אתה בבעיה בחור והגישה שלך לא בריאה לדעתי.
אני אסביר את עצמי שוב בהקשר של למה כתבתי את זה:
מעדיף ללכת על בטוח מבחינת תיק השקעות שלי.
זו מבחינתי גישה "לא בריאה", וכשאני רושם "לא בריאה" הכוונה לא לציון נכשל בוויטמינים, אלא ציון נכשל בהבנה בסיסית.
אין דבר כזה תיק השקעות בטוח. נקודה.
שום דבר לא בטוח, גם לא הפיקדון בבנק שלך - תשאל את אתי אלון מהבנק למסחר.
שום דבר לא בטוח, גם לא הבית שרכשת עם משכנתא, עד שאתה לא מסיים לשלם את השקל האחרון של המשכנתא.
אתה מסכן את הכסף שלך - במקום X פחות (פיקדון בבנק), במקום Y יותר (השקעה בשוק ההון).
היכן שתסכן יותר את הכסף שלך - ככה התמורה/תשואה יכולה להיות גדולה יותר.
הגישה שלי כשעשיתי את השינוי הכלכלי הגדול שלי לפני 3 שנים הייתה כזו - פרה פרה:
קודם כל לסגור את משיכת היתר (מינוס, אוברדראפט).
אחר כך להגיע למצב שיש לי 2 משכורות פנויות בחשבון כדי להתאזן חודשית, מבלי שאני נכנס או מתקרב בכלל להיכנס למשיכת יתר שוב פעם. יש כסף בחשבון והוא לא נוזל לי מבין האצבעות.
אחר כך להגיע למצב שיש לי בפיקדון חודשי קרן חירום של 3-6 משכורות או חודשי מחיה
נטו (לא חיסכון שסגור ל- X זמן ולא נגיש לי בהוראה של שבוע עד חודש כשאני צריך את הכסף).
אחר כך להיפטר מהרגלי צריכה רעים כמו תשלומים. לשלם הכל במכה אחת. כואב עכשיו וזהו. בלי למשוך ולהשתמש באשראי צרכני.
אחר כך, כשיש
כסף פנוי, ואני מדגיש ש
כסף פנוי הוא כסף שבעקרון אתה יכול בהחלט להסתדר בלעדיו, אבל ממש בלעדיו לחלוטין (כי יש לך קרן חירום, יש לך פלוס בחשבון ובכלל אתה לא צריך אותו לא לטיול בחו"ל, לא לריהוט, לא לבריאות ולא לכלום - אלא אם אתה מתכוון להשקיע למשל ולרכוש בית).
בתוך כל התהליכים הפיננסיים הללו - ללמוד על קרן פנסיה, איך להשקיע אותה נכון, על דמי ניהול, על מסלול ההשקעה בקרן הפנסיה (רמז: מנייתי ומפוזר אם אתה צעיר), על מסלול הביטוח בקרן הפנסיה, על ביטול ביטוח שארים (אני רווק) וכו' וכו'... ללמוד על קרן השתלמות ואיך להשקיע אותה נכון, על דמי ניהול, מסלולי השקעה בקרן ההשתלמות וכו' וכו'... ללמוד על קופת גמל להשקעה החדשה בתור מכשיר שאני מייעד אותו כרובד פנסיוני נוסף בעבורי...
זה הכל תהליך ולוקח לפעמים כמה שנים טובות, לא סדר וארגון של חודש-חודשיים וגמרנו.
לוקח המון זמן להטמיע הרגלים חדשים, להיפטר מישנים, לכוון ולדייק את עצמך לאנטי-צרכניזם, מינימליזם, חשיבה פיננסית "קרה" ומחושבת...
וכל זה בלי מילה אחת על השקעות בשוק ההון, סולידיות או השקעות ערך.
אממ.. רק עכשיו התחלתי להתעסק עם כל ענייני הכספים, כך שעד היום הכל היה מבולגן.
עדיף מאוחר מאשר אף פעם... לפעמים גם עדיף מאוחר עם ידע, רצון אמיתי, מוטיבציה, כנות ואמינות כלפי עצמך (לחתוך איפה שכואב) לעומת מוקדם מדי כשאתה לא מוכן לזה נפשית ומנטלית.
ובהקשר הזה - כל הכבוד!