• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תיק חדש. מתלבט האם הוא מתאים

• פותח הנושא פותח הנושא foobar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

foobar

משתמש רשום
דירוג
42
היי!

אז לאחרונה, אחרי קריאה בפורום, החלטתי להשקיע קצת כסף שהתפנה בצד. פתחתי חשבון השקעות בסיסי ב- ABN Amro. עלויות: 0.2% ניהול חשבון עד 100K, קניית ETF/Funds ללא עלות. אשמח מאד לכל הערה / הצעה לבניית התיק. :)

עלי:
בן 37, נשוי, ללא ילדים. גרים בחו"ל כמה שנים. רמת סיכון קטנה יחסית לפיטורים (עקב חוזה עבודה קבוע).
לאחרונה רכשנו דירה באמסטרדם בריבית של 1.55% ל- 10 שנים. המשכנתא על 90% מהדירה ל- 30 שנה.

מטרה:
לחסוך כסף במשך 3-5 שנים כדי לצבור מספיק הון עבור משכנתא לדירה בארץ, כשנחזור. בלי קשר לסכום ההשקעה, פתחתי קופת חיסכון עם 5-6 משכורות ליום גשום.

תיק: (65K EUR).
80%: Funds
80%: Northern Trust World Custom ESG Equity Index. NL0011225305
10%: NL0011225305 - Northern Trust Small Capital ESG Low Carbon Index
10%: ,Northern Trust Emerging Markets ESG Index NL0011225305

20%:
10%: רכישת BTC.
10%: מניות שונות (Meta, PayPal, ...).

כל חודש נוכל להשקיע בסביבות 4K, ולהפריש עוד 1K לקופת חיסכון באופן יציב (ריבית 0%).

מה דעתכם?

תתחיל לקרוא את הבלוג של הסולידית, מההתחלה ובצורה מסודרת.
אתה עושה המון שגיאות, הן בתכנון הכללי והן בטקטיקה. אתה משלם על שירותים שניתן לקבל בחינם, והתשלום הזה יצטבר לחלק מהותי מהתשואה שתהייה לך, אם בכלל. אתה גם לוקח סיכונים בזה שאתה מסנן ומקטין בצורה מהותית את החשיפה שלך לעולם הסחיר, ומהמר על כל מני דברים בצורה שבעיניי דומה לקזינו.
הבלוג של הסולידית, זה ממש כאן בדף למעלה - "בית".

לחסוך כסף במשך 3-5 שנים כדי לצבור מספיק הון עבור משכנתא לדירה בארץ, כשנחזור.
טווח זמן די קצר בשביל השקעה במניות. צריך לשקול טוב:
1. אולי השקעה סולידית יותר (אג"ח או מזומן) מספיק טובה כדי להגיע ליעד, בלי סיכון. אתם באמת צריכים את התשואה של המניות כדי להגיע ליעד?
2. מה תעשה לכם נפילה של השוק, נגיד פי 2? האם זה יהרוס את התוכניות או יהיה קושי שמתגברים עליו?

80%: Northern Trust World Custom ESG Equity Index. NL0011225305
לא מכיר את הקרן, אבל זה נראה פיזור עולמי שזה טוב. אם לא יודעים מה יותר טוב ומה פחות, פשוט קונים הכל.
אבל למה ESG? אני מניח שמתוך שיקול סביבתי, שאני מאוד מעריך, אבל:
1. יש מחלוקת האם השקעה היא כלי משמעותי. אם מחרימים מוצרים של חברה מזהמת זה פוגע בה. אם מחרימים מניות שלה? לא ממש, נתון לויכוח.
2. האם אתם מאמינים ש-ESG נותן תשואה טובה יותר? אני מכבד את הרעיון של להרויח קצת פחות כדי לשמור על הסביבה, אבל הרעיון שזה גם רווחי יותר הוא לדעתי אמונה בקארמה קוסמית.

10%: מניות שונות (Meta, PayPal, ...).
נחמד בשביל הספורט. אולי תוכלו להתגאות שהכיתם את השוק, כנראה שלא. כך או כך ההשפעה על התשואה זניחה.

רמת סיכון קטנה יחסית לפיטורים (עקב חוזה עבודה קבוע).
לחסוך כסף במשך 3-5 שנים כדי לצבור מספיק הון עבור משכנתא לדירה בארץ, כשנחזור.
אופק תעסוקתי בארץ הוא שיקול קריטי.

