). לרוב מדובר בחברות שכבר היה ידוע שהן בצרות כך שההודעה של החברה לרוב לא מפתיעה.
המשקיעים המוסדיים לרוב חכמים יותר והרבה לפני שהחברה מודיעה שאינה יכולה לשלם מחיר האג"ח יורד/ נופל.

מי שמוכר מייד עם הידיעה על אי תשלום יפסיד, אבל יתכן שמי שיחזיק עד סיום ההסדר יפסיד יותר. זה קורה בחברות שמצבן גרוע משהמשקיעים חשבו או במקרה שהסדר חוב שנמשך שנים בהם האג"ח לא סחיר והמשקיעים מקבלים כל תקופה "פירורים" שמצליח מפרק החברה לחלק להם, על בסיס מימוש נכסי החברה.

מה שהוא אמר.

זה כמו לומר שאני חייב לעצמי את המטבע שבארנק שלי
לא בדיוק. החברה היא אישיות משפטית נפרדת והיא חייבת לך בפירוק את חלקך היחסי בנכסיה לאחר פרעון החובות לנושים. מבחינה משפטית (וכלכלית) המניה היא זכות ("אגד של זכויות" כלשון המשפטנים) של בעל המניות, ואחד הפנים של הזכות הזו הוא החלק בנכסי החברה בפירוק, כאמור.

אבל יתכן שמי שיחזיק עד סיום ההסדר יפסיד יותר
זה בדיוק המשפט שמחשיך טיפה את התשואה הנוצצת של אגחים מסוכנים כאלו, למשקיע הממוצע
אם הייתי מפחד לאבד את כל הכסף אפילו לא הייתי שוקל לבצע מהלך שהוא לא רכישת קרן אג"חים ובמקום אני מחפש רכישה פרטנית

בכל מקרה, אשתף אתכם בצורת המחשבה שלי, אני כרגע במצב ספוג ואין מידע שלא שימושי לכן אשמח להארות

הדברים שאני נוטה (עומד\שוקל) לעשות כדי לשנות (לעצב לטובתי) את הסיכון הרב:
א. לדעת איפה מדווחים למשקיעים על שינוי ביכולת ההחזר של החייב, אני לא אוהב הפתעות ביום האחרון,
ב. לדעת מתחת לאילו שטיחים בודקים אם החברה נמצאת במצב עדין, האם הוא זמני או קבוע
ג. ללקט את האג"חים עם מועדי פרעונות לאורך השנה כולה, כל חודש 2-3 פרעונות (בהינתן תיק של 20-30 אג"חים), זה אמור לתת לי פתרון של "לא לאבד הכל במכה" (מכה=חודש עד רבעון)
ד. כל פירעון מוביל לרכישה נוספת של אג"ח אחר באותו חודש פרעון, שנה עד שנתיים קדימה, אם אחליט שיש חיים לתיק אחרי שנה

דברים שאני לא סגור עליהם
- האם לרכוש אג"ח מח"מ בינוני שעומד להגמר (להפרע) בשנתיים הקרובות או אג"ח עם מח"מ קצרצר שרק נולד ויגמר תוך שנתיים
נקודת המוצא: לשלב אותם כי מצד אחד יש היסטוריה ומצד שני יש אופטימיות זהירה (גם מהצד של השוק)
- האם יש צורך להתעמק במצב המניה באותה השנה? ואם כן, אילו מאפיינים משליכים על מצב האג"ח
נקודת המוצא: ממה שראיתי יש קורלציה בין שניהם אבל כנראה רק בירידות, אשמח להבהרה מי משפיע על מי ובאילו נסיבות, הרי מניה שעולה לא בדיוק מעלה את ערך האג"ח
- אני יודע מה מפרקים\כונסים עושים כדי לדאוג להחזר פירורים, האם זה דורש ממני "השמעת קול" או שהכל מתנהל ע"י "המערכת"
- האם דירוגים של מודי'ס ושאר המדרגים הוא "תורה מסיני", יענו האם ניתן לסמוך עליהם שידעו לתקן דירוג במידה הנדרשת ולא רק לתת הכשר בהנפקה (ולקבוע ריבית)
נקודת המוצא: אין לי מושג, אשמח להבהרה
- האם יש הבדל בין אג"ח שאיבד10% או 20% או 30%, איפה עובר הגבול שבו השוק מתחיל לעבור ממצב של "סיכוי קטן להחזר", "אין סיכוי להחזר השנה", "אין סיכוי בכלל להחזר" , "תוציאו אותי החוצה, יש לי סחרחורת"
נקודת המוצא: מתאר לעצמי שהכל תלוי באותיות הקטנות וכל מקרה לגופו
- אילו סקטורים סלחניים יותר כלפי חודלי פרעון ורואים בכך עניין יותר שכיח מנדיר
נקודת המוצא: אין לי שמץ
לא באתי על סיפוקי לכן אני מניח שיצטרפו עוד שאלות בהמשך

