• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תנאי תשלום שהיו בעבר ברכישת דירה מקבלן

• פותח הנושא פותח הנושא 2022ערן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

2022ערן

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם,

כיום שרוכשים שדירה מקבלן בבניין שעדיין לא הוקם מציעים תנאי תשלום 15/85 או 20/80. כלומר %80 במסירה.

מה היו תנאי התשלום בעבר אני מדבר על לפני 3-4 שנים.

הכוונה לרכישה בפריסייל כשאין עוד התחלת בניה. כמה היה מקובל לשלם ומתי.

תודה למי שזוכר

מה שהייה, הייה.

כלומר נניח 15% בחתימה ואחכ 20% עליה לקרקע וכך הלאה והלאה כל חצי שנה בערך או שזה חולק לחודש בחודשו.
בעבר זה לא היה תשלום חודשי, אלא ב 3-4 תשלומים על פני נניח שנתיים, פלוס תשלום דמי רצינות בהתחלה ועוד כ 10-15 אחוז בסיום. תלוי משא ומתן.

בשנים 2020-2023 לערך ההצמדה לתשומות הבנייה הייתה משמעותית. הסעיף הזה היה שנים בחוזי בנייה אבל המדד היה ממש אפסי אז לא מעניין אף אחד.

בעבר זה לא היה תשלום חודשי, אלא ב 3-4 תשלומים על פני נניח שנתיים, פלוס תשלום דמי רצינות בהתחלה ועוד כ 10-15 אחוז בסיום. תלוי משא ומתן.

בשנים 2020-2023 לערך ההצמדה לתשומות הבנייה הייתה משמעותית. הסעיף הזה היה שנים בחוזי בנייה אבל המדד היה ממש אפסי אז לא מעניין אף אחד.
תודה.
אני רואה שאתה מבין אז אולי תעזור לי להבין משהו שקשור לכתבה בכלכליסט שלינק להלן.
היום הקבלנים עושים עסקאות 20/80 מקבלים 20% מזומן. וסכום נוסף בהלוואת בלון כמצויין בכתבה. הקבלן משלם ריבית במקום רוכש הדירה עד מסירת הדירה (כנראה 30% מהדירה או סכום אחר לא ברור).
השאלה שלי בגדול היא האם הקבלנים מפסידים כסף מזה? בהנחה שהם לא מורידים את מחיר הדירה.

מהכתבה אני מבין ואולי אני טועה. שרוכש הדירה משלם 20% הון עצמי. אח"כ הולך לבנק (אולי לבנק של הקבלן) ולוקח הלוואת בלון של 30% מהסכום. נותן את הסכום לקבלן והקבלן משלם את הריבית בגין ההלוואה הזאת.
עם מסירת הדירה הרוכש אמור להחזיר או למחזר את ההלוואה הזאת בתקווה שהריבית במשק תרד.

השאלה שלי היא האם באמת הקבלן מקבל את סכום ההלוואה של ה-30%.
כי אם זה נכון הקבלן לא רק שלא מפסיד מהעסקה של 80/20 אלא מרוויח.

אם זה נכון אז הקבלן למעשה חוסך לעצמו ריבית ליווי בנקאית של 7% ומשלם ריבית הלוואת בלון של 5%.

האם אני צודק או שסבכתי אותך?

תודה.
אני רואה שאתה מבין אז אולי תעזור לי להבין משהו שקשור לכתבה בכלכליסט שלינק להלן.
היום הקבלנים עושים עסקאות 20/80 מקבלים 20% מזומן. וסכום נוסף בהלוואת בלון כמצויין בכתבה. הקבלן משלם ריבית במקום רוכש הדירה עד מסירת הדירה (כנראה 30% מהדירה או סכום אחר לא ברור).
השאלה שלי בגדול היא האם הקבלנים מפסידים כסף מזה? בהנחה שהם לא מורידים את מחיר הדירה.