תתחיל לקרוא את הבלוג של הסולידית, מההתחלה ובצורה מסודרת.
אתה עושה המון שגיאות, הן בתכנון הכללי והן בטקטיקה. אתה משלם על שירותים שניתן לקבל בחינם, והתשלום הזה יצטבר לחלק מהותי מהתשואה שתהייה לך, אם בכלל. אתה גם לוקח סיכונים בזה שאתה מסנן ומקטין בצורה מהותית את החשיפה שלך לעולם הסחיר, ומהמר על כל מני דברים בצורה שבעיניי דומה לקזינו.
הבלוג של הסולידית, זה ממש כאן בדף למעלה - "בית".
היי. קודם כל תודה.

כשאתה מדבר על תשלום מיותר, הכוונה היא ל- 0.20%? איפה ניתן להשיג יותר זול? בדקתי את Degiro ואת- Meesman.

מה הכוונה במקטין את החשיפה לעולם השכיר? האם Northern Trust World Custom ESG Equity Index לא מכסה אותו?

טווח זמן די קצר בשביל השקעה במניות. צריך לשקול טוב:
1. אולי השקעה סולידית יותר (אג"ח או מזומן) מספיק טובה כדי להגיע ליעד, בלי סיכון. אתם באמת צריכים את התשואה של המניות כדי להגיע ליעד?
אתה צודק. אנחנו לא צריכים את התשואה של המניות, אבל היינו שמחים למקסם את הכסף שלנו מאחר ואנחנו לא זקוקים לו בעתיד הנראה לעין.
2. מה תעשה לכם נפילה של השוק, נגיד פי 2? האם זה יהרוס את התוכניות או יהיה קושי שמתגברים עליו?
קושי שמתגברים עליו. לא תהיה בעיה.
לא מכיר את הקרן, אבל זה נראה פיזור עולמי שזה טוב. אם לא יודעים מה יותר טוב ומה פחות, פשוט קונים הכל.
אבל למה ESG? אני מניח שמתוך שיקול סביבתי, שאני מאוד מעריך, אבל:
משתי סיבות: שיקולים סביבתיים והטבות מס בהולנד על מניות מהסוג הזה.
1. יש מחלוקת האם השקעה היא כלי משמעותי. אם מחרימים מוצרים של חברה מזהמת זה פוגע בה. אם מחרימים מניות שלה? לא ממש, נתון לויכוח.
2. האם אתם מאמינים ש-ESG נותן תשואה טובה יותר? אני מכבד את הרעיון של להרויח קצת פחות כדי לשמור על הסביבה, אבל הרעיון שזה גם רווחי יותר הוא לדעתי אמונה בקארמה קוסמית.

נחמד בשביל הספורט. אולי תוכלו להתגאות שהכיתם את השוק, כנראה שלא. כך או כך ההשפעה על התשואה זניחה.

אופק תעסוקתי בארץ הוא שיקול קריטי.

המון תודה!

כשאתה מדבר על תשלום מיותר, הכוונה היא ל- 0.20%? איפה ניתן להשיג יותר זול? בדקתי את Degiro ואת- Meesman
אם בדקת אז מה המסקנות?
מה הכוונה במקטין את החשיפה לעולם השכיר? האם Northern Trust World Custom ESG Equity Index לא מכסה אותו?
לא. נראה לי שאתה לא מבין את מהות הנייר ומה הוא מכיל ואת מה הוא מסנן החוצה. קרא את התשקיף כדי להבין. אבל יותר חשוב שתקרא את הבלוג של הסולידית.
שיקולים סביבתיים
אין שום השפעה. זה סתם גימיק שיווקי. עובדים עליך בעיניים ועושים לך "גרינווש" ואתה מתלהב מזה שאתה "תורם לסביבה".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג. שוק ההון 64
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
הטירונית ניוד תיק השקעות מIBI לאקסלנס שוק ההון 6
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
I תיק שמגן על חפצים אלקטרונים ממים אוף טופיק 4
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
P טעות בהעברת תיק שוק ההון 10
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
U פלטפורמה למעקב אחרי תיק השקעות שוק ההון 0
S קנס עקב סוג תיק מיסים 0
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B מה העלות להעברת תיק השקעות? שוק ההון 9
S ניוד של תיק השקעות מברוקר זר לברוקר ישראלי שוק ההון 1
XpH פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329 מיסים 46
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
א הרכב תיק לטווח הקצר שוק ההון 2
מ סגירת תיק עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 1
G תיק השקעות בגובה שלוש מיליון שח שוק ההון 56

נושאים דומים

Back
למעלה