זה בדיוק המשפט שמחשיך טיפה את התשואה הנוצצת של אגחים מסוכנים כאלו, למשקיע הממוצע
אם הייתי מפחד לאבד את כל הכסף אפילו לא הייתי שוקל לבצע מהלך שהוא לא רכישת קרן אג"חים ובמקום אני מחפש רכישה פרטנית

בכל מקרה, אשתף אתכם בצורת המחשבה שלי, אני כרגע במצב ספוג ואין מידע שלא שימושי לכן אשמח להארות

הדברים שאני נוטה (עומד\שוקל) לעשות כדי לשנות (לעצב לטובתי) את הסיכון הרב:
א. לדעת איפה מדווחים למשקיעים על שינוי ביכולת ההחזר של החייב, אני לא אוהב הפתעות ביום האחרון,
ג. ללקט את האג"חים עם מועדי פרעונות לאורך השנה כולה, כל חודש 2-3 פרעונות (בהינתן תיק של 20-30 אג"חים), זה אמור לתת לי פתרון של "לא לאבד הכל במכה" (מכה=חודש עד רבעון)
ד. כל פירעון מוביל לרכישה נוספת של אג"ח אחר באותו חודש פרעון, שנה עד שנתיים קדימה, אם אחליט שיש חיים לתיק אחרי שנה

דברים שאני לא סגור עליהם
- האם לרכוש אג"ח מח"מ בינוני שעומד להגמר (להפרע) בשנתיים הקרובות או אג"ח עם מח"מ קצרצר שרק נולד ויגמר תוך שנתיים
נקודת המוצא: לשלב אותם כי מצד אחד יש היסטוריה ומצד שני יש אופטימיות זהירה (גם מהצד של השוק)
- האם יש צורך להתעמק במצב המניה באותה השנה? ואם כן, אילו מאפיינים משליכים על מצב האג"ח
נקודת המוצא: ממה שראיתי יש קורלציה בין שניהם אבל כנראה רק בירידות, אשמח להבהרה מי משפיע על מי ובאילו נסיבות, הרי מניה שעולה לא בדיוק מעלה את ערך האג"ח
- אני יודע מה מפרקים\כונסים עושים כדי לדאוג להחזר פירורים, האם זה דורש ממני "השמעת קול" או שהכל מתנהל ע"י "המערכת"
- האם דירוגים של מודי'ס ושאר המדרגים הוא "תורה מסיני", יענו האם ניתן לסמוך עליהם שידעו לתקן דירוג במידה הנדרשת ולא רק לתת הכשר בהנפקה (ולקבוע ריבית)
נקודת המוצא: אין לי מושג, אשמח להבהרה
- האם יש הבדל בין אג"ח שאיבד10% או 20% או 30%, איפה עובר הגבול שבו השוק מתחיל לעבור ממצב של "סיכוי קטן להחזר", "אין סיכוי להחזר השנה", "אין סיכוי בכלל להחזר" , "תוציאו אותי החוצה, יש לי סחרחורת"
נקודת המוצא: מתאר לעצמי שהכל תלוי באותיות הקטנות וכל מקרה לגופו
- אילו סקטורים סלחניים יותר כלפי חודלי פרעון ורואים בכך עניין יותר שכיח מנדיר
נקודת המוצא: אין לי שמץ
לא באתי על סיפוקי לכן אני מניח שיצטרפו עוד שאלות בהמשך
אם מדובר בתחביב שאתה מקצה סכום מסויים כעלות שלו, אז אפשר להתייחס לזה כמו אל כל תחביב שעולה כסף.
אם אתה מצפה לתשואה חיובית, אז לדעתי אתה מבזבז את זמנך. יש אנשים שעובדים בבתי ההשקעות וכל עבודתם ללקט את הפרטים עליהם אתה שואל. הסיכוי שלך להשיג יותר מידע, יותר מהר ולתמחר יותר טוב מהם אגחים, הוא אפס.