מהכתבה אני מבין ואולי אני טועה. שרוכש הדירה משלם 20% הון עצמי. אח"כ הולך לבנק (אולי לבנק של הקבלן) ולוקח הלוואת בלון של 30% מהסכום. נותן את הסכום לקבלן והקבלן משלם את הריבית בגין ההלוואה הזאת.
עם מסירת הדירה הרוכש אמור להחזיר או למחזר את ההלוואה הזאת בתקווה שהריבית במשק תרד.

השאלה שלי היא האם באמת הקבלן מקבל את סכום ההלוואה של ה-30%.
כי אם זה נכון הקבלן לא רק שלא מפסיד מהעסקה של 80/20 אלא מרוויח.

אם זה נכון אז הקבלן למעשה חוסך לעצמו ריבית ליווי בנקאית של 7% ומשלם ריבית הלוואת בלון של 5%.

האם אני צודק או שסבכתי אותך?

אין דרך אחת, כל מיני קבלנים עושים כל מיני דברים. בפרט:

1. אני מכיר פרויקט שבו נעשה בדיוק מה שאתה מתאר. הרוכש לוקח הלוואת בלון לשנתיים-שלוש בשיחות ישירות מול הבנק. בעת הפרעון, הקבלן מוריד את הריבית שנצברה מסכום הרכישה שסוכם. הקבלן חוסך לעצמו הלוואה עסקית עם ריבית משמעותית גבוהות יותר. אבל הבנק מקבל בטחונות שהוא לא יכול היה לקבל אילו נתן הלוואה לקבלן (הערת אזהרה על הדירה), ולכן לכאורה מדובר בטריפל ווין (לכאורה כי לדעתי הרוכש מפסיד כאן, אבל אפשר להתווכח).
2. קבלנים חזקים מציעים היום תנאים הרבה יותר אטרקטיביים, למשל 7% ברכישה, 30% בכניסה והיתרה שנתיים לאחר מכן. זה מאפשר לקבלן להציע עסקה משתלמת יותר עבור הרוכש עבור המחיר הנקוב, תוך כדי שהוא (הקבלן) מרוויח פחות אבל לא מייצר טרנד של ירידת מחירים.

אבל יש גם סיטואציות אחרות להלוואות בלון, ואני חושב שמה שאכתוב פה כעת זאת הסיבה ששיעור הלוואות הבלון עלה. אפרט עם דוגמא: יש לי חבר שזכה במחיר למשתכן בפרויקט עם הנחה של 10k למטר. מן הסתם, הוא רוצה כמה שיותר מטרים, אבל הבנק לא יסכים לתת לו הלוואה שחורגת מ 25% מהנטו.

אז מה הפתרון היצירתי? משכנעים את הבנק שכרגע האישה (בסיפור שלי, כמובן שזה יכול להיות הגבר) לא עובדים בגלל המצב, אבל זה ישתנה בהמשך. ואומרים שזאת דירה להשקעה שהם לא יגורו בה, כלומר יקבלו שכירות. ואז הבנק נותן הלוואת בלון, בה ההחזר ביום לקיחת ההלוואה מהווה 25% מהנטו, תחת שלל הנחות לגבי ההכנסות ביום בו הלוואת הבלון תיגמר - שכר בני הזוג יגדל ותווסף הכנסה משכירות.

סיפור אמיתי, בנק מזרחי.

