• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תיק פוטנציאלי - שוקולד מריר קלאסי?

• פותח הנושא פותח הנושא Rahash
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rahash

משתמש בכיר
דירוג
844
היי כולם,

אחרי קריאה רבה בפורום וקריאה רבה גם על חוקי המס בגרמניה בה אני מתגורר אני חושב שאני מוכן להשקיע בתיק שוקולד מריר משלי.
פתחתי חשבון בברוקר האירופאי DeGiro וכבר העברתי לשם סכום קטן כדי לוודא שאני מבין איך לעבוד עם הפלטפורמה.
כרגע התיק מושקע ב:
iShares Core MSCI World UCITS ETF (לצורך העניין, 70% מהחלק המנייתי)
ISHARES CORE DAX UCITS ETF DE
ISHARES TECDAX UCITS ETF DE

לגבי החלק האגחי אני עוד מתלבט אבל אלך על משהו כמו
iShares Global AAA-AA Government Bond UCITS ETF (מח"מ 7.8)
אם כי אני מעדיף למצוא אחת כזו שהיא Accumulating.
אני לא בטוח עדיין אם להשקיע גם באגח צמוד מדד כדי להגביל חשיפה לאינפלציה.

בהנחה והיחס בין המניות והאג"ח הוא 65:35 לטובת המניות (אתם יכולים לנחש בן כמה אני), ועם הכוכבית שאני בחשיפת יתר דווקא לשוק הגרמני, זה הופך את התיק שלי לתיק שוקולד מריר קלאסי?

לא מחפש ייעוץ, כמובן, אלא מנסה לוודא שאין לי אי אילו blind spots או דברים שלא חשבתי עליהם.

זה הופך את התיק שלי לתיק שוקולד מריר קלאסי?
למה אתה צריך "מיתוג" לתיק שלך?
ההחלטה שלך וההקצאות השונים הם ייחודיים לך ולצרכייך, לא ברור למה אתה נוטה לגרמניה (או לכל מדינה שהיא לא ה"רוב") אבל זה משהו שאתה צריך להסביר לעצמך

אם כי אני מעדיף למצוא אחת כזו שהיא Accumulating.
יש מספר אפשרויות צוברות, לדוג IGLA או AGGU (מגודרת לדולר) ובכללי יש רשימה כאן
לא ממליץ על אף אחת מהן

אגב, מה תקופת ההשקעה שלך?

תודה על התגובה :)
אני לא צריך מיתוג, אני מנסה להבין אם התיק שלי מתאים לעקרונות שפורסמו ומותגו כשוקולד מריר.

מתכנן לטווח ארוך (עד הפרישה המוקדמת?), שומר מספיק במזומן כדי שלא אצטרך לפתוח את התיק אלא במקרה ממש קיצוני.

תודה על ההצעות לקרנות אג"ח, אעבור על הרשימה.

אוקיי, עברתי קצת על הקרנות של iShares, אני לא בטוח שמצאתי שם מה שאני מחפש, אז אולי אכתוב קצת על זה :)

אני מחפש ETF אג"חי ש:
- מטבע הבסיס שלו הוא יורו (ללא חשיפה למטבע אחר)
- נסחר בבורסה הגרמנית
- מכיל אג"ח ממשלתי בדירוג גבוה בלבד
- Accumulating
- מח"מ בינוני

בינתיים מצאתי את:
Lyxor EuroMTS Highest Rated Macro-Weighted Government Bond 5-7Y (DR) UCITS ETF EUR
ואת
Lyxor EuroMTS Highest Rated Macro-Weighted Government Bond DR UCITS ETF C-EUR

הראשון יחסית קטן (מנהל 11 מיליון יורו) ואני לא יודע אם זה אמור להדאיג אותי
השני גדול יותר (190 מיליון יורו)

אני לא מכיר את החברה המנהלת אז אשמח לשמוע אם מישהו יודע עליה משהו. באופן כללי הצעות (לא המלצות!) לקרנות אג"ח שמתאימות למה שפרסמתי יתקבלו מאוד בברכה

אני מניח שכל העולם חושף אותי לסיכון מטח מסוים? אם ככה הייתי מעדיף להמנע, אבל זה לא מאוד קריטי בשבילי