אם מדובר בתחביב שאתה מקצה סכום מסויים כעלות שלו, אז אפשר להתייחס לזה כמו אל כל תחביב שעולה כסף.
אם אתה מצפה לתשואה חיובית, אז לדעתי אתה מבזבז את זמנך.
אתה כמובן צודק אבל לא בהכל, אני לא מנסה להכנס בנעלי מקצוענים, אני רוצה לדעת מאיפה המקורות מידע שלהם, אני לא מנסה לנתח אותם אלא רק לדעת אם יש אות כלשהו אז מה הוא משדר (התנהגות), דברים מהותיים, לא איזה פיפס בדוח על קנס שעומדים לחטוף וכאלה
אני לא מנסה להקדים אף אחד, אם כבר אני רוצה לבוא אחרי הפזיזים שברחו (אולי מהר מדי?), אולי לאחר כמספר ימים, חודשים נכנס מידע חדש שמשנה את התמונה
הסיכוי שלך להשיג יותר מידע, יותר מהר ולתמחר יותר טוב מהם אגחים, הוא אפס.
המשפט נכון לכל כלי השקעה, אפילו מניות, לא רלוונטי להחלטה שלי "להתחכם"

רק אוסיף שבשרשור הזה אני אוסף את המצב שבו אני אמור להתמודד מול תספורת או חדלות פירעון
אני יודע ובטוח שזה יכול לקרות, לכן אני מתכונן לשלב שאני אמור לדעת מה לעשות ולא לעמוד עם לסת שמוטה
האם אני מעוניין להגיע לפה עוד כמה חודשים? לא
האם זה מצב שהוא חדש לי? סיכון גבוה מאוד מאוד, ממש לא

נערך לאחרונה ב:
אני רוצה לדעת מאיפה המקורות מידע שלהם
הנהלת החברה, בנקים, אסיפות נושים, דוחות כספיים ואני מניח שיש עוד כמה, כי המידע שלי הוא משיחות סלון עם חברים שעוסקים בתחום ולא יותר מכך.
המשפט נכון לכל כלי השקעה, אפילו מניות
+1. אני חושב שבאג"ח חשיבות המידע שאין לך גבוהה יותר אבל זה באמת עיסוק בקטנות כי אכן גם הסיכוי שלך לבחור מניות פרטניות ולהביס את המומחים מאד קטן.

כי אכן גם הסיכוי שלך לבחור מניות פרטניות ולהביס את המומחים מאד קטן.
למען הסר ספק, אני לא מנסה להביס את המומחים, ההשקעה הזאת הולכת להיות מלווה בהמון לקחים שנמצאים אצלי ב"סילבוס" של למידת השוק
והיא הולכת להיות מאוד קצרה, כנראה לא יותר משנתיים, גג שנתיים וחצי בתיק עיסקי נטול רגשות
נ.ב: שמת לב שהחלפת את הסיכוי מ"אפס" ל"מאוד קטן"? :)

יש אנשים שעובדים בבתי ההשקעות וכל עבודתם ללקט את הפרטים עליהם אתה שואל. הסיכוי שלך להשיג יותר מידע, יותר מהר ולתמחר יותר טוב מהם אגחים, הוא אפס.
הוויכוח המוכר לגבי מידת יעילות השווקים ועל כך שמשקיע פרטי לא יכול להכות את השוק. תשובת "משקיע ערך" קלאסי היא כמובן שגוף מוסדי צריך לעמוד ברגולציה, וגם אין לו את היכולת להשקיע בני"ע בעל שווי-שוק נמוך - להלן "חסרון לגודל". משקיע פרטי לא סובל מחסרונות אלה. אין צורך לעשות את העבודה יותר מהר. אתה זקוק למספר חד ספרתי של פעולות לכניסה לפוזיציה. בית השקעות שמנהל מיליארדים צריך אלפי פעולות שבאופן טבעי נמשכות הרבה יותר מהזמן הדרוש לך. (אלא אם כן הוא קונה במחיר גבוה באופן משמעותי ממחיר השוק הקיים, ואז הוא יפסיד את החלק הארי של התשואה)

עדות ממקור ראשון: עשיתי מספר השקעות באג"ח זבל, בכולן התשואה הייתה לא רעה בכלל. למשל:
אי.די.בי פיתוח לפני מספר שנים. ברגע שקראתי בעיתון שקבוצת משקיעים שמה משהו כמו מיליארד שקל משלהם, שמתי גם אני כמה (אלפי) שקלים על האג"ח (ולא על המניה, זה כבר היה מסוכן מדי בשבילי).
אקסטל (ג.נ. עדיין מחזיק באג"ח) - השקעה קצת יותר מפוקפקת מבחינתי. אבל ממה שקראתי בדו"חות הכספיים, ההלוואות לחברה מצד בנקים היו בריבית נמוכה משמעותית מהתשואה לפדיון של האג"ח, מה שנתן לי בטחון.
אציין שאג"חים אלה החשבתי כחלק מהפלח המנייתי בתיק.