נערך לאחרונה ב:
אין דרך אחת, כל מיני קבלנים עושים כל מיני דברים. בפרט:

1. אני מכיר פרויקט שבו נעשה בדיוק מה שאתה מתאר. הרוכש לוקח הלוואת בלון לשנתיים-שלוש בשיחות ישירות מול הבנק. בעת הפרעון, הקבלן מוריד את הריבית שנצברה מסכום הרכישה שסוכם. הקבלן חוסך לעצמו הלוואה עסקית עם ריבית משמעותית גבוהות יותר. אבל הבנק מקבל בטחונות שהוא לא יכול היה לקבל אילו נתן הלוואה לקבלן (הערת אזהרה על הדירה), ולכן לכאורה מדובר בטריפל ווין (לכאורה כי לדעתי הרוכש מפסיד כאן, אבל אפשר להתווכח).
2. קבלנים חזקים מציעים היום תנאים הרבה יותר אטרקטיביים, למשל 7% ברכישה, 30% בכניסה והיתרה שנתיים לאחר מכן. זה מאפשר לקבלן להציע עסקה משתלמת יותר עבור הרוכש עבור המחיר הנקוב, תוך כדי שהוא (הקבלן) מרוויח פחות אבל לא מייצר טרנד של ירידת מחירים.

אבל יש גם סיטואציות אחרות להלוואות בלון, ואני חושב שמה שאכתוב פה כעת זאת הסיבה ששיעור הלוואות הבלון עלה. אפרט עם דוגמא: יש לי חבר שזכה במחיר למשתכן בפרויקט עם הנחה של 10k למטר. מן הסתם, הוא רוצה כמה שיותר מטרים, אבל הבנק לא יסכים לתת לו הלוואה שחורגת מ 25% מהנטו.

אז מה הפתרון היצירתי? משכנעים את הבנק שכרגע האישה (בסיפור שלי, כמובן שזה יכול להיות הגבר) לא עובדים בגלל המצב, אבל זה ישתנה בהמשך. ואומרים שזאת דירה להשקעה שהם לא יגורו בה, כלומר יקבלו שכירות. ואז הבנק נותן הלוואת בלון, בה ההחזר ביום לקיחת ההלוואה מהווה 25% מהנטו, תחת שלל הנחות לגבי ההכנסות ביום בו הלוואת הבלון תיגמר - שכר בני הזוג יגדל ותווסף הכנסה משכירות.

סיפור אמיתי, בנק מזרחי.
תודה על ההשקעה בתשובה...
דבר אחד עדיין לא הבנתי. גם מהכתבה ברור למה זה טוב לרוכשים (משלמים 15% מההון העצמי ואחכ חוסכים ריבית על הבלון), זה טוב לבנקים כי 30 רוכשי דירות פחות מסוכן מקבלן אחד אבל לגבי הקבלן השאלה שלי האם הוא מקבל את כל הכסף של ההלוואה מייד?

אני מנסה לתת דוגמא על מנת להבין אם זה מה שקורה. הקבלן לא מוריד את מחיר הדירה בפריסייל או מוריד מעט. הלקוח שם 15% הון עצמי ולוקח הלוואה על 30% בלון עד יום המסירה. הקבלן משלם את הריבית במשך 3 שנים או עושה היוון לריבית ומשלם מייד לבנק.
עכשיו השאלות-
1. מתי הקבלן מקבל את סכום ההלוואה של הבלון הרי יש חוק מכר לא יכול לקבל מייד עם החתימה אלא יש שלב בניה.
2. אם אכן הוא מקבל את הבלון מייד אז יש כאן מצב מעניין הוא משלם ריבית עבור הלוואת הבלון אבל חוסך ריבית של ליווי בנקאי אז הוא אפילו מרוויח מהפעולה

ואם כולם מרוויחים זה חשוד. מישהו צריך להפסיד.

תודה על ההשקעה בתשובה...
דבר אחד עדיין לא הבנתי. גם מהכתבה ברור למה זה טוב לרוכשים (משלמים 15% מההון העצמי ואחכ חוסכים ריבית על הבלון), זה טוב לבנקים כי 30 רוכשי דירות פחות מסוכן מקבלן אחד אבל לגבי הקבלן השאלה שלי האם הוא מקבל את כל הכסף של ההלוואה מייד?