מניח שאפשר להשתמש בגידור, אבל הנחתי שיורו הוא מטבע מספיק נפוץ בשביל פשוט למצוא מכשיר שישקיע רק בו. כמו תמיד, לא יפתיע לגלות שאני טועה :)

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שכל העולם חושף אותי לסיכון מטח מסוים? אם ככה הייתי מעדיף להמנע, אבל זה לא מאוד קריטי בשבילי
פשוט מדינות כמו ארה"ב לא מנפיקות אג"ח נקוב ביורו
(לפי מיטב ידיעתי)

הכי קרוב למה שחיפשת הוא עם מחמ של 7-10 שנה נסחר בטיקר SXRQ בגרמניה ו CBE0 בלונדון
לא ממליץ כמובן

אם אנסה לנסח את השאלה מחדש מעט, האם שתי הETF של Lyxor שציינתי עונות על הקריטריונים שכתבתי? האם יש עליהן איזה דגלים אדומים שאני לא רואה?
(לדוגמה, לא מזמן התעניינתי באיזו קרן מחקה רק כדי לגלות שהיא Leveraged 2x, ובעצם אוצרת סיכון גבוה מאוד שלא התכוונתי לקחת)

הכי קרוב למה שחיפשת הוא עם מחמ של 7-10 שנה נסחר בטיקר SXRQ בגרמניה ו CBE0 בלונדון
לא ממליץ כמובן

מה היתרון (ביחס למה שאני מחפש) של הקרן הזו (20+ אחוז באגח בדירוג BBB) לעומת הקרנות של Lyxor?

מה היתרון (ביחס למה שאני מחפש) של הקרן הזו (20+ אחוז באגח בדירוג BBB) לעומת הקרנות של Lyxor?
לא מכיר את החברה, אבל אני לא אירופאי או מבין גדול

איזה יתרון אתה מחפש? רק ציינת סינונים שונים ללא סיבות כלשהם

איזה יתרון אתה מחפש? רק ציינת סינונים שונים ללא סיבות כלשהם

ובכן, הסינונים הם היתרונות מבחינתי. דירוג גבוה, בלי חשיפה למט"ח. בורסה גרמנית כי זה פשוט יותר מבחינת מיסוי בשבילי.
אני בעצם מנסה להבין אם יש סיכון שאני לא ער אליו בשתי הקרנות שציינתי. נניח, האם הגודל הקטן-יחסית של אחת מהן (11 מיליון יורו), מהווה דגל אדום?
קראתי על החברה ועל הETF האלה מכל מקור שמצאתי, על פניו נראה שזה מה שאני מחפש

ובכן, הסינונים הם היתרונות מבחינתי. דירוג גבוה, בלי חשיפה למט"ח. בורסה גרמנית כי זה פשוט יותר מבחינת מיסוי בשבילי.
אני בעצם מנסה להבין אם יש סיכון שאני לא ער אליו בשתי הקרנות שציינתי. נניח, האם הגודל הקטן-יחסית של אחת מהן (11 מיליון יורו), מהווה דגל אדום?
קראתי על החברה ועל הETF האלה מכל מקור שמצאתי, על פניו נראה שזה מה שאני מחפש
תבדוק כמה זמן הקרן פעילה,
יחס משיכות\הפקדות בשנים האחרונות
קרנות אחרות של החברה, האם שם יש כספים
קריאה קצרה במנועי חיפוש על החברה, פורומים, בלוגים מקומיים

לגבי מיסוי, האם חובה לסחור בבורסה הגרמנית או שזה מטעמי נוחות?

מה הסיבה שלך להשקיע באגחים כאלו? דמי הניהול בדרך כלל גבוהים יותר מהתשואה לפדיון. למה לא להשאיר בבנק?