בנוסף, השקעתי במספר אג"חים לא מדורגים בתשואות חד-ספרתיות אך לא אפסיות.
גילוי נאות - גודל התיק האקטיבי שלי לא מצריך לשים מאות אלפי שקלים על אג"ח בודד כדי לקבל תשואה משמעותית. ככה שאף פעם לא עמדתי עם פקודת קנייה גדולה שמרעידה את ה...יד.

@קפה שחור - כמה תשובות טכניות:
הודעות במאי"ה באות מאוחר מדי, כמו ש @חלכאי אמר. אין ברירה אלא לקרוא דו"חות כספיים. בניגוד למניה, באג"ח הרווח חסום. ואת זה תצטרך לקחת בחשבון כשאתה רוצה להחליט האם הוא שווה את זמנך היקר (נניח 12-24 שעות במצטבר להבנה סבירה של הדו"חות הכספיים).
דוגמה מספרית - נניח תשואת אג"ח לפדיון היא 6% שנתי (תשואה יפה לכל הדעות בסביבת הריבית הנוכחית), אז בהנחה שגודל התיק שלך הוא 1 מלש"ח ואתה לא רוצה שהוא יתפוס לך יותר מ-5%, הרי שתצטרך להחליט האם 12 שעות מזמנך (ועוד כמה שעות בכל רבעון) שווים את ה-1M*0.05*0.06 = 3000 ש"ח ברוטו בשנה.
(בהינתן תיק של 20-30 אג"חים)
תיק של 20-30 אג"חים לא יאפשר לך לקרוא דוחות כספיים, מה שיחייב אותך לקנות אג"ח בדירוג גבוה יחסית (תשואה נמוכה כי לפי מה שכתבת אתה רוצה מח"מ קצר, במיוחד אחרי עמלות ומיסים - נראה לי חבל) או לקנות אג"ח זבל/לא מדורג ולהתפלל שהתשואה השוטפת תחפה על חדלות הפרעון (לא ממליץ בכלל!).

- האם לרכוש אג"ח מח"מ בינוני שעומד להגמר (להפרע) בשנתיים הקרובות
זה די אוקסימורון.
אג"ח עם מח"מ קצרצר שרק נולד ויגמר תוך שנתיים
מעולם לא נתקלתי באג"ח שנולד עם מועד פרעון בעוד שנתיים. אג"ח הוא מכשיר ללקיחת התחייבות לטווח ארוך.

- מצב המניה לא. מצב החברה כן :lol:
- לא יודע לגבי סטטיסטיקה, אבל מה שכן קראתי זה שהחברה שמנפיקה את האג"ח משלמת לחברת הדירוג לטובת הסיקור והדירוג. אמנם זה לא בדיוק "X שקלים לדירוג Y", אבל אתה לא תשלם למי שידרג אותך נמוך... בכל מקרה, אג"חים בדירוג גבוה מושקעים ע"י המוסדיים ולכן התשואה שלהם נמוכה.
כל זמן שאתה לא מחזיק אג"ח עיקרי, אל תדאג. יש לאנשים אחרים רצון והשפעה גדולים הרבה יותר משלך לראות את הכסף הגדול שהם השקיעו.

אוקיי, תודה על התשובה המפורטת, אנסה להתייחס לרוב ואקבץ מספר דברים חופפים
דבר ראשון, לא מדובר על ישראל, מתנצל שזה לא היה ברור, המטרה העיקרית ניו-יורק, אולי קצת אירופה, נראה
- אני לא מתכוון לקרוא דוחות לעומק כדי להחליט אם לקנות או לא, אני רוצה לדעת מה הסימנים הכי בוהקים והיכן הם קיימים במידה ואצטרך "לחפור"
הסבר: אני מפרק את קרן אג"ח הזבל הכי פופולרית בקרב משקיעים (נראה לי) ומודה לאנשים השכירים והמקצועניים שעשו את עבודת הליקוט בשבילי