אני מנסה לתת דוגמא על מנת להבין אם זה מה שקורה. הקבלן לא מוריד את מחיר הדירה בפריסייל או מוריד מעט. הלקוח שם 15% הון עצמי ולוקח הלוואה על 30% בלון עד יום המסירה. הקבלן משלם את הריבית במשך 3 שנים או עושה היוון לריבית ומשלם מייד לבנק.
עכשיו השאלות-
1. מתי הקבלן מקבל את סכום ההלוואה של הבלון הרי יש חוק מכר לא יכול לקבל מייד עם החתימה אלא יש שלב בניה.
מקבל לפי חוק מכר דירות.
2. אם אכן הוא מקבל את הבלון מייד אז יש כאן מצב מעניין הוא משלם ריבית עבור הלוואת הבלון אבל חוסך ריבית של ליווי בנקאי אז הוא אפילו מרוויח מהפעולה
אכן, במקרה הזה הקבלן מקבל, הלוואה בזול יותר. מי מפסיד? רמז: מה קורה אם הקבלן פושט רגל? גם אם קבלן אחר יכנס לנעליו (הרי זאת המטרה של חוק המכר), יכול להיות העיכוב של כמה שנים. הכסף בינתיים הנאמנות בבנק/הועבר לקבלן. בקיצור, הסיכון על הרוכש.
ואם כולם מרוויחים זה חשוד. מישהו צריך להפסיד.
ראה למעלה.

מקבל לפי חוק מכר דירות.

אכן, במקרה הזה הקבלן מקבל, הלוואה בזול יותר. מי מפסיד? רמז: מה קורה אם הקבלן פושט רגל? גם אם קבלן אחר יכנס לנעליו (הרי זאת המטרה של חוק המכר), יכול להיות העיכוב של כמה שנים. הכסף בינתיים הנאמנות בבנק/הועבר לקבלן. בקיצור, הסיכון על הרוכש.

ראה למעלה.
סליחה שאני נכנס לקטנות אם הקבלן מקבל לפי חוק המכר אז לדעתי הוא לא יכול לקבל את "ההלוואה" במשך לפחות שנה עד הגעה לקומה מסויימת של הדירה שנרכשה. משהו כזה. אז בכל זאת הקבלן לא יהנה "מקיזוז ריביות" מלא. כמובן שהכל בהשוואה לתנאי העסקה שהיו לפני שנה וחצי שנתיים. קיבלתי את הרושם שהקבלן משלם את ריביות הלוואת הבלון של רוכשי הדירות, מקבל את ההלוואה שהרוכש לקח ומקזז את הליווי הבנקאי שהיה אמור לקחת. אם אני מבין נכון יש כאן פער של שנה.

מקבל לפי חוק מכר דירות.

ראה ל היום עוד כתבה בנושא שנאמר בה שהקבלן אכן מרוויח דרך המימון של רוכשי הדירות....
היום עוד כתבה בנושא והקבלן כנראה גם מרוויח מדרך המימון הזאת. כולם מרוויחים. יופי לכולם.

סליחה שאני נכנס לקטנות אם הקבלן מקבל לפי חוק המכר אז לדעתי הוא לא יכול לקבל את "ההלוואה" במשך לפחות שנה עד הגעה לקומה מסויימת של הדירה שנרכשה. משהו כזה.
הקבלן צריך את הכסף לטובת הבנייה. בין הוא מקבל אותו מהבנק ובין אם הוא מקבל אותו מהרוכש, הוא לא יזדקק לכסף עד לשלב המתאים. אז אם הכסף מגיע מהלקוח, ההלוואה תילקח בפעימות בהתאם להתקדמות והכסף ישאר בנאמנות בבנק וישוחרר בפעימות לפי התקדמות, ואם הקבלן לוקח הלוואה מול הבנק הוא יקח אותה בפעימות.
אז בכל זאת הקבלן לא יהנה "מקיזוז ריביות" מלא.
לא בטוח מה הכוונה "מלא", אבל הוא בהחלט חוסך כאן את ההפרש.
כמובן שהכל בהשוואה לתנאי העסקה שהיו לפני שנה וחצי שנתיים. קיבלתי את הרושם שהקבלן משלם את ריביות הלוואת הבלון של רוכשי הדירות, מקבל את ההלוואה שהרוכש לקח ומקזז את הליווי הבנקאי שהיה אמור לקחת. אם אני מבין נכון יש כאן פער של שנה.
לא בטוח שאני מבין, אבל המסקנה שלך שזה עדיף לקבלן מאשר לקחת הלוואה עסקית בעצמו מהבנק - בהחלט נכונה.