ממה שאני רואה דמי הניהול די נמוכים, 0.17% בשנה. אם זה יהיה יותר או פחות ממה שארוויח, זו שאלה שאני לא יודע לענות עליה. אני קונה את זה כמעין ביטוח למצב בו המניות יקרסו והציבור ירוץ לקנות אגח במקומן.
אני זוכר ששאלתי את הבנק שלי על פיקדון או תכנית חיסכון (אפילו לכמה שנים) וההצעה שלהם הייתה מגוחכת. הריביות פה בגרמניה ממש נמוכות (וממה שהבנתי אג"חים חדשים כאן מונפקים בריבית שלילית, ולא זמינים לקניה מהציבור הרחב אלא רק ממשקיעים מוסדיים)

תבדוק כמה זמן הקרן פעילה,
יחס משיכות\הפקדות בשנים האחרונות
קרנות אחרות של החברה, האם שם יש כספים
קריאה קצרה במנועי חיפוש על החברה, פורומים, בלוגים מקומיים

לגבי מיסוי, האם חובה לסחור בבורסה הגרמנית או שזה מטעמי נוחות?

הקרן הקטנה (11M) פעילה מאז 2011, הגדולה יותר מאז 2009.
ממה שקראתי על הקרן ועל החברה הם נראים גדולים ורציניים, חלק מקבוצת Société Générale. לפי ויקיפדיה (תרגום מגרמנית) הם מנהלים 87 מיליארד יורו ו-The company is one of Europe's leading providers of ETFs

איפה אפשר לראות נתונים כמו יחס משיכות/הפקדות? איזה יחס אמור להדליק נורה אדומה?

לגבי המיסוי - לא חובה, רק נוחות. כנראה שבורסות אירופאיות אחרות מתנהגות זהה מבחינת המיסוי אבל אני לא בטוח לגבי זה עדיין.

איפה אפשר לראות נתונים כמו יחס משיכות/הפקדות? איזה יחס אמור להדליק נורה אדומה?
תחפש inflows ,outflows
אם יש יותר משיכות מאשר הפקדות במשך תקופה של שנים, אז יש כאן דגל אדום
(מבחינתי לפחות)

טוב, כל הסימנים מצביעים שהקרנות האלה רק גדלות משנה לשנה, והחברה נראית בריאה, גדולה וצומחת.
תודה על העזרה :)

ממה שאני רואה דמי הניהול די נמוכים, 0.17% בשנה. אם זה יהיה יותר או פחות ממה שארוויח, זו שאלה שאני לא יודע לענות עליה. אני קונה את זה כמעין ביטוח למצב בו המניות יקרסו והציבור ירוץ לקנות אגח במקומן.
0.17 זה יותר מהתשואה לפדיון. כיום אתה מפסיד כנראה כ 0.06, יחסית לכסף בעוש ללא ריבית (בהנחה שהבנק לא גובה ריבית שלילית).
הביטוח עליו אתה מדבר, דורש שאנשים יירצו להפסיד יותר מ0.06 יחסית למזומן במקרה של קריסת מניות (אם היום הקרן הזאת נותנת כ 0.11 ברוטו לשנה, זה ייצטרך לרדת, כשהמחיר יעלה).

0.17 זה יותר מהתשואה לפדיון. כיום אתה מפסיד כנראה כ 0.06, יחסית לכסף בעוש ללא ריבית (בהנחה שהבנק לא גובה ריבית שלילית).
הביטוח עליו אתה מדבר, דורש שאנשים יירצו להפסיד יותר מ0.06 יחסית למזומן במקרה של קריסת מניות (אם היום הקרן הזאת נותנת כ 0.11 ברוטו לשנה, זה ייצטרך לרדת, כשהמחיר יעלה).

תודה על המידע.
איפה אפשר לראות את התשואה לפדיון? והאם זה באמת רלוונטי בעולם של ETFs שלא מוחזקות עד לפדיון אלא נסחרות ככל מניה?

איפה אפשר לראות את התשואה לפדיון?
במסמכי הקרן. לדוגמא
https://www.justetf.com/servlet/download?isin=FR0011146356&documentType=MR&country=DE&lang=de
והאם זה באמת רלוונטי בעולם של ETFs שלא מוחזקות עד לפדיון אלא נסחרות ככל מניה?
לדעתי, כן. אין הבדל בין אגח לקרן אגח. אם אתה חושב שכיום זה לא כדאי להשקיע באגח מסויים, למה שתשקיע בקרן שמחזיקה אותה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C אשמח לחוות דעת על תיק פוטנציאלי שוק ההון 2
D פידבק על תיק השקעות פוטנציאלי (70 אג"ח, 30 Small Cap) שוק ההון 17
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20

נושאים דומים

Back
למעלה