• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תיק מניות דיבידנד ישראליות

• פותח הנושא פותח הנושא אביאל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אביאל

משתמש רגיל
דירוג
113
אני מעוניין להמיר חלק מהאחזקה שלי בקרנות מחקות מדד ת"א 35 בתיק של 20 מניות דיבידנד ישראליות. לתיק לא יהיו החסרונות הרגילים של תיק מניות דיבידנד כיוון שהוא יוחזק בחשבון IRA עם עמלות ק/מ אפסיות ללא מינימום.
מטרות התיק:
1. להתנסות בניהול תיק מניות דיבידנד.
2. לבטל את הצורך במעקב אחר יתרת מזומן שתספיק לכיסוי עלויות הניהול של קרן ההשתלמות.
3. לבטל את הצורך לבדוק בתחילת כל שנה את דמי הניהול ולהחליף קרן במקרה שקפצו.
4. הפחתת מספר המתווכים הפיננסים.
השאלה שלי היא לגבי המתודה. איני מעוניין בניתוח ספציפי של מניות אלא בקריטריונים קשיחים שמאזנים בין שווי השוק, תשואת הדיבידנד, רציפות הדיבידנד, מדיניות החברה ועוד.
כמובן בלי להמליץ אשמח לשמוע הערות ותובנות.

שים לב שיש מגבלה של 10% למניה בודדת ב-ira

השאלה שלי היא לגבי המתודה. איני מעוניין בניתוח ספציפי של מניות אלא בקריטריונים קשיחים שמאזנים בין שווי השוק, תשואת הדיבידנד, רציפות הדיבידנד, מדיניות החברה ועוד.
לא יודע אם תחת הקריטריונים שלך אבל תוכל לבדוק את המניות האלה שכלולות במדד תל-דיב:

שים לב שיש מגבלה של 10% למניה בודדת ב-ira
הערה נכונה.
התיק אמור לתפוס מעט פחות מ10% מהצבירה בקרן ההשתלמות כך שמשקל כל מניה צפוי להיות סביב חצי אחוז. אם אחת המניות תזנק ביותר מאלפיים אחוז תוך פרק זמן יחסית קצר (אני מתכנן להיכנס לתיק לא יותר מפעם בחצי שנה) אז אכן תהיה בעיה. אבל הסבירות לכך במניות גדולות שנסחרות בבורסת תל אביב היא יחסית נמוכה.

לא יודע אם תחת הקריטריונים שלך אבל תוכל לבדוק את המניות האלה שכלולות במדד תל-דיב:
ניקח נניח את המתודה הבאה:
20 המניות הגדולות במדד תל דיב שחילקו ב-5 השנים האחרונות דיבידנד של מעל 4%, עם הגבלה של 25% (5 מניות) לסקטור.
זו הגדרה מספיק טובה? האם יש צורך לבחון את מדיניות חלוקת הדיבידנדים של החברה או רק לבדוק בפועל כמה שנים היא חילקה?

כלומר אתה שואל אם יש אלגוריתם אוטומטי שיודע לבד לבחור את המניות שינצחו בעתיד?
ולא רק שאתה שואל אם יש אלגוריתם כזה, אתה גם רוצה אחד חינמי שכולם מכירים?

ניקח נניח את המתודה הבאה:
20 המניות הגדולות במדד תל דיב שחילקו ב-5 השנים האחרונות דיבידנד של מעל 4%, עם הגבלה של 25% (5 מניות) לסקטור.
זו הגדרה מספיק טובה? האם יש צורך לבחון את מדיניות חלוקת הדיבידנדים של החברה או רק לבדוק בפועל כמה שנים היא חילקה?
רעיון, אולי מהפכני:
אולי תקנה קרן סל שעוקבת אחרי המדד הזה וזהו?

פחות מ-10% מה-ira ביחד?
נשמע כמו הרבה עבודה שלא תשפיע על ההון הכולל שלך יותר מדי בכל מקרה...

רעיון, אולי מהפכני:
אולי תקנה קרן סל שעוקבת אחרי המדד הזה וזהו?
פירטתי 4 מטרות לבניית התיק. קרן עוקבת מדד תל דיב לא נותנת מענה לאף אחת מהן. מילא אם היתה קרן כזן מחלקת אז היה מענה לפחות למטרה 2. אבל לפי מה שבדקתי אין כזו.

ש
פחות מ-10% מה-ira ביחד?
נשמע כמו הרבה עבודה שלא תשפיע על ההון הכולל שלך יותר מדי בכל מקרה..
שוב, המטרות של התיק ברורות ואף אחת מהן לא קשורה להשפעה על ההון הכולל. לגבי העבודה, זה צפוי להיות 20 דק' בחצי שנה ובהיבט מסוים זה יתרון כפי שכתבתי במטרה 1.

כלומר אתה שואל אם יש אלגוריתם אוטומטי שיודע לבד לבחור את המניות שינצחו בעתיד?
ולא רק שאתה שואל אם יש אלגוריתם כזה, אתה גם רוצה אחד חינמי שכולם מכירים?
מי שמעוניין להשקיע במניות דיבידנד אמריקאיות ימצא באינטרנט מידע רב על מניות דיבידנד פופולריות, קריטריונים מקובלים לבחירת המניות וכדומה. לגבי מניות דיבידנד ישראליות אין כמעט מידע. את הפער הזה אני מבקש לסגור.

מי שמעוניין להשקיע במניות דיבידנד אמריקאיות ימצא באינטרנט מידע רב על מניות דיבידנד פופולריות, קריטריונים מקובלים לבחירת המניות וכדומה
יש המון מידע שבפועל לא באמת אומר כלום.
בודדים האנשים שמוסגלים לבחור מניות ספציפית אחרי השקעה מרובה בניתוח מעמיק בכל המניות הללו.
נראה לך באמת שיש איזה אלגוריתם פשוט, ועוד אחד כזה שידוע וזמין לכולם, שיכול לתת לך תשואה טובה מתשואת השוק?
הרי אם היה כזה אז כולם היו משתמשים בו, ואז כמובן שהוא כבר לא היה נותן יותר מתשואת השוק.

בודדים האנשים שמוסגלים לבחור מניות ספציפית אחרי השקעה מרובה בניתוח מעמיק בכל המניות הללו.
נראה לך באמת שיש איזה אלגוריתם פשוט, ועוד אחד כזה שידוע וזמין לכולם, שיכול לתת לך תשואה טובה מתשואת השוק?
הרי אם היה כזה אז כולם היו משתמשים בו, ואז כמובן שהוא כבר לא היה נותן יותר מתשואת השוק.
אבל אם הוא מנסה למקסם את התזרים ולא את התשואה (שזה רעיון גרוע לדעתי) אז כנראה שאפשר למצוא נתונים של חברות שרק הגדילו את הדיבידנד וכדומה. אין לי מושג אם יש נתונים כאלה בשוק הישראלי.

עבור מניות ישראליות ב-ira - האם הדיבידנד פטור ממס?

הייתי מוסיף עוד קריטריון של סקטור. אתה יכול לגוון בסקטורים או לתעדף סקטורים שאתה חושב שיצליחו.

מסכים לגמרי. ולכן הכאת השוק אינה אחת ממטרות התיק.

אבל אם הוא מנסה למקסם את התזרים ולא את התשואה (שזה רעיון גרוע לדעתי) אז כנראה שאפשר למצוא נתונים של חברות שרק הגדילו את הדיבידנד וכדומה. אין לי מושג אם יש נתונים כאלה בשוק הישראלי.
בתיק הספציפי הזה מקסום התזרים הולך יד ביד עם מקסום התשואה (בגלל החיסכון בדמי ניהול ובגלל שהוא מאפשר יתרת מזומן נמוכה יותר בחשבון IRA).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ברק א. חישוב תשואת דיבידנד כוללת של תיק מניות דיבידנד שוק ההון 1
Henchman34 תיק מניות דיבידנד לצריכה בגיל פרישה ומס עיזבון אמריקאי. שוק ההון 21
Henchman34 מה הדרך הנכונה ללכת בה אם המטרה הסופית היא תיק מניות דיבידנד? שוק ההון 44
קוגן קרנות מחקות מול תיק מניות, דיבידנד שוק ההון 4
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
H פתיחת תיק מניות במיטב דש שוק ההון 4
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
י תיק השקעות מניות + אג"ח שוק ההון 16
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
T הלוואה כנגד תיק מניות שוק ההון 6
י איזון תיק מניות שוק ההון 4
ת הלוואה כנגד שיעבוד תיק מניות. אפשרי? שוק ההון 25
ה בנית תיק השקעות מחקה מדדים וסחורות - מניות בלבד שוק ההון 6
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S האם ניתן להעביר תיק מניות לבן משפחה. שוק ההון 1
ס כדאיות מינוף תיק מניות בעזרת משכנתא על דירה קיימת שוק ההון 7
ה בניתי תיק 100% מניות - אשמח לביקורת שוק ההון 8
ס יתרונות חסרונות בלקיחת משכנתא אם תיק ההשקעות שלי לא 100% מניות נדל"ן 6
milx האם תיק מניות עובר לילדים בירושה ללא אירוע מס? שוק ההון 29
ג למחזיקי תיק מניות: כל כמה זמן אתם מרעננים את התיק? שוק ההון 0
I העברת תיק מניות מבנק הפועלים *********** ארה"ב צרכנות פיננסית 4
gino מניות לטווח ארוך ניהול תיק אישי - עמלות שוק ההון 6
דראן_קן חוות דעתכם/ן על תיק מניות פאסיבי ראשון שוק ההון 41
ד חיסכון לילדים - תיק מניות על שמם? שוק ההון 10
B תיק מניות עבור ילד שוק ההון 38
Z ציטוט מספר "מניות לטווח ארוך" של סיגל בנושא תיק 500 מניות או אינדקס שוק ההון 8
U תיק השקעות הארי בראון + מניות עולמי שוק ההון 15
נ דעתכם על פתיחת תיק מניות חדש ותהיות נוספות שוק ההון 8
מ איזון תיק 100% מניות עוקב מדדים שוק ההון 3
נ דעתכם על תיק השקעות משולש: מניות/אג"ח/בטחונות שוק ההון 33
ססס אנליטיקס על תיק המניות שלך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אסטרטגיה בבניית תיק השקעות שוק ההון 5
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23

נושאים דומים

Back
למעלה