היום עוד כתבה בנושא והקבלן כנראה גם מרוויח מדרך המימון הזאת. כולם מרוויחים. יופי לכולם.
לא כולם מרוויחים, כמו שכתבתי למעלה. צריך לנתח את הסיכון. אם הבנייה מתעכבת ו/או הקבלן פושט רגל הלקוח אוכל אותה בגדול.

בתרחיש הקיצוני, אם הקבלן פושט רגל, לא רק שהרוכש יצטרך לשלם בעצמו את הריבית - התחייבות של הקבלן ללקוח מתאיידת אם הוא חדל פרעון. אלא שלרוכש אין משכנתא שפרוסה ל 30 שנה - הוא חייב את כל הכסף במכה בתום תקופת הבלון! הוא שבוי בידיו של הבנק, הבנייה לא מתקדמת ולכן לא ברור שבכלל ניתן לקבל משכנתא חדשה. הרוכש צריך להביא את הכסף חזרה לבנק

תשווה את זה למצב בו הקבלן מוריד 100k ממחיר הבית, שזה נאמר שקול לתשלום שהקבלן צופה להלוואת הבלון.

אם הקבלן פושט רגל, הרוכש לא צריך לשלם פתאום עוד 100k. לרוכש יש משכנתא לטווח ארוך שיותר קל להתמודד איתה מאשר בלון.

הקבלן עושה את השמיניות האלה כי המחיר במצב האופטימי נשאר אותו דבר, אבל הוא מעביר חלק מהסיכון לצד של הרוכש.

ממתי חוק המכר אומר שאסור לשלם לקבלן מייד?

הקבלן צריך את הכסף לטובת הבנייה. בין הוא מקבל אותו מהבנק ובין אם הוא מקבל אותו מהרוכש, הוא לא יזדקק לכסף עד לשלב המתאים. אז אם הכסף מגיע מהלקוח, ההלוואה תילקח בפעימות בהתאם להתקדמות והכסף ישאר בנאמנות בבנק וישוחרר בפעימות לפי התקדמות, ואם הקבלן לוקח הלוואה מול הבנק הוא יקח אותה בפעימות.

לא בטוח מה הכוונה "מלא", אבל הוא בהחלט חוסך כאן את ההפרש.

לא בטוח שאני מבין, אבל המסקנה שלך שזה עדיף לקבלן מאשר לקחת הלוואה עסקית בעצמו מהבנק - בהחלט נכונה.
כן זה מה שהתכוונתי. זה דבר מהותי. כי הקבלנים משווקים את זה כאילו העובדה שהם משלמים את הריבית ללקוח זה כאילו שהם מפחיתים את המחיר לרוכשים ושהם, הקבלנים, מפסידים. מסתבר שזה נכון חלקית. הרוכשים כנראה מרוויחים אבל גם הקבלנים מרוויחים. איך לא חשבו על זה קודם? אולי כי היתה ריבית 0.

לא כולם מרוויחים, כמו שכתבתי למעלה. צריך לנתח את הסיכון. אם הבנייה מתעכבת ו/או הקבלן פושט רגל הלקוח אוכל אותה בגדול.

