• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג.

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

pseudonym

משתמש רגיל
דירוג
895
אז בשנה שעברה התפתיתי וכ-10-12% מהתיק החלטתי להשקיע בכל מיני מניות, שחלקן הגדול משירות של המלצה על מניות.
רוב רובן של המניות נרכשו במחירי שיא, וחלקן הגדול צלל למטה.
בפעם האחרונה שבדקתי התיק היה בכ20-30% הפסד.
בשירות ההמלצות טוענים שצריך להחזיק את המניות לפחות 5 שנים לפני שמחליטים למכור.
כלכלית אני יכול לעמוד בזה, אבל זו בהחלט תהיה הרגשה לא הכי נעימה ואני את הלקח שלי למדתי.
כמובן שאין שום ערובה לרווח כלשהו גם בתיק מחקה מדד.

1. לתת לתיק לרוץ כמה שנים טובות בשאיפה שהוא יתאפס או יהיה ברווח. ( התיק הזה מופרד מהתיק הראשי)
2. למכור הכל

מה אתם הייתם עושים במקומי?

נו, זה בערך שכפול של השרשור הזה:

אני לא הייתי מוציא בהפסד. וזה רק אני
תלוי כמובן באיזה הפסד, ובאילו מניות מדובר.
מלכתחילה לא הכי מומלץ להיכנס לפוזיציות בעייתיות, אבל כשאתה כבר שם זה סיפור אחר.
מה זה פוזיציות בעייתיות? יש אנשים שיגידו לך שגם גוגל זה פוזיציה בעייתית. אבל הם פחות אנשים מאלה שיגידו לך שHuangDingDong Inc בעייתית

מלכתחילה לא הכי מומלץ להיכנס לפוזיציות בעייתיות, אבל כשאתה כבר שם זה סיפור אחר.
למייק יש סכום X, ושוקל להשקיע בחברה Y. אתה אומר לו - לא כדאי להיכנס!
למיכאל יש סכום X, שכבר מושקע בחברה Y. אתה אומר לו - לא כדאי לצאת!
נשמע לך הגיוני?

נשמע לך הגיוני?
אדם הוא יצור לא רציונלי

צריך לעבוד על זה

סה"כ הפסדת 2-3% מההרפתקה. לא סוף העולם. תמכור עכשיו ותרגיש יותר טוב למשך שארית חייך.

תמכור עכשיו ותרגיש יותר טוב למשך שארית חייך.
אחרי ההודעה של ההוא (לא אתה, ההוא ההוא) שבאותה הודעה אמר שהוא לא משקיע יותר במניות פרטניות, ושתי שורות אחר כך אמר שהוא משקיע בהן ב-10% מהתיק, אני לא יודע כמה "למשך שארית חייך" זה מדוייק.

הבעיה שאנחנו דפוקים וגרידיים. אלו החיים. זה הטבע האנושי. צריך לעבוד על זה

אז בשנה שעברה התפתיתי וכ-10-12% מהתיק החלטתי להשקיע בכל מיני מניות, שחלקן הגדול משירות של המלצה על מניות.
למה עשית את זה? למה פנית לשירות המלצות ולמה החלטת להשקיע במניות ספציפיות?
התחשק לך לעשות בוננזה על 10% מהכסף שלך? אם כן - אתה כבר יודע שזה דורש ממך לבחון כל חברה שהפכת לחלק מבעליה, בשבע עיניים כל יום,
כדי לדעת מה קרה אצלה. בטח לא סתם להניח לה 5 שנים בלי להסתכל, זה טוב לגבי מדדים רחבים.
הפורום מתחיל להתמלא בדברי הבל ומצער אותי שדווקא אתה נפלת לזה :(
הבעיה שאנחנו דפוקים וגרידיים.
אנחנו? גם אני? לא ולא, חבר!
תראה, בגילאי ה-20 אני חושבת שזה רעיון לא רע להקצות סכום כסף (שאין בעיה להפסיד אותו) להימורים כדי להבין שלשחק בבורסה בתור קזינו זה דבר מטופש.
אנשים שממשיכים כך גם עשור או שניים מאוחר יותר - יכול להיות שהם כבר מכורים לאדרנלין ולא אכפת להם להם להפסיד - העיקר הריגוש. כל עוד מבינים שזה העניין, אפשר להתייחס לזה כמו כל הוצאה על התמכרות מגונה אחרת (למשל עישון הסיגריות שלי) ולתקצב את זה.

נשמע לך הגיוני?
ג'יימס חושק במשפחה, ושוקל להתחתן עם קארן. אני אומר לו - לא כדאי להיכנס! אתה בחור סולידי, היא אחרת מהאופי שלך, היא כנראה לא מתאימה לך!
יעקב חושק במשפחה, וכבר נשוי לקארן+נגזרים. אני אומר לו - לא כדאי לצאת! בגירושין בטוח תפסיד, תמיד יש עליות ומורדות, בסוף הקשר יכול להשתפר!
לפעמים יש מימוש כפוי. אתה יכול בכלל להחליט שלא בא לך על הרכבת הרים הזאת. אבל אתה לא יכול לגזור מהעכשיו - מה יהיה.

