אבל יתכן שמי שיחזיק עד סיום ההסדר יפסיד יותר
זה בדיוק המשפט שמחשיך טיפה את התשואה הנוצצת של אגחים מסוכנים כאלו, למשקיע הממוצע
אם הייתי מפחד לאבד את כל הכסף אפילו לא הייתי שוקל לבצע מהלך שהוא לא רכישת קרן אג"חים ובמקום אני מחפש רכישה פרטנית
בכל מקרה, אשתף אתכם בצורת המחשבה שלי, אני כרגע במצב ספוג ואין מידע שלא שימושי לכן אשמח להארות
הדברים שאני נוטה (עומד\שוקל) לעשות כדי לשנות (לעצב לטובתי) את הסיכון הרב:
א. לדעת איפה מדווחים למשקיעים על שינוי ביכולת ההחזר של החייב, אני לא אוהב הפתעות ביום האחרון,
ב. לדעת מתחת לאילו שטיחים בודקים אם החברה נמצאת במצב עדין, האם הוא זמני או קבוע
ג. ללקט את האג"חים עם מועדי פרעונות לאורך השנה כולה, כל חודש 2-3 פרעונות (בהינתן תיק של 20-30 אג"חים), זה אמור לתת לי פתרון של "לא לאבד הכל במכה" (מכה=חודש עד רבעון)
ד. כל פירעון מוביל לרכישה נוספת של אג"ח אחר באותו חודש פרעון, שנה עד שנתיים קדימה, אם אחליט שיש חיים לתיק אחרי שנה
דברים שאני לא סגור עליהם
- האם לרכוש אג"ח מח"מ בינוני שעומד להגמר (להפרע) בשנתיים הקרובות או אג"ח עם מח"מ קצרצר שרק נולד ויגמר תוך שנתיים
נקודת המוצא: לשלב אותם כי מצד אחד יש היסטוריה ומצד שני יש אופטימיות זהירה (גם מהצד של השוק)
- האם יש צורך להתעמק במצב המניה באותה השנה? ואם כן, אילו מאפיינים משליכים על מצב האג"ח
נקודת המוצא: ממה שראיתי יש קורלציה בין שניהם אבל כנראה רק בירידות, אשמח להבהרה מי משפיע על מי ובאילו נסיבות, הרי מניה שעולה לא בדיוק מעלה את ערך האג"ח
- אני יודע מה מפרקים\כונסים עושים כדי לדאוג להחזר פירורים, האם זה דורש ממני "השמעת קול" או שהכל מתנהל ע"י "המערכת"
- האם דירוגים של מודי'ס ושאר המדרגים הוא "תורה מסיני", יענו האם ניתן לסמוך עליהם שידעו לתקן דירוג במידה הנדרשת ולא רק לתת הכשר בהנפקה (ולקבוע ריבית)
נקודת המוצא: אין לי מושג, אשמח להבהרה
- האם יש הבדל בין אג"ח שאיבד10% או 20% או 30%, איפה עובר הגבול שבו השוק מתחיל לעבור ממצב של "סיכוי קטן להחזר", "אין סיכוי להחזר השנה", "אין סיכוי בכלל להחזר" , "תוציאו אותי החוצה, יש לי סחרחורת"
נקודת המוצא: מתאר לעצמי שהכל תלוי באותיות הקטנות וכל מקרה לגופו
- אילו סקטורים סלחניים יותר כלפי חודלי פרעון ורואים בכך עניין יותר שכיח מנדיר
נקודת המוצא: אין לי שמץ
לא באתי על סיפוקי לכן אני מניח שיצטרפו עוד שאלות בהמשך