בתרחיש הקיצוני, אם הקבלן פושט רגל, לא רק שהרוכש יצטרך לשלם בעצמו את הריבית - התחייבות של הקבלן ללקוח מתאיידת אם הוא חדל פרעון. אלא שלרוכש אין משכנתא שפרוסה ל 30 שנה - הוא חייב את כל הכסף במכה בתום תקופת הבלון! הוא שבוי בידיו של הבנק, הבנייה לא מתקדמת ולכן לא ברור שבכלל ניתן לקבל משכנתא חדשה. הרוכש צריך להביא את הכסף חזרה לבנק

תשווה את זה למצב בו הקבלן מוריד 100k ממחיר הבית, שזה נאמר שקול לתשלום שהקבלן צופה להלוואת הבלון.

אם הקבלן פושט רגל, הרוכש לא צריך לשלם פתאום עוד 100k. לרוכש יש משכנתא לטווח ארוך שיותר קל להתמודד איתה מאשר בלון.

הקבלן עושה את השמיניות האלה כי המחיר במצב האופטימי נשאר אותו דבר, אבל הוא מעביר חלק מהסיכון לצד של הרוכש.
הבנתי שהבנקים דורשים שיעשה היוון לתשלום הריבית של הלוואת הבלון והיא תושלם מייד. אבל בכל מקרה תהיה שאלת הקרן. אתה מעלה סוגיה של קריסת הקבלן. זה יכול לקרות בכל עסקת נדלן. אין כאן שום דבר מיוחד. לכאורה זה משפר את סיכויי הקבלן להרוויח.

הבנתי שהבנקים דורשים שיעשה היוון לתשלום הריבית של הלוואת הבלון והיא תושלם מייד. אבל בכל מקרה תהיה שאלת הקרן. אתה מעלה סוגיה של קריסת הקבלן. זה יכול לקרות בכל עסקת נדלן. אין כאן שום דבר מיוחד. לכאורה זה משפר את סיכויי הקבלן להרוויח.
יש כאן שוני מהותי, תקרא את ההודעה הקודמת שלי. השוותי בין ההשלכות על הרוכש במקרה של קריסת קבלן במידה והרוכש לקחת משכנתא רגילה וקיבל הנחה לעומת הלוואת בלון.

הסיכונים שונים בתכלית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ האם גם במחיר למשתכן יש תנאי רכישה 10-90? נדל"ן 1
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
ranv באיזה ברוקר תנאי השורט short טובים? שוק ההון 7
ptom השוואות תנאי ביטוח צרכנות פיננסית 2
H שאלה לגבי תנאי קבלה למחיר למשתכן עקב מצב מסורבל. נדל"ן 17
bayov מה תנאי הלוואה סבירים היום עבור 100K ל-36 חודשים צרכנות פיננסית 8
שם משתמש בעייתי תנאי הזכאות לתוספת סוציאלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H תנאי הלוואה וחשבון עו"ש בבנק יהב צרכנות פיננסית 12
T שינוי תנאי חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I תנאי אשפוז לאחר ניתוח בבית חולים פרטי צרכנות פיננסית 55
א עמלות על פקודות תנאי שוק ההון 2
G השוואת תנאי עמלות בין אקסלנס לאחרים שוק ההון 15
ה האם תנאי הפנסיה נשמרים במעבר בין מעסיקים? שוק ההון 6
O בדיקת תנאי משכנתא נדל"ן 19
דאניל פגישה ראשונה עם בנק לצורך השוואות תנאי משכנתא נדל"ן 20
T תנאי משכנתא נדל"ן 38
H תנאי פתיחת חשבון ב-IB שוק ההון 1
dorian תנאי כניסה לIRA שוק ההון 6
A הלוואה מקרן השתלמות - תנאי ההלוואה מול דמי ניהול צרכנות פיננסית 4
ח תנאי מימון ברכישת דירה חדשה מקבלן נדל"ן 2
oz1987 תנאי פנסיה דרך מקום העבודה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 68
ס איפה אפשר להשיג תנאי משכנתא הכי טובים צרכנות פיננסית 10
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 0
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב ******************* מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 5
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2

נושאים דומים

Back