- לגביי המח"מ של האג"ח, אסביר שוב את כוונתי:
אם חברה הנפיקה אגח עם מח"מ של 10 שנים וזה היה לפני 8 שנים, משמע נותר לה שנתיים לפירעון
או לחילופין אגח עם מח"מ של 5 שנים שהונפק לפני כשנתיים ואני עומד באמצעו לפני הפירעון
- מצב המניה לא. מצב החברה כן :lol:
אתה צודק, אבל הטריגר לבדיקת מצב החברה יכול לקרות מתנודה חדה (בכל כוון שהוא) שאפשר "ללכוד" טכנולוגית

- לא יודע לגבי סטטיסטיקה, אבל מה שכן קראתי זה שהחברה שמנפיקה את האג"ח משלמת לחברת הדירוג לטובת הסיקור והדירוג. אמנם זה לא בדיוק "X שקלים לדירוג Y", אבל אתה לא תשלם למי שידרג אותך נמוך... בכל מקרה, אג"חים בדירוג גבוה מושקעים ע"י המוסדיים ולכן התשואה שלהם נמוכה.
זה מה שחשבתי, שיש אינטרסנטים מעורבים
כל זמן שאתה לא מחזיק אג"ח עיקרי, אל תדאג. יש לאנשים אחרים רצון והשפעה גדולים הרבה יותר משלך לראות את הכסף הגדול שהם השקיעו.
זה בטוח, רציתי להבין האם זה מצריך ממני התקשרות כלשהי או "מאמץ"

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ תספורת עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
Adam Smith תספורת לתשובה אוף טופיק 9
N תספורת ביתית ומכונת תספורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
ח חלופות לאג״ח ישראלי שוק ההון 9
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
N תחליף אירופאי לאג״ח ממשלתי שקלי 0347 שוק ההון 13
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
א איך מק"מ בעל מח"מ זהה לאג"ח נותן תשואה גבוהה יותר שוק ההון 5
Plato חלופה לאג"ח ממשלתי ישראלי בחלק הסולידי שוק ההון 9
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
klayhamn האם לאג"ח או לא לאג"ח? שוק ההון 109
הדבורה מיה ניוד כספים מקרן נאמנות אג"ח לאג"ח שוק ההון 4
I Etf דיבידנד כאלטרנטיבה לאג"ח שוק ההון 40
S תחליף לאג"ח בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 0
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
dunya_tatlisi נתח מזומן גדול יותר כתחליף לאג"ח ממשלתי זר - רעיון טוב? שוק ההון 0
$ בחירת קרנות מחקות/ETF לאג"ח ממשלתי שוק ההון 22
R משקיע חדש - שאלה בקשר לאג"ח שוק ההון 6
unrealx אלטרנטיבות לאג"ח ממשלתי שוק ההון 15
מ קרן מחקה לאג״ח חברות ארה״ב שוק ההון 3
א האם יש מקום בתיק שלכם לאג"ח קונצרני? שוק ההון 31
שניצלוינאי קרן בינלאומית לאג"ח שוק ההון 16
Golan מקדמות מס הכנסה כתחליף לאג"ח שוק ההון 4
עש לילה מה קורה לאג"ח ממשלתי בזמן האחרון? שוק ההון 4
A הבדל בין פיקדון בבנק לאג"ח של הבנק שוק ההון 1
שודד הפינג פונג אלטרנטיבה לאג"ח ממשלתי שוק ההון 36
T אלטרנטיבה לאג"ח ממשלתי ישראלי שוק ההון 13
Chase "נהירה לאג"ח" - השפעות שוק ההון 7
U עדיפות לאג"ח ממשלת ארה"ב - על פני אג"ח ממשלת ישראלי שוק ההון 4
אצטרובל תחליף לאג"ח ישראל בתיק פסיבי שוק ההון 66
H תחליף לאג"ח בתיק השקעות פאסיבי שוק ההון 11
leibo אשמח להסבר בנוגע לאג"ח שוק ההון 2
מ ערב טוב, שאלה בנוגע לאג"ח. שוק ההון 4
אריאלT בקשר לאג"ח, תיאורטי שוק ההון 4
דימה מהי ה"ריבית במשק" והקשר שלה לאג"ח? שוק ההון 7
נ תחליף לאג"ח ממשלתי בתיק הארי בראון שוק ההון 62
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 9
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53

נושאים דומים

Back
למעלה