ניתן ורצוי להחליף את את הצדדים בקארן\קארין, ובקובי כמובן.

הדרך הכי קלה להפסיד, היא להיבהל מנפילות רגעיות, לקבע הפסד וללקק את הפצעים.
אם אדם בחר להשקיע, הוא יכול לקחת אחריות על הבחירה. יתכן שירוויח, יתכן שיפסיד. מהיבהלות, מכירה, קנייה, היבהלות, מכירה וכו', בטוח לא ירוויח.
לכן מלכתחילה לא כדאי להכנס להרפתקה שבה יכולים להפסיד 90% - אבל זה גם לא מה שפות"ש עשה, מדובר ב12% במקרה הלא הגיוני שמחר כולן נמחקות במחיר 0.
כמובן, שעוד יותר קשה לקחת אחריות על משהו שלא באמת בחרת בו, אם זה רק המלצות\שירות שלהם.

אם מדובר בשירות שבו הם עושים מה בא להם, זאת אומרת מחר מוכרים מחרתיים קונים, זו בדיוק ההגדרה לדרך המהירה להפסד, ולא הייתי נשאר שם דקה.
אם זאת אסטרטגיית קנה-והחזק, כמו שהבנתי בהתחלה, והשקעת כי החלטת, ויש סיבות לבחירות שלך, זה משהו אחר - אבל עדיין לא הייתי נשאר אם אין לי סיבולת לזה.
וזה רק אני.

נערך לאחרונה ב:
ג'יימס חושק במשפחה, ושוקל להתחתן עם קארן. אני אומר לו - לא כדאי להיכנס! אתה בחור סולידי, היא אחרת מהאופי שלך, היא כנראה לא מתאימה לך!
יעקב חושק במשפחה, וכבר נשוי לקארן+נגזרים. אני אומר לו - לא כדאי לצאת! בגירושין בטוח תפסיד, תמיד יש עליות ומורדות, בסוף הקשר יכול להשתפר!
לפעמים יש מימוש כפוי. אתה יכול בכלל להחליט שלא בא לך על הרכבת הרים הזאת. אבל אתה לא יכול לגזור מהעכשיו - מה יהיה
די ...נו...באמש'ך. לא באמת עשית את האנלוגיה חסרת התועלת הזאת (אני עוצר מבעדי לומר דברים יותר קשים לגבי האנלוגיה).
הסיבה היחידה שאתה לא צריך לעזוב את קארין ו"הנגזרים" (וגם זה לא בטוח) היא כי יש לך רגשות כלפיהם והם אליך ולכן יש לקחת אותם כשיקול נוסף.

אתה לא אמור לפתח רגשות לכסף שלך והכסף שלך בטח לא מפתח שום רגשות כלפיך.

אם יש משהו שלמדתי מנומך שנותי בהשקעות זה שלא צריך לפתח כלפיהם רגשות ואם יש השקעה שאתה מודע לזה שהיא הייתה טעות , ממש את ההפסד (וקזז עם רווחים אחרים) ותצא ואל תשקע ביחד איתה. גם אם מחר תרוויח בהשקעה שאתה מודע לטעות שבה זה לא יהיה רווח שלך, זה יהיה רווח שקול למילוי כרטיס לוטו ואם תמשיך להפסיד זה לגמרי יהיה הפסד שכולו באשמתך.

נ.ב. בגירושים לא תמיד מפסידים, בנישואים חסרי תכלית ואושר כן.

נערך לאחרונה ב:
ברצינות?
לא חשוב הדוחות ומי המנכל והתחרות והרגולציה, בכל נקודה שקונים זו תהיה טעות למכור לפני שעברו 5 שנים?
אז בשנה שעברה התפתיתי וכ-10-12% מהתיק החלטתי להשקיע בכל מיני מניות
כלכלית אני יכול לעמוד בזה, אבל זו בהחלט תהיה הרגשה לא הכי נעימה ואני את הלקח שלי למדתי.
מה הלקח שלמדת?
נראה שאין לך שום סיבה להחזיק במניות מלבד השאיפה המאד אנושית לא למכור בהפסד, כי הסיבה המקורית לרכישה (אמונה בשרות האיתותים) כבר נראית לך כמו התפתות.
מה לעשות?
להכיר בכך שהמניות שאתה לא מוכר היום הן בגדר הימור ולא להתבייש בזה כי אף אחד מאיתנו לא מאה אחוז רציונלי, אבל להשאיר סכום להימורים שהוא סביר למטרה הזו.
ואל תשכח אם אתה מוכר בהפסד, לשמור את טופס 867 שתקבל בסוף השנה. ייתכן שיעבור זמן עד שתוכל להשתמש בהפסדים.

הם צודקים בהערכת השווי שלהם לגבי 5 שנים, הבעיה היא שהמכתב שלהם בטעות היה תקוע בדואר 4 שנים ו10 חודשים.

ברור שהטענה של נותן השירות ש"צריך להחזיק את המניות ל-5 שנים לפחות לפני שמחליטים למכור" נועדה לסחוט יותר כספים מהלקוחות.
לא הייתי מנסה לנתח את ה"עצה" הזאת מבחינה כלכלית או רציונלית בכלל.

1. לתת לתיק לרוץ כמה שנים טובות בשאיפה שהוא יתאפס או יהיה ברווח. ( התיק הזה מופרד מהתיק הראשי)
2. למכור הכל

שאל את עצמך מה היית עושה במידה והיה לך את הכסף במזומן היום בחשבון.
אם היית משקיע אותו שוב באותן החברות - תישאר.
אחרת - תמכור.

אין שום דבר שמפריד בינך לבין הכסף מלבד עמלת מכירה וקצת תסכול.

למכור בהפסד זה הדבר הנכון והרציונאלי לעשות בנסיבות כמו אלו.

אתן את הציטוט מהאתר ובין השורות תבינו כבר באיזו שירות מדובר.
Long term investing is at the core of our Foolish philosophy. Holding stocks for at least 5 years, has the potential to significantly increase the likelihood of seeing returns. While short term investing has more to do with luck, when you invest for the long term you are essentially investing in the company and business model.

As part of our Mindset Series, Bill Mann and Tim Beyers break down the importance of a 5 year minimum hold not only to allow the business an opportunity to grow, but to also free up some emotional space for the investor.​

מה הלקח שלמדת?
נראה שאין לך שום סיבה להחזיק במניות מלבד השאיפה המאד אנושית לא למכור בהפסד, כי הסיבה המקורית לרכישה (אמונה בשרות האיתותים) כבר נראית לך כמו התפתות.
מה לעשות?
לא להשקיע במניות בודדות, ואם הגעתי למצב שכן בגלל FOMO אז בסכומים שבאמת לא יהיה אכפת לי לאבד.
לקריפטו למשל הקציתי 2% מהתיק, מבחינתי לא יהיה מדובר באסון אם אאבד את זה.

התיק הראשי מורכב מ-18% אג"ח במח"מ בינוני/קצר, ובנוסף יש לי קרן חירום שאמורה להספיק לי לתקופה של כחצי שנה.

קראתי את הבלוג אבל אולי פספסתי משהו או שאני לא זוכר.
למה כאשר יש ירידות במדד מניות רחב ההמלצה הכללית היא להחזיק לנצח, ואם יש ירידות במניות פרטניות ההעדפה היא למכור?

הפורום מתחיל להתמלא בדברי הבל ומצער אותי שדווקא אתה נפלת לזה :(
לאף אחד אין התנהלות רציונאלית ומושלמת ב-100% מהזמן, בסה"כ אני חושב שחלק גדול מההחלטות שלי הן שקולות ולעתים גם אני נופל בהחלטות פחות טובות או גרועות כמו כל אדם שקיים על הפלנטה.

נערך לאחרונה ב:
למה כאשר יש ירידות במדד מניות רחב ההמלצה הכללית היא להחזיק לנצח, ואם יש ירידות במניות פרטניות ההעדפה היא למכור?
ההמלצה היא מראש לא להחזיק מניות פרטניות.

באופן סטטיסטי, רוב המניות הפרטניות מפסידות למדד.

לדעתי זה לא נכון למכור אחרי ירידות אם אתה מחזיק את המניות בגלל התרגשות של הימורים.
אם עברת למוד רציונלי יותר אז זה כן נכון להיפטר מהן.

כי היסטורית (על פני 120 שנה האחרונות) רק 4% מהמניות היו בעלות ביצועים טובים יותר משל אג"ח קצר-מועד,
ורק כ-1.5% מהמניות השיאו תשואה שטובה יותר מהמדד בתקופת קיומן

חושב שבמקרה נחתת על ה-1.5%?

המדד צמוד (באופן לא-הרמטי) לכלכלה האמריקאית והעולמית: אם אלה תצמחנה, גם הוא יצמח
מניות ספציפיות לא צמודות לשום דבר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
I תיק שמגן על חפצים אלקטרונים ממים אוף טופיק 4
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
P טעות בהעברת תיק שוק ההון 10
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
U פלטפורמה למעקב אחרי תיק השקעות שוק ההון 0
S קנס עקב סוג תיק מיסים 0
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B מה העלות להעברת תיק השקעות? שוק ההון 9
S ניוד של תיק השקעות מברוקר זר לברוקר ישראלי שוק ההון 1
XpH פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329 מיסים 46
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
א הרכב תיק לטווח הקצר שוק ההון 2
מ סגירת תיק עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 1
G תיק השקעות בגובה שלוש מיליון שח שוק ההון 56
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה