• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תיק ממוסה ראשון

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
85
גיל 30-35, ללא ילדים, ללא נדל"ן (לא מתכנן לקנות).
אופן חלוקת תיק (מתעלם מקרן הפנסיה - כי היא לא נזילה, מבחינתי התיק הוא קרן השתלמות + הון עצמי + מניות):
80% מנייתי
20% פק"מ

גודל התיק:
2M

חלק מנייתי:
20% מניות של החברה בה אני עובד (מסלול ESPP, מניה אמריקאית) - קניה מבוצעת אוטומטית משכר הנטו 15% כל חודש (יש מכסה שנתית, שלא זוכר מהי)
15% מחקה מדד סנופי (קרן השתלמות, דמי ניהול מצבירה 0.3%) - קניה כל חודש (הפרשות עובד ומעביד)
65% iShares MSCI ACWI UCITS ETF (דמי ניהול מצבירה 0.2%) - קניה פעם ברבעון (תיק השקעות ממוסה בפסגות)

השקעות/כספים נוספים שלא נכללים בחישוב:
1. קופות גמל (במקום קרן פנסיה) - מחקה סנופי (דמי ניהול מצבירה 0.25%) - 665K
2. RSU - חלקם הבשילו וחלקם לא, לא מוכר (מחכה לשנת מס שבה יהיו לי הכנסות נמוכות, כדי לשלם פחות מס) - כרגע 34K הבשילו (לפני מיסים)

למה אין אג"ח?
כי אני לא מבין באג"ח (כרגע) ומוכן לקחת סיכון (מנייתי) תמורת אפשרות תשואה גבוהה יותר.

טווח השקעה:
כנראה 10 שנים (או יותר), אחרי 5 שנים אולי אפחית סיכון (אקטין את החלק המנייתי לטובת קנית פק"מ או אג"ח).

תוכנית לאיזון:
לא מתכוון לאזן. לפק"מ אפסיק להפקיד (היות והוא לא רווחי והוא מכיל מספיק כסף, גם למקרי חירום).

למה אין שווקים מתפתחים או קרן מחקה אירופה?
מעדיף לפשט את התיק. עם הזמן, החלק של iShares MSCI ACWI UCITS ETF יגדל, כך שיהיה כיסוי של 40% של שאר העולם (כרגע יש דגש על ארה"ב, שקצת מפחיד אותי).

מטרות:
למקסם רווחים כדי לאפשר פרישה מוקדמת (או עבודה במשרה חלקית עד יציאה לפנסיה, עדין לא החלטתי).

אשמח להערות על מבנה התיק.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שמה שצריך להפחיד אותך יותר מהדגש על ארה"ב זה ה20 אחוז על החברה שבה אתה עובד, אלא אם כן תגיד שאותם 15 אחוז מהנטו זה חלק מחוזה העסקה ואין לך ברירות וכו'...כשאתה שם חלק כ"כ גדול על חברה אחת, גם אם מדובר בפייסבוק, הסיכון גבוה משמעותית מתיק רגיל עם פיזור עודף לארה"ב

20% מניות של החברה בה אני עובד (מסלול ESPP, מניה אמריקאית) - קניה מבוצעת אוטומטית משכר הנטו 15% כל חודש (יש מכסה שנתית, שלא זוכר מהו)
הייתי שוקל למכור מייד כשאפשר.
זאת מניה אחת כחלק גדול מאוד מהתיק, ועם הפקדה של 15% החלק עשוי עוד לגדול בעתיד.
מצד שני, אם אתה מאמין בחברה ומרגיש נוח עם הסיכון אז אין פה בעיה.

אני לא מבין באג"ח (כרגע) ומוכן לקחת סיכון (מנייתי) תמורת אפשרות תשואה גבוהה יותר
באמת אין בימינו יתרון לאג"ח ממשלתי על פק"מ.
אפשר לשקול להצמיד את הפלח הזה למדד.

כרגע יש דגש על ארה"ב, שקצת מפחיד אותי).
לדעתי הדגש הזה לא כל כך נורא, אבל אם זה מפחיד אותך אז לא כ"כ קשה לקנות אירופה/מתפתחים במקום קרן עולמית בחלק מהתיק. זה לא פגיעה קשה בפשטות התיק.

RSU - חלקם הבשילו וחלקם לא, לא מוכר (מחכה לשנת מס שבה יהיו לי הכנסות נמוכות, כדי לשלם פחות מס
ככל שאתה מחכה המניות של המעסיק נהיות חלק גדול יותר בתיק. אם אתה רואה שנת מס כזאת בקרוב אז בסדר, אבל אם לא אז יתכן שעדיף למכור ולשלם מס.

הייתי שוקל למכור מייד כשאפשר.
זאת מניה אחת כחלק גדול מאוד מהתיק, ועם הפקדה של 15% החלק עשוי עוד לגדול בעתיד.
מצד שני, אם אתה מאמין בחברה ומרגיש נוח עם הסיכון אז אין פה בעיה.
סיבה עיקרית לכך שאני לא מוכר מייד, זה שיש הטבת מס אם אני מחכה שנתיים מתאריך הקניה.
בנוסף, אני מאמין בחברה, יש לה מוצרים בתחומים שונים (ומרוצה מההתנהלות שלה).
אבל מודע לכך שזה סיכון להחזיק סכום גדול במניה אחת.

באמת אין בימינו יתרון לאג"ח ממשלתי על פק"מ.
אפשר לשקול להצמיד את הפלח הזה למדד.
יש פק"מ צמוד מדד?

לדעתי הדגש הזה לא כל כך נורא, אבל אם זה מפחיד אותך אז לא כ"כ קשה לקנות אירופה/מתפתחים במקום קרן עולמית בחלק מהתיק. זה לא פגיעה קשה בפשטות התיק.
אני לא לחוץ על זה. מעדיף לא לתת דגש לארה"ב כי:
1. חושש מהסתבכות של ארה"ב עם סין או איראן
2. בנוסף, מצפה משאר העולם להתאושש מהקורונה, היות ויש תרופה ומלאי חיסונים
אבל לא מוכן לפעול על סמך זה כרגע.

ככל שאתה מחכה המניות של המעסיק נהיות חלק גדול יותר בתיק. אם אתה רואה שנת מס כזאת בקרוב אז בסדר, אבל אם לא אז יתכן שעדיף למכור ולשלם מס.
מסכים לגמרי, צופה שיהיה שינוי בשנת מס ב5 שנים הקרובות.

אני חושב שמה שצריך להפחיד אותך יותר מהדגש על ארה"ב זה ה20 אחוז על החברה שבה אתה עובד, אלא אם כן תגיד שאותם 15 אחוז מהנטו זה חלק מחוזה העסקה ואין לך ברירות וכו'...כשאתה שם חלק כ"כ גדול על חברה אחת, גם אם מדובר בפייסבוק, הסיכון גבוה משמעותית מתיק רגיל עם פיזור עודף לארה"ב
יש לי ברירה, אני מודע לענין הסיכון.
מתכוון לאזן על ידי מכירה של המניות וקניה iShares MSCI ACWI UCITS ETF
אני מחכה לאפשרות של הטבת מס (עבודה בחלק מהשנה או שינוי מקום מגורים) ועלית שער הדולר (בחישוב המס, הנאמן - ESOP, מתעלם משער הדולר, לכן, עדיף לי שער דולר גבוהה יותר על מנת לשלם פחות מס).

לא הכרתי, אבדוק.
ראיתי את זה:
https://www.mizrahi-tefahot.co.il/saving-accounts/deposits-attractive-offers/cd_strawberry/
אבל לא ברור לי מה הריבית המדורגת, אפנה אליהם מחר.
כרגע מה שיש לי זה פיקדון בבנק ירושלים בריבית קבועה של 1% (זה התחיל בפחות אבל כרגע זו הריבית השנתית).
אני חושב שגם אם הריבית השקלית בפקדון תות היא רבע ממש שיש לך בירושלים עדיף תות , האחוז הזה בירושלים לא יתן לך כלום במקרה של אינפלציה משמעותית

מה לגבי נזילות? אחרי שפקדון קרמבולה כבר לא זמין אי אפשר להנות מכל העולמות.
אני עדיין מתלבט לגבי תות.
כן, נזילות של שנה קצת בעייתי מבחינתי.

עדכון 30.12.23:

אופן חלוקת תיק (מתעלם מקרן הפנסיה - כי היא לא נזילה, מבחינתי התיק הוא קרן השתלמות + הון עצמי + מניות):

100% מנייתי

גודל התיק (נטו - לאחר התחשבות במיסוי):
3.8M

חלק מנייתי:
26% מניות של החברה בה אני עובד (מסלול ESPP)
10% קרן השתלמות iShares MSCI ACWI UCITS ETF (גמלנט IRA - דמי ניהול מצבירה 0.23% - עברתי למסלול זה לאחרונה - 11/2023)
64% iShares MSCI ACWI UCITS ETF - קניה כשיש לי לפחות 70K בעו"ש+בקרן כספית קונה כדי להגיע ל 50K בעו"ש+בקרן כספית (תיק השקעות ממוסה בבנק שלי)

כלומר:
26% מניה אחת של חברה גדולה
74% iShares MSCI ACWI UCITS ETF

השקעות/כספים נוספים שלא נכללים בחישוב:
1. קופות גמל (במקום קרן פנסיה) - 1.1M - iShares MSCI ACWI UCITS ETF (גמלנט IRA - דמי ניהול מצבירה 0.23% - עברתי למסלול זה לאחרונה - 11/2023)
2. RSU - של החברה בה אני עובד 130K, הבשילו (אחרי מיסים)

קרן חירום:
50K בעו"ש, מתכוון להפוך את זה ל 12K בעו"ש והשאר(38K) בקרן כספית

שינויים מהותים בתיק ההשקעות בשנתיים האחרונות:
ניוד גמל והשתלמות ממסלול מחכה מדד סנופי ל IRA + שינוי מסלול ל iShares MSCI ACWI UCITS ETF
המניה של החברה בה אני עובד עלתה כ 40% מאז העדכון האחרון
בתיק ההשקעות הממוסה iShares MSCI ACWI UCITS ETF - רווח של 17% (מאז העדכון האחרון שבו התחלתי לקנות).
קיבלתי מתנה של 300K מההורים (שאיתם קניתי iShares MSCI ACWI UCITS ETF)
היו מספר הזדמנויות בהקשר קניית נדל"ן בארץ, לא הלכתי עליהם ושמח על כך כרגע

תוכניות לעתיד מבחינת השקעות:
אין שינוי עד 2026 (או עד שאחליף עבודה, המוקדם מביניהם), כשיקרה, אנסה לדלל אחזקות במנייה של העבודה שלי - מכירת חלק מה ESPP

תוכניות לעתיד באופן כללי:
* אנסה לקבל אזרחות נוספת - כנראה אירופאית (כגיבוי, לא בטוח שאשתמש)
* תכנון פרישה (נראה שאני כבר עכשיו יכול לפרוש בהנחה של הוצאה של 10K לחודש)
* מעקב אחרי נדל"ן לחפש הזדמנויות - נדל"ן למגורים (אם אלך לכיוון זה, אצטרך למכור את כל התיק ולהישאר בלי כסף/השקעה מניבה כלל, בהנחה ולא אקח משכנתא). בנוסף, אם אבחר בכיוון זה (שאינו נכון מבחינה כלכלית), לא אוכל לפרוש בשנים הקרובות.

נערך לאחרונה ב:
כל הכבוד!
אני מחזק את ההערה שנאמרה לך לפני שנתיים והיא למכור כל מה שהבשיל לטובת קרן מחקה כללית או באופן כללי לטובת אפיק עם תוחלת חיובית וקורלציה נמוכה ככל האפשר למניה של החברה שבה אתה עובד.

כל הכבוד!
אני מחזק את ההערה שנאמרה לך לפני שנתיים והיא למכור כל מה שהבשיל לטובת קרן מחקה כללית או באופן כללי לטובת אפיק עם תוחלת חיובית וקורלציה נמוכה ככל האפשר למניה של החברה שבה אתה עובד.
אתה צודק וזה הדבר הנכון מבחינת ניהול סיכונים.
אני מנסה לתזמן את המכירה לשנה שבה אעבוד באופן חלקי כדי לצמצם את חבות המס (יודע שזה לא אמור להיות שיקול מוביל).
בנוסף, אני מאמין בחברה ובהתנהלות שלה, כך שמבחינתי, אני צופה לה המשך עליה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
N דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
T מחשבון - קרן השתלמות מול תיק ממוסה שוק ההון 2
N בחירת בית השקעות - תיק ממוסה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
א הערות על שיטת עבודה עם תיק ממוסה, עסק עצמאי, חיסכון פנסיוני ומה שבניהם שוק ההון 16
D למה צריך חשבון ממוסה (תיק פרטי) בנוסף לחשבון פטור (IRA) ? שוק ההון 11
N איזון פנימי בחלק הלא ממוסה של תיק השקעות שוק ההון 19
T למכור הכל לטובת בלאקרוק: קה"ש + תיק ממוסה שוק ההון 7
Ben Dover מחפש מצגת בנושאי פנסיה, גמל, השתלמות, תיק ממוסה אוף טופיק 7
D העברת בעלות על תיק ממוסה שוק ההון 5
R מספר שאלות לגבי תיק ממוסה ותיק פטור מס. שוק ההון 10
T תיק ממוסה - שילוב קרנות אמריקאיות ואיריות שוק ההון 0
ת תיק לא ממוסה - השקעה בכל העולם בשקלים שוק ההון 1
ט תיק ממוסה שוק ההון 9
S חסרונות תיק ממוסה: VT + אג"ח ממשלתי שוק ההון 4
Sinister העברת תיק השקעות ממוסה לקופות גמל מהסוג החדש צרכנות פיננסית 14
Sinister סיניסטר מערבב תיק ממוסה ו-IRA שוק ההון 19
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20

נושאים דומים

Back